Hellas Transalp Forum

Τα δύο σωληνάκια κατω απο το ρεζερβουάρ...

apostolis1978 · 15200

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
on: Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2013, 18:52:10 μμ

Εχτες τελικα τοποθετησα την πριζα 12v στην μηχανη.οπως σηκωσα το ρεζερβουαρ ελαφρα για να περασω τα καλωδια προς την μπαταρια ειδα οτι τα δυο σωληνακια ηταν βγαλμενα απο τις υποδοχες τους.προφανως μαλακια του μηχανικου οταν εκανα το μεγαλο service πριν 10 μηνες.τα ξαναβαλα κανονικα στη θεση τους βεβαια.λετε να δημιουργηθηκε καποιο προβλημα?

xlv 650

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2013, 18:58:24 μμ
Το φαρδύτερο είναι η αποστράγγιση του χώρου γύρω από την τάπα ντεπόζιτου. Το άλλο είναι η αναπνοή του ντεπόζιτου. Μ' αυτό δημιουργείται θέμα στη λειτουργία των  καρπμς όταν είναι τσαλακωμένο. Συνήθως έχει κομπιάσματα στο άνοιγμα του γκαζιού. Κατά τ' άλλα όταν τα βάζεις βάλε λίγο λαδάκι εσωτερικά για να μπούνε εύκολα ( με ένα μυτοτσίπιδο κάνεις καλή δουλειά) και προσοχή να μη τσαλακώσουν όταν τοποθετήσεις στη θέση του το ντεπόζιτο.

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #2 on: Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2013, 19:24:17 μμ
Το φαρδύτερο είναι η αποστράγγιση του χώρου γύρω από την τάπα ντεπόζιτου. Το άλλο είναι η αναπνοή του ντεπόζιτου. Μ' αυτό δημιουργείται θέμα στη λειτουργία των  καρπμς όταν είναι τσαλακωμένο. Συνήθως έχει κομπιάσματα στο άνοιγμα του γκαζιού. Κατά τ' άλλα όταν τα βάζεις βάλε λίγο λαδάκι εσωτερικά για να μπούνε εύκολα ( με ένα μυτοτσίπιδο κάνεις καλή δουλειά) και προσοχή να μη τσαλακώσουν όταν τοποθετήσεις στη θέση του το ντεπόζιτο.
μπηκαν κανονικα στη θεση τους,κοιταξα καλα πριν το βιδωσω το ρεζερβουαρ,ουτε τσακισανε.λες γι αυτο να μου μυριζε βενζινη εκει κοντα στο ρεζερβουαρ???

xlv 650

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2013, 19:51:30 μμ
μπηκαν κανονικα στη θεση τους,κοιταξα καλα πριν το βιδωσω το ρεζερβουαρ,ουτε τσακισανε.λες γι αυτο να μου μυριζε βενζινη εκει κοντα στο ρεζερβουαρ???

Ναί

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #4 on: Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2013, 20:01:32 μμ
μαλιστα... ευχαριστω πολυ.καλα που τα ειδα...

xlv 650

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 00:26:51 πμ
Μέσα σε μια ώρα (και μάλιστα Κυριακή μεσημέρι) λύθηκε ακόμα ένα πρόβλημα. :eusa_clap: :eusa_clap:

Έτσι για να παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας :2hysterical: :2hysterical:

Παύλος Καρούμπης

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 07:49:58 πμ
Παράθεση από: Aerios στις Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2013, 10:58:24 πμ

Σήμερα διαπιστωσα οτι το ιδιο ισχυει και σε μένα. Τα δυο σωληνακια ηταν εκτος ρεζερβουαρ. Το μεγαλο καπως το εβαλα αλλα το μικρο ηταν κοντο και δεν μπορεσα να το τραβηξω και αλλο για να το βαλω στην θεση του. Φυσικα ουτε το ρεζερβουαρ προσπαθησα να το βγαλω, γιατι δεν ειχα χρόνο. Παντως βενζινα δεν μου μυριζε.

Υποπτευομαι οτι ειναι πολυ καιρο ετσι....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #7 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 08:04:58 πμ
Το άλλο είναι η αναπνοή του ντεπόζιτου. Μ' αυτό δημιουργείται θέμα στη λειτουργία των  καρπμς όταν είναι τσαλακωμένο. Συνήθως έχει κομπιάσματα στο άνοιγμα του γκαζιού.

Ξερω ανθρωπο που εχει μεινει απο το τσαλακωμενο αριστερο σωληνακι της αναπνοης και μαλιστα σε ταξιδι. Δημιουργειται υποπιεση μεσα στο ρεχερβουαρ και δεν αφηνει την βενζινη να κατεβει. Οποτε προσοχη.

" the PouroDuro spirit "

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 16:59:20 μμ
Ρε παιδια, θα τρελλαθουμε εντελως;

Το να ειναι τσαλακωμενο, ok, το καταλαβαινω. Αλλα το να μην υπαρχει καθολου, τι πειραζει; Η τρουπα στο τεποζιτο υπαρχει. Το σωληνακι ειναι απλα μια επεκταση. Ισα ισα που αν δεν υπαρχει καθολου, εισαι σιγουρος οτι δε θα ειναι τσαλακωμενο... ;D

Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #9 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 17:32:25 μμ
Οταν υπαρχει και ειναι και στη θεση του τα νερα ή η βενζινη που θα χυθει γυρω απο την ταπα θα τρεξει στο δρομο... διαφορετικα θα τρεχει πανω στο μοτερ..

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 18:46:23 μμ
Ρε παιδια, θα τρελλαθουμε εντελως;

Το να ειναι τσαλακωμενο, ok, το καταλαβαινω. Αλλα το να μην υπαρχει καθολου, τι πειραζει; Η τρουπα στο τεποζιτο υπαρχει. Το σωληνακι ειναι απλα μια επεκταση. Ισα ισα που αν δεν υπαρχει καθολου, εισαι σιγουρος οτι δε θα ειναι τσαλακωμενο... ;D

Το να γίνει κάνα μπάμ εκεί που δεν το περιμένεις κατω απο την ....σέλλα λόγω αναθυμιάσεων το καλοκαίρι ή λόγω του πρατηριούχου που θέλει να σε βάλει βενζίνα με το παραπάνω θα σε τρελλάνει περισσότερο!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 19:03:55 μμ
μιας και το συζηταμε

πως μπορει να βουλωσει το σωληνακι της υπερχειλισης στην ταπα βενζινης ρε παιδια?

δυο φορες εχω δει την ταπα γεματη νερο(απο βροχη) και εχω τραβηξει τα νερα με χαρτι.ευτυχως την ειχα στο πλαινο και το νερο εφευγε πριν φτασει σε τετοιο σημειο που να ειναι επικινδυνο να ανοιχτει η ταπα.

αυτο που θελω να κανω τωρα ειναι να φυσηξω με κομφλερ μεσα στην τρυπα αυτη για να βγαλει οτι εχει απο κατω.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #12 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 19:10:40 μμ
σκουπιδακια, σκονη, χωμα... βουλωνει την τρυπα.

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 19:16:43 μμ
Για το τσαλακωμενο σωληνακι (μικρο) μιλουσα.
Για το μεγαλο που ερχεται απ την ταπα, εννοειται οτι πρεπει να ειναι στη θεση του.
Ισως βεβαια να ειμαι απληροφορητος, διοτι για να το εχει η μαμα Honda, κατι παραπανω θα ξερει απο μενα...

Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 19:24:52 μμ
Για το τσαλακωμενο σωληνακι (μικρο) μιλουσα.
Για το μεγαλο που ερχεται απ την ταπα, εννοειται οτι πρεπει να ειναι στη θεση του.
Ισως βεβαια να ειμαι απληροφορητος, διοτι για να το εχει η μαμα Honda, κατι παραπανω θα ξερει απο μενα...

Το μικρό φέρνει τις αναθυμιάσεις μέσα απο το ντεπόζιτο και μετά ενώνεται με τις αναπνοές απο τα κάρμπς. Αν τσαλακωθεί δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των Καρμπς και στην αναπνοή του ντεπόζιτου (δημιουργείται υποπίεση εσωτερικά αφου δεν παίρνει ανάσα απο πουθενά).
Όταν δεν είναι καθόλου στη θέση του δεν δημιουργεί τα παραπάνω προβλήματα αλλα οι αναθυμιάσεις πηγαίνουν πάνω στη ζεστή κεφαλή του πίσω κυλίνδρου. Έτσι δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση αφού έχεις το τρίγωνο της φωτιάς (θερμότητα, οξυγόνο, έφλεκτη ύλη)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 10 Φεβρουάριος 2014, 19:42:30 μμ
Πρακτικά, αν είναι τσαλακωμένο, το καταλαβαίνεις και στο ότι σβύνει ή δεν τραβά στο γκάζι, αλλά ειδικά όταν ανοίγεις την τάπα του ρεζερβουάρ. Το έχω περάσει. Μετά από γενικό σέρβις σε εξουσιοδοτημένο, ξεκίνησα να πάω Σάββατο μια εκδρομή και μου έσβυνε εν κινήσει, ενώ η τάπα κόντεψε να μου έρθει στο πρόσωπο. 

Για τη τοποθέτηση, θέλει λαδάκι και κανά μυτοτσύμπιδο για να μπει σίγουρα όταν κατεβάζεις το ρεζερβουάρ. Αν το έχεις στο νου σου, λογικά δεν θα τα τσαλακώσεις. 

Όταν φύγεις από το σέρβις, πάνε μερικά χλμ και άνοιξε την τάπα. Αν δεν έχει αέρα, όλα εντάξει.
Αν μυρίζει, ελέγχεις αν είναι στη θέση τους, σηκώνοντας πολύ ελαφρά και λίγο το ρεζερβουάρ. 

Τα μηχανολογικά, τα είπε ο Θανάσης.

ΥΓ. Όπως γραφότανε και παλιά, είναι απορίας άξιο πως ένα τόσο διαδεδομένο μηχανάκι, έχει τόσα θέματα παρεξήγησης με τα σέρβις.

Π.χ. σωληνάκια ρεζερβουάρ, αλλαγή μόνο 2 μπουζί, πέρασμα ντίζας συμπλέκτη, ρυθμίσεις καρμπυρατέρ, φλάντζες σωλήνα (ψυκτικού) μεταξύ κυλίνδρων που σου ζητάνε άνοιγμα κινητήρα, "παρεξήγηση" ελαστικής βάσης τιμονιού που σου λένε αλλαγή ρουλεμάν κοκ.... :P

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 11 Φεβρουάριος 2014, 00:22:15 πμ
πριν λιγο ασχοληθηκα ελαφρως με την καλη μου.
πηγα σε ενα φιλο που εχει το κομφλερ να φυσηξουμε το λαστιχο του ρεζερβουαρ το χοντρο.
εβγαλα το αριστερο πλαστικο καπακι και ειδα οτι ηταν τσαλακωμενο σε 2 σημεια.για αυτο κραταγε νερα.
το βγαλαμε,το φυσηξαμε και το κοψαμε λιγο γιατι ειδα οτι ειναι παρα πολυ.
ολα καλα λοιπον.

αυτο που με παραξενεψε ειναι οτι αυτο που νομιζα οτι ειναι της υπερχειλισης του ρεζερβουαρ και ηταν και κομενο,δεν ηταν αυτο τελικα.
το εβγαλα μια φωτο να σας το δειξω αλλα το imageσακ πλεον ζηταει λεφτα για να ανεβαζουμε φωτο(ξερετε καποιο αλλο τζαμπε?) και δεν μπορω να σας δειξω το σωληνακι.

δυσλειτουργια στην μηχανη παντως δεν εχω.

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #17 on: Τρίτη 11 Φεβρουάριος 2014, 00:50:50 πμ
το εβγαλα μια φωτο να σας το δειξω αλλα το imageσακ πλεον ζηταει λεφτα για να ανεβαζουμε φωτο(ξερετε καποιο αλλο τζαμπε?) και δεν μπορω να σας δειξω το σωληνακι.

Εγω απο δω  photobucket.com ανεβαζω φωτο

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2014, 00:58:06 πμ
Μήπως αυτό το δεξί σωληνάκι μπορεί να έχει σχέση με το εξής σύμπτωμα που μου παρουσιάζει κατά καιρούς;

Δεν παίρνει μπρος και δείχνει ότι δεν έχει βενζίνη ή κάτι τέλος πάντων τρέχει με την τροφοδοσία. Όταν το πρωτοέκανε από ένστικτο πιθανόν άνοιξα το ρεζεβουάρ και το ξανάκλεισα. Πήρε με την πρώτη. Όσες φορές μου το ξανάκανε (όχι πολύ συχνά πάντως) το ίδιο κόλπο έπιασε και μου έβαλε την ιδέα της υποπίεσης που δεν αφήνει το καύσιμο να τρέξει κάτω. Υπαρχει περίπτωση να είναι το σωληνάκι αυτό η αιτία; 

Το TRANSALP μου είναι δίκυκλο!!!   ;D

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #19 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2014, 01:31:54 πμ
Μήπως αυτό το δεξί σωληνάκι μπορεί να έχει σχέση με το εξής σύμπτωμα που μου παρουσιάζει κατά καιρούς;

Δεν παίρνει μπρος και δείχνει ότι δεν έχει βενζίνη ή κάτι τέλος πάντων τρέχει με την τροφοδοσία. Όταν το πρωτοέκανε από ένστικτο πιθανόν άνοιξα το ρεζεβουάρ και το ξανάκλεισα. Πήρε με την πρώτη. Όσες φορές μου το ξανάκανε (όχι πολύ συχνά πάντως) το ίδιο κόλπο έπιασε και μου έβαλε την ιδέα της υποπίεσης που δεν αφήνει το καύσιμο να τρέξει κάτω. Υπαρχει περίπτωση να είναι το σωληνάκι αυτό η αιτία; 

πρωτα τσεκαρε τα σωληνακια υποπιεσης μηπως καποιο ειναι κομμενο ....οχι με το ματι ομως πιαστα και στριψτα τοτε θα δεις αν ειναι καποιο κομμενο .Αν ειναι οκ τοτε τσεκαρε και αυτο μηπως εχει καπου τσακιση .

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #20 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2014, 02:25:50 πμ
.... Υπαρχει περίπτωση να είναι το σωληνάκι αυτό η αιτία; 

Το δεξί (λεπτότερο) σωληνάκι είναι η αναπνοή του τεπόζιτου και πράγματι μπορεί να φταίει αυτό.
Ισως εχει βουλώσει η έχει τσακίσει.
Το παχύτερο αριστερά είναι η υπερχείλιση της τάπας .

Αν έχες θέμα με την υποπίεση του πίσω κυλίνδρου (στην φωτό είναι λάθος γραμμένο)

που πάει στο ρουμπινέτο , τότε θα είχες και αρρυθμίες στο ρελαντί, σκασίματα λόγω φτωχότερου μίγματος κλπ.

Offline Τρανς-Αλπινιστής

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2014, 04:26:51 πμ
ΟΚ παίδες να 'στε καλά για την ανταπόκριση.

Τα άλλα τα σωληνάκια ούτε καν τα ήξερα, πολύ προχώ για μένα  ;D
Θα τα κοιτάξω όλα με την πρώτη ευκαιρία.

Το TRANSALP μου είναι δίκυκλο!!!   ;D