Αν και είπα ότι δεν ξανασχολούμε, θα κάνω μια συμπλήρωση γιατί κάποιοι παρεξηγήσατε τι γράφω.
Που μίλησα εγώ για αύξηση ιπποδύναμης? Εσείς μιλάτε (άστοχα) για αύξηση της θερμοδυναμικής απόδοσης τους καυσίμου και ακολούθησα τη δική σας (λάνθασμένη ορολογία) και τώρα μου λέτε ότι λέω για ιπποδύναμη?
Ξανά λανθασμένα μιλήσατε για απόδοση περίπου 27% της βενζίνης και πως με την προσθήκη υδροδόνου αυτό βελτιώνεται. Ας διορθώσουμε λοιπόν εδώ μια παρανόηση. Η απόδοση π.χ. του 30% που έχει ένας ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (και όχι η βενζίνη ως καύσιμο -βασική παρανόηση που έχετε κάνει-) οφείλεται στο γεγονός ότι ο κινητήρας απορρίπτει θερμότητα (άρα ενέργεια) στο περιβάλλον μέσω των καυσαερίων και των υπόλοιπών θερμικών απωλειων.
Αυτές με την προσθήκη του υδρογόνου στο χώρο καύσης πως ακριβώς μειώνονται...? Έχουν ειπωθεί σημεία και τέρατα εδω μέσα...
Η απόδοση του κινητήρα ορίζεται ως υφέλιμο ΜΗΧΑΝΙΚΟ έργο που παράγει / προς τη χημική ενέργεια (καύσιμο) που του προσφέρω.
Η βενζίνη λοιπόν μιά χαρά απελευθερώνει τη χημική ενέργεια μέσα στο χώρο καύσης, το θέμα είναι απλά ότι χάνεις το μεγαλύτερο μέρος αυτής, ως θερμικές απώλειες.
Επίσης το υδρογόνο είναι ένα καύσιμο όπως όλα τα άλλα. Δεν έχει μαγικές ιδιότητες.
Άμα δώσεις 2A ρεύμα για μία ώρα (καταναλώνοντας 28Watt*h) θα πάρεις πίσω υδρογόνο ενεργειακής αξίας
19,5Watt*h
Η βενζίνη έχει ενεργειακό περιεχόμενο 9750Watt*h ανα λίτρο. Έτσι σε μια μοτοσυκλέτα που σε μια ώρα ταξίδι καις περίπου 5 λίτρα βενζίνης έχεις καταναλώσει
48.750 Watt*h (Σε ενέργεια λοιπον, 49.000Watt*h, εμεις προσθέτουμε υδρογόνο ενεργειακής αξίας 19,5Watt*h, αρα ενεργειακό ισοζύγιο 49.019,5 Watt*h)
[και επειδή είμαι large δεν έβαλα μέσα στο ισοζύγιο και την ενέργεια που καταναλώνεις για να παράξεις το υδρογόνο. Απλά για να δείτε με νούμερα για τι πράγμα μιλάμε].
Χαιρετώ και καλό μήνα (αν και είμαι ένας στενοκέφαλος αμόρφωτος. Παρακαλώ τους ρομαντικούς όταν τελειώσουν με την ανακάλυψη της αστείρευτης πηγής ενέργειας, να βρουν λίγο χρόνο να ανακαλύψουν και το φάρμακο για τον καρκίνο στον ελεύθερο τους χρόνο...)
Υ.Γ.
Αν δεν κανω λαθος το ΝΙΤΡΟ που αναφερθηκε πιο πανω ΔΕΝ ειναι καυσιμο (δεν καιγεται) αλλα λειτουργει σαν το intercooler...
Οπως εξατμιζεται, ψυχεται, οποτε ψυχει και τον αερα που εισερχεται στο θαλαμο... οποτε αυξανει την (πυκνοτητα) ποσοτητα του αερα .... οτι κανει το intercooler δηλαδη....
Δεν αυξανει την αποδοση ενος κινητηρα με την καυση του....
Μπορεί να κάνει και τα δύο, ανάλογα πως το υλοποιείς σε ένα κινητήρα. Πέρα απο την ψύξη του αέρα, σε υψηλές θερμοκρασίες (μέσω ανάμειξης στο θάλαμο καύσης με καύσιμο), είναι ένα πολύ ισχυρό οξειδωτικό μέσο (καίει δηλαδή το καύσιμο).