Αυτή η εξόρμηση είναι πριν 14 κάτι χρόνια. Το εικονιζόμενο MOTO GUZZI V-50 MONZA (ο άλλος είμαι εγώ, χεχεχε), μόλις πάτησε τις ρόδες του στην Αθήνα δεν κρατούσε ρελαντί. Είχε ρυθμιστεί σε συνθήκες ύπαρξης οξυγόνου και στην Αθήνα δεν του έφτανε, κάνοντας το μίγμα πλούσιο. Αυτό για να δείτε σε τι συνθήκες ζουν οι Αθηναίοι. Στον ανθρώπινο οργανισμό δεν είναι άμεσα ορατό, λόγω αντοχής και προσαρμοστικότητας του είδους, αλλά σε ένα κινητήρα οι αλλαγές είναι άμεσες.
Μου είχε ξανασυμβεί με ένα Kawasaki KMX-200 σε ένα οροπέδιο 1500-2000 υψόμετρο, αφού είχε ρυθμιστεί στο επίπεδο της θάλασσας και ως γνωστόν ο αέρας γίνεται πιο αραιός όσο ανεβαίνουμε.
Γι' αυτό το λόγο, στα εμβολοφόρα αεροπλάνα έχει προβλεφθεί να ρυθμίζουμε το μίγμα ανάλογα με το ύψος που πετάμε (φτωχό-πλούσιο). Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι να σου σβήσει ο κινητήρας εκεί πάνω!!!
ΥΓ: Αυτό το μήνυμα ενδεχομένως να έρθει δύο φορές αφού η πρώτη προσπάθεια φάνηκε να αποτυγχάνει.
Επίσης, συγνώμη για την κακή ποιότητα της φωτο, αλλά αναγκάστηκα να τη "σκαλίσω" λιγάκι για να
χωρέσει.