Hellas Transalp Forum

Το νεο R1200GS Adventure

African Boy · 69433

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:04:53 μμ
BMW Adventure images released accidentally

Spy images and details about the next generation of BMW machines have been leaking from Europe like a dodgy old backyard tap lately.

Our latest batch of exclusive black-and-white photographs reveal full details of BMW’s soon to be released R1200GS Adventure.

The pictures originate from a design patent BMW accidentally allowed to be published. They show the Adventure from every angle making it possible work out what changes have been made.

Most significant is the larger fuel tank, big enough to match the current Adventure’s 33 litre capacity. If correct, expect a two-thirds increase in capacity over the base R1200GS, boosting range from around 300km to over 500km.

The normal Adventure formula appears to have been followed stringently with the bike’s ride height increased by around 30mm and the stock GS optional wire wheels fitted as standard. Another base GS option shown is BMW’s LED headlight. The luggage rack has also been replaced with a simpler version allowing for fitment of a wide range of aftermarket luggage.

The bike is clearly fitted with BMW’s Dynamic ESA semi-active suspension, but it’s unknown if this is standard equipment. If so, it will allow BMW to program specific settings for the bike’s extra weight and the potentially larger luggage load. The firm’s Enduro ASC traction control is sure to be fitted, as well as the matching ABS set-up which allows anti-lock to be used even when the GS is off-road.

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #1 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:06:14 μμ

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #2 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:12:45 μμ
Καταραμενη φτωχια  :bomb:

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:17:54 μμ
 Χα ! έχει στάνταρ κεντρικό σταντ !!!!  :o :o :o

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

MARKOS-V

• Guest
Reply #4 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:19:05 μμ
απο την τιμη ξεκινουν κ ποσταρουν οχι απο τις φωτο!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:29:29 μμ
Οι σχεδιαστές είναι τσακωμένοι μεταξύ τους...σίγουρα.

ώπα... στη νέα φωτό βελτιώσανε κάποια σημεία.

και με τα karoo 3 Πάνω !  :o

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #6 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:30:06 μμ
Χα ! έχει στάνταρ κεντρικό σταντ !!!!  :o :o :o

Όλα τα bmw GS το είχαν stantard

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:31:41 μμ
Όλα τα bmw GS το είχαν stantard

To γνωρίζω φίλε Κώστα... Απο πικρία το γράφω για την έλειψη στο ΤΑ..  ;)

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #8 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:34:46 μμ
To γνωρίζω φίλε Κώστα... Απο πικρία το γράφω για την έλειψη στο ΤΑ..  ;)

Μα είναι περιττό σε ένα Honda. Τα GS κλπ το είχαν γιατί στο πλαϊνό γέμιζε λάδια ο ένας κύλινδρος.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #9 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:36:17 μμ
Καταραμενη φτωχια  :bomb:

Στο δρόμο πάντως έχω δει 3-4 GS καινούργια ....

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 21:42:45 μμ

Στο δρόμο πάντως έχω δει 3-4 GS καινούργια ....
Για την δικια μου λεω ρε οχι των αλλων .........αφου μετα τις ωραιες γυναικες μονο με αυτη την μοτο μου σηκωνεται !!!

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #11 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:00:05 μμ
Για την δικια μου λεω ρε οχι των αλλων .........αφου μετα τις ωραιες γυναικες μονο με αυτη την μοτο μου σηκωνεται !!!

Ομορφάαααντρα μου!  :-*

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #12 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:09:51 μμ
αφου μετα τις ωραιες γυναικες μονο με αυτη την μοτο μου σηκωνεται !!!

Έλα αγόρι μου να σου δώσω και τις 2.....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:13:43 μμ
Δεν καταλαβα ποτε το λογο του Adventure, με τα τοσα παραπανισια κιλα και αυτο το τεραστιο ρεζερβουαρ που ειναι αχρειαστο στις 90-95% των αντβεντσουραδων, για τις υπολοιπες κανενα κανιστρο αρκει  ;)  Οσο για τις ακτινες, τις βαζει κανεις και σαν οπτιόν στο βασικο μοντελο. Και τωρα στο υγροψυκτο υπαρχει και εκδοση Enduro που τις εχει πανω  :)  Adventure στις πλατειες και στις καφετεριες για τη μεγιστη πλειοψηφια κατοχων  :-X

" the PouroDuro spirit "

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:19:37 μμ
Ώπα φίλε !!!!
Δεν μας τα λές καλά, άλλη βλέπεις, με άλλη σου σηκώνεται κα άλλη καβαλάς????
δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά............... :goofy:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:21:10 μμ
Δεν καταλαβα ποτε το λογο του Adventure, με τα τοσα παραπανισια κιλα και αυτο το τεραστιο ρεζερβουαρ που ειναι αχρειαστο στις 90-95% των αντβεντσουραδων, για τις υπολοιπες κανενα κανιστρο αρκει  ;)  Οσο για τις ακτινες, τις βαζει κανεις και σαν οπτιόν στο βασικο μοντελο. Και τωρα στο υγροψυκτο υπαρχει και εκδοση Enduro που τις εχει πανω  :)  Adventure στις πλατειες και στις καφετεριες για τη μεγιστη πλειοψηφια κατοχων  :-X
Καλε μου φιλε Γιωργο πρωτα ξεκιναμε απο το prestige και το design οπου της BMW ειναι μοναδικα ...κατ'εμε ...το ρεζερβουαρ δινει την αυτονομια σε πολυ περισσοτερα χλμ ........και απο εκει και περα το θεμα πλατειων και δεικτουρια δεν εχει να κανει με την μοτο αλλα με τον εκαστοτε κατοχο και τι μυαλο κουβαλαει .......

ελα Γιωργο παραδεξουτο ειναι πανεμορφη η πουτανα  ;D

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #16 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:42:26 μμ
Καλε μου φιλε Γιωργο πρωτα ξεκιναμε απο το prestige και το design οπου της BMW ειναι μοναδικα ...κατ'εμε ...το ρεζερβουαρ δινει την αυτονομια σε πολυ περισσοτερα χλμ ........και απο εκει και περα το θεμα πλατειων και δεικτουρια δεν εχει να κανει με την μοτο αλλα με τον εκαστοτε κατοχο και τι μυαλο κουβαλαει .......

ελα Γιωργο παραδεξουτο ειναι πανεμορφη η φουτανα  ;D

Το prestige εμενα ποσως με ενδιαφερει, οι ικανοτητες ειναι αυτες που μετρανε. Και για ενα κοινο θνητο το απλο μοντελο (με ακτινες) ειναι σαφως πιο ικανο σε πραγματικες αντβεντσουραδες, σαν αυτες που παμε 3-4 φορες το χρονο με τα μηχανακια μας  ;)

Τωρα η ομορφια ειναι υποκειμενικη αλλα υπαρχουν και αντικειμενικες αποψεις περι αισθητικης. Το προηγουμενο αεροψυκτο Adventure μου θυμιζει την φουτανα στο εξωφυλλο του πρωτου δισκου των Μουσικων Ταξιαρχιων  ;D  Αυτο εδω φαινεται λιγοτερο μπαταλικο αλλα μεταξυ αυτου και του απλου με ακτινες, 200% το τελευταιο - και ναι, το απλο ειναι πολυ ομορφο (και το προηγουμενο 1200 ητανε αλλα το υγροψυκτο ειναι πιο επιθετικο).

" the PouroDuro spirit "

ekos

• Guest
Reply #17 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:45:53 μμ
ελα Γιωργο παραδεξουτο ειναι πανεμορφη η φουτανα  ;D

Δεν, γουστα μεν αλλα δεν

Πιο πολυ μου αρεσει το ΚΤΜ, σου φωναζει οτι ειναι πιστολι το ατιμο

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:52:02 μμ
Το prestige εμενα ποσως με ενδιαφερει, οι ικανοτητες ειναι αυτες που μετρανε. Και για ενα κοινο θνητο το απλο μοντελο (με ακτινες) ειναι σαφως πιο ικανο σε πραγματικες αντβεντσουραδες, σαν αυτες που παμε 3-4 φορες το χρονο με τα μηχανακια μας  ;)

Τωρα η ομορφια ειναι υποκειμενικη αλλα υπαρχουν και αντικειμενικες αποψεις περι αισθητικης. Το προηγουμενο αεροψυκτο Adventure μου θυμιζει την φουτανα στο εξωφυλλο του πρωτου δισκου των Μουσικων Ταξιαρχιων  ;D  Αυτο εδω φαινεται λιγοτερο μπαταλικο αλλα μεταξυ αυτου και του απλου με ακτινες, 200% το τελευταιο - και ναι, το απλο ειναι πολυ ομορφο (και το προηγουμενο 1200 ητανε αλλα το υγροψυκτο ειναι πιο επιθετικο).
Παντως ADV και GS ειναι ακριβως τα ιδια σαν μηχανακια με τη μονη διαφορα το φουσκωμενο τεποζιτο του ADV  και τις ζαντες αλουμινιου στο GS ....αχχχχχχχχ

kostasxlv

• Guest
Reply #19 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 22:54:48 μμ
Καλη η κακη,ομορφη η ασχημη γεγονος εινια οτι εμεις οι XLVηδες την εχουμε μεγαλυτερη..... :goofy:

τη μπροστινη τη ζαντα

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #20 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 23:10:26 μμ
Παντως ADV και GS ειναι ακριβως τα ιδια σαν μηχανακια με τη μονη διαφορα το φουσκωμενο τεποζιτο του ADV  και τις ζαντες αλουμινιου στο GS ....αχχχχχχχχ

τι λες ? το ψαξες ? για ρώτα και τον Σώτο...

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #21 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 23:22:16 μμ
Παναγιώτη - Κώστα:

2010 BMW R1200GS and GS Adventure Review

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 23:28:35 μμ
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r1200gs_adventure%2011.htm

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r1200gs%2010.htm

οι διαφορες ειναι στο τεποζιτο / λιτρα , υψος , τελικες .....μηχανολογικα δλδ σε γενικες γραμμες ιδια .

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #23 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 23:37:09 μμ
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r1200gs_adventure%2011.htm

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/bmw/bmw_r1200gs%2010.htm

οι διαφορες ειναι στο τεποζιτο / λιτρα , υψος , τελικες .....μηχανολογικα δλδ σε γενικες γραμμες ιδια .

Ρε φίλε δεν μιλάμε για διαφορετικές μηχανές.....

ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΙΛΑΜΕ με όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρήζουν να είναι ADV......

Και βέβαια μπορείς να μεταποιήσεις ένα απλό GS σε ADV, αλίμονο.....

Όμως είναι διαφορές όπως και να το κάνεις και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητες.....

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Παρασκευή 26 Ιούλιος 2013, 23:57:55 μμ
Τι να πει κανείς, τα κλασικά που γράφονται στα Μοτοπεριοδικα τα τελευταία 20+ χρόνια:

Πλεονεκτήματα:
Υψηλή μεταπώληση

Μειονεκτήματα:
Χοντροκομένοι διακόπτες
Απουσία design
Περιττός εξοπλισμός
Λιτές γραμμές
Μεγάλος όγκος
Υπερβολικό βάρος

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ