Hellas Transalp Forum

Αυξηση οικονομιας καυσιμου!

Fourio88 · 68235

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • If in doubt... Flat out!!
Reply #25 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:49:42 μμ
θεωρεις οτι δεν υπαρχει η τεχνογνωσια? οχι.. εγω θα σου πω λοιπον πως ο πατερας μου εχει ενα skoda octavia 1.6 tdi τοου 2012.. το αυτοκινητο αυτο πληρωνει μειωμενα τελη κυκλοφοριας λογω χαμηλων ρυπων.. 105 gr/km .. Σε αντιστοιχη περιπτωση ενα audi turbo quattro 300 ιππους με συστημα υδρογονου μετρηθηκε και βγαζει ρυπους 0.. αρα?? εγω δεν θα επρεπε να πληρωνω τελη!! τεσπα το ρεζουμε κατα την δικη μου γνωμη ειναι οτι ολοι αυτοι που κραταν τα ηνια δεν αφηνουν να υπαρχει εξελιξη.. γιατι εννοειται πως δεν συμφερει... τροποι υπαρχουν πολλοι η καταλληλη στηριξη δεν υπαρχει.. εγω το εχω δοκιμασει αυτο το συστημα και πραγματικα εχω δει μια πολυ αξιολογη διαφορα σε σημειο που δεν με συμφερει να χρησιμοποιησω υγραεριο... τελος παντων θεωρω οτι απο θεωριες μπορουμε να λεμε πολλες.. μολις ετοιμασω το συστημα και ειμαι απολυτος για τις μετρησεις μου πολυ ευχαριστως να συναντηθουμε με οσους ενδιαφεροντε για να το δουν.. ολο το κολπο.. απο εγκατασταση μεχρι και λειτουργεια!

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #26 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:51:37 μμ
Να μην προβαίνουν οι καταναλωτές στην τοποθέτηση συσκευών «υδρογονοκίνησης» σε οχήματα συνιστά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε η διάθεση στην ελληνική αγορά συσκευών ή και συστημάτων «υδρογονοκίνησης» για
εγκατάσταση σε οχήματα (κιτ υδρογονοκίνησης, συσκευές υδρογόνου, συσκευές ηλεκτρόλυσης κ.λ.π.), τα οποία προωθούνται ως εναλλακτικές λύσεις για εξοικονόμηση καυσίμων. Μάλιστα κάποια από τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται μεταξύ άλλων με τον ισχυρισμό: «Νερό για καύσιμο. Κάντε το αυτοκίνητό σας υβριδικό με χαμηλό κόστος». Συχνά μάλιστα οι υπεύθυνοι διάθεσης αυτών των προϊόντων επικαλούνται μελέτες εργαστήριων και εγκρίσεις ΚΤΕΟ.

Από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προέκυψε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α, για ανάλογα προϊόντα, η αρμόδια αρχή για την προστασία των καταναλωτών αποφάνθηκε ότι προωθούνται με ψευδείς επιστημονικοφανείς εξηγήσεις και έχει καταγγείλει στο αρμόδιο Δικαστήριο την εν λόγω πρακτική ως αθέμιτη και παραπλανητική.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με γνώμονα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική έρευνα σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές.

Στα πλαίσια αυτά η Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης μας γνωστοποίησε ήδη ότι τα εν λόγω συστήματα «υδρογονοκίνησης» δεν εμπίπτουν σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή διεθνή κανονισμό (της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη) και δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την έγκρισή τους. Η τοποθέτησή τους σε οχήματα δεν επιτρέπεται, δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες μετατροπές/διασκευές και κατά συνέπεια δεν γίνεται αποδεκτή από τα ΚΤΕΟ.

Επιπλέον ζητήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και έχουν ήδη παραληφθεί, οι σχετικοί τεχνικοί φάκελοι από τις εταιρείες που τα διακινούν στην ελληνική αγορά. Από τη μέχρι τώρα εξέταση τους δεν προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους για εξοικονόμηση καυσίμων και για μετατροπή των αυτοκινήτων σε υβριδικά με χαμηλό κόστος. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.

2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων.

Με βάση όλα τα ανωτέρω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων.

Όπως έγραψα ήδη οι απαντήσεις για το υδρογόνο υπάρχουν στο διαδίκτυο, μαζί με τα νανοβραχιολια, τα νανογιλέκα, τις φραπελιές και άλλα προϊόντα που οι εταιρίες του σκότους αποκρύπτουν από τους καταναλωτές,
Mα πραγματικα δεν ειναι αστειο? δεν εχουν ουτε καν μια αιτια να το απαγορευσουν.. γενικοτητες και τπτ επιστημονικα τεκμηριωμενο!! Το ξερω κανω λες και ανακαλυψα εγω το συστημα ... αλλα παντα με ενοχλουσε αυτο το πραγμα που συνεβαινε... οτιδηποτε νεο κ καλο παει να ξεφυτρωσει το πη......ανε...

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #27 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:00:18 μμ
Mα πραγματικα δεν ειναι αστειο?

Προσωπικά δε βλέπω κάτι το αστείο...

Υ.Γ. Αν σε αυτοκίνητο που καίει μίγμα υδρογόνου και βενζίνης, μετρούσα 0 ρύπους, (αν δεν τρέχει κάτι άλλο) δεν θα πανηγύριζα αλλά θα αναρωτιώμουν πως χάλασε το μηχάνημα μέτρησης και θα έτρεχα να ο φτιάξω  ;)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:08:22 μμ
καλα το μηδεν ειναι τροπος του λεγειν,κατι βγαζει απλα ειναι αρκετα λιγοτερο.

δεν ισχυριστηκα οτι δεν κανουν δουλεια αυτα τα συστηματα,αυτο που θελω να πω,ειναι οτι θελω να μαθω τι παρενεργειες εχουν.
τυχαιο και ισως αστοχο παραδειγμα αλα για να γινει κατανοητο αυτο που θελω να πω.

ναι εχουμε εξοικονομησει 30% αλλα αν σε 5-10-20 χιλιαδες χλμ χρειαζεται αλλαγη η αντλια καυσιμου ή ο καταλυτης ή δεν ξερω τι αλλο,μπορει η εξοικονομηση να μηδενιζεται.

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #29 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:13:15 μμ
καλα το μηδεν ειναι τροπος του λεγειν,κατι βγαζει απλα ειναι αρκετα λιγοτερο.

δεν ισχυριστηκα οτι δεν κανουν δουλεια αυτα τα συστηματα,αυτο που θελω να πω,ειναι οτι θελω να μαθω τι παρενεργειες εχουν.
τυχαιο και ισως αστοχο παραδειγμα αλα για να γινει κατανοητο αυτο που θελω να πω.

ναι εχουμε εξοικονομησει 30% αλλα αν σε 5-10-20 χιλιαδες χλμ χρειαζεται αλλαγη η αντλια καυσιμου ή ο καταλυτης ή δεν ξερω τι αλλο,μπορει η εξοικονομηση να μηδενιζεται.

εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες... κ οπως σου ειπα πριν ειχα τις ιδιες ανησυχιες πριν το κανω... το εψαξα παρα πολυ και δεν σου κρυβω πως πταν αποφασισα να το κανω το ρισκαρα.. μετα απο 32000 χιλιομετρα με το αυτοκινητο μου κ το συστημα υδρογονου παντα σε λειτουργια το αυτοκινητο δεν εχει κανει το παραμικρο.. πριν απο 3000 χιλιομετρα ανοιξα το μοτερ για αλλαγη εμβολων και μπιελων λογω του οτι επρεπε να γινουν σφυρηλατα και ο κινητηρας ηταν πιο καθαρος απο ποτε..

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #30 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:28:53 μμ

Υ.Γ. Αν σε αυτοκίνητο που καίει μίγμα υδρογόνου και βενζίνης, μετρούσα 0 ρύπους, (αν δεν τρέχει κάτι άλλο) δεν θα πανηγύριζα αλλά θα αναρωτιώμουν πως χάλασε το μηχάνημα μέτρησης και θα έτρεχα να ο φτιάξω  ;)
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=203249&catid=46

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:31:52 μμ
η τελευταια προταση του αρθρου πρεπει να ειναι σχημα λογου καθως αν ειναι οντως ετσι,τοτε ευκολα καταλαβαινουμε οτι το συστημα εξαγωγης θα πεθανει πρωτο μαλλον και συντομα.

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #32 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:34:18 μμ
η τελευταια προταση του αρθρου πρεπει να ειναι σχημα λογου καθως αν ειναι οντως ετσι,τοτε ευκολα καταλαβαινουμε οτι το συστημα εξαγωγης θα πεθανει πρωτο μαλλον και συντομα.
χαχα εννοειται!! δεν ειχαν σκοπο να το κανουν ποτιστικο! χαχαα

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #33 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 23:59:54 μμ
Μετά απ' αυτό:

Να μην προβαίνουν οι καταναλωτές στην τοποθέτηση συσκευών «υδρογονοκίνησης» σε οχήματα συνιστά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε η διάθεση στην ελληνική αγορά συσκευών ή και συστημάτων «υδρογονοκίνησης» για
εγκατάσταση σε οχήματα (κιτ υδρογονοκίνησης, συσκευές υδρογόνου, συσκευές ηλεκτρόλυσης κ.λ.π.), τα οποία προωθούνται ως εναλλακτικές λύσεις για εξοικονόμηση καυσίμων. Μάλιστα κάποια από τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται μεταξύ άλλων με τον ισχυρισμό: «Νερό για καύσιμο. Κάντε το αυτοκίνητό σας υβριδικό με χαμηλό κόστος». Συχνά μάλιστα οι υπεύθυνοι διάθεσης αυτών των προϊόντων επικαλούνται μελέτες εργαστήριων και εγκρίσεις ΚΤΕΟ.

Από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προέκυψε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α, για ανάλογα προϊόντα, η αρμόδια αρχή για την προστασία των καταναλωτών αποφάνθηκε ότι προωθούνται με ψευδείς επιστημονικοφανείς εξηγήσεις και έχει καταγγείλει στο αρμόδιο Δικαστήριο την εν λόγω πρακτική ως αθέμιτη και παραπλανητική.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με γνώμονα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική έρευνα σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές.

Στα πλαίσια αυτά η Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης μας γνωστοποίησε ήδη ότι τα εν λόγω συστήματα «υδρογονοκίνησης» δεν εμπίπτουν σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή διεθνή κανονισμό (της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη) και δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την έγκρισή τους. Η τοποθέτησή τους σε οχήματα δεν επιτρέπεται, δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες μετατροπές/διασκευές και κατά συνέπεια δεν γίνεται αποδεκτή από τα ΚΤΕΟ.

Επιπλέον ζητήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και έχουν ήδη παραληφθεί, οι σχετικοί τεχνικοί φάκελοι από τις εταιρείες που τα διακινούν στην ελληνική αγορά. Από τη μέχρι τώρα εξέταση τους δεν προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους για εξοικονόμηση καυσίμων και για μετατροπή των αυτοκινήτων σε υβριδικά με χαμηλό κόστος. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.

2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων.

Με βάση όλα τα ανωτέρω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων.

Όπως έγραψα ήδη οι απαντήσεις για το υδρογόνο υπάρχουν στο διαδίκτυο, μαζί με τα νανοβραχιολια, τα νανογιλέκα, τις φραπελιές και άλλα προϊόντα που οι εταιρίες του σκότους αποκρύπτουν από τους καταναλωτές,

....και αυτό:

....είμαι πλέον σχεδόν σίγουρος για το τι συμβαίνει.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #34 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:19:00 πμ
Συγνώμη αλλά δημιουργείς μια σύγχυση. Θα έχεις υδρογόνο ως συμπλήρωμα του καυσίμου όπως αρχικά είπες ή θα καις αμιγώς υδρογόνο σαν καύσιμο χωρίς βενζίνη?
Στη δεύτερη περίπτωση (που είναι η περίπτωση με το αγωνιστικό αυτοκίνητο που έβαλες) η ποσότητα του υδρογόνου που χρειάζεσαι είναι πολύ μεγάλη, και απαιτεί δοχείο αποθήκευσης. Ο ισχυρισμός ότι θα παράγεις όλο το απαιτούμενο καύσιμο μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή της απαίτησης και μάλιστα με έλάχιστο ρεύμα είναι εντελώς ατεκμηρίωτος και ΛΑΘΟΣ.
Επίσης η αποθήκευση υδρογόνου σε δεξαμενή μέσα στο αυτοκίνητο, ισοδυναμεί με βόμβα (είναι ασύγκριτα πιο επικύνδυνο απο το υγραέριο)... Δεν είναι για παντέτες αυτά τα πράγματα.

Αν καις μόνο υδρογόνο, χρειάζεσαι ηλεκτρική ενέργεια για τη μετατροπή μεγαλύτερη απο αυτή που το συνολικό παραγόμενο καύσιμο μπορεί να σου δώσει ως μηχανική ενέργεια. Με μια μπαταρία, ναι μπορείς να παράξεις μερικές σταγόνες υδρογόνου, αλλά για την ποσότητα που χρειάζεσαι για να κινηθεί το αυτοκίνητο θα χρειαζόσουν μια μεγάλη γεννήτρια.
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Απο τη μια ισχυρίζεσαι ότι το έχεις όχι μόνο εγκαταστήσει, αλλά κατέχεις και τα μυστικα΄της επιστήμης σε βαθμό που κάνεις μόνος σου κατασκευή και υλοποίηση τροποποιημένου συστήματος, και απο την άλλη αυτά που λες παραβιάζουν τους νόμους της φυσικής και καταφανώς ΛΑΘΟΣ και αντικρουώμενα απο μήνυμα σε μήνυμα.
Μπερδεύεις (νομίζω σκόπιμα) μισές αλήθειες με παράλογες εικασίες για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες....

φιλικά
« Last Edit: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:23:08 πμ by Talinos »

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #35 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:34:29 πμ
Συγνώμη αλλά δημιουργείς μια σύγχυση. Θα έχεις υδρογόνο ως συμπλήρωμα του καυσίμου όπως αρχικά είπες ή θα καις αμιγώς υδρογόνο σαν καύσιμο χωρίς βενζίνη?
Στη δεύτερη περίπτωση (που είναι η περίπτωση με το αγωνιστικό αυτοκίνητο που έβαλες) η ποσότητα του υδρογόνου που χρειάζεσαι είναι πολύ μεγάλη, και απαιτεί δοχείο αποθήκευσης. Ο ισχυρισμός ότι θα παράγεις όλο το απαιτούμενο καύσιμο μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή της απαίτησης και μάλιστα με έλάχιστο ρεύμα είναι εντελώς ατεκμηρίωτος και ΛΑΘΟΣ.
Επίσης η αποθήκευση υδρογόνου σε δεξαμενή μέσα στο αυτοκίνητο, ισοδυναμεί με βόμβα (είναι ασύγκριτα πιο επικύνδυνο απο το υγραέριο)... Δεν είναι για παντέτες αυτά τα πράγματα.

Αν καις μόνο υδρογόνο, χρειάζεσαι ηλεκτρική ενέργεια για τη μετατροπή μεγαλύτερη απο αυτή που το συνολικό παραγόμενο καύσιμο μπορεί να σου δώσει ως μηχανική ενέργεια. Με μια μπαταρία, ναι μπορείς να παράξεις μερικές σταγόνες υδρογόνου, αλλά για την ποσότητα που χρειάζεσαι για να κινηθεί το αυτοκίνητο θα χρειαζόσουν μια μεγάλη γεννήτρια.
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Απο τη μια ισχυρίζεσαι ότι το έχεις όχι μόνο εγκαταστήσει, αλλά κατέχεις και τα μυστικα΄της επιστήμης σε βαθμό που κάνεις μόνος σου κατασκευή και υλοποίηση τροποποιημένου συστήματος, και απο την άλλη αυτά που λες παραβιάζουν τους νόμους της φυσικής και καταφανώς ΛΑΘΟΣ και αντικρουώμενα απο μήνυμα σε μήνυμα.
Μπερδεύεις (νομίζω σκόπιμα) μισές αλήθειες με παράλογες εικασίες για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες....

φιλικά
Δεν ειχα σκοπο να μπερδεψω κανεναν.. το θεμα με το αγωνιστικο (που αν το διαβασες καλα θα ειδες οτι λειτουργει και με σκετο υδρογονο και με σκετη βενζινη αλλα και με το μιγμα των 2) το ανεβασα για να δειξω στον φιλο που ειπε πιο πανω οτι δεν γινεται να βγαζει ενα αυτοκινητο μηδενικους ρυπους.... ναι εχω εγκαταστησει στο αυτοκινητο μου και συντομα στη μηχανη ενα συστημα που δεν ειναι του εμποριου.. ενα συστημα που κατασκευαζεται απο εναν ανθρωπο της οικογενειας μου (δεν ανεφερα καπου οτι ειναι δικη μου εφευρεση η πατεντα...) .. Δεν νομιζω μεσα στα λεγομενα μου να ειδες καποια παραλογη εικασια... ουτε καποια μιση αληθεια.. το θεμα με το αγωνιστικο για το οποιο σκαλωσες το ανεβασα απλα και μονο για τους μηδενικους ρυπους! μεχρι εκει... δεν προσπαθω να βγαλω συμπερασματα γτ δεν προσπαθω να πουλησω κατι.. ουτε να υποστηριξω καποια δικη μου εφευρεση! απλα λεω την αποψη μου πανω σε κατι το οποιο εχω ασχοληθει.. και οπως ειπα και πιο πριν ολα αυτα ειναι θεωριες.. θα μπορεσω να μιλησω με γεγονοτα οταν θα τελειωσω αυτο που κανω.. και τοτε θα αναφερω τα αποτελεσματα ειτε θετικα ειτε αρνητικα.. Και τονιζω πως δεν προσπαθω να αποδειξω κατι σε κανεναν.. το λεω απλα και μονο γιατι (ισως ειμαι λαθος) αλλα αισθανομαι λιγο σαν να διωκομαι απο καποιους για το θεμα που ανεβασα..

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #36 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:49:51 πμ

E, τωρα δε μπορει κανενας να συγκρινει την τεχνολογια που εχει αναπτυξει η AM με τα ...κιτ των 500€ ή τις ιδιοκατασκευες....

Επισης θα ηθελα να μαθω την ποσοτητα (ογκο) υδρογονου που παραγει ανα λεπτο αυτη η συσκευη... οχι της AM...
Γιατι αν το μοτερ θελει ας πουμε 10 λιτρα το λεπτο (για να πεις οτι εχει ανταποδοτικη αποδοση) και η συσκευη παραγει 2... ε, οσο να πεις υπαρχει θεμα....

Σεβαστο αυτο που δοκιμαζεις και που το μοιραζεσαι με εμας, αλλα .... υπαρχει ενα αλλά... δυσπιστιας (οχι προς το προσωπο σου, αλλα προς τη συσκευη...)
« Last Edit: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:56:00 πμ by Hypersonic »

babisku

• Guest
Reply #37 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:50:11 πμ
Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα πλαίσια της αναζήτησης για εναλλακτικά καύσιμα έχουν παρουσιάσει μοντέλα με υδρογόνο. Είναι αυτοκίνητα που μέσω κυψελών ή ειδικών δεξαμενών αποθήκευσης χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο. Καμία σχέση με τις πατέντες υδρογονοκίνησης (ηλεκτρόλυση θα πρέπει να λέγεται) που καμία εταιρία έστω σαν πείραμα δεν έχει βάλει σε αυτοκίνητο. Δυστυχώς ακόμα και μετά από τις απαγορεύσεις, καταγγελίες της ένωσης καταναλωτών αλλά και τις αρνήσεις των κατασκευαστών τους για έλεγχο από πιστοποιημένα κέντρα για το εάν δουλεύουν, γίνεται κουβέντα για αυτές τις πατέντες.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #38 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:55:54 πμ

+2000

Οντως.... η βενζινη που καιγεται τι βγαζει? Μουσταρδα?

Οπως και να εχει.... η ενεργεια για να παραχτει χρειαζεται "καυση" καποιου υλικου.... για περισσοτερη ενεργεια χρειαζεται περισσοτερο υλικο...
Σιγουρα καποιο λακο εχει η φαβα....
Μπορει ο λακος να μην ειναι το 40% οικονομια αλλα ενα απλο και λιγο 5% ...

Ολα εχουν να κανουν με τον τροπο καυσης της βενζινης ωστε να εχεις περισσοτερη αποδοση με ιδια ποσοτητα καυσιμου... απο τα καρμπυρατερ πηγαμε στον ψεκασμο... ηταν μια θετικη εξελιξη...

Τωρα τι να πω.... περιμενω τις μετρησεις....

Αν το παραμυθι εχει και δρακο, μπορει αυτος να ειναι η μειωμενη αντοχη του κινητηρα στο χρονο.... λογω θερμοκρασιων, εκρηκτικων καυσεων κλπ....

Παντως αν ηταν πραγματι κατι ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..... οι εταιρειες δε θα το αφηναν ετσι ανεκμεταλλευτο...

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #39 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 01:01:08 πμ
Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα πλαίσια της αναζήτησης για εναλλακτικά καύσιμα έχουν παρουσιάσει μοντέλα με υδρογόνο. Είναι αυτοκίνητα που μέσω κυψελών ή ειδικών δεξαμενών αποθήκευσης χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο. Καμία σχέση με τις πατέντες υδρογονοκίνησης (ηλεκτρόλυση θα πρέπει να λέγεται) που καμία εταιρία έστω σαν πείραμα δεν έχει βάλει σε αυτοκίνητο. Δυστυχώς ακόμα και μετά από τις απαγορεύσεις, καταγγελίες της ένωσης καταναλωτών αλλά και τις αρνήσεις των κατασκευαστών τους για έλεγχο από πιστοποιημένα κέντρα για το εάν δουλεύουν, γίνεται κουβέντα για αυτές τις πατέντες.
Πως δλδ το χρησιμοποιουν σαν καυσιμο το υδρογονο αν δεν προερχεται απο ηλετρολυση? Οι καταγγελιες εχουν γινει γιατι οπως συνηθως στην χωρα μας υπαρχουν πολλοι απατεωνες που εκμεταλλευοντε την αναγκη του ανθρωπου για μειωση καυσιμου.. Τελος παντων θεωρω πως αυτα ειναι αποψεις που εχει ο καθενας.. εγω απλα ανεφερα κατι το οποιο θα δοκιμασω στη δικη μου μοτοσυκλετα..

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #40 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 01:23:53 πμ
Πως δλδ το χρησιμοποιουν σαν καυσιμο το υδρογονο αν δεν προερχεται απο ηλετρολυση? Οι καταγγελιες εχουν γινει γιατι οπως συνηθως στην χωρα μας υπαρχουν πολλοι απατεωνες που εκμεταλλευοντε την αναγκη του ανθρωπου για μειωση καυσιμου.. Τελος παντων θεωρω πως αυτα ειναι αποψεις που εχει ο καθενας.. εγω απλα ανεφερα κατι το οποιο θα δοκιμασω στη δικη μου μοτοσυκλετα..

όλη η ιστορία είναι όχι πως είναι πιο αποδοτικό το υδρογόνο ενεργειακά (συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή του), αλλά οτι επειδή
1. Είναι πρακτικά αστείρευτο αφού μπορείς να το παράγεις απο το νερό
2. Τα προϊόντα της καύσης του είναι νερό και λίγα οξείδια του αζώτου (γλιτώνεις το CO2 και τα διάφορα παραποϊόντα)
3.  Η παραγωγή του γίνεται σε εξωτερικές εγκαταστάσεις με ηλεκτρικό ρεύμα που υπο προϋποθέσεις μπορεί να είναι φθηνότερο απο τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα λόγω διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής.
4. Αν το ρεύμα προέρχεται απο ανανεώσιμες πηγές, η συνολική λύση είναι οικολογικά πιο συμφέρουσα.

Υ.Γ. Η παραγωγή πάντως της ποσότητας που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο να κινηθεί με υδρογόνο, δεν είναι δυνατή με μπαταρίες και λοιπά τέτοια παιχνίδια. Η χημεία, η φυσική και η θερμοδυναμική δεν κάνει λάθος. Ο άνθρωπος μπορεί...

Υ.Γ.2 Οι κυψέλες καυσίμου - υδρογόγου είναι διαφορετική τεχνολογία απο του κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Καλή επιτυχία με την προσπάθεια σου, όμως λάβε υπόψη σου τους περιορισμούς της τεχνολογίας που προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις.
« Last Edit: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 01:26:23 πμ by Talinos »

Offline γιαγια αρκουδα

• νέος οδηγός
  • **
Reply #41 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 01:28:47 πμ
αυτο μαλιστα θα ηταν πολυ χρησιμο.

τωρα επισης σκεφτομαι

γιατι μια εταιρεια αυτοκινητων δαπανα αμυθητα ποσα για να κερδισει εστω και 1 ιππο περισσοτερη ιπποδυναμη μειωνοντας εστω και 0,5 τουλιτρου την καταναλωση,ενω θα μπορουσε να φορεσει μια μοναδα παραγωγης υδρογονου σε καποιο μοντελο της,ειδικα σε κανα μικρο πολης που θα το κανει να πεταει με μισο γκαζι και να καιει και 35% λιγοτερο και να πουλαει και σαν kinder εκπληξη.ουρα θα γινοταν στους αντιπροσωπους της.

λες οι 7 αδερφες να τους αφηνανε? αφου και απο βενζηνη και απο πετρελαιο αλλα και απο lpg βγαζουν τρελο χρημα γιατι να τους αφησουνε?

οι γενιτριες υδρογονου ειναι ευεβραιση παλια μαλιστα πριν απο πολλα χρωνια που ημουνα μικρος ενας ελληνας στην αμερικη εβγαλε το πρωτο αυτοκινητο που κινιοταν με νερο ... την αλλα μερα τον εφαγε το μαυρο σκοταδι.

οι γενιτριες υδρογονου ειχαν και εχουν ευρια χρηση το πολεμικο ναυτικο και μαλιστα στα υποβριχια.
 πριν επρεπε τα υποβριχια να ανεβενουν στην επιφανια για να γεμιζουν της δεξαμενες αερα για αρκετες ωρες με αποτελεσμα να εντοπιζονται απο τους αντπαλους. η γενιτρια υδρογονου αλλαξε αυτον τον κανωνα. επερναν νερο απο την θαλασα ενω ηταν κατω απο το νερο το αφαλατιζαν και μετα απο επεξεργασια το διασπουσαν σε υδρογονο και οξυγονα. το οξυγονο το χρισιμοποιουσαν κατα ενα μερος για την αναπνωη των ανθρωπων και το υπολυπο το διοχετευαν στης μηχανες για καυση μαζι με το πετρελαιο. εκει εβαζαν και σαν βοιθεια το υδρογονο οποτε μεγαλοσαν την ικανοτιτα του σκαφους να ειναι περισοτερες ωρες κατω απο το νερο και να διανειει μεγαλιτερες αποστασεις.
μπορω να σας πω πολες χρησεις για το υδρογονο αλλα το βασικο ελατομα του ειναι οτι ειναι το πιο εμφλεκτο που υπαρχει στην γη και το δευτερο ειναι το υπ αριθμον ενα διαβροτικο και γιαυτο ειναι δισκολη η αποθυκευση του .εστι λοιπων σε καποιο οχιμα η δεξαμενη αποθυκευσης του θα ηταν πανακριβη μια που τα υλικα κατασκευης της θα ηταν τσουχτερα αλλα και σε περιπτοση ατιχηματος θα ειχαμε μια βομβα κατο απο το καθυσμα μας
στην περιπτοση της γενιτριας στο αυτοκινητο εχουμε απο την παραγωγη στην αμεση καταναλοση οποτε δεν εχουμε ουτε αποθυκευση αλλα ουτε και διαβροση λογο του οτι αμεσος καιγεται. εχουμε αυξηση οκτανιων και καθαροτερους ρυπους. εαν πατε για κτεο και δεν εχεται κληση την γενιτρια το μηχανιμα του κτεο θα τα παιξει. το καναμε σε κτεο το οποιο δουλευει φιλος και εδιξε ρυπους ελαχιστους αλλα το μηχανιμα επαθε τραλαλα γιατι ευρισκε υγρασια στα καυσαερια και βαραγε σαν τα φλιπερακια τιλτ.
εγω εχω βαλει και διακοπτη για να την σβηνω σε περιπτοση ελεγχου αλλα και ρωοστατη για να δινω οσα αμπερ θελω αναλογα το που ειμαι
 στην αθηνε μεσα το δουλευω στα 20 αμπερ και το βολτομετρο μου ειναι παντα πανω απο 13.8 και εκτος αθηνων και 150-160 στα 30 αμπερ και το βολτομετρο σταθερο στα 14.2 βολτ. και καταναλοση λιγο κατω απο 8 λιτρα με φορτιο περιπου 500 κιλα αναλογα τον αερα γιατι δεν ειναι και τοσο αεροδιναμικο μεχρη και 6.8 λιτρα στα 100στο ταξιδι που εκανα τελευταια στην θεσσαλονικη.
την γενιτρια που ειδατε στην φωτογραφια την ιδια φωρανε τα φορτιγα στον καναδα....

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 01:59:09 πμ
Ρε παιδιά, αφήστε τον άνθρωπο να το φτιάξει πρώτα και να μας το παρουσιάσει και μετά λέμε ότι είναι να πούμε.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 02:03:22 πμ
εστι λοιπων σε καποιο οχιμα η δεξαμενη αποθυκευσης του θα ηταν πανακριβη μια που τα υλικα κατασκευης της θα ηταν τσουχτερα

αυτό είναι ίσως το μοναδικό πραγματικό μειονέκτημα του υδρογόνου ως καύσιμου, αλλά ταυτόχρονα και τόσο σοβαρό από μόνο του που να καθιστά το όλο εγχείρημα μάταιο. Το κόστος παραγωγής του μπορεί και να περιοριστεί στο μέλλον, η αποθήκευσή του δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ το πετρέλαιο μεταφέρεται μέχρι και σε πλαστικά δοχεία, και αποθηκεύεται μέχρι και σε σπηλιές (βλέπε στρατηγικά αποθέματα ΗΠΑ).
Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, το πετρέλαιο έχει την καλύτερη σχέση απόδοσης/φιλικότητας προς το περιβάλλον/επάρκειας όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο. Οτιδήποτε άλλο είτε είναι ανεπαρκές, είτε απαιτεί περισσότερους πόρους κι ενέργεια από όση αποδίδει.

Στο δια ταύτα, η όλη ιστορία θα μείνει μύθος προς το παρόν, όσον αφορά την ευρεία κατανάλωση. Θα είμαστε παντρεμένοι με τη βενζίνη και το φυσικό αέριο για πολύ καιρό ακόμα.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 02:56:17 πμ
E, τωρα δε μπορει κανενας να συγκρινει την τεχνολογια που εχει αναπτυξει η AM με τα ...κιτ των 500€ ή τις ιδιοκατασκευες....

Εννοείται όχι, αλλά αυτό δείχνει ότι η γενική ιδέα ισχύει.......

Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα πλαίσια της αναζήτησης για εναλλακτικά καύσιμα έχουν παρουσιάσει μοντέλα με υδρογόνο.

......και αυτό είναι η απόδειξη. Τώρα, το γιατί δεν το εφαρμόζουν στην μαζική παραγωγή είναι μάλλον (= σίγουρα) θέμα συμφερόντων.

ΥΓ: Εγώ πάντως όλο αυτό το βλέπω με καλό μάτι.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #45 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 03:02:53 πμ
λες οι 7 αδερφες να τους αφηνανε? αφου και απο βενζηνη και απο πετρελαιο αλλα και απο lpg βγαζουν τρελο χρημα γιατι να τους αφησουνε?

οι γενιτριες υδρογονου ειναι ευεβραιση παλια μαλιστα πριν απο πολλα χρωνια που ημουνα μικρος ενας ελληνας στην αμερικη εβγαλε το πρωτο αυτοκινητο που κινιοταν με νερο ... την αλλα μερα τον εφαγε το μαυρο σκοταδι.

οι γενιτριες υδρογονου ειχαν και εχουν ευρια χρηση το πολεμικο ναυτικο και μαλιστα στα υποβριχια.
 πριν επρεπε τα υποβριχια να ανεβενουν στην επιφανια για να γεμιζουν της δεξαμενες αερα για αρκετες ωρες με αποτελεσμα να εντοπιζονται απο τους αντπαλους. η γενιτρια υδρογονου αλλαξε αυτον τον κανωνα. επερναν νερο απο την θαλασα ενω ηταν κατω απο το νερο το αφαλατιζαν και μετα απο επεξεργασια το διασπουσαν σε υδρογονο και οξυγονα. το οξυγονο το χρισιμοποιουσαν κατα ενα μερος για την αναπνωη των ανθρωπων και το υπολυπο το διοχετευαν στης μηχανες για καυση μαζι με το πετρελαιο. εκει εβαζαν και σαν βοιθεια το υδρογονο οποτε μεγαλοσαν την ικανοτιτα του σκαφους να ειναι περισοτερες ωρες κατω απο το νερο και να διανειει μεγαλιτερες αποστασεις.
μπορω να σας πω πολες χρησεις για το υδρογονο αλλα το βασικο ελατομα του ειναι οτι ειναι το πιο εμφλεκτο που υπαρχει στην γη και το δευτερο ειναι το υπ αριθμον ενα διαβροτικο και γιαυτο ειναι δισκολη η αποθυκευση του .εστι λοιπων σε καποιο οχιμα η δεξαμενη αποθυκευσης του θα ηταν πανακριβη μια που τα υλικα κατασκευης της θα ηταν τσουχτερα αλλα και σε περιπτοση ατιχηματος θα ειχαμε μια βομβα κατο απο το καθυσμα μας
στην περιπτοση της γενιτριας στο αυτοκινητο εχουμε απο την παραγωγη στην αμεση καταναλοση οποτε δεν εχουμε ουτε αποθυκευση αλλα ουτε και διαβροση λογο του οτι αμεσος καιγεται. εχουμε αυξηση οκτανιων και καθαροτερους ρυπους. εαν πατε για κτεο και δεν εχεται κληση την γενιτρια το μηχανιμα του κτεο θα τα παιξει. το καναμε σε κτεο το οποιο δουλευει φιλος και εδιξε ρυπους ελαχιστους αλλα το μηχανιμα επαθε τραλαλα γιατι ευρισκε υγρασια στα καυσαερια και βαραγε σαν τα φλιπερακια τιλτ.
εγω εχω βαλει και διακοπτη για να την σβηνω σε περιπτοση ελεγχου αλλα και ρωοστατη για να δινω οσα αμπερ θελω αναλογα το που ειμαι
 στην αθηνε μεσα το δουλευω στα 20 αμπερ και το βολτομετρο μου ειναι παντα πανω απο 13.8 και εκτος αθηνων και 150-160 στα 30 αμπερ και το βολτομετρο σταθερο στα 14.2 βολτ. και καταναλοση λιγο κατω απο 8 λιτρα με φορτιο περιπου 500 κιλα αναλογα τον αερα γιατι δεν ειναι και τοσο αεροδιναμικο μεχρη και 6.8 λιτρα στα 100στο ταξιδι που εκανα τελευταια στην θεσσαλονικη.
την γενιτρια που ειδατε στην φωτογραφια την ιδια φωρανε τα φορτιγα στον καναδα....
Ποσο σωστα τα λες....  ;D

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 04:10:04 πμ
Σορυ για την ερωτηση, ουτε ηλεκτρολογος ειμαι ουτε τιποτα αλλα που βρισκεις πανω σε ενα  αμαξι να παρεις 20 η 30 αμπερ συνεχομενα για ταξιδι 5 ωρων ας πουμε; Υπαρχει καποια επιπλεον γεννητρια που μπαινει, η αυτο το ρευμα υπαρχει ηδη καπου διαθεσιμο;

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 04:46:10 πμ
Σορυ για την ερωτηση, ουτε ηλεκτρολογος ειμαι ουτε τιποτα αλλα που βρισκεις πανω σε ενα  αμαξι να παρεις 20 η 30 αμπερ συνεχομενα για ταξιδι 5 ωρων ας πουμε; Υπαρχει καποια επιπλεον γεννητρια που μπαινει, η αυτο το ρευμα υπαρχει ηδη καπου διαθεσιμο;

Αν δεν κάνω λάθος κάτι ειπώθηκε παραπάνω για ξεχωριστή γεννήτρια τού ίδιου τού συστήματος ή κάνω λάθος? :eusa_think: Βαριέμαι τώρα να τα ξαναδιαβάζω.

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #48 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 04:47:24 πμ
ενα alternator αυτοκινητου ειναι κοντα στα 120Α οποτε μπορει να διαθεσει 20 ... παντα οταν ειναι σε λειτουργια ο κινητηρας!

babisku

• Guest
Reply #49 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 04:52:02 πμ
Γκουγκλαρετε hydrogen kit scam και καλή ανάγνωση.