Hellas Transalp Forum

Αλαρμ σσε 650 ΄01

vaggelis_peir · 13387

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 05:49:41 πμ
Εχει βάλει κανεις αλαρμ σε 650 του '01? Πόσο κοστίζει? Ο διακόπτης που μπορεί να μπει?

ekos

• Guest
Reply #1 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 06:00:47 πμ
Εχει βάλει κανεις αλαρμ σε 650 του '01? Πόσο κοστίζει? Ο διακόπτης που μπορεί να μπει?
Εγώ τον έβαλα στο αριστερό κομμάτι του καλυματος του κοντέρ

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 06:10:24 πμ
 :thumbright:  Ωραίο θέμα, ελπίζω να εχουμε πρόοδο.

Αυτό που ρωτάς εχει να κάνει με τον διακόπτη.
Ηθελα να βάλω και εγώ αλλά ψάχνω για διακόπτη λεπτό σαν αυτόν για να τοποθετηθεί δίπλα στον αριστερό διακόπτη.

με την ένδειξη Alarm όμως και δεν εχω βρεί.

Μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις μόνιμα τα φώτα και να χρησιμοποιηθεί ο διακόπτης για τα φώτα σαν Alarm.
Και μια ακόμα, να αλλάξεις τον αριστερό διακόπτη με εναν απο μοντέλο νεότερο του 2005.

Offline transalpblack

• Djkostas
  • Οδηγάρα
Reply #3 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 09:28:00 πμ
:thumbright: 
Μια άλλη λύση είναι να συνδέσεις μόνιμα τα φώτα και να χρησιμοποιηθεί ο διακόπτης για τα φώτα σαν Alarm.
Και μια ακόμα, να αλλάξεις τον αριστερό διακόπτη με εναν απο μοντέλο νεότερο του 2005.

Καλή η λύση του νεότερου διακόπτη αλλα μόνο αν έχεις λεφτά περισσευούμενα.
Η λύση όμως του διακόπτη των φωτών είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!

Οταν πεθανω θελω να με θαψουν οι φιλοι μου, δεν θα ειναι η πρωτη φορα αλλωστε...

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 14:57:04 μμ
Καποιος φιλος που ειχε βαλει σε ενα ΤΑ 02 ειχε χρησιμοποιησει  παρομοιο διακοπτη με αυτο που δειχνει ο φιλος μου Νικος(stoneman), πολυ στενο αλλα για kill switch. Αν θυμαμαι καλα ηταν απο enduro και δεν ειχε τιποτε αλλο πανω παρα μονο αυτον τον διακοπτη.Ενταξει νοκο, το ξερω, δεν εχει σηματακι για αλαρμ αλλα απλα μεταφερω τις εμπειρείες μου.....;)

HONDA ή γενόσιμο?

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 15:35:58 μμ
Εγώ έχω βάλει έναν σαν αυτόν
Κόστος γύρω στα 10 ευρώ.Το απόγευμα θα ανεβάσω φωτογραφία

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 16:19:44 μμ
..... πολυ στενο αλλα για kill switch. ....)

Αρα υπάρχουν , θέλει κι άλλο ψάξιμο. Οποιος ξέρει πεισσότερα ας γράψει την γνώμη του.

Μερικοί ισως να θέλουν όμως ενα διακόπτη με περισσότερες απο μία λειτουργίες ωστε να υπάρχει και αναμονή για άλλες λειτουργίες, πχ θερμαινόμενα γκριπ, προβολάκια κλπ. και να γλυτώσουν απο τρύπες και σκορπιους διακόπτες που και πρακτικό δεν είναι και είναι αντιαισθητικό.

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Δευτέρα 13 Μάιος 2013, 17:10:56 μμ
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει κάτι. Κι εγώ δεν θα ήθελα να βάλω έξτρα διακόπτες. Τα επόμενα μοντέλα που έχουν τα αλαρμ?

Offline nikosfp

• LindalowGX
  • Απλός οδηγός
  • Mακάρι οι νέοι να ήξεραν και οι γέροι να μπορούσαν
    • Womens From Your Town - Anonymous Adult Dating - No Selfie
Reply #8 on: Παρασκευή 05 Ιούλιος 2013, 05:08:59 πμ
Και ολη η διαδικασια πως γινεται?Καλωδιοσεις κ.λ.π?

https://SecreLocal.com - Dating Chat Local Live - No Selfie - Anonymous Sex Dating -   Chat Dating Sites

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Παρασκευή 05 Ιούλιος 2013, 05:38:25 πμ
Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν εδώ

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #10 on: Παρασκευή 05 Ιούλιος 2013, 15:30:53 μμ
σωστος ο γιαννης! με προλαβε! και εγω βαση το σχεδιαγραμμα του χρηστου εβαλα στο ΤΑ αλαρμ, με ενα απλο κλασικο διακοπτη (αδιαβροχο, αυτο με την κ@π@τ@...) μπηκε ευκολα, συνδεθηκε ευκολα, και απο τοτε αθανατο... αυτο με το διακοπτη φωτων που λεει ο νικος ειναι πολυ καλο, ετσι αλλωστε ειναι τα φωτα και τα αλαρμ στις ΤΑ του 03΄και επειτα....

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Παρασκευή 05 Ιούλιος 2013, 17:40:50 μμ
σωστος ο γιαννης! με προλαβε! και εγω βαση το σχεδιαγραμμα του χρηστου εβαλα στο ΤΑ αλαρμ, με ενα απλο κλασικο διακοπτη (αδιαβροχο, αυτο με την κ@π@τ@...) μπηκε ευκολα, συνδεθηκε ευκολα, και απο τοτε αθανατο... αυτο με το διακοπτη φωτων που λεει ο νικος ειναι πολυ καλο, ετσι αλλωστε ειναι τα φωτα και τα αλαρμ στις ΤΑ του 03΄και επειτα....
Ναι αλλά αν αντικαταστήσει τον  μαμά πολυδιακόπτη (αυτόν στο αριστερό γκριπ)
με αυτόν που΄χουν τα ΤΑ του 04 και μετά δεν θα μπορεί να κλείνει τα φώτα  όποτε
αυτός θέλει ,(στα πιο καινούρια μοντέλα τα φώτα ανάβουν με το ΄΄γύρισμα΄΄του
κλείδιου,οπότε η χόντα έβαλε μεν διακόπτη για αλάρμ  αλλά όχι διακόπτη για τα
πορείας-θέσης)οπότε ο έξτρα διακοπτάκος για αλάρμ ,κατ ΄εμέ είναι μονόδρομος.
Ασε που το κόστος ενός πολυδιακόπτη είναι και πολαπλάσιο  του απλού.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 18:54:59 μμ
Πολύ σωστά τα λές. Και είναι και πιό απλό σαν λειτουργία.

Δεν εχω ασχοληθεί επειδή εχει αλαρμ ο συναγερμός μου. Δλδ με το κλειδί στο ΟΝ και με τον κινητήρα σε λειτουργία η οχι παταω μια φορά το χειριστήριο και ανάβουν τα αλάρμ, μετά μπορώ να κλεισω τον κινητήρα και να βγάλω το κλειδί. Για να σβήσουν απλά βάζω κλειδί , γυρίζω ΟΝ και παταω το χειριστήριο.
Ακόμα και οδηγώντας μπορώ να πατήσω το χειριστήριο και να εχω αλάρμ.
Εχω βολευτεί και δεν την ψάχνω περισσότερο.

Στα μεταγενέστερα μοντέλα  γυρίζοντας τον διακόπτη ανάβουν μαζί το θέσης και τα πορείας?

Και αν δεν κάνω λάθος στα μοντέλα με το αλαρμ πρέπει να είναι το κλειδί επάνω για να λειτουργούν χωρίς να μπορείς να το αφαιρέσεις αρα δεν μπορείς να απομακρυνθείς απο το μηχανάκι, ενώ για αυτό το λόγο ο διακόπτης του κλειδιού εχει μια θέση παραπάνω.

Ας μας περιγράψει την διαδικασία κάποιος με αλαρμ για σιγουριά ...
« Last Edit: Σάββατο 06 Ιούλιος 2013, 19:03:23 μμ by Stoneman »

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Κυριακή 07 Ιούλιος 2013, 19:01:29 μμ

Στα μεταγενέστερα μοντέλα  γυρίζοντας τον διακόπτη ανάβουν μαζί το θέσης και τα πορείας?

Ακριβως αυτό συμβαίνει. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει το θέσης, (το μικρό γλομπάκι στο φανάρι), αφού έτσι κ αλλιώς ανάβει το πορείας και φωτίζει μόνιμα. (Ίσως για failsafe αν καεί η λάμπα?). Πάντως με το που γυρίζεις το διακόπτη στο ΟΝ, ανάβουν και τα δύο, σβήνουν στιγμιαία όταν μιζάρεις και επανέρχονται μόλις αφήσεις το κουμπί της μίζας

Και αν δεν κάνω λάθος στα μοντέλα με το αλαρμ πρέπει να είναι το κλειδί επάνω για να λειτουργούν χωρίς να μπορείς να το αφαιρέσεις αρα δεν μπορείς να απομακρυνθείς απο το μηχανάκι, ενώ για αυτό το λόγο ο διακόπτης του κλειδιού εχει μια θέση παραπάνω.

Τα αλάρμ δουλεύουν μόνο όταν ο διακόπτης είναι στο ΟΝ, ή στην τρίτη σκάλα του διακόπτη (η οποία έχει το συμβολάκι από τα αλάρμ). Στην τρίτη σκάλα, η διαφορά είναι ότι σβήνουν τα φώτα, τα οποία στη θέση ΟΝ είναι μόνιμα αναμμένα, ώστε να εξοικονομηθεί μπαταρία για να τροφοδοτηθούν τα αλάρμ, όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι κάτι σαν θέση accesories, που έχουν τα αυτοκίνητα. Στη θέση αυτή όπως πολύ σωστά αναφέρεις, δεν βγαίνει το κλειδί από το διακόπτη.

Αν και μου φαίνεται περίεργο σαν λογική, μπορώ να το στηρίξω στο ότι τα αλάρμ, (στη βαρβαρική Hazzard Lights), στη τρίτη θέση του διακόπτη θα χρησιμοποιηθούν όταν για τον οποιονδήποτε λόγο ακινητοποιηθεί η μοτοσυκλέτα λόγω βλάβης και άρα θεωρητικά θα είσαι κοντά σε αυτήν, για όση ώρα λειτουργούν. Εμείς στην Ελλάδα "πετάμε" αλάρμ για χίλιους δύο λόγους (πχ διπλοπαρκάρισμα για να πάμε στο περίπτερο), και σίγουρα δεν αφορούν όλες οι περιπτώσεις κίνδυνο, ή έκτακτη ανάγκη (Hazzard). Προφανώς καποια παρόμοια ιδέα κρύβεται πίσω από το να μη βγαίνει το κλειδί, εκτός και αν τα τζιμάνια στη Honda, δεν ήξεραν πως να το κάνουν να βγαίνει στην τρίτη σκάλα :2hysterical:
« Last Edit: Κυριακή 07 Ιούλιος 2013, 19:03:57 μμ by Johnny_Nik »

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Κυριακή 07 Ιούλιος 2013, 20:15:31 μμ
Ακριβως αυτό συμβαίνει. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει το θέσης, (το μικρό γλομπάκι στο φανάρι), αφού έτσι κ αλλιώς ανάβει το πορείας και φωτίζει μόνιμα. (Ίσως για failsafe αν καεί η λάμπα?). Πάντως με το που γυρίζεις το διακόπτη στο ΟΝ, ανάβουν και τα δύο, σβήνουν στιγμιαία όταν μιζάρεις και επανέρχονται μόλις αφήσεις το κουμπί της μίζας

Τα αλάρμ δουλεύουν μόνο όταν ο διακόπτης είναι στο ΟΝ, ή στην τρίτη σκάλα του διακόπτη (η οποία έχει το συμβολάκι από τα αλάρμ). Στην τρίτη σκάλα, η διαφορά είναι ότι σβήνουν τα φώτα, τα οποία στη θέση ΟΝ είναι μόνιμα αναμμένα, ώστε να εξοικονομηθεί μπαταρία για να τροφοδοτηθούν τα αλάρμ, όσο το δυνατόν περισσότερο.......
Σχετικά με το θέσης να πω κι εγώ ότι μάλλον για failsafe το έχει :
μου ΄χει τύχει το εξής περιστατικό,Κυριακή των Βαίων ,πρωί μην έχοντας τι να κάνω ,είπα να περάσω
κάτι λεντοταινίες που είχα ετοιμάσει (γεφυρώσει κτλ) στη μπαγκαζιέρα ,ώστε να ΄χω ένα έξτρα φως όταν φρενάρω(μου΄ τυχε καναδυό φορές παραλίγο να με μαζέψουν κάτι παππούδια-δεν σε είδα παλικάρι μ-).
Θες  από μ@λ@κι@ ,θες από ΄΄παιδική αναβλητικότητα ΄΄(είμαι 41) :2hysterical:ενώ όλα τα έκανα σωστά ,
την ένωση του καλώδιου στο σημείο που το έκοψα για να μπαινοβγαίνει η μπαγαζιέρα όταν  δεν τη χρειάζομαι ,δεν τη μόνωσα σωστά γιατί δεν είχα το κατάλληλο αδιάβροχο φισσάκι εκείνη τη στιγμή.
Ετσι αφήνοντας το(ξεχνόντας το) ,ένα απογευματάκι ανεβαίνοντας για βόλτα στον Ολυμπο σε ένα βατό χωματόδρομο και ενώ έβγαζα ΄΄νεκρά΄΄ το λαμπάκι της δεν άναβε.
Να μην τα πολυλογώ όλα τα ηλεκτρικά δεν δουλεύανε,εκτός αυτής της λαμπίτσας που παρέμενε αναμένη.
Σηκώνοντας τη σέλα είδα ό,τι η ένωση του καλωδίου (παρόλη τη μονοτική ταινία)έκανε σώμα στο σίδερο της κλειδαριάς της.
Το κακό μικρό,αφού η μηχανή δούλευε , η κύρια 30αρα ασφάλεια ήταν εντάξει.Αυτή που είχε καεί ήταν
μια 15αρα(ευτυχώς στο κουτάκι -ασφαλειοθήκη-είχε από δύο ρεζέρβες ,2   15αρες,2    5αρες)και αλλάχθηκε επιτόπου.

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #15 on: Παρασκευή 14 Ιούλιος 2017, 20:02:48 μμ
Τελευταία ξεθάβω posts :).

Βρήκα αυτόν:

http://www.ebay.com/itm/292073678247

Από ό,τι βλεπώ είναι 12V και στις οδηγίες έχετε βάλει 24V. Λέτε να λιώσει?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Σάββατο 15 Ιούλιος 2017, 02:24:14 πμ
Τελευταία ξεθάβω posts :).

Δεν λες πάλι καλά? δεν έχει κ πολύ κινητικότητα το φορουμ τελευταία ...

Από ό,τι βλεπω είναι 12V και στις οδηγίες έχετε βάλει 24V. Λέτε να λιώσει?

Ποός έχει βάλει 24 βολτ ? νταλικέρης ? γιατί από όσο γνωρίζω τον τελευταίο αιώνα ολα τα μηχανάκια κ αυτ/τα είναι 12βολτα , που βρεθηκαν τα 24βολτ?

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #17 on: Σάββατο 15 Ιούλιος 2017, 03:41:10 πμ
ΟΚ για τα Volt.

Τα Amper? Μήπως τραβάνε πολύ και οι 4 λάμπες και λιώσουν τον διακόπτη?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Σάββατο 15 Ιούλιος 2017, 19:59:25 μμ
Δεν ξερω ποιο σχεδιο θα φτιαξεις αλλα λογικα τις
 Λαμπες τις αναλαμβανει το ρελε.
Τωρα, αν χρησιμοποιησεις το ρελε που ηδη υπαρχει ισως να εχει θεμα,ισως δεν ξερω τις προδιαγραφες του

λογικα θα γραφει επανω τι ρευμα αντεχει