Hellas Transalp Forum

Αυξηση οικονομιας καυσιμου!

Fourio88 · 68231

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #75 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:20:49 πμ
Για την NASA σε βλέπω , σε όλα μέσα είσαι.

Ξέρω τι είναι και το intercooler και το nos.
Και δεν είπα αυτά που λες.

Γεμίσαμε Ainstain εδώ μέσα.!!

ΥΓ. Έχεις ένα θέμα με το ύφος σου!!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #76 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:28:30 πμ
Για την NASA σε βλέπω , σε όλα μέσα είσαι.

Ξέρω τι είναι και το intercooler και το nos.
Και δεν είπα αυτά που λες.

Γεμίσαμε Ainstain εδώ μέσα.!!

ΥΓ. Έχεις ένα θέμα με το ύφος σου!!

?????????
Μπορεί να έχω κάνει κάτι λάθος.
Μάλλον ήρθε η ώρα να αποχωρήσω απο τη συζήτηση. Δεν θέλω παρεξηγήσεις ή διαμάχες.
χαιρετώ

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #77 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:45:31 πμ
Συγνωμη. Ειχα δυσκολη μερα. καληνυχτα.

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #78 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:51:59 πμ
Αααα και κάτι τελευταίο.
Το συγκεκριμένο νήμα πρόκειται περί απάτης. Ο "φίλος" μας Fourio88 που απο την αρχή παρουσιάζεται ότι είναι ερασιτέχνης και δεν έχει σχέση με αυτά απο εμπορικής άποψης,
στην πραγματικότητα είναι έμπορος οχημάτων που εμπορεύεται και συστήματα υδρογόνου.
Μου έστειλε το τηλ. του με p.m. και με ένα γρήγορο googling έπεσα πάνω στο μαγαζί του.  ;)

Έτσι για να μην νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο....

« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:53:43 πμ by Talinos »

Offline γιαγια αρκουδα

• νέος οδηγός
  • **
Reply #79 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 15:23:43 μμ
στο συστημα που εβαλα πρεπει σε 2 λιτρα απεσταγμενο νερο να βαζεις ηλεκτρολυτη. μου εχει ενα δοσομετριτη μαζι ειναι περιπου μια κουταλια της σουπας ηλεκτρολυτης σε σκονη ο οποιος ειναι πανφτυνος. απο τον νοεμβρη που εναλα την συσκευη εχω καταναλοσει περιπου 3 λιτρα νερο χωρεις να εχω προσθεσει ηλεκτρολυτη .  εγω ειδα οικονομια και σας εγραψα το τι λεει ο καναδος κατασκευαστης.
βασικο ειναι οτι οικονομια εχει μεγαλυτρη σε συνθηκες ταξιδιου και οχι σε κηνηση πολης . και αυτο ειδα και εγω. τωρα της αλχιμιες και της πατεντες με γενιτριες απο ελληνες που το παιζουν κατασκευαστες οταν της εβλεπα που πηγενα να μου τοποθετισουν εβαζα τα γελια.
δεν ειμαι χημικος θερμουδραυλικος ειμαι και λογο του οτι εχει κοψη η οικοδομη δουλευω στο μαγαζι της γυναικας μου.
αλλα ακομα και σαν υδραυλικος ξερω να ξεχωριζω τουλαχιστον μια ποιοτικη κατασκευη απο μια του κολου.
ημουν δυσπιστος και κατελιξα σε αυτην γιατι την ειχε βαλει εδω και 2 χρωνια φιλος σε ενα αουντι ττ τουρμπο και σε ενα σκοντα του πατερα του.
δεν περιμανε οτι θα κηνουμε τζαμπα αλλα εστω και 20 % να ειχα οικονομια θα ηταν λογαριασμος την στηγμη που θελαμε καθε μερα 20 ευρω βενζινη γιατι κανουμε 100 + χιλ την ημερα. και μιωθικε η καταναλοση εσθητα. αλλες μερες περισοτερο αλλες λιγοτερο αναλογα την κινηση.
γενικα σε 5 μερες θελαμε 100 ευρω και τωρα θελουμε γυρο στα 80 ευρω  ενα 20ρικο την ευδομαδα περιπου.
 για καποιον που κανει 10-20 την ημερα ε δεν νομιζω οτι αξειζη να το βαλει γιατι αποσβεση θα κανει σε .... 10 χρωνια?
και σε μηχανη το bmw k 1200 lt που εχω μου καιει σε ταξιδι με 130 με την κατερινα και αποσκευες κατω απο 5.5 λιτ στα 100 ποσο να μου κανει ? 0,5 λιτρα? δεν νομιζω οτι αξηζει τον κοπο. οσο για το ΤΑ που κινουμε στην πολη πιστευω βαση απο τα λεγομενα του καναδου οτι μαλον τζαμπα θα τρωω την μπαταρια μου αφου θα ξεσκιζεται το αλντενειτορ να την φορτιζει.

στο ιχ μου σκοντ οκταβια δεν εβαλα ουτε θα βαλω γιατι κανει 5000 τον χρωνο περιπου οποτε πιος ο λογος?

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • If in doubt... Flat out!!
Reply #80 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 16:14:10 μμ
Αγαπητέ είσαι απλά λάθος.
Ας ακολουθήσουμε την αρίθμηση σου.

Α) Η γεννήτρια της μηχανής έχει μια συγκεκριμένη ισχύ. Αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει. Δε σημαίνει ότι παράγει ρεύμα που πάει χαμένο. Όσο περισσότερο ηλεκτρικό φορτίο της ζητάς, τόση περισσότερη βενζίνη καίει ο κινητήρας για να το παράξει. Τόσο απλά....
Στην ηλεκτρόλυση όσο ρεύμα δώσεις, τόσης ενεργειακής αξίας υδρογόνο θα πάρεις. Τι δεν καταλαβαίνεις. Άμα λοιπόν δώσεις 100Watt (αφού σου φαίνονται πολλά τα 500) θα πάρεις πίσω με τη μορφή υδρογόνου περίπου 70Watt δηλαδή 0,095 άλογα... Με αυτή την ισχύ το πολύ πολύ να χτυπήσεις ένα ωραίο φραπεδάκι, όχι όμως να κινήσεις τη μοτοσυκλέτα σου  ;)

Β) Αυτό με την αύξηση της θερμοδυναμικής απόδοσης άστο καλύτερα. Έχεις μπερδευτεί, πρέπει να διαβάσεις λίγο θερμοδυναμική μηχανών εσωτερικής καύσης.
Απο πού προκύπτει ότι η εισαγωγή υδρογόνου (και μάλιστα η αστεία ποσότητα που πιο πάνω ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι παράγεται) στον ίδιο κινητήρα (χωρίς άλλες αλλαγές) βελτιώνει τη θερμοδυναμική απόδοση? Έχεις ίδια στοιχειομετρία, ίδιο λόγο συμπίεσης, ίδια θερμικά ρεζερβουάρ...
Απ'όσο γνωρίζω αυτό δεν είναι δυνατό, θα πάψει ο κινητήρας να απορρίπτει θερμότητα? Αν όμως ξέρεις κάτι περισσότερο επί του θέματος πες μας να το διαβάσουμε και να το συζητήσουμε.
Ο κύκλος ΟΤΤΟ είτε κάψεις βενζίνη, είτε κάψεις υδρογόνο τον ίδιο βαθμό απόδοσης έχει  ;) και αυτό είναι αποδεδειγμένο πέραν πάσης αμφιβολίας. (για να αυξήσεις την απόδοσή του, θα πρέπει να αυξήσεις το λόγο συμπίεσης. Μόνο αυτό μπορεί να γίνει, αλλά τότε θα μιλούσαμε για κάτι άλλο, οπότε άτοπο. )
Ο βαθμός απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης, έχει να κάνει με την απορριπτόμενη θερμότητα μέσω των καυσαερίων και τις τριβές. Βρες ένα τρόπο να αλλάξεις -χωρίς να μεταβάλλεις τη συμπίεση- κάποιον απο αυτούς τους δύο παράγοντες και τα κατάφερες. Tip: Πολύ απλά δε γίνεται και σίγουρα η προσθήκη υδρογόνου δεν έχει κανένα ρόλο σε όλα αυτά. 

Υ.Γ. Ένα χονδροειδές παράδειγμα.
Μπορώ να σου δώσω ένα χάπι και να ισχυρίζομαι ότι αυξάνει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων στα κύτταρα. Απέδειξε μου εσύ ότι δεν το κάνει...
Εγώ θα πρέπει να εξηγήσω πως αυτό που ισχυρίζομαι το επιτυγχάνει και μάλιστα να το αποδείξω πέραν πάσης αμφιβολίας και όχι να ζητάω απο εσένα να μου αποδείξεις ότι αυτό που λέω τελικά δε γίνεται.  ;) 
Η επιστήμη έχει κάνει κάποια βήματα, δεν χρειάζετε να ανακαλύπτουμε συνεχώς τον τροχό απο την αρχή.

Υ.Γ.2 Εδώ ο φίλος μας ο Fοurio88 μας λέει ότι με 2Α δηλαδή με 28Watt κάνει ήδη οικονομία καυσιμου 40-45%, βγάζει μηδανικούς ρύπους και κινεί αυτοκίνητο 300ίππων (δηλαδή 220.000 Watt)  ??? Εγώ καταλαβαίνω κάτι λάθος? Δεν το νομίζω....
Ναι φιλε μου.. καταλαβαινεις κατι λαθος.. τα 2Α τα χρειαζεται η μοτοσυκλετα οχι το αυτοκινητο...

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #81 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 16:50:44 μμ
Ειλικρινα καποιοι ανθρωποι ειστε απογοητευτικα κακεντρεχεις ... Συγγνωμη για το ποστ μου στο forum ζητω απο τους υπευθυνους να το διαγραψουν αν ειναι ευκολο .. πραγματικα λυπαμαι για τα οπισθοδρομικα μυαλα της ελλαδας για αυτο τελικα οσο και σπουδασμενοι να ειμαστε ειμαστε κατα βαθος ενα ματσο αμορφωτοι.. Εγω λοιπον πιστευω σε αυταπατες ειμαι πιο ρομαντικος απο εσας και μ αρεσει να ψαχνομαι περισσοτερο.. Ειχα ξανα ασχοληθει με φορουμ στο παρελθον γυρω απο το αυτοκινητο και εκει ηταν εντελως βλακες και κομπλεξικοι.. σαν ρομαντικος πιστευα πως οι ανθρωποι που ασχολουντε με τον μοτοσυκλετισμο δεν ειναι.. αλλα δυστυχως παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις.. και λυπαμαι οταν βλεπω συμπεριφορες τετοιου ειδους απο ανθρωπους μεγαλυτερους απο εμενα που κανονικα θα επρεπε να ειναι παραδειγμα για τους νεους!! Λοιπον εγω αποχωρω απο το θεμα..οποιος ενδιαφερετε να μαθει για το συστημα (χωρις να προσπαθησω να του πουλησω κατι) ας επικοινωνησει μαζι μου με pm.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #82 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 17:10:36 μμ
  Εάν μού λύσει κάποιος την απορία πώς επικοινωνεί (αν επικοινωνεί) το σύστημα με την χαρτογράφηση, τότε θα αγοράσω ένα σύστημα που έχω βρει με 51 ευρώ στο διαδίκτυο* συν μεταφορικά για να το δοκιμάσω, εν γνώσει μου ότι μπορεί να μην δουλεύει και να είναι μούφα τελικά. Τότε συνειδητά θα χάσω  51 ευρώ. Εάν όμως δουλεύει τότε το κέρδος θα είναι υπερ-πολλαπλάσιο  ;)
 Στην Αμερική το σύστημα, είναι διαδεδομένο και είναι γνωστές οι απόψεις μου για το πόσο εμπιστεύομαι τους Αμερικάνους σε σχέση με τους Έλληνες ξερόλες.
  Δεν έχω να πω τίποτα άλλο επί τού θέματος.  :-X

ΥΓ: Φίλε fourio88 εγώ θα ήθελα να μού δώσεις περισσότερες πληροφορίες μόλις έχεις νεότερα (με ΠΜ ίσως).

*Αυτό ας πούμε ή κάτι παρόμοιο, έχει πολλά.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #83 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 18:09:08 μμ
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει αυτό το πολύ καλό άρθρο (λίγο παλιό βέβαια) από το Jet Propulsion Laboratory, σχετικά με μετρήσεις και αποτελέσματα για την απόδοαση καύσης με εμπλουτισμό υδρογόνου.

Επειδή διαβάζω διάφορα σχετικά με κύκλους OTTO/DIESEL κλπ, να επισημάνω ότι ουδεμία σχέση έχουν με το συγκεκριμένο (ο κάθε κύκλος έχει σταθερή απόδοση βε βάση κάποιο ISO standard fuel). Η όλη διαδικασία βασίζεται σε "βελτίωση καύσης ". (άλλωστε και οι περισσότερες εταιρείες κάνουν μεγάλη έρευνα για πρόσθετα βελτιωτικά καύσης είτε για οικονομία ή αύξηδη θερμικής απόδοσης, δηλαδή ιπποδύναμης)

Η "βελτίωση" βασίζεται στην χρήση καυσίμου με αναλογία μικρότερη της στοιχειομετρικής (lean mixture) και συμπήρωση με το υδρογόνο ώστε να "έλθει" πάνω από το LEL.

Τώρα, αν αυτά τα συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καλά ή telemarketing νομίζω ότι μόνο η έρευνα του κάθε ενδιαφερόμενου θα δείξει (το σίγουρο μονο είναι ότι είναι ενεργοβόρα)

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #84 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 18:26:42 μμ
Απο αυτα που διαβαζω εχω εκπλαγει ....

Κατ'αρχας γιατι την μπαινεται στον Ταλινο απο την στιγμη που σας παρουσιαζει συγκεκριμενα στοιχεια για το αν το εν λογω μηχανημα κανει ή δεν κανει δουλεια ....μηπως οταν δεν εχουμε απαντηση περναμε στο αλλο ακρο ...καλο θα ειναι σε ολους μας οταν κατι δεν γνωριζουμε σωστα να ακουμε αυτα που μας λενε δεν ειναι κακο .

Μετα απο ενα γκουγκλαρισμα πραγματι ο φιλος Φουριο εχει καποιο καταστημα στο οποιο πουλαει την συγκεκριμενη πατεντα .Αν και μεχρι τωρα δεν εκανε καποια διαφημιση δεν παυει βεβαια πλεον να αιωρειται μια υποψια σε μια προσπαθεια πλασαρισματος της πατεντας .

Δεν ειμαι γνωστης βεβαια αλλα θα πω οτι στην ολη συζητηση και γραπτα του Ταλινου εκεινο που βλεπω σαν συμπερασμα ειναι οτι μιλαει για αυξηση ιπποδυναμης η συσκευη ομως μιλαει για οικονομια καυσιμου   και αν το καταλαβαινω σωστα θα ειναι ενας συνδυασμος βενζινης / υδρογονου στο θαλαμο καυσης οπου το υδρογονο βοηθαει στην καλυτερη καυση της βενζινης .(αν κανω λαθος διορθωστε με για να μου γινει πιο κατανοητο )

Εκεινο ομως που δεν ξερω ..και αν ισχυει βεβαια και αν οντως ισχυει αυτο που γραφω πιο πανω ....ποση ειναι η ποσοτητα μιξης αυτων των δυο συστατικων κατα την καυση πως μετριεται και πως υπολογιζεται ;

Αλλο ενα θεμα ειναι τι ηλεκτρικη υποστηριξη χρειαζεται η συγκεκριμενη πατεντα για την λειτουργια της ωστε να δουμε αν το ηλεκτρικο κυκλωμα της ΤΑ το σηκωνει .

Και τελος αν και νομιζω το εχει κανει ηδη ο Φουριο κανω προσκληση στο φουριο να τοποθετηση την πατεντα σε καποια ΤΑ φιλου συμφορουμιτη να την δοκιμασει για ενα μηνα να κρατησει στοιχεια και να δουμε τελικα αν οντως λειτουργει ή οχι .

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #85 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 18:34:07 μμ
Απο αυτα που διαβαζω εχω εκπλαγει ....

Κατ'αρχας γιατι την μπαινεται στον Ταλινο απο την στιγμη που σας παρουσιαζει συγκεκριμενα στοιχεια για το αν το εν λογω μηχανημα κανει ή δεν κανει δουλεια ....μηπως οταν δεν εχουμε απαντηση περναμε στο αλλο ακρο ...καλο θα ειναι σε ολους μας οταν κατι δεν γνωριζουμε σωστα να ακουμε αυτα που μας λενε δεν ειναι κακο .

Μετα απο ενα γκουγκλαρισμα πραγματι ο φιλος Φουριο εχει καποιο καταστημα στο οποιο πουλαει την συγκεκριμενη πατεντα .Αν και μεχρι τωρα δεν εκανε καποια διαφημιση δεν παυει βεβαια πλεον να αιωρειται μια υποψια σε μια προσπαθεια πλασαρισματος της πατεντας .

Δεν ειμαι γνωστης βεβαια αλλα θα πω οτι στην ολη συζητηση και γραπτα του Ταλινου εκεινο που βλεπω σαν συμπερασμα ειναι οτι μιλαει για αυξηση ιπποδυναμης η συσκευη ομως μιλαει για οικονομια καυσιμου   και αν το καταλαβαινω σωστα θα ειναι ενας συνδυασμος βενζινης / υδρογονου στο θαλαμο καυσης οπου το υδρογονο βοηθαει στην καλυτερη καυση της βενζινης .(αν κανω λαθος διορθωστε με για να μου γινει πιο κατανοητο )

Εκεινο ομως που δεν ξερω ..και αν ισχυει βεβαια και αν οντως ισχυει αυτο που γραφω πιο πανω ....ποση ειναι η ποσοτητα μιξης αυτων των δυο συστατικων κατα την καυση πως μετριεται και πως υπολογιζεται ;

Αλλο ενα θεμα ειναι τι ηλεκτρικη υποστηριξη χρειαζεται η συγκεκριμενη πατεντα για την λειτουργια της ωστε να δουμε αν το ηλεκτρικο κυκλωμα της ΤΑ το σηκωνει .

Και τελος αν και νομιζω το εχει κανει ηδη ο Φουριο κανω προσκληση στο φουριο να τοποθετηση την πατεντα σε καποια ΤΑ φιλου συμφορουμιτη να την δοκιμασει για ενα μηνα να κρατησει στοιχεια και να δουμε τελικα αν οντως λειτουργει ή οχι .
Εμενα δεν με ενδιαφερει η αυξηση ιπποδυναμης...και δεν μιλησα για αυτη.. μιλησα καθαρα για οικονομια.. η λειτουργια του ειναι ακριβως αυτη.. βελτιωνει την καυση της βενζινης αρα μειωνονται οι απωλειες.. η ηλεκτρικη υποστηριξη που χρειαζεται ειναι κατι το οποιο ανετα το σηκωνει η μπαταρια της μοτοσυκλετας... ειναι σαν να εχουμε αναμενη μια παραπανω λαμπα στην μοτοσυκλετα.. και τελος.. δεν το εχω κανει ηδη.. το εχω κανει μονο σε αυτοκινητο και πουλαω δεν εμπορευομαι συστηματα υδρογονου για αυτοκινητα επειδη ειναι κατι το οποιο φτιαχνεται απο ανθρωπο της οικογενειας.... τα οποια δουλευουν κ πολυ καλα μαλιστα..μολις το ετοιμασω και δω οτι δουλευει και σας πω τα αποτελεσματα αν τα αποτελεσματα που σας πω ειναι θετικα δεσμευομαι να σου δωσω το μηχανημα για ενα μηνα να μου πεις τις εντυπωσεις σου...

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #86 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 18:55:59 μμ

Με ένα ψάξιμο που έκενα για τα ΗΗΟ συστήματα, αντιλαμβάνομαι ότι η παραγωγή υδρογόνου είναι ευθέως ανάλογη του ηλεκτρικού έργου τόυ δυναμό.

Δηλαδή σε λίγες στροφές λίγο υδρογόνο (με μικρά έως αμελητέα θετικά αποτελέσματα), μετά αυξάνεται έως την "χρυσή τομή" όπου έχει και την καλύτερη δυνατή απόδοση και μετά πάλι η παραγωγή είναι λιγότερη από τις απαιτήσεις.

Δεν μπορώ δηλαδή να το πώ ένα πλήρες σύστημα, αλλά μεταβλητό που έχει αποτελέσματα ανάλογα με την χρήση.

Όσο για την ποσότητα, δυστυχώς (αν είναι απο αυτά τα συστήματα που τα φτιάχνεις με βάση κάποιες οδηγίες) φοβάμαι ότι μόνο με δοκιμή και βλέπουμε.

Dimitri

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #87 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:04:23 μμ
Αν δεν κανω λαθος το ΝΙΤΡΟ που αναφερθηκε πιο πανω ΔΕΝ ειναι καυσιμο (δεν καιγεται) αλλα λειτουργει σαν το intercooler...
Οπως εξατμιζεται, ψυχεται, οποτε ψυχει και τον αερα που εισερχεται στο θαλαμο... οποτε αυξανει την (πυκνοτητα) ποσοτητα του αερα .... οτι κανει το intercooler δηλαδη....
Δεν αυξανει την αποδοση ενος κινητηρα με την καυση του....

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:09:57 μμ
Εμενα δεν με ενδιαφερει η αυξηση ιπποδυναμης...και δεν μιλησα για αυτη.. μιλησα καθαρα για οικονομια.. η λειτουργια του ειναι ακριβως αυτη.. βελτιωνει την καυση της βενζινης αρα μειωνονται οι απωλειες.. η ηλεκτρικη υποστηριξη που χρειαζεται ειναι κατι το οποιο ανετα το σηκωνει η μπαταρια της μοτοσυκλετας... ειναι σαν να εχουμε αναμενη μια παραπανω λαμπα στην μοτοσυκλετα.. και τελος.. δεν το εχω κανει ηδη.. το εχω κανει μονο σε αυτοκινητο και πουλαω δεν εμπορευομαι συστηματα υδρογονου για αυτοκινητα επειδη ειναι κατι το οποιο φτιαχνεται απο ανθρωπο της οικογενειας.... τα οποια δουλευουν κ πολυ καλα μαλιστα..μολις το ετοιμασω και δω οτι δουλευει και σας πω τα αποτελεσματα αν τα αποτελεσματα που σας πω ειναι θετικα δεσμευομαι να σου δωσω το μηχανημα για ενα μηνα να μου πεις τις εντυπωσεις σου...
Χαιρομαι για την ανταποκριση σου δεν ξερω αν θα ειναι η δικη μοτο ή καποιου αλλου αλλα να εισαι σιγουρος οτι οταν θα εισαι ετοιμος θα περιμενωτις εντυπωσεις σου και σιγουρα θα κανουμε δοκιμη σε οσο πιο ιδανικες συνθηκες γινετε .

Εγω λοιπον αναμενω  ;D

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:16:52 μμ

Δηλαδή σε λίγες στροφές λίγο υδρογόνο (με μικρά έως αμελητέα θετικά αποτελέσματα), μετά αυξάνεται έως την "χρυσή τομή" όπου έχει και την καλύτερη δυνατή απόδοση και μετά πάλι η παραγωγή είναι λιγότερη από τις απαιτήσεις.

ο γνωστος μου που το εχει βαλει,μου ειπε ακριβως τα ιδια με αυτα που παραθετω με αλλα λογια.

στην πολη μεσα λεει δεν κανει τιποτα.
στην εθνικη οδ αν πας πανω απο 130 χλμ ή τελος παντων αν ξεπερνας τις 3500 σαλ,παλι δεν αρκει για να κανει κατι.
στην συντηριτικη οδηγηση με 2500-3000 σαλ ειναι ολη η δουλεια.

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #90 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:27:00 μμ
Αν και είπα ότι δεν ξανασχολούμε, θα κάνω μια συμπλήρωση γιατί κάποιοι παρεξηγήσατε τι γράφω.

Που μίλησα εγώ για αύξηση ιπποδύναμης? Εσείς μιλάτε (άστοχα) για αύξηση της θερμοδυναμικής απόδοσης τους καυσίμου και ακολούθησα τη δική σας (λάνθασμένη ορολογία) και τώρα μου λέτε ότι λέω για ιπποδύναμη?

Ξανά λανθασμένα μιλήσατε για απόδοση περίπου 27% της βενζίνης και πως με την προσθήκη υδροδόνου αυτό βελτιώνεται. Ας διορθώσουμε λοιπόν εδώ μια παρανόηση. Η απόδοση π.χ. του 30% που έχει ένας ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (και όχι η βενζίνη ως καύσιμο -βασική παρανόηση που έχετε κάνει-) οφείλεται στο γεγονός ότι ο κινητήρας απορρίπτει θερμότητα (άρα ενέργεια) στο περιβάλλον μέσω των καυσαερίων και των υπόλοιπών θερμικών απωλειων.
Αυτές με την προσθήκη του υδρογόνου στο χώρο καύσης πως ακριβώς μειώνονται...? Έχουν ειπωθεί σημεία και τέρατα εδω μέσα...

Η απόδοση του κινητήρα ορίζεται ως υφέλιμο ΜΗΧΑΝΙΚΟ έργο που παράγει / προς τη χημική ενέργεια (καύσιμο) που του προσφέρω.
Η βενζίνη λοιπόν μιά χαρά απελευθερώνει τη χημική ενέργεια μέσα στο χώρο καύσης, το θέμα είναι απλά ότι χάνεις το μεγαλύτερο μέρος αυτής, ως θερμικές απώλειες.

Επίσης το υδρογόνο είναι ένα καύσιμο όπως όλα τα άλλα. Δεν έχει μαγικές ιδιότητες.
Άμα δώσεις 2A ρεύμα για μία ώρα (καταναλώνοντας 28Watt*h) θα πάρεις πίσω υδρογόνο ενεργειακής αξίας 19,5Watt*h
Η βενζίνη έχει ενεργειακό περιεχόμενο 9750Watt*h ανα λίτρο. Έτσι σε μια μοτοσυκλέτα που σε μια ώρα ταξίδι καις περίπου 5 λίτρα βενζίνης έχεις καταναλώσει 48.750 Watt*h (Σε ενέργεια λοιπον, 49.000Watt*h, εμεις προσθέτουμε υδρογόνο ενεργειακής αξίας 19,5Watt*h, αρα ενεργειακό ισοζύγιο 49.019,5 Watt*h) 
[και επειδή είμαι large δεν έβαλα μέσα στο ισοζύγιο και την ενέργεια που καταναλώνεις για να παράξεις το υδρογόνο.  Απλά για να δείτε με νούμερα για τι πράγμα μιλάμε].

Χαιρετώ και καλό μήνα (αν και είμαι ένας στενοκέφαλος αμόρφωτος. Παρακαλώ τους ρομαντικούς όταν τελειώσουν με την ανακάλυψη της αστείρευτης πηγής ενέργειας, να βρουν λίγο χρόνο να ανακαλύψουν και το φάρμακο για τον καρκίνο στον ελεύθερο τους χρόνο...)

Υ.Γ.
Αν δεν κανω λαθος το ΝΙΤΡΟ που αναφερθηκε πιο πανω ΔΕΝ ειναι καυσιμο (δεν καιγεται) αλλα λειτουργει σαν το intercooler...
Οπως εξατμιζεται, ψυχεται, οποτε ψυχει και τον αερα που εισερχεται στο θαλαμο... οποτε αυξανει την (πυκνοτητα) ποσοτητα του αερα .... οτι κανει το intercooler δηλαδη....
Δεν αυξανει την αποδοση ενος κινητηρα με την καυση του....

Μπορεί να κάνει και τα δύο, ανάλογα πως το υλοποιείς σε ένα κινητήρα. Πέρα απο την ψύξη του αέρα, σε υψηλές θερμοκρασίες (μέσω ανάμειξης στο θάλαμο καύσης με καύσιμο), είναι ένα πολύ ισχυρό οξειδωτικό μέσο (καίει δηλαδή το καύσιμο).
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 21:44:11 μμ by Talinos »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:38:44 μμ
αν και δεν γνωριζω πολλα(μαλλον τιποτα) οι απαντησεις του ταλινου μου φαινονται πιο εμπεριστατωμενες και πιο ευκολα τις πιστευω.εκτος αν ειναι τοσο καλος στο να λεει ψεμματα ή αληθοφανη ψεματα.

επειδη ομως μου αρεσουν τα σεναρια συνομοσιολογιας και καποιου σκοτεινου κυκλου που δεν θελει το καλο της ανθρωποτητας,θα με ενδιεφερε να δω αποτελεσματα της οποιας συσκευης.

επισης να προσθεσω μια ερωτηση εστω και αν ειναι χαζη,ετσι για να στηριξω τα σεναρια που εχω στο μυαλο μου περι συνομοσιολογιας.
μηπως το υδρογονο κρατα χαμηλα τα επιπεδα θερμοκρασιων που χανονται κατα της καυση της βενζινης και κερδιζουμε απο εκει κατι?

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #92 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:46:01 μμ
Αν και είπα ότι δεν ξανασχολούμε, θα κάνω μια συμπλήρωση γιατί κάποιοι παρεξηγήσατε τι γράφω.

Που μίλησα εγώ για αύξηση ιπποδύναμης? Εσείς μιλάτε (άστοχα) για αύξηση της θερμοδυναμικής απόδοσης τους καυσίμου και ακολούθησα τη δική σας (λάνθασμένη ορολογία) και τώρα μου λέτε ότι λέω για ιπποδύναμη?

Ξανά λανθασμένα μιλήσατε για απόδοση περίπου 27% της βενζίνης και πως με την προσθήκη υδροδόνου αυτό βελτιώνεται. Ας διορθώσουμε λοιπόν εδώ μια παρανόηση. Η απόδοση π.χ. του 30% που έχει ένας ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (και όχι η βενζίνη ως καύσιμο -βασική παρανόηση που έχετε κάνει-) οφείλεται στο γεγονός ότι ο κινητήρας απορρίπτει θερμότητα (άρα ενέργεια) στο περιβάλλον μέσω των καυσαερίων και των υπόλοιπών θερμικών απωλειων.
Αυτές με την προσθήκη του υδρογόνου στο χώρο καύσης πως ακριβώς μειώνονται...? Έχουν ειπωθεί σημεία και τέρατα εδω μέσα...

Η απόδοση του κινητήρα ορίζεται ως υφέλιμο ΜΗΧΑΝΙΚΟ έργο που παράγει / προς τη χημική ενέργεια (καύσιμο) που του προσφέρω.
Η βενζίνη λοιπόν μιά χαρά απελευθερώνει τη χημική ενέργεια μέσα στο χώρο καύσης, το θέμα είναι απλά ότι χάνεις το μεγαλύτερο μέρος αυτής, ως θερμικές απώλειες.

Επίσης το υδρογόνο είναι ένα καύσιμο όπως όλα τα άλλα. Δεν έχει μαγικές ιδιότητες.
Άμα δώσεις 2A ρεύμα για μία ώρα (καταναλώνοντας 28Watt*h) θα πάρεις πίσω υδρογόνο ενεργειακής ισχύος 19,5Watt*h
Η βενζίνη έχει ενεργειακό περιεχόμενο 9750Watt*h ανα λίτρο. Έτσι σε μια μοτοσυκλέτα που σε μια ώρα ταξίδι καις περίπου 5 λίτρα βενζίνης έχεις καταναλώσει 48.750 Watt*h (Σε ενέργεια λοιπον, 49.000Watt*h, εμεις προσθέτουμε υδρογόνο ενεργειακής αξίας 19,5Watt*h, αρα ενεργειακό ισοζύγιο 49.019,5 Watt*h) 
[και επειδή είμαι large δεν έβαλα μέσα στο ισοζύγιο και την ενέργεια που καταναλώνεις για να παράξεις το υδρογόνο.  Απλά για να δείτε με νούμερα για τι πράγμα μιλάμε].

Χαιρετώ και καλό μήνα (αν και είμαι ένας στενοκέφαλος αμόρφωτος. Παρακαλώ τους ρομαντικούς όταν τελειώσουν με την ανακάλυψη της αστείρευτης πηγής ενέργειας, να βρουν λίγο χρόνο να ανακαλύψουν και το φάρμακο για τον καρκίνο στον ελεύθερο τους χρόνο...)
Μακαρι να καταφερνα να το κανω κ αυτο! αλλα πιστεψε με ο καρκινος χαζομαρας δεν γιατρευεται! οποτε μαλλον καποιος θα πεθανει απο βλακεια... χαχα οποιος ενδιαφετεραι πραγματικα θα μαθει.. δεν το παιζω επιστημονας ειπα ξανα οτι μπορει να ειμαι ο μεγαλυτερος βλακας.. αλλα τουλαχιστον ειμαι βλακας που δεν βασιζομαι μονο στη θεωρια .. ειμαι βλακας της πραξης! ευχαριστω!

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #93 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:49:49 μμ
Talinos

Μια μικρή διόρθωση σχετικά με τις παρατηρήσεις σου. Θερμική και όχι θερμοδυναμική απόδοση αναφέρω στο κείμενό μου.  Σημαντική διαφορά και εκεί παίζουν το παιχνίδι (διάβασε λίγο το κείμενο που παρέθεσα για περισσότερες λεπτομέρειες).

Σε πρόσφατη παρουσίαση της Shell για ναυτιλιακα λιπαντικά και καύσιμα (με ομιλητή μεταξύ άλλων και ένα από τα άτομα που ασχολήθηκαν με την V-Power - απλά τον είχαν φέρει για την μόστρα), μεγάλο μέρος της ερευνάς τους είναι για την καλύτερη καύση (δηλαδή βελτίωση της θερμικής απόδοσης) του καυσίμου με το να βάζουν πρόσθετα που ομογενοποιούν το καύσιμο. Με απλά λόγια καταφέρνουν να επιτυγχάνουν ομοιόμορφο ψεκασμό με σταγονίδια μικρότερης και σχετικά όμοιας διαμέτρου. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη επιφάνεια καυσίμου έτοιμου για ανάφλεξη, άρα καλύτερη θερμική απόδοση και επακόλουθο μεγαλύτερη ιπποδύναμη ή καλύτερη κατανάλωση.

Αν το υδρογόνο καταφέρνει κάτι τέτοιο, τότε τα αποτελέσματα είναι παρόμοια. Δηλαδή πλησιάζεις πολύ την μέγιστη δυνατή θερμική απόδοση του συνδυασμού των δύο καυσίμων.

Αποτέλεσμα καλύτερη κατανάλωση, αλλά φυσικά όπως αναφέρεις με μεγαλύτερο θερμοδυναμικό κόστος.

Dimitri

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #94 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:53:16 μμ
επισης να προσθεσω μια ερωτηση εστω και αν ειναι χαζη,ετσι για να στηριξω τα σεναρια που εχω στο μυαλο μου περι συνομοσιολογιας.
μηπως το υδρογονο κρατα χαμηλα τα επιπεδα θερμοκρασιων που χανονται κατα της καυση της βενζινης και κερδιζουμε απο εκει κατι?

[/quote] ναι.. τα επιπεδα θερμοκρασιας στον κυλινδρο ειναι σημαντικα χαμηλοτερα.. οταν με τη βοηθεια του υδρογονου πετυχαινεις να μειωσεις το ποσοστο χαμενης ενεργειας που διωχνει ο κινητηρας τοτε απο εκει ερχεται και η μειωση καταναλωσης.. ουσιαστικα δλδ δεν καις υδρογονο απλα το υδρογονο βελτιωνει την καυση και την κανει τελειοτερη...

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #95 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:04:58 μμ
Θερμική και όχι θερμοδυναμική απόδοση αναφέρω στο κείμενό μου.  Σημαντική διαφορά και εκεί παίζουν το παιχνίδι

Άλλος χρησιμοποίησε αυτό τον όρο, αμα διαβάσεις καλύτερα.

Απο τη μία λες
--- διοτι η αναμειξη του υδρογονου με τη βενζινη δημιουργει δυναντοτερη "εκρηξη" στον θαλαμο οποτε ουσιαστικα μειωνει τις απωλειες ενος κινητηρα..

και απο την άλλη λες

ναι.. τα επιπεδα θερμοκρασιας στον κυλινδρο ειναι σημαντικα χαμηλοτερα.. οταν με τη βοηθεια του υδρογονου πετυχαινεις να μειωσεις το ποσοστο χαμενης ενεργειας που διωχνει ο κινητηρας τοτε απο εκει ερχεται και η μειωση καταναλωσης.. ουσιαστικα δλδ δεν καις υδρογονο απλα το υδρογονο βελτιωνει την καυση και την κανει τελειοτερη...

Δηλαδή ισχυρότερη καύση, αλλά με μικρότερη εκλυόμενη θερμοτητα...  :2dizzy:

Παραδέχομαι τουλάχιστο οτι συνεχώς επιδιώκεις να "ελιχθείς" στην κουβέντα. Προσπαθείς να "μαζέψεις" την κουβέντα κάθε φορά με βάση τις παρατηρήσεις που σου κάνουν για να την κάνεις αρεστή στα πρόθυμα αυτιά...
Καλή δύναμη λοιπόν, και άμα βρεις και το φάρμακο για τον καρκίνο της χαζομάρας που με δέρνει, δώσε μου να πιώ λίγο μπας και σωθώ.
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:31:50 μμ by Talinos »

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #96 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:22:45 μμ
Talinos,

sorry λάθος μου   :-[ (σε διαδικτυακές συζητήσεις γίνονται τέτοια)  :)

Furio

Μάλλον δεν ισχύουν αυτά που πιστεύεις για "ψύξη" του μίγματος. Η χαμηλότερη θερμοκρασία θα έχει ατελή καύση με αυξημένη κατανάλωση και ρύπους.

Γενικά πάντως, για την συνομοσιολογία, φοβάμαι ότι τα περισσότερα site που πουλάνε τέτοια, ηθέλημένα η αθέλητα. Γενικευμένες υποσχέσεις (50% οικονομία, ΄30% ιπποδύναμη, 3 ρωσίδες, 5 τζόκερ, κτλ) που μόνο σε εύπιστους αποσκοπούν. Από την άλλη να πουλήσουν θέλουν και λένε και κάτι (πολύ) παραπάνω.

Προσωπικά πάντως θα φοβόμουν να πάρω κάτι κατασκευασμένο από τον μαστρο-τάδε, από σχέδια που βρήκε στο internet και έκανε και κάποια πατέντα για να το βελτιώσει. Δεν εμπιστεύομαι κάτι χωρίς προδιαγραφές, έλεγχο ποιότητας και βεβαίωση για τις προδιαγραφές. (αν το φτίαξω μόνος μου για εμένα, τότε αλλάζει. Αν έχει απόδοση θα χοροπηδάω από χαρά, αν όχι θα βαράω το κεφάλι μου  ;D)

Dimitri

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:24:08 μμ
Επειδη τα νουμερα δεν κανουν ποτε λαθος καλο θα ειναι να τα εχουμε υποψιν  ;) ;)

Ταλινε οσον αφορα για θεματα υποδυναμης οτι γραφεις ..εε με τοσα που διαβαζω καπου το εχασα.. ;) ;)

Απο εκει και περα κοψτε λιγο τους χαρακτηρισμους δεν υπαρχη λογος να υφιστανται ...ολοι μας προσπαθουμε κατι παραπανω να αποκομισουμε απο την ολη κουβεντα μην την χαλατε ομως αν δεν εχετε κατι αλλο πιο ουσιαστικο να γραψετε καλυτερα η σιωπη ....τα λογια μενουν και οι πραξεις εχουν ουσια ....

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #98 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 23:48:16 μμ
 Δείτε κι αυτό  ;D

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #99 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 06:42:22 πμ
Talinos το κατεχεις το θεμα. Μαζι σου. Εσενα θα ακουγα αν ψαχνομουνα.
Φουριο καλα κανεις και δοκιμαζεις. Βαση κανονων ομωσ του φορουμ, απαγορευεται η προωθηση προιοντων απο επαγγελματιες. Αν ολη η κουβεντα γινεται για αυτο, καλυτερα να το σταματησεις τωρα. Ιδιαιτερα με τον υποπτο τροπο που το ξεκινησες απο την αρχη μη λεγοντας οτι ασχολεισαι επαγγελματικα.

Παντως σταματηστε τους χαρακτηρισμους, και την επιθετικη γραφη στον "συνομιλητη".
Δεν αρεσει σε κανεναν αυτο, και μας φερνει ολους σε δυσκολη θεση.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km