Πρακτικά, αν είναι τσαλακωμένο, το καταλαβαίνεις και στο ότι σβύνει ή δεν τραβά στο γκάζι, αλλά ειδικά όταν ανοίγεις την τάπα του ρεζερβουάρ. Το έχω περάσει. Μετά από γενικό σέρβις σε εξουσιοδοτημένο, ξεκίνησα να πάω Σάββατο μια εκδρομή και μου έσβυνε εν κινήσει, ενώ η τάπα κόντεψε να μου έρθει στο πρόσωπο.
Για τη τοποθέτηση, θέλει λαδάκι και κανά μυτοτσύμπιδο για να μπει σίγουρα όταν κατεβάζεις το ρεζερβουάρ. Αν το έχεις στο νου σου, λογικά δεν θα τα τσαλακώσεις.
Όταν φύγεις από το σέρβις, πάνε μερικά χλμ και άνοιξε την τάπα. Αν δεν έχει αέρα, όλα εντάξει.
Αν μυρίζει, ελέγχεις αν είναι στη θέση τους, σηκώνοντας πολύ ελαφρά και λίγο το ρεζερβουάρ.
Τα μηχανολογικά, τα είπε ο Θανάσης.
ΥΓ. Όπως γραφότανε και παλιά, είναι απορίας άξιο πως ένα τόσο διαδεδομένο μηχανάκι, έχει τόσα θέματα παρεξήγησης με τα σέρβις.
Π.χ. σωληνάκια ρεζερβουάρ, αλλαγή μόνο 2 μπουζί, πέρασμα ντίζας συμπλέκτη, ρυθμίσεις καρμπυρατέρ, φλάντζες σωλήνα (ψυκτικού) μεταξύ κυλίνδρων που σου ζητάνε άνοιγμα κινητήρα, "παρεξήγηση" ελαστικής βάσης τιμονιού που σου λένε αλλαγή ρουλεμάν κοκ....