Hellas Transalp Forum

πρίζα 12v σε Transalp 650

apostolis1978 · 24127

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
on: Τετάρτη 25 Σεπτέμβριος 2013, 23:52:28 μμ
καλησπερα.μου εκαναν δωρο αυτη την πριζα κ τον ανταπτορα usb μαζι. μηπως εχετε ιδεα σε πιο σημειο να την τοποθετησω??την εχετε ξαναδει τη συγκεκριμενη?εχει κανενας την ιδια?
« Last Edit: Τετάρτη 25 Σεπτέμβριος 2013, 23:55:19 μμ by apostolis1978 »

xlv 650

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 00:20:33 πμ
Μόνο κάτω από τη σέλα θα έλεγα εγώ, γιατί δεν τη κόβω να είναι αδιάβροχη!!!

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #2 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 01:32:16 πμ
αδιαβροχη πρεπει να ειναι γιατι εκει που ποιανουν τα καλωδια εχει σιλικονη κ σαν ενα λαστιχενιο θερμοσυστελομενο κ το καπακι γυρω γυρω εχει μια πατουρα λαστιχενια

xlv 650

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 02:11:27 πμ
Κάτω απο τη σέλα, και φυσικά βιδωμένη στην κάθετη επιφάνεια απο την μεριά του δοχείοθ διαστολής δλδ.

Ισως και στο πλαστικό των οργάνων στην κάθετη εσωτερική πλευρά, αρκεί να μην ενοχλεί το τιμόνι.

Αλλά γιατί δεν βάζεις μια απλή βιδωτή με το λαστιχένιο καπάκι στο πλαστικό των οργάνων? Κοστίζουν κάπου 3 ευρώ

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #4 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 02:55:05 πμ
Κοίτα να δεις και οι δικές μας που είναι αδιάβροχες αν χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε όταν βρέχει θα  πλημηρήσουν ;D
Απλά η δική σου δεν είναι κατάλληλη για να χωνευτεί στο πλαστικό κάλυμμα των οργάνων. Οπότε ακολούθησε τη λύση που σε προτείνουν παραπάνω ή πάρε μία εγγυημένη κατασκευασμένη από τον Stoneman σε λογική τιμή ;D

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #5 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 16:42:09 μμ

αν εισαι πατεντας μπορεις και στο τιμονι με μια ωραια βαση

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 17:14:16 μμ
Εγώ θα έβαζα απευθείας usb...
Σκέφτομαι να αλλάξω την πρίζα τύπου αναπτήρα που έχω και να βάλω μία τέτοια :

Και αδιάβροχη και πιο χρηστική !

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 17:20:33 μμ
Μήπως σε περιορίζει όμως στα Volt που βγάζει στην έξοδο?.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 17:59:51 μμ
Εγώ θα έβαζα απευθείας usb...
Σκέφτομαι να αλλάξω την πρίζα τύπου αναπτήρα που έχω και να βάλω μία τέτοια :

Και αδιάβροχη και πιο χρηστική !

Υπάρχουν και διπλοί αντάπτορες με 3 ευρώ + δωρεάν μεταφορικά που μπαίνουν στην ''κλασική'' ετσι εχεις και πολυχρηστικότητα.

http://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-2-Port-Dual-USB-Car-Charger-Adaptor-for-mobile-iPhone-4s-iPod-Touch-digital/703957_689705519.html?promotionId=220138601

Μήπως σε περιορίζει όμως στα Volt που βγάζει στην έξοδο?.

Είδες ο παλιός? :thumbright:
Τα USB  είναι 5Volt αν δεν κάνω λάθος.
Στο λίνκ που εδωσα γράφει  Input Power: Dc 12-24v
Output Power: Dc 5.0v-2a

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 18:12:08 μμ
Υπάρχουν και διπλοί αντάπτορες με 3 ευρώ + δωρεάν μεταφορικά που μπαίνουν στην ''κλασική'' ετσι εχεις και πολυχρηστικότητα.

Έχω και τέτοιον, αλλά οι συσκευές που χρησημοποιώ θέλουν 12V...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 20:52:45 μμ
Δλδ παίρνεις 12V απο USB ? :eusa_think:

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 21:49:30 μμ
Δλδ παίρνεις 12V απο USB ? :eusa_think:

::) ::) ::)  Με τρομάζεις με την ερώτηση που μου κάνεις.....
 Θα κοιτάξω και θα επανέλθω με απάντηση...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 21:51:44 μμ
Πιθανον η usb πριζα παιρνει 12ν και δινει κατι αλλο 5ν ισως

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 22:09:10 μμ
Επανήλθα...

Οι συσκευές μου πέρνουν ρεύμα 5,1V ... Η usb που χρησημοποιώ στο αυτοκίνητο έχει πλακέτα που ρίχνει την τάση. Έτσι εξηγείται που δενβ έχει καεί ούτε το τηλέφωνο, ούτε το gps βάζοντας ένα απλό καλώδιο για ρεύμα...  :goofy: :goofy: :goofy:

Οπότε πρέπει να υπάρχει μέσα σε αυτό που πόσταρα προηγουμένως και πλακέτα που ρίχνει τα βόλτ....

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 22:12:00 μμ
Επανήλθα...

Οι συσκευές μου πέρνουν ρεύμα 5,1V ... Η usb που χρησημοποιώ στο αυτοκίνητο έχει πλακέτα που ρίχνει την τάση. Έτσι εξηγείται που δενβ έχει καεί ούτε το τηλέφωνο, ούτε το gps βάζοντας ένα απλό καλώδιο για ρεύμα...  :goofy: :goofy: :goofy:

Οπότε πρέπει να υπάρχει μέσα σε αυτό που πόσταρα προηγουμένως και πλακέτα που ρίχνει τα βόλτ....
Γηράσκω αεί διδασκόμενος

:-*

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 22:12:32 μμ
Πιθανον η usb πριζα παιρνει 12ν και δινει κατι αλλο 5ν ισως

θα ήταν παράδοξο απο usb να βγάζει 12V! Το πρόβλημα θα το έχει αν χρειστεί 12V

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 22:27:07 μμ
Γηράσκω αεί διδασκόμενος

:-*

εγώ μόνο διδασκόμενος... κατά τα άλλα, αειθαλής ! :)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 26 Σεπτέμβριος 2013, 23:43:49 μμ

Offline rebeval500

• νέος οδηγός
  • **
Reply #18 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 05:11:00 πμ
Ερωτηση:Αν παρω καλωδιο για να συνδεσω μια πριζα για την ΤΑ650 και βαλω το +=κοκκινο στη μπαταρια μαζι με την ασφαλεια το -=μαυρο δηλαδη γειωση μπορω να το συνδεσω πανω στο πολο του αρνητικου της μπαταριας?Μπορω να κανω το ιδιο και για τα προβολακια αλλα και για τα xenon?Διαφωτηστε με σας παρακαλω μονος μου τα κανω και θελω να μαθαινω ή αλλιως παραπεμψτε με σε αλλο θεμα.Ευχαριστω!

Θελω να ΖΗΣΩ!!!!!

kostasxlv

• Guest
Reply #19 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 07:00:41 πμ
Ερωτηση:Αν παρω καλωδιο για να συνδεσω μια πριζα για την ΤΑ650 και βαλω το +=κοκκινο στη μπαταρια μαζι με την ασφαλεια το -=μαυρο δηλαδη γειωση μπορω να το συνδεσω πανω στο πολο του αρνητικου της μπαταριας?Μπορω να κανω το ιδιο και για τα προβολακια αλλα και για τα xenon?Διαφωτηστε με σας παρακαλω μονος μου τα κανω και θελω να μαθαινω ή αλλιως παραπεμψτε με σε αλλο θεμα.Ευχαριστω!
Αν θες η πριζα να εχει ρευμα και με κλειστο το διακοπτη της μηχανης θα την ενωσεις πανω στην μπαταρια υποχρεωτικα με ασφαλεια ομως.Τα xenon παιρνουν ρευμα απο το ντουι της υπαρχουσας λαμπας (Η4) και τις αναλογες εντολες απο τον διακοπτη φωτων.Τωρα για τα προβολακια...αν τα θες ανεξαρτητα σαν την πριζα πας μπαταρια,αλλα το λογικο ειναι να αναβουν μονο με τον διακοπτη ανοιχτο.Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να παρεις ρευμα(+) απο την πλεξουδα του διακοπτη.Για οικονομια καλωδιων και χωρου, σωμα(-) μπορεις να παρεις απο μεταλλικο σημειο της μηχανης πχ.καγκελα(εγω αυτο εκανα).Προσεξε παντως τα φορτια και τις καταναλωσεις μην εχεις αλλα.Ασφαλεια και ρελε(αν ειναι αλογονου τα προβολακια)ειναι υποχρεωτικα.Αν κατι μου διαφευγει ας με διορθωσει καποιος.

Offline rebeval500

• νέος οδηγός
  • **
Reply #20 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 08:16:22 πμ
Αν θες η πριζα να εχει ρευμα και με κλειστο το διακοπτη της μηχανης θα την ενωσεις πανω στην μπαταρια υποχρεωτικα με ασφαλεια ομως.Τα xenon παιρνουν ρευμα απο το ντουι της υπαρχουσας λαμπας (Η4) και τις αναλογες εντολες απο τον διακοπτη φωτων.Τωρα για τα προβολακια...αν τα θες ανεξαρτητα σαν την πριζα πας μπαταρια,αλλα το λογικο ειναι να αναβουν μονο με τον διακοπτη ανοιχτο.Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να παρεις ρευμα(+) απο την πλεξουδα του διακοπτη.Για οικονομια καλωδιων και χωρου, σωμα(-) μπορεις να παρεις απο μεταλλικο σημειο της μηχανης πχ.καγκελα(εγω αυτο εκανα).Προσεξε παντως τα φορτια και τις καταναλωσεις μην εχεις αλλα.Ασφαλεια και ρελε(αν ειναι αλογονου τα προβολακια)ειναι υποχρεωτικα.Αν κατι μου διαφευγει ας με διορθωσει καποιος.
δηλαδη η πριζα θα εχει συνεχες ρευμα?δεν θα παυει η λειτουργια της οταν κλεινω κεντρικο διακοπτη της μηχανης?

Θελω να ΖΗΣΩ!!!!!

kostasxlv

• Guest
Reply #21 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 14:51:17 μμ
Αν θες να λειτουργει μονο με ανοικτο διακοπτη θα παρεις ρευμα(+) απο την πλεξουδα του διακοπτη.Σωμα (-) μπορεις να παρεις απο το σασι.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 15:22:45 μμ
Εντελώς φιλικά και  χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω απο τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω ότι δεν το κατέχεις και πολύ (αφού ρωτάς πράγματα βασικής ηλεκτρολογίας). Οπότε αν θές να βάλεις όλα αυτά πήγαινε σε ηλεκτρολόγο για να μη έχεις τρεχάματα. ;)

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 16:24:20 μμ
Αν θες να λειτουργει μονο με ανοικτο διακοπτη θα παρεις ρευμα(+) απο την πλεξουδα του διακοπτη.Σωμα (-) μπορεις να παρεις απο το σασι.

H αλλιώς κανονικά απο την μπαταρία και με ρελέ απο διακόπτη. Δεν ξέρω αν το επιπλέον φορτίο ρεύματος θα μπορεί να το σηκώσει ο διακόπτης (μπορεί να θέλει να βάλει κομπρεσεράκι αέρα ή κάτι άλλο με μργάλη αντίσταση)
κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με Aerios ...

Offline rebeval500

• νέος οδηγός
  • **
Reply #24 on: Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2013, 19:47:16 μμ
επιδη ασχολουμαι και θελω να το κανω μονος μου αυτο το θεμα κατεληξα.θα παρω ρευμα απο την μπαταρια κατευθειαν και κοντα στη πριζα θα προσθεσω ενα μικρο διακοπτη μαλλον...τωρα οσο αφορα για το θεμα συνδεσης που αυτο με απασχολει...την γειωση που να την βαλω?στη μπαταρια γιατι να μην το κανω?

Θελω να ΖΗΣΩ!!!!!