Ακριβως αυτό συμβαίνει. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει το θέσης, (το μικρό γλομπάκι στο φανάρι), αφού έτσι κ αλλιώς ανάβει το πορείας και φωτίζει μόνιμα. (Ίσως για failsafe αν καεί η λάμπα?). Πάντως με το που γυρίζεις το διακόπτη στο ΟΝ, ανάβουν και τα δύο, σβήνουν στιγμιαία όταν μιζάρεις και επανέρχονται μόλις αφήσεις το κουμπί της μίζας
Τα αλάρμ δουλεύουν μόνο όταν ο διακόπτης είναι στο ΟΝ, ή στην τρίτη σκάλα του διακόπτη (η οποία έχει το συμβολάκι από τα αλάρμ). Στην τρίτη σκάλα, η διαφορά είναι ότι σβήνουν τα φώτα, τα οποία στη θέση ΟΝ είναι μόνιμα αναμμένα, ώστε να εξοικονομηθεί μπαταρία για να τροφοδοτηθούν τα αλάρμ, όσο το δυνατόν περισσότερο.......
Σχετικά με το θέσης να πω κι εγώ ότι μάλλον για failsafe το έχει :
μου ΄χει τύχει το εξής περιστατικό,Κυριακή των Βαίων ,πρωί μην έχοντας τι να κάνω ,είπα να περάσω
κάτι λεντοταινίες που είχα ετοιμάσει (γεφυρώσει κτλ) στη μπαγκαζιέρα ,ώστε να ΄χω ένα έξτρα φως όταν φρενάρω(μου΄ τυχε καναδυό φορές παραλίγο να με μαζέψουν κάτι παππούδια-δεν σε είδα παλικάρι μ-).
Θες από μ@λ@κι@ ,θες από ΄΄παιδική αναβλητικότητα ΄΄(είμαι 41)

ενώ όλα τα έκανα σωστά ,
την ένωση του καλώδιου στο σημείο που το έκοψα για να μπαινοβγαίνει η μπαγαζιέρα όταν δεν τη χρειάζομαι ,δεν τη μόνωσα σωστά γιατί δεν είχα το κατάλληλο αδιάβροχο φισσάκι εκείνη τη στιγμή.
Ετσι αφήνοντας το(ξεχνόντας το) ,ένα απογευματάκι ανεβαίνοντας για βόλτα στον Ολυμπο σε ένα βατό χωματόδρομο και ενώ έβγαζα ΄΄νεκρά΄΄ το λαμπάκι της δεν άναβε.
Να μην τα πολυλογώ όλα τα ηλεκτρικά δεν δουλεύανε,εκτός αυτής της λαμπίτσας που παρέμενε αναμένη.
Σηκώνοντας τη σέλα είδα ό,τι η ένωση του καλωδίου (παρόλη τη μονοτική ταινία)έκανε σώμα στο σίδερο της κλειδαριάς της.
Το κακό μικρό,αφού η μηχανή δούλευε , η κύρια 30αρα ασφάλεια ήταν εντάξει.Αυτή που είχε καεί ήταν
μια 15αρα(ευτυχώς στο κουτάκι -ασφαλειοθήκη-είχε από δύο ρεζέρβες ,2 15αρες,2 5αρες)και αλλάχθηκε επιτόπου.