Hellas Transalp Forum

Ρολόι/Βολτόμετρο για Transalp

cookos · 31496

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Δευτέρα 02 Ιούνιος 2014, 04:54:32 πμ
Δημήτρη,πολύ ωραίο.
Μερακλής όπως πάντα, :eusa_clap:

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Δευτέρα 02 Ιούνιος 2014, 18:16:48 μμ
Όπως είχα την υποψία, την ημέρα τα φωτιζόμενα ψηφία δε φαίνονται ιδιαίτερα καλά (από το απόγευμα και μετά βέβαια είναι σούπερ). Θα δοκιμάσω μία φιμέ μεμβράνη που έχω μήπως καλυτερέψει την κατάσταση ή μια ζελατίνα για οθόνη κινητού που βοηθάει πολύ στον ήλιο.
Όσον αφορά τον αισθητήρα της θερμοκρασίας θα του αλλάξω θέση, σκέφτομαι μέσα στη μούρη (μάσκα) ή κρυμμένος πίσω από τη ζελατίνα γιατί μόλις ζεσταίνεται ο κινητήρας τον επηρεάζει άμεσα στο σημείο που βρίσκεται.
Θα επιστρέψω με νεότερα. :)

Spritmonitor.de" border="0

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Δευτέρα 02 Ιούνιος 2014, 23:02:27 μμ

Βάζοντας πρόχειρα το φιλμ υπάρχει μια βελτίωση αλλά θα δω μήπως η ζελατίνα κινητού κάνει καλύτερη δουλειά.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #28 on: Κυριακή 30 Νοέμβριος 2014, 17:38:06 μμ
Ψάχνοντας για κάτι σαν αυτό :

http://www.aliexpress.com/item/2-In-1-Car-12V-Red-Blue-Dual-Display-LED-Dual-Digital-Thermometer-Voltmeter-Temperature-Meter/32234887534.html

που είναι ''βολικό'' για όσους έχουν ρευματολήπτη σε σημείο που να φαίνεται, βάζεις βλέπεις , σταματάς το παίρνεις στην τσέπη αφού πρέπει να αφαιρείται αν ο ρευματολήπτης έχει συνεχώς τάση, και δεν στο κλέβουν, βρεχει η τη πλένεις το βγάζεις .

Αλλά βρήκα και αυτό , που είναι και ρολόι εκτός απο βολτόμετρο / θερμόμετρο

http://www.aliexpress.com/item/High-quality-fashion-creative-auto-car-vehicle-clock-time-temperature-thermometer-voltage-voltmeter/32231783354.html

και σαν συσκευασία είναι πιστεύω βολικό στην τοποθετηση .

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Κυριακή 30 Νοέμβριος 2014, 18:25:24 μμ
Νίκο καλημέρα.

Εγώ έβαλα ένα τέτοιο πάνω από τα όργανα (http://www.ebay.com/itm/151408543816?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχει οπίθιο φωτισμό που φαίνετι ακόμα και την ημέρα, ώρα, θερμοκρασία, ένδειξη της μπαταρίας και ενημέρωση για παγετό. Το μόνο του κακο είναι ότι δεν είναι αδιάβροχο. Πρίν το τοποθετήσω το έπιασα με σιλικόνη γύρω γύρω και στα πλυσίματα το βγάζεις από το velcro και το βάζεις σε ένα σακούλι. Πάντως πολύ χρήσιμο, επιτέλους σταμάτησα να ψάχνω το ρολόι μου σε κάθε φανάρι.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Σάββατο 17 Ιανουάριος 2015, 23:25:44 μμ
Εγώ έβαλα ένα τέτοιο πάνω από τα όργανα (http://www.ebay.com/itm/151408543816?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχει οπίθιο φωτισμό που φαίνετι ακόμα και την ημέρα, ώρα, θερμοκρασία, ένδειξη της μπαταρίας και ενημέρωση για παγετό. Το μόνο του κακο είναι ότι δεν είναι αδιάβροχο. Πρίν το τοποθετήσω το έπιασα με σιλικόνη γύρω γύρω και στα πλυσίματα το βγάζεις από το velcro και το βάζεις σε ένα σακούλι. Πάντως πολύ χρήσιμο, επιτέλους σταμάτησα να ψάχνω το ρολόι μου σε κάθε φανάρι.

Στέφανε, δεν μου πολυαρέσουν τα όργανα υγρών κρυστάλων, δεν είναι όρατές οι ενδείξεις στο έντονο φώς και θέλουν εξτρα φωτισμό την νύκτα.
Το μόνο θετικό τους οτι δεν καταναλώνουν ισχύ.

Ψάχνοντας για κάτι σαν αυτό :

http://www.aliexpress.com/item/2-In-1-Car-12V-Red-Blue-Dual-Display-LED-Dual-Digital-Thermometer-Voltmeter-Temperature-Meter/32234887534.html

Τελικά παράγγειλα το ''κάτι σαν αυτό'' και το παρέλαβα χθές.

Μικρό (σχετικά) βολικό, ποιοτικά καλύτερο απο ότι περίμενα, τουλάχιστον σαν κατασκευή φινίρισμα.
Για αδιάβροχο δεν το βλέπω, αν και δεν με ενδειαφέρει.

In car τοποθέτηση, διακόπτης κλειστός ...

... διακόπτης ανοικτός , και  ...

... κινητήρας σε λειτουργία :

Οn moto τοποθέτηση :
Αφαιρώ τον ρευματολήπτη που είναι συνδεδεμένος με τον φορτιστή/συντηρητή

τοποθετημένο είναι κοντύτερο απο τον ρευματολήπτη , και φυσικά λειτουργεί μόνιμα αφού ο ρευματολήπτης είναι μόνιμα συνδεδεμένος με την μπαταρία.

Εδώ φαίνεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας

14.1V στις 2000στρ/λ

13.8V στις 4000στρ/λ με φώτα αναμένα

Τάση με τον διακόπτη κλειστό μετά απο 5 λεπτά λειτουργίας του κινητήρα:

Μια φωτό απο το πλάι για να φανεί το ύψος

φαίνεται πάντα και δεν ενοχλεί ντίζες η τιμόνι

Κόστος κάτι λιγότερο απο 5 ευρώ.
Και επειδή ότι πληρώσεις παίρνεις, έκανα και εναν έλεγχο συγκρίνοντας τις ενδείξεις του με αυτές του ψηφιακού μου πολύμετρου.

Αρχίζει να εμφανίζει ενδείξεις απο τα 4.3Volts αλλά με με μεγάλο σφάλμα αφου δείχνει .... 8.2V,  :goofy:
Το σφάλμα διαρκώς μειώνεται ανεβαίνοντας και παρόλο που έχει δυνατότητα να μετράει εως τα 28V στο κάτω ακρο της κλίμακας που μέτρησα είναι αναξιόπιστο.
Δείνω τις τιμές τάσεων που μέτρησα:

τάση εισόδου:  4.30V   και  τάση που δείχνει : 8.2V
τάση εισόδου:  5.18V   και  τάση που δείχνει : 7.9V
τάση εισόδου:  6.04V   και  τάση που δείχνει : 7.7V
τάση εισόδου:  7.00V   και  τάση που δείχνει : 7.7V
τάση εισόδου:  8.00V   και  τάση που δείχνει : 8.5V
τάση εισόδου:  9.00V   και  τάση που δείχνει : 9.3V
τάση εισόδου: 10.00V   και  τάση που δείχνει : 10.3V
τάση εισόδου: 11.00V   και  τάση που δείχνει : 11.3V
τάση εισόδου: 12.00V   και  τάση που δείχνει : 12.3V
τάση εισόδου: 12.50V   και  τάση που δείχνει : 12.8V
τάση εισόδου: 13.00V   και  τάση που δείχνει : 13.3V
τάση εισόδου: 13.50V   και  τάση που δείχνει : 13.8V
τάση εισόδου: 13.80V   και  τάση που δείχνει : 14.1V
τάση εισόδου: 14.00V   και  τάση που δείχνει : 14.4V
τάση εισόδου: 14.50V   και  τάση που δείχνει : 14.9V
τάση εισόδου: 15.00V   και  τάση που δείχνει : 15.4V
τάση εισόδου: 15.50V   και  τάση που δείχνει : 16.0V
τάση εισόδου: 16.00V   και  τάση που δείχνει : 16.4V

Φαίνεται καθαρά οτι στα ακρα δεν είναι αξιόπιστο, και οτι έχει μια διαφορά + 0.3 στην περιοχή των 9.00volts εως και τα 13.8 Volt , απο εκεί κ πάνω ''χάνει'' + 0.4 Volt.
Παραπάνω δεν ασχολήθηκα αφού ήδη απο τα 15V και πάνω έχουμε πάρει την μπαταρία στο χέρι. :goofy:

Καλό θα ήταν λοιπόν αγοράζοντας μια τέτοια φθηνή κατασκευή πριν χαρείτε αν δείχνει υψηλές τάσεις η τρομάξετε αν δείχνει χαμηλότερες να την καλιμπράρετε με την βοήθεια ενός φίλου που έχει ενα ψηφιακό βολτόμετρο της προκοπής.

Ετσι κι εγώ στις τιμές τάσεων στις παραπάνω φωτό θα αφαιρώ τα επιπλέον 0.3 Volt.

Πιστεύω οτι σαν αγορά τα αξίζει τα λ7 της , ειδικά αν λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Και γιατί να μην λειτουργήσει? Κινητά μέρη δεν έχει, φθορες μηδέν, μάλλον απο πέσιμο μπορεί να πάει.  :2hysterical:
Είναι οτι πρέπει για έναν έλεγχο της μπαταρίας μια δύο φορές την εβδομάδα, της δικής μας η ενός φίλου αφού μεταφέρεται/δανείζεται εύκολα.
« Last Edit: Σάββατο 17 Ιανουάριος 2015, 23:30:17 μμ by Stoneman »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Κυριακή 18 Ιανουάριος 2015, 06:45:19 πμ
..........................................
Και γιατί να μην λειτουργήσει? Κινητά μέρη δεν έχει, φθορες μηδέν, μάλλον απο πέσιμο μπορεί να πάει.  :2hysterical:
...............................

Πραγματικά! απ' το άλλο δεν έχει φόβο...... δεν είναι γέρος.. :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
« Last Edit: Κυριακή 18 Ιανουάριος 2015, 06:46:59 πμ by Καψιώτης.... »

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #32 on: Κυριακή 18 Ιανουάριος 2015, 16:46:26 μμ
Κάτι γρατσουνιές βλέπω στο τιμόνι  ;D

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Κυριακή 18 Ιανουάριος 2015, 18:50:04 μμ
Πάντως για να ενημερώσω και οποιοδήποτε μπορεί να τον ενδιαφέρει κάτι σχετικό, ότι αυτο το ρολόι/βολτόμετρο που έχω ανεβάσει στο λίνκ έχει και οποίθιο φωτισμό και το πρωί φαίνεται καθαρά, ακόμα και αν έχεις τον ήλιο από πίσω. Επίσης ο οπίσθιος φωτισμός είναι ή πορτοκαλί ή μπλε.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Δευτέρα 19 Ιανουάριος 2015, 03:36:38 πμ
Εγινε και δοκιμή διαρκείας .

Στο αυτ/το λειτούργησε αψογα και δεν είχε θέμα.

Στην ΤΑ όμως αν και είναι ακριβώς στο καταλληλο μέγεθος με τον ρευματολήπτη ως πρός την διάμετρο, απο τους κραδασμούς μετά απο λίγο ανεβαίνει και αφού δεν κάνει επαφή σβήνει.
Δεν υπάρχει θέμα να φύγει σε λακούβα απλά δεν δείχνει.

Δεν ξέρω πώς να το διορθώσω αυτό , αν και δεν θέλω να το έχω σε συνεχή λειτουργία, ο ρόλος του είναι σαν το ψηφιακό μετρητή πίεσης ελαστικών που έχω για να ελέγχω την πίεση επειδή τα μανόμετρα στα μπεζινάδικα είναι άστα να πάνε, δλδ ενα γρήγορο έλεγχο και στην τσεπη.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Δευτέρα 19 Ιανουάριος 2015, 04:33:44 πμ
Aρα στη μοτό καλά είναι
να βάλουμε ένα σταθερό,
κάτι τέτοιο δηλ.:
http://www.aliexpress.com/item/A3-Free-shipping-12V-24V-Car-Motorcycle-LED-DC-Digital-Display-Voltmeter-Waterproof-Meter-FHRG-T1411/32262370489.html

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Δευτέρα 19 Ιανουάριος 2015, 14:53:01 μμ
Ναι, καλύτερα σταθερό, αλλά πρέπει να είναι αδιάβροχο και να ανοιχτεί τρύπα.
Στο τέλος το κάλυμα των οργάνων θα γίνει σουρωτήρι.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2015, 02:55:45 πμ
Λέω αν βάλω ένα τέτοιο ,να το τοποθετήσω
σε πλαϊνό σημείο του πάνελ,δεν είναι ανάγκη
να είναι φόρα παρτίδα. ;)

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #38 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2015, 03:46:52 πμ
Αυτό είναι καλό αλλά δεν ξέρω αν έχει χώρο να μπει στο ΤΑ.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2015, 09:03:57 πμ
Τον χώρο τον δημιουργείς με ένα dremel...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Τρίτη 20 Ιανουάριος 2015, 18:19:41 μμ
Ναι αυτό που δείχνει ο Θανάσης είναι πλέον κάτι σωστό και αξίζει σαν μόνιμη τοποθέτηση.
Αλλά ....

Προσωπικά, ενα βολτόμετρο , ακόμα και σε συνδοιασμό με ενα αμπερόμετρο που είναι ο πλέον κατάλληλος συνδοιασμός για τον έλεγχο όχι μόνον της μπαταρίας αλλά και ολόκληρου του συστήματος φόρτισης , σε ενα όχημα δεν είναι απαραίτητα.

Ακόμα και τοποθετημένο μόνιμα να είναι δεν είναι κάτι που το κοιτάμε συχνά.
Ενας έλεγχος όπως ελέγχουμε μια φορά την εβδομάδα την πίεση των ελαστικών είναι αρκετός.
Ετσι ενα σαν αυτό που αγόρασα εγώ, για όσους έχουν ρευματολήπτη όμως, τοποθετείται εύκολα, διαβαζεται εύκολα και μετά απο κάποια χιλιομετρα αφαιρείται και στην τσέπη.