Hellas Transalp Forum

Αυξηση οικονομιας καυσιμου!

Fourio88 · 68222

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #100 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 08:45:58 πμ
Παλιοτερα (και τωρα ακομα γιατι δεν το εχω ψαξει) ειχα μια απορια.... σχετικα με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα...
Απορουσα γιατι δε φτιαχνουν ενα αυτοκινητο με ηλεκτροκινητηρα που να τροφοδοτειται με ρευμα απο μια βενζινογεννητρια ... Αντι να εχει μπαταριες που να φορτιζουν, να εχει ενα μικρο βενζινοκινητηρα που να γυριζει απλα ενα δυναμο....
Έτσι δουλεύουν οι ντηζελομηχανές των τρένων (δούλευα 27 χρόνια στον ΟΣΕ). Ο μεγαλύτερος κινητήρας είναι 11.000 cc (στις μεγάλες μηχανές, που κινούν τα εμπορικά τρένα, τα μακρυνάρια), αναλογικά με μια μεγάλη νταλίκα που είναι 8.500cc-9.000 cc. Έλκει φορτίο 800 τόνων σε μέγιστη κλίση 21 τοις χιλίοις (σιδηροδριμικές ορολογίες)  Σε κάθε άξονα έχει και ηλεκτροκινητήρα (6 συνολικά). Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν μπήκε κάτι αντίστιχο στην αυτοκίνηση.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #101 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 15:06:55 μμ
Έτσι δουλεύουν οι ντηζελομηχανές των τρένων (δούλευα 27 χρόνια στον ΟΣΕ). Ο μεγαλύτερος κινητήρας είναι 11.000 cc (στις μεγάλες μηχανές, που κινούν τα εμπορικά τρένα, τα μακρυνάρια), αναλογικά με μια μεγάλη νταλίκα που είναι 8.500cc-9.000 cc. Έλκει φορτίο 800 τόνων σε μέγιστη κλίση 21 τοις χιλίοις (σιδηροδριμικές ορολογίες)  Σε κάθε άξονα έχει και ηλεκτροκινητήρα (6 συνολικά). Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν μπήκε κάτι αντίστιχο στην αυτοκίνηση.

Μπήκε λέμε και σε αυτοκίνητα και σε πλοία, το κέρδος είναι ότι ο θερμικός κινητήρας δουλεύει πάντα στις ιδανικές συνθήκες, ανεξάρτητα από την ταχύτητα του οχήματος.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #102 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 16:52:33 μμ
Α! καλάααα, έχετε ξεφύγει εδώ μέσα, αμα αρχίσω και εγώ για τα αεροπλάνα ....

Αφήστε τον άνθρωπο να δουλέψει,   είπε μετά το Πάσχα, θα κάνουμε και δοκιμή στο μηχανάκι του Παλτάκη και βλέπουμε ...

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #103 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 18:19:45 μμ
  Ρε παιδιά, ηρεμήστε. Ο Φούριος δεν είπε ποτέ ότι έχει μαγαζί ή ότι προωθεί το προϊόν. Ούτε τηλέφωνο έβαλε ούτε τίποτα. Μάλιστα, εγώ τον ρώτησα με ΠΜ να μού πει για το μαγαζί που φτιάχνει το εν λόγω προϊόν και δεν μού είπε, ούτε τηλέφωνο μού έδωσε. Μού απάντησε, αντιθέτως, λακωνικά ότι θα μάς ενημερώσει όταν έχει νεότερα και τίποτα παραπάνω. Δεν θα μπορούσε να μού δώσει στοιχεία σε ΠΜ αν ήθελε όντως να κάνει διαφήμιση?
 Λίγο αργότερα, το ότι έχει μαγαζί το ανακάλυψαν οι τρομεροί ντεντέκτιβ, τα τρομερά λαγωνικά από μόνοι τους και αυτομάτως έβγαλαν και την ετυμηγορία: όποιος έχει μαγαζί είναι απατεώνας. Όποιος έχει μαγαζί απαγορεύεται να ποστάρει τεχνικά θέματα.
  Δεν είναι κακό να έχεις μαγαζί και να ασχολείσαι ερασιτεχνικά με κατασκευές.  Πόσα τεχνικά, ηλεκτρολογικά, κατασκευαστικά, φτιάχ'το μόνος σου κλπ δεν έχουν αναρτηθεί από μέλη και μερικά με φωτογραφίες? Το να έχεις δηλαδή μαγαζί σού απαγορεύει να ποστάρεις τεχνικά θέματα? Καινούριος κανόνας πάλι αυτός? Θα τρελαθούμε μού φαίνεται σ' αυτήν την χώρα τελικά!
  Άντε εισαγγελείς μου, άντε!

ΥΓ: Ούτε τον ξέρω, ούτε την φάτσα του έχω δει ποτέ. Αλλά με πνίγει η αδικία μ' αυτά που διαβάζω και που γίνονται τελευταία εδώ μέσα. Αν προσπαθείτε να μάς απωθήσετε από το φόρουμ είστε σε καλό δρόμο.  :angry4:
« Last Edit: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 18:51:13 μμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #104 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 18:49:27 μμ
  Ρε παιδιά, ηρεμήστε. Ο Φούριος δεν είπε ποτέ ότι έχει μαγαζί ή ότι προωθεί το προϊόν. Ούτε τηλέφωνο έβαλε ούτε τίποτα. Το ότι έχει μαγαζί το ανακάλυψαν οι τρομεροί ντεντέκτιβ, τα τρομερά λαγωνικά από μόνοι τους. Μάλιστα, εγώ τον ρώτησα με ΠΜ να μού πει για το μαγαζί που φτιάχνει το εν λόγω προϊόν και δεν μού είπε, ούτε τηλέφωνο μού έδωσε. Μού απάντησε, αντιθέτως, ότι θα μάς ενημερώσει όταν έχει νεότερα και τίποτα παραπάνω. Δεν θα μπορούσε να μού δώσει στοιχεία σε ΠΜ αν ήθελε όντως να κάνει διαφήμιση?
  Ούτε είναι κακό να έχεις μαγαζί και να ασχολείσαι ερασιτεχνικά με κατασκευές.  Πόσα τεχνικά, ηλεκτρολογικά, κατασκευαστικά, φτιάχ'το μόνος σου κλπ δεν έχουν αναρτηθεί από μέλη και μερικά με φωτογραφίες? Το να έχεις δηλαδή μαγαζί σού απαγορεύει να ποστάρεις τεχνικά θέματα? Καινούριος κανόνας πάλι αυτός? Θα τρελαθούμε μού φαίνεται σ' αυτήν την χώρα τελικά!
  Άντε εισαγγελείς μου, άντε!

ΥΓ: Ούτε τον ξέρω, ούτε την φάτσα του έχω δει ποτέ. Αλλά με πνίγει η αδικία μ' αυτά που διαβάζω  :angry4:

Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Έχει site που διαφημίζει ότι πουλάει συστήματα υδρογόνου στο κατάστημα του, αλλά εδώ εμφανίστηκε ως "ένας ερασιτέχνης που ψάχνεται και δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει κάτι.... ;D )

Εμένα απο την άλλη, πήρε πρωτοβουλία και  μου έστειλε το τηλέφωνο του και με προέτρεψε να πάω να το δω (κλασσικό κολπάκι πωλητή το "πέρνα απο εδω να το δεις") απο μόνος του χωρίς να του πω τίποτα.
Άλλωστε σε ολλά ποστ, αυτό έλεγε, "όποιος θέλει να δει για τι προκειτε να έρθει να το δει".
Έριξε το τυράκι στην αρχή ότι δεν ξέρει ακόμα, αλλά μέσα σε λίγες μέρες (ξεκινώντας απο προχθές) θα το έχει ετοιμάσει, ώστε να αρχίσουν οι πιθανοί πελάτες να σιγοψήνονται, και απο βδομάδα (με γεμάτες τις κοιλιές απ'το αρνί) θα ξεκίναγε η "παρουσίαση"... 
Κατα τα άλλα απο τεχνικής άποψης (αν και εραστής των κατασκευών και της καινοτομίας) δεν μας είπε ποτέ τίποτε σωστό και μας τρέλανε στις ανακρίβιες και την παραπληροφόρηση και η απάντηση στις τεχνικές μας απορίες, είναι εμμέσως να μας βρίσει! Αυτό σίγουρα σηκώνει σχολιασμό απο εμάς. Απο εκεί και πέρα δεν τον εμπόδισε κανείς να κάνει αυτό που θέλει, ούτε και εμποδίσαμε κανέναν να αγοράσει ότι θέλει για την περιουσία του...

Υ.Γ. Κατα τα άλλα άλλα πράγματα μάλλον σε πνίγουν και όχι η αδικία που προέρχεται απο εμάς...

Υ.Γ.2 Συνεχίζεις να λειτουργείς με χαρακτηρισμούς (και νουθεσίες που είναι ακριβώς αντίθετες με το περιεχόμενο των συμπερασμάτων του διαλόγου που έχει γίνει) και δεν είμαι και πολύ άνετα με αυτό. Κοιτάξου λίγο στον καθρέπτη παρακαλώ.

« Last Edit: Παρασκευή 03 Μάιος 2013, 04:00:11 πμ by Yianni »

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #105 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 19:04:33 μμ
Μπήκε λέμε και σε αυτοκίνητα και σε πλοία, το κέρδος είναι ότι ο θερμικός κινητήρας δουλεύει πάντα στις ιδανικές συνθήκες, ανεξάρτητα από την ταχύτητα του οχήματος.

Αυτό ακριβώς, καθώς και η μείωση του αριθμού των αξόνων μετάδοσης.
Κατα τα άλλα σαν υλοποίση χρειάζεται πολύ μεγάλο χώρο για την ανάπτυξη των σωστών διατάξεων και είναι πολύπλοκη και ακριβή.
Αποδίδει σωστά σε λύσεις πλοία, εμπορευματικά τρένα που το χαρακτηριστικό της κίνησής τους είναι σταθερή κίνηση χωρίς σημαντικές αυξομειώσεις.
Δεν είναι κάτι που απευθύνεται σε συνηθισμένα οχήματα, γι'αυτό και δεν αναφερόμαστε αναλυτικά.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #106 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 21:54:43 μμ
ημουν σιγουρος οτι ειχα διαβασει για ενα honda σε καποιο περιοδικο αυτοκινητου.

το βρηκα και αξιζει να του ριξετε μια ματια. εχει αρκετα ενδιαφεροντα σημεια.

http://www.caroto.gr/2009/10/15/honda-fcx-clarity/

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #107 on: Σάββατο 04 Μάιος 2013, 19:02:00 μμ
  Το ψάξιμο συνεχίζεται. Δείτε και αυτό. Μην παραλείψετε να δείτε τα βιντεάκια κάτω- κάτω και οπωσδήποτε και τα διαγράμματα εδώ, τα οποία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται  η σελίδα, είναι μετρήσεις τής NASA ήδη απ' το 1977!  :o :o :eusa_think:
« Last Edit: Σάββατο 04 Μάιος 2013, 19:05:30 μμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #108 on: Δευτέρα 20 Μάιος 2013, 00:17:43 πμ
  Θα ανοίξω και νέο θέμα αλλά το βάζω και εδώ γιατί στο 14:00 αναφέρεται και στο υδρογόνο που συζητάμε εδώ.

Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Ηλελτρολόγος-μηχανικός, φανταστικός εφευρέτης, μοναδικό μυαλό που φυσικά χάνεται (ή θα χαθεί) στον κυκεώνα τών συμφερόντων, ειδικά σε ένα άθλιο και βρωμερό κράτος που λέγεται Ελλάδα.

Υπάρχουν κι άλλες μορφές ενέργειας. Όχι, για να μην μάς πουλάνε παραμύθια δηλαδή με το σκατοπετρέλαιό και την σκατοβενζίνη τους! Φτιάχνει καύσιμα από λάδι, από ζάχαρη, από οινόπνευμα, από αλεύρι, παράγει ρεύμα, παράγει υδρογόνο, μέχρι και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και ηλεκτροκίνητο μηχανάκι έχει φτιάξει. Και φυσικά, όλα αυτά σε ώτα μη ακουόντων.

Και επί πλέον, ο άνθρωπος λέει πάρα πολύ απλά μεγάλες αλήθειες για τα βρώμικα συμφέροντα που παίζονται, για τα φωτοβολταϊκά που έσπρωξαν τον κόσμο για να τού τα πάρουν, για το χαράτσι τής ΔΕΗ κλπ. Μέχρι που τον απείλησαν τα συμεφέροντα ότι θα τού πάρουν το σπίτι!

Αξίζει να το δείτε κι ας είναι μεγάλο. Τόσα και τόσα σκουπίδια βλέπουμε ;).

http://www.youtube.com/watch?v=hu7eIJG_NSM&feature=youtu.be

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #109 on: Δευτέρα 20 Μάιος 2013, 07:43:00 πμ
Το καύσιμο που χρησιμοποίησε ο Diesel όταν έφτιαξε τον κινητήρα δεν είχε σχέση με το πετρέλαιο.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #110 on: Δευτέρα 20 Μάιος 2013, 11:28:34 πμ
μην νομίζετε ότι καίμε πετρέλαιο/βενζίνη επειδή είναι ακριβά,

αντιθέτως επειδή είναι φθηνά τα καίμε (αφου προφανώς αυτοί που τα διαχειρίζονται πάντοτε το κέρδος σκέφτονται)

όταν λέμε "φθηνά" εννοούμε φθηνά για αυτούς που τα διαχειρίζονται (μόνο κόστος άντληση/επεξεργασία)

από κει και πέρα όσο και φθηνά και να τους είναι πολλά από αυτά λιγοστεύουν άρα ακριβαίνουν

συνεπώς ψάχνονται και για άλλες μορφές που παλιότερα ήταν ακριβότερες αλλά τώρα πια δεν είναι τόσο ακριβότερες από το πετρέλαιο (παράδειγμα τα ελληνικά κοιτάσματα παλιά δεν συνέμφεραν να αντληθούν με τους τρόπους που τα αντλούσαν τότε και να πουληθούν στις τιμές του τότε, τώρα όμως που η άντληση πιθανολογώντας είναι φθηνότερη και οι τιμές είναι σίγουρα ακριβότερες τους συμφέρει γι αυτό και αυτή η ξαφνική μεταστροφή για την ύπαρξη ή μη των κοιτασμάτων)

ένα καλό παράδειγμα είναι κάτι φοιτητές (πριν λίγα χρόνια στο ΕΜΠ) που μετέτρεψαν έναν απλό βενζινοκινητήρα σε "ελαιολαδοκινητήρα" (και μην νομίζετε για καμια σουπερ ουάου μετατροπή, αν δεν κάνω λάθος η μόνη επέμβαση ήταν στον τρόπο έγχυσης του καυσίμου)

με αυτό μπορέι κανείς χωρίς πολύ σκέψη να πει "Ζήτω, ανεξαρτητοποιηθήκαμε από το πετρέλαιο, και μάλιστα ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" μόνο που ακόμα και η τωρινή τιμή της βενζίνης (με τους φόρους της) είναι στην μισή τιμή του ελαιολάδου (μόνο με τον φ.π.α. του ή ακόμα και χωρίς αυτόν)

από την άλλη ο τυπάκος στο βίντεο (το χω δει πριν κανένα μήνα) θυμάμαι οτι επαναλάμβανε σε όλες του τις πατέντες για την παραγωγή καυσίμου "ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ"

εν ολίγοις είτε κάτσει και βράσει ζάχαρη για να φτιάξει βιοκαύσιμο, είτε κάνει ηλεκτρόλυση για να φτιάξει υδρογόνο (καλά εδώ υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα, πέρα από την επικινδυνότητα που αναφέρει) είτε.... είτε ..... ,
το καύσιμο που θα φτιάξει θα του βγει ακριβότερο 2 και 3 φορές από ότι αν αγόραζε πετρέλαιο

τώρα το ρεύμα που έχει τσάμπα, δεν το έχει ακιβώς τσάμπα, αλλά με έναν πολύ ακριβό και ογκώδη εξοπλισμό (χωρίς να υπολογισθεί ο κόπος του)

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #111 on: Σάββατο 01 Ιούνιος 2013, 07:42:15 πμ
Τελικά τι έγινε ρε μάγκες, τον διώξαμε τον άνθρωπο ?

Αυτο το πράγμα να πέσουν με τα μούτρα κάποιοι σε κάποιον που λεει κάτι διαφορετικό μου κάνει πολύ μεσαίωνα και μαλλον ακόμα πιο πίσω!

Εγω πιο πολύ ενθουσιάστηκα και περίμενα το αποτέλεσμα ακόμα και αποτυχημένο παρά να δείξω οτι την εχω μακρύτερη (την γνώση μου) και να πω "οχι αυτο δεν γίνεται" .

Εχουμε θέμα μεταξύ μας σαν λαός.   
« Last Edit: Σάββατο 01 Ιούνιος 2013, 07:43:51 πμ by Venumis (Mike) »

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Panos69

• νέος οδηγός
  • **
Reply #112 on: Σάββατο 01 Ιούνιος 2013, 16:17:23 μμ
...

...

Θέμα έχουμε στα σίγουρα σαν λαός.

Διάβασα πιο πάνω ότι βάζεις λιγότερη ενέργεια από αυτή που παράγεται.

Αυτό και μόνο φτάνει για να πάρεις μια ιδέα.

Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση της Γ.Γ. Καταναλωτή έχει γενικότητες και δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία...

Στην Ελλάδα του σήμερα αρκεί να βγεις στο Internet και να πεις για το νερό του Καματερού και για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ανθελλήνων που σε μάχονται και έχεις έτοιμη πελατεία.

Επίσης η οικονομία μετριέται στο σύνολο και όχι στο ντεπόζιτο μόνο.

Τί να το κάνω που θα καίω την μισή βενζίνη, αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ φτάσει στα ύψη;

Είναι σαν κάποια ηλεκτρικά οχήματα "μηδενικών εκπομπών" που περνούν την ζωή τους στην πρίζα, δεν μυρίζουν και δεν κάνουν θόρυβο αλλά κάποια Πτολεμαΐδα πνίγεται στην κάπνα για να φορτιστούν.

Ολα αυτά ειπώθηκαν λίγο πολύ και πιο πάνω από άλλους.

Στην τελική θα χαρώ ειλικρινά ο φίλος εφευρέτης να γίνει πλούσιος αλλά να θυμάται ότι η ενέργεια μετατρέπεται ΜΟΝΟ από την μια μορφή στην άλλη, ΔΕΝ παράγεται εκ του μηδενός. Στην μετατροπή αυτή έχεις πάντα απώλειες και ποτέ δεν έχεις πολλαπλασιασμό.

Η απάντηση για φτηνή ενέργεια είναι οι ανανεώσιμες πηγές. Και βέβαια το κράτος θέλει μερίδιο...

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Σάββατο 01 Ιούνιος 2013, 16:41:53 μμ
Η απάντηση για φτηνή ενέργεια είναι οι ανανεώσιμες πηγές. Και βέβαια το κράτος θέλει μερίδιο...

αν αυτό ήταν πραγματικά η απάντηση, δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση. Δυστυχώς με την υπάρχουσα τεχνολογία οι ανανεώσιμες πηγές ακόμα κι αν έπεφταν όλοι πάνω τους, δεν θα αρκούσε για να καλύψει παρά μόνο μέρος των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη που σημειωτέον, βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.
« Last Edit: Σάββατο 01 Ιούνιος 2013, 17:11:16 μμ by Goikoetxea »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #114 on: Σάββατο 01 Ιούνιος 2013, 19:59:37 μμ
Θέμα έχουμε στα σίγουρα σαν λαός.

Τί να το κάνω που θα καίω την μισή βενζίνη, αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ φτάσει στα ύψη;

Είναι σαν κάποια ηλεκτρικά οχήματα "μηδενικών εκπομπών" που περνούν την ζωή τους στην πρίζα, δεν μυρίζουν και δεν κάνουν θόρυβο αλλά κάποια Πτολεμαΐδα πνίγεται στην κάπνα για να φορτιστούν.

Το κράτος θέλει μερίδιο;;;;; ή ο πολιτικός ;;;;;; Δες πως καταντήσανε ας πούμε την ΔΕΗ που κάποτε δεν χρώσταγε και παράλληλα έκανε και μονάδες παραγωγής (δεν εξετάζω είδος κλπ αλλά το έκανε). Τώρα; Μέσα είναι. Τί έπαιξε και παίζει με ανανεώσιμες; Μίζα λέγεται το θέμα. Γενικής φύσης. Μίζα να περπατήσει, απ' τη μιά, μίζα να μην περπατήσει απ' την άλλη....... Α !!! ρε Έλληνα με τις ...επιλογές σου.......

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #115 on: Κυριακή 02 Ιούνιος 2013, 03:02:07 πμ
Τελικά τι έγινε ρε μάγκες, τον διώξαμε τον άνθρωπο ?

Αυτο το πράγμα να πέσουν με τα μούτρα κάποιοι σε κάποιον που λεει κάτι διαφορετικό μου κάνει πολύ μεσαίωνα και μαλλον ακόμα πιο πίσω!

Εγω πιο πολύ ενθουσιάστηκα και περίμενα το αποτέλεσμα ακόμα και αποτυχημένο παρά να δείξω οτι την εχω μακρύτερη (την γνώση μου) και να πω "οχι αυτο δεν γίνεται" .

Ακριβώς επειδή έχει περάσει ο μεσαίωνας που αναφέρεις ίσως είναι πιο λογικό να θεωρούμε ότι έχουμε ξεφύγει απο το σκοταδισμό και του ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ. Αν έχουμε θέμα σαν λαός (που το προκαλούμε εμείς που χρησιμοποιούμε τα στοιχεία για να σκεφτούμε και δεν μας αρέσει η "μαγεία") δεν είναι αυτό που νομίζεις και υπονοείς, αλλά κάποιο άλλο...  ;)

Αν είσαι τόσο στεναχωρημένος που σου προσβάλαμε το Furio και έφυγε παίρνοντας μαζί του το μεγάλο του μυστικό, μην ανησυχείς. Άμα κοιτάξεις προσεκτικά θα βρεις τρόπο να επικοινωνίσεις μαζί του και ο θεός μαζί σου.