Hellas Transalp Forum

Το νεο R1200GS Adventure

African Boy · 69422

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #50 on: Τρίτη 08 Οκτώβριος 2013, 19:38:30 μμ
'νταξ μωρέ, χαλάνε αυτά...

Είναι και αυτό το Injection που σε φρενάρει απ'το να πας Ανταρκτική....
« Last Edit: Τρίτη 08 Οκτώβριος 2013, 19:41:27 μμ by Talinos »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #51 on: Τρίτη 08 Οκτώβριος 2013, 20:54:00 μμ
Το βάρος του βολάν αυξήθηκε κατά 950 γραμμάρια μια σημαντική αύξηση που θα προσδώσει μεγαλύτερη ηπιότητα στα χαρακτηριστικά απόδοσης και κάνει, σύμφωνα με την εταιρία, πιο εύκολη την εκτός δρόμου οδήγηση σε κλειστά κομμάτια με χαμηλές ταχύτητες. Επίσης, η BMW, για να κάνει τη λειτουργία του μοτέρ, ακόμη πιο βελούδινη πρόσθεσε έναν αποσβεστήρα κραδασμών ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του κιβωτίου και του άξονα μετάδοσης.

Αυτη ισως ειναι ουσιαστικη διαφορα και θα ηταν ευχης εργο να την βαλει η BMW και στο νορμαλ GS του οποιου ο κινητηρας ειναι λιγο "αποτομος/κοφτερος" σε σχεση με το παλιοτερο αεροψυκτο και ενα βαρυτερο βολαν θα βοηθουσε. Και επισης και τον αποσβεστηρα κραδασμων, δεν νομιζω οτι αυτα χρειαζονται μονο στο Adventure. Αν και το απλο στην τελευταια υγροψυκτη εκδοση προσπαθει να κλεψει λιγες πωλησεις και απο Ducati Multistrada, εξ'ου και ο κοφτεροτερος χαρακτηρας..

" the PouroDuro spirit "

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Τετάρτη 09 Οκτώβριος 2013, 04:03:26 πμ
Επίσης να υπογραμμίσω ότι άμα μου κάτσει η Μόνικα Μπελούτσι, θα αναγκαστώ να της εξηγήσω ότι κάτι η διαφορά φάσης μας, κάτι η οικονομική, κάτι που δεν θα έχουμε τίποτα να πούμε μετά, κάτι που μπορεί να μην με σέβεται το επόμενο πρωί -με αυτά που θα κάνω το προηγούμενο βράδυ (κλάνω και στο πάπλωμα... δράμα!)- κάτι που δεν θα με πιστεύουν και οι φίλοι άμα τους λέω ότι μου έκατσε η Μόνικα Μπελούτσι και θα με πάρει από κάτω,

...δεν θα της κάτσω. Γιατί όπως και να το κάνουμε η σχέση αυτή θα είναι επιλόλαιη και αδιέξοδη. 

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Τετάρτη 09 Οκτώβριος 2013, 17:44:02 μμ
Λευτερη, βαση κανονισμού, σε παρακαλω να βάλεις αμεσα και το λινκ της πηγης του αρθρου, πριν το κειμενο.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #54 on: Τετάρτη 09 Οκτώβριος 2013, 18:29:10 μμ
Λευτερη, βαση κανονισμού, σε παρακαλω να βάλεις αμεσα και το λινκ της πηγης του αρθρου, πριν το κειμενο.

Δεν μπορώ να κάνω edit.....

Μπορείς όμως άμεσα εσύ να βάλεις μετά το κείμενο:

Π

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #55 on: Τετάρτη 09 Οκτώβριος 2013, 18:53:27 μμ
Διαβαζοντας το αρθρο στο Μοτο Τριτη, διαπιστωσα οτι το Adventure εχει επισης σταμπιλιζατερ απο μαμα. Εχουν εικαστει πολλα για πιθανα tank slapping και τον θανατο το Kevin Ash οταν το δοκιμαζε στη Νοτια Αφρικη (το υγροψυκτο εχει πιο γρηγορη γεωμετρια απο το προηγουμενο αεροψυκτο) αλλα το αγγλικο περιοδικο Bike προσπαθησε να αναπαραξει το "προβλημα" σε δρομους με κακο οδοστρωμα και ακομη και στο χωμα χωρις τα χερια στο τιμονι αλλα δεν υπηρξε ποτε tank slapping. Το ιδιο εκανα κι'εγω οταν το δοκιμασα προσφατα αλλα μου φανηκε ok δηλ. οχι επικινδυνο. Απο την αλλη, το οτι το Adventure εχει σταμπιλιζατερ πανω απο μαμα ισως λεει κατι, οποτε ισως χρειαζεται και στο απλο "για το φοβο των Ιουδαιων".

" the PouroDuro spirit "

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Πέμπτη 10 Οκτώβριος 2013, 03:14:03 πμ
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Ρε τι πλακα εχουν οι Γερμανοι!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #57 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 17:34:10 μμ
Απο την αλλη, το οτι το Adventure εχει σταμπιλιζατερ πανω απο μαμα ισως λεει κατι, οποτε ισως χρειαζεται και στο απλο "για το φοβο των Ιουδαιων".

Εχουνε βαλει σταμπιλιζατερ και στο απλο για το 2014.

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #58 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 17:53:18 μμ
Και όμως είναι δυνατόν.....

Στο Car αγγελία με ένα μηχανάκι κυριολεκτικά κομμένο.....

π

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #59 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 18:04:39 μμ
ΧΑΧΑΧΑ... feature των Γερμανών. Θες άνεση... πατάς το κουμπί απασφάλισης του μπροστινού και ξαπλώωωωωνεις για easy cruise...

και εδώ όμως οι Γερμανοί, έρχονται δεύτεροι :

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #60 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 18:19:30 μμ
Μη δει ο Στουρνάρας το καινούργιο Αντβε να λέτε γιατί εκτός από τέλη κυκλοφορίας θα του κοτσάρει και τέλος ακινήτου.

Τώρα άμα αρχίσουμε πάλι την ιστορία με το ότι χαλάνε... θα πικραθείτε. Θέτε; Δε θέτε...
Σκεφτείτε μόνο ότι ο τύπος με το κομμένο GS αλλάζοντας απλώς το μπροστινό υποπλαίσιο ίσως και τις μπουκάλες έχει ένα μηχανάκι ΟΛΟ-ΙΣΙΟ, αλφάδι όπως βγήκε από μαμά. Στα περισσότερα γιαπωνέζικα ο σκελετός είναι όλος μονοκόματος και άμα στραβώσει απλά οδηγάς ...μπανάνα. Λυσίματα καλίμπρες και τάξε στην Παναγιά την Ασύμετρη να πετύχει και θα της κάνει μια λαμπάδα στο μπόι του.  Για αυτόνομα υποπλαίσια δε μη μιλήσουμε. Ακόμα και το κακό -χωματερό καινούργιο Triumph είναι μονοκόματο.

Γιαυτό σας λέω ρε παιδιά stick to what you know και μην την ψάχνετε τη δουλειά. Άμα δεήσει η Χόντα να ξαναβγάλει σοβαρό on off πάλι εδώ είμαστε.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #61 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 19:21:02 μμ
Τώρα άμα αρχίσουμε πάλι την ιστορία με το ότι χαλάνε... θα πικραθείτε. Θέτε; Δε θέτε...
Σκεφτείτε μόνο ότι ο τύπος με το κομμένο GS αλλάζοντας απλώς το μπροστινό υποπλαίσιο ίσως και τις μπουκάλες έχει ένα μηχανάκι ΟΛΟ-ΙΣΙΟ, αλφάδι όπως βγήκε από μαμά......

Τι να τα κάνω ρε φίλε αν έτσι απλώς που θα αλλάξει το μπροστινό του, έτσι απλώς με έχει στείλει και στο δι@ολο......!!!!

Είναι δυνατό μηχανή 15.000€ + + + + + εκεί που οδηγάς και καμαρώνεις να σε στέλνει αδιάβαστο και να κάνεις τον σταυρό σου μην πάθεις κανένα θανατηφόρο ατύχημα εσύ και ο συνεπιβάτης σου ; ; ; ;

Μην τρελαθούμε κιόλας έτσι απλώς...

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #62 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 19:58:50 μμ
Σιγά τη βλάβη που έπαθε ρε! Θα μπορούσε να πάθει χειρότερα! Για παράδειγμα θα μπορούσε να του βγάλει κανα ρουλεμάν λαιμού και να ψάχνεται. Ενώ εδώ με μια τριχιά το δένει και συνεχίζει απτόητος μέχρι να γίνει επίσημη ανάκλιση και να σωθεί ο άνθρωπος! Γιατί αν δε γίνει, με την τριχιά που το έχει δεμένο το κρεμάει πάνω απο το τζάκι (μη ξεχνάμε ότι το ατού του είναι τα λίγα κιλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Δε μπορώ να καταλάβω δηλ πώς αυτό μπορεί να μειώσει την αξιοπιστία μάλον την απόλυτη υπεροχή του GS στην κατηγορία του!
Δε βάζω φατσούλες για να μην στεναχωρήσω κανένα.

« Last Edit: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 20:47:11 μμ by Aerios »

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #63 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 20:42:37 μμ
.... εκεί που οδηγάς και καμαρώνεις να σε στέλνει αδιάβαστο ....

Κατσε, ειναι δυνατον στα καλα καθουμενα, στο ίσωμα, να γινει αυτο?

MARKOS-V

• Guest
Reply #64 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 21:50:57 μμ
ποιος μπορει να υποθεσει τι συνεβει κ ανοιξε ο λαιμος του;
εχω μια υποθεση αλλα ,για να ακουσω κ αλλες γνωμες

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 22:19:29 μμ

Αγγλικούλια οι περισσότεροι ξέρετε ;D

2013 BMW R1200GS Telelever Problem Explained in Transport Canada Recall

Earlier this week, we wrote about reports in the Italian media of a delay on deliveries of the 2013 BMW R1200GS because of an issue with the suspension. Transport Canada has now issued a recall notice on BMW‘s new GS – the third to come from the Canadian government agency – that would explain the delay.

According to Transport Canada, the threaded plugs securing the fork tubes to the upper triple clamp may come loose over time on some units. This may cause a fork tube to detach, posing a serious crash hazard. According to MotorradOnline.de, the issue was discovered during BMW’s internal testing, after a GS was put through 60,000 km on the test bench.

The solution seems simple enough. BMW will crimp-lock the fork tubes’ threaded plugs, creating a more secure connection.

The bigger concern for BMW is the number of issues being reported before the R1200GS even gets delivered to customers. Most of the recalled models, including the 54 affected by the Transport Canada recall, are still in the hands of dealers or BMW itself, so these problems should be fixed before customers get their hands on them.

But we’ve already seen a potential transmission oil leak risk and a problem with the traction control software, and now an issue with the front suspension. What other issues will come up after customers put hundreds of thousands of miles on the GS in real world conditions?

Looming over all of these issues is the fatal crash of British journalist Kevin Ash at the R1200GS’ press launch. There is no evidence the accident was caused by any of the issues that have come to light, but with every recall announced, BMW will start to face some serious questions.

BMW tells MotorradOnline.de Ash’s test unit was not affected by the telelever problem but that may not be enough to stop the questions.

[Source: Transport Canada, MotorradOnline.de]

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #66 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 22:21:55 μμ
αν μπορω να υποθεσω σωστα,ο λαιμος δεν ανοιξε,απλα ξεκουμπωσε.

αυτο και απο αποτομο πεσιμε μετα απο σουζα μπορει να συμβει,σε ακραιες συνθηκες.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #67 on: Παρασκευή 22 Νοέμβριος 2013, 22:44:17 μμ
Ειναι γνωστο επικινδυνο θεμα αυτο και σε αλλα BMW οπως το GS800, θα ποσταρω σχετικη φωτο απο τετοιο μηχανακι που εγινε επισης cruiser.

Καθε φορα που σχεδον πειθω τον εαυτο μου για BMW (και το τελευταιο LC ειναι πραγματικα φανταστικο και εχει εξαλειψει πολλες απο τις ατελειες του παρελθοντος - θα γραψω το σχετικο τεστ), διαβαζω πραγματα που με βγαζουν απ'τα ρουχα μου. Και για κερασακι, ενας αριθμος LC κινητηρων παρεδωσε ηδη πνευμα, υπαρχουν αναφορες στο adventure rider και στο ukgser.

" the PouroDuro spirit "

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Σάββατο 23 Νοέμβριος 2013, 02:39:56 πμ
Ένας κάπου κάποτε υπό άγνωστες συνθήκες και χρήση εκεί που πήγαινε αμέρινος κάνει έτσι και τι να δει; Πάει το μπροστινό. Ξεκούμπωσε και έφυγε.  Αφού από τότε τα δένουνε με καπίστρι τα μπροστινά στο σκελετό για να τα ξαναβρίσκουνε. :2hysterical: Ένα άλλο 800άρι ήρθε και μάκρυνε. Να δεις που αυτός δεν το έπλενε με σοφλάν και του ξεχείλωσε στο άπλωμα. Και είναι και ένας άλλος με 650 μονικύλινδρο που εκεί που πήγαινε στην Αλάσκα κάνει έτσι η μπροστινή μπότα και του κόπηκε! Τίποτα δεν του έκανε ποτέ, απλά σου λέει η μηχανή "αφού έχω ένα αμορτισέρ πίσω γιατί να έχω δύο μπροστά; Χράααααααατς".

Δεν την βαριέμαι αυτήν την κουβέντα ρε σεις, ξεκοιλιάζομαι στα γέλια κάθε φορά.  :2hysterical: Δώστε κιάλλο...

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline zoulou

• Απλός οδηγός
  • epitelous vrike o zoulou thn africana tou !!!
Reply #69 on: Σάββατο 30 Νοέμβριος 2013, 05:39:26 πμ
Σια τα προβληματα ρε παιδια εδω γκοτζαμ Χοντα εκανε αναλκυση για ΠΙΘΑΝΗ παρουσια υγρασιας στην ασφαλειοθηκη!!!! Ξερετε τι σημαινει αυτο? Καταστροφη...Ισα με το να καψει καμια λαμπα...Και εσεις ασχολειστε με τη λεπτομερεια πως ξεκουμπωσε το πλαισιο... ειναι ποτε δυνατον...

υ.γ Κανω Χοουμορ μην αρχισεται τους αφορισμους οι BMWδακιδες...

komfoukios eipe: ola ta taxidia arxizoun me to prwto vhma...

Zoulou eipe : ola ta taxidia arxizoun me zestama sto moter!!!

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Σάββατο 30 Νοέμβριος 2013, 07:59:13 πμ
Εγώ πάντως δεν ξέρω για το μοσχάρι(gs1200) ;D ,το
800 είναι όλα τα λεφτά και στο on και στο off.
To είχα για μια μέρα και έπαθα .
Στην άσφαλτο μου θύμησε το tdm 850,τρελό γκάζι
κόντεψα να πατήσω το φίλο που είχε gsxr600,
ναι μπορεί να σας φαίνεται τρελό ,αλλά συνέβει.
Επαθα αυτό που έγραψε ο panisk στη βόλτα που
έκανε με το φίλο του που είχε το nc700......
Bέβαια το gsxr μου είπε'' άντε γειά'',αλλά για κάμποσο
ίδρωσε αρκετά...
Στο χώμα απάλευτο....
Σόρυ για το σπαμ παιδιά,αν δεν το έγραφα θα έσκαγα :)

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Σάββατο 30 Νοέμβριος 2013, 20:32:14 μμ
Τι εσένα δε σου κόπηκε το μηχανάκι στη μέση; Άγιο είχες! Παιδάκι μου μην τα καβαλάς αυτά τα γερμανικά είναι σκοτώστρες, κόβονται μακραίνουν, φαρδαίνουν...

...έναν γνωστό μου που του κόπηκε και για να μην πέσει το σήκωσε σούζα  και πήγαινε με το μπροστινό να κρέμεται γύρισε το αθεόφοβο το GS και τονε δάγκασε, να να μην σώσω!  :2hysterical:

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #72 on: Κυριακή 01 Δεκέμβριος 2013, 00:59:35 πμ
Τι εσένα δε σου κόπηκε το μηχανάκι στη μέση; Άγιο είχες! Παιδάκι μου μην τα καβαλάς αυτά τα γερμανικά είναι σκοτώστρες, κόβονται μακραίνουν, φαρδαίνουν...

...έναν γνωστό μου που του κόπηκε και για να μην πέσει το σήκωσε σούζα  και πήγαινε με το μπροστινό να κρέμεται γύρισε το αθεόφοβο το GS και τονε δάγκασε, να να μην σώσω!  :2hysterical:

Το εχω ακουσει και εγω αυτο.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Κυριακή 01 Δεκέμβριος 2013, 01:09:09 πμ

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα η BMW έβγαλε οδηγία για τους κατόχους να κολάνε μπροστά στο τιμόνι ένα μαγνητάκι με την εικόνα του
Αι Γιώργη για να το καρφώνει με το δόρυ μόλις γυρνάει να τους δαγκώσει...το άπιστο! Αν δε γίνει τίποτα και μ΄ αυτό τότε καβάλα στ' άλογο του Άγιου :pope:

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Κυριακή 01 Δεκέμβριος 2013, 07:35:16 πμ
Τελικά είστε πολύ μεγάλες ....
 πως τις λένε αυτές τις μεγάλες τρύπες
που κάνουν τα δέντρα;
Mωρ πως τις λένε...
    πως τις λένε :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: