Hellas Transalp Forum

Μεταμόρφωση ΤΑ 600

cookos · 85882

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #75 on: Παρασκευή 10 Ιανουάριος 2014, 04:47:12 πμ
Πού μπορώ να βρώ τέτοια κόλλα; :ky: :salut:

Spritmonitor.de" border="0

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #76 on: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 01:34:25 πμ
Την είχα αγοράσει 8.5 ευρώ σε ενα καταστημα με χρώματα και είδη σπιτιού, χρωματοπωλείο με άλλα λόγια , είναι σωληνάριο σαν αυτά για πιστόλι σιλικόνης αλλά μεταλικό , δεν ξέρω αν υπάρχει σε μικρότερη ποσότητα.

Είναι σαν αυτή  http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=73&Sid=07_03&sub1=1&sub2=1&group_key=07&sc=ps&proid=12416

Αν ρίξεις μια ψαχτική με την λέξη παρμπριζόκολα θα δείς οτι κολάνε ακόμα και αεροτομές στα αυτ/τα με αυτή.

Δεν ξέρω όμως   :eusa_think: αν συμφέρει να δώσεις κοντά ενα δεκάρικο για μια κουτσουλιά υλικό που θα χρειαστείς. Είναι τόσο δυνατό υλικό που όσο καλά και να την σφραγίσεις σε κανα εξάμηνο στερεοποιείται και πάει για πέταμα.
Καλύτερα εποξειδική δύο συστατικών 3.5 ευρώ και τέλος, μήπως θα κρεμιέσαι απο εκεί?  ;D

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #77 on: Σάββατο 11 Ιανουάριος 2014, 04:07:52 πμ
Κατ´ αρχας σε ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοηθεια και συμμετοχή σου. Συμφωνώ πως δεν αξίζει €10 για τόσο λίγο. Και δε θα τη χρησιμοποιουσα και αλλου ετσι κι αλλιώς, μάλλον χαμένη θα πήγαινε.
Γι αυτό προτίμησα κάτι πιο οικονομικό, έξτρα δυνατή σιλικονουχα. Πήρα αυτή εδώ:

Τα έφτιαξα ήδη!

Αρχικά το δεύτερο φλας με δυσκόλεψε πολυ περισσότερο να το ανοίξω. Χρειάστηκα το θερμοπίστολο αλλιώς σίγουρα θα το είχα σπάσει. Αφού καθάρισα καλα απο τις ξεραμένες παλιές κόλλες τις επιφάνειες ξεκίνησα να βάζω τη νέα κολλα..

Φρόντισα να γεμίσω το "δόντι" και με λίγο χαρτί ως σπάτουλα έκανα ομοιόμορφη την επιφάνεια, όσο μπορούσα.

Τα τύλιξα σφιχτά με ταινία και τα άφησα περίπου 2+ ώρες να στεγνώσει η κολλα. Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης η κολλα θα εχει 100% απόδοση σε 24h.

Μετά ταινία και τοποθέτηση:

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #78 on: Κυριακή 12 Ιανουάριος 2014, 04:46:29 πμ
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο απο εσένα, μερακλής και λεπτολόγος. :thumbright:

Τώρα θα κάνεις και τα πίσω μαύρα?   :goofy:

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #79 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 03:13:22 πμ
Όχι, τα πίσω δεν τα πειράζω. :P

Παρ'όλα αυτά πάλι κάτι μου μπήκε στο μυαλό για να αυξήσω την ορατότητα μου το βράδυ μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το φώς :goofy:

Eφ'όσον προχωρήσω σε αγορά αυτών των μίνι προβολέων χαμηλής κατανάλωσης (led), σκεφτομαι μια (ίσως χαζή; ) ιδέα να τα τοποθετήσω στην πλαστική ποδιά που βρίσκεται ψηλά ανάμεσα στα πηρούνια έτσι ώστε να ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού στις στροφές. Για αυτό δεν είμαι τόσο σίγουρος πως θα βολέψει καλύτερα από ότι να είναι σε σταθερό σημείο. Τί λέτε;
Πάντως σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω..
Το μέγεθος του μίνι προβολέα είναι περίπου 5εκ οπότε αφού θα "κρεμάει" προς τα κάτω θα πρέπει να δεχτώ πως θα "χάσω" 5εκ από τη διαθέσιμη διαδρομή της ανάρτησης (βέβαια όσο το πίεσα προς τα κάτω πάντα υπάρχει περιθώριο πολύ μεγαλύτερο των 5εκ οπότε θεωρώ πως δε θα βρεί σε καμία περίπτωση πάνω στο φτερό).

Σε άλλη περίπτωση είναι να τα τοποθετήσω αργότερα πάνω σε κάγκελα (που δεν έχω) ή σε κάποιο άλλο σταθερό σημείο (πχ κάτω από το φανάρι) ;D
Γνώμες;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #80 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 03:31:23 πμ
Κατω απο το φαναρι που λες εκει θα εισαι καλα εφ'οσον δεν εχεις καγκελα ...αλλη προταση μιας και πιανουν τα χερια βασεις τυπου τουρατεχ ωστε να μπουν δεξια αριστερα και ψηλα οπως τα βαζουν σε αλλες μοτο με αυτον τον τροπο μεγαλωνεις τον <<ογκο>> της μηχανης σε σχεση με το να τα βαλεις κατω απο το φαναρι οπου θα ειναι ππολυ κοντα το ενα με το αλλο 

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #81 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 05:03:32 πμ
Δεν έχω υπόψη αυτόν τον τύπο βάσης που λες. Μήπως υπάρχει κάποιο λινκ ή προηγούμενη συζήτηση στο φόρουμ σχετικως;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #82 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 16:10:03 μμ
Δεν έχω υπόψη αυτόν τον τύπο βάσης που λες. Μήπως υπάρχει κάποιο λινκ ή προηγούμενη συζήτηση στο φόρουμ σχετικως;

επειδη η φωτο ειναι μικρη απο κατω το λινκ για να την δεις καλυτερα

http://www.makan.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=916&category_id=34&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el

john lk

• Guest
Reply #83 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 16:39:01 μμ
Καλημερα, cookos η δουλεια που εκανες ειναι αξιοθαυμαστη!!! (μακαρι να ειχα τοοοση υπομονη και εγω...).
Για τα φωτα λεντ που σκεφτεσαι, εγω εβαλα στους μικρους αεραγωγους (θα αναρτησω φωτο σε λιγο). Τα γλομπακια ηταν απο φωτακια σωσιβιων πλοιων (ληγμενα βεβαια!!) και το πριζακι ειναι Τ10 απο το εμποριο, το λεντ ειναι μονο με φακο στο πανω μερος του.
Ισως εαν βρεις ετοιμα προβολακια λεντ να μπορεσεις να τα τοποθετησεις στους μικρους αεραγωγους (ειναι μονο για ομορφια - δεν οδηγουν αερα προς καπου) με μικρες τροποποιησεις στην στηριξη (πχ εγω κολλησα με εποξικη κολλα μια βιδα Μ5 ωστε να βιδωσω παξιμαδι με ροδελλα απο μεσα - προσοχη μην παρασφιξεις και σπασεις τις μικρες γρυλιες των αεραγωγων). 12 βολτ πηρα απο το καλωδιο των φωτων πορειας (το μικρο λαμπακι στο φαναρι - και αυτο ειναι λεντ).
Αφου τα τοποθετησα εκανα μια βολτα με την γυναικα μου στο αυτοκινητο μοροστα και αρκετο ηλιο, τα δυο πλαινα λεντ φαινοταν καθαρα, ενω το λεντ στο φαναρι ισα - ισα. Νομιζω οτι τωρα ειμαι ορατος κατα την ημερα απο τα αυτοκινητα.
Ελπιζω να σου εδωσα μια ιδεα.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 20:04:51 μμ

επειδη η φωτο ειναι μικρη απο κατω το λινκ για να την δεις καλυτερα

http://www.makan.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=916&category_id=34&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el

Όμορφο, αλλά ανεβαίνει σε απαγορευτικά ύψη για την εποχή το μπάτζετ για το χοχοψόψι. Και είναι για 650, κάνει για 600?  ???

Καλημερα, cookos η δουλεια που εκανες ειναι αξιοθαυμαστη!!! (μακαρι να ειχα τοοοση υπομονη και εγω...).
Για τα φωτα λεντ που σκεφτεσαι, εγω εβαλα στους μικρους αεραγωγους (θα αναρτησω φωτο σε λιγο). Τα γλομπακια ηταν απο φωτακια σωσιβιων πλοιων (ληγμενα βεβαια!!) και το πριζακι ειναι Τ10 απο το εμποριο, το λεντ ειναι μονο με φακο στο πανω μερος του.
Ισως εαν βρεις ετοιμα προβολακια λεντ να μπορεσεις να τα τοποθετησεις στους μικρους αεραγωγους (ειναι μονο για ομορφια - δεν οδηγουν αερα προς καπου) με μικρες τροποποιησεις στην στηριξη (πχ εγω κολλησα με εποξικη κολλα μια βιδα Μ5 ωστε να βιδωσω παξιμαδι με ροδελλα απο μεσα - προσοχη μην παρασφιξεις και σπασεις τις μικρες γρυλιες των αεραγωγων). 12 βολτ πηρα απο το καλωδιο των φωτων πορειας (το μικρο λαμπακι στο φαναρι - και αυτο ειναι λεντ).
Αφου τα τοποθετησα εκανα μια βολτα με την γυναικα μου στο αυτοκινητο μοροστα και αρκετο ηλιο, τα δυο πλαινα λεντ φαινοταν καθαρα, ενω το λεντ στο φαναρι ισα - ισα. Νομιζω οτι τωρα ειμαι ορατος κατα την ημερα απο τα αυτοκινητα.
Ελπιζω να σου εδωσα μια ιδεα.

Σε ευχαριστώ. Αυτό το είχα σκεφτεί όταν ψαχνόμουν για DRL, μια ιδέα που τελικά την άφησα αφού πρώτα είχα δοκιμάσει ένα led bar κάτω από το φανάρι. Πάντως αν κρίνω από τη μικρή φωτογραφία που έχεις πρέπει να κάνουν δουλειά τα μπλιμπλίκια.

Σαν κατανάλωση τα προβολάκαι θα είναι 20W. Λέτε να έχω θέμα με το ρεύμα ή όχι? (με τα ηλεκτρολογικά δεν τα πολυκαταφέρνω είναι η αλήθεια  :goofy: )

john lk

• Guest
Reply #85 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 20:11:23 μμ
τα δυο λεντ μαζι εχουν ελαχιστη καταναλωση (ειναι και τα δυο με ενα λεντ το καθενα), γενικα τα λεντ καταναλωνουν ελαχιστα, γι'αυτο τα εβαλα ωστε να ειμαι ορατος την ημερα. Ψαχτο, νομιζω οτι ειναι καλη αυτη η θεση και ειναι και καπως πιο "μουρατο" παραμενοντας ομως σοβαρο.

john lk

• Guest
Reply #86 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 20:18:28 μμ
να διευκρινισω για την καταναλωση...τα προβολακια που λες cookos θα εχουν συνολικη καταναλωση (και τα δυο μαζι) 2 x 20 W = 40 W. Αν και ειναι μικροτερη απο την καταναλωση της μεσαιας σκαλας (50 W), παρ'ολα αυτα νομιζω οτι και παλι ειναι μαλλον μεγαλουτσικη απο την στιγμη που θα τα εχεις αναμμενα την ημερα. Νομιζω οτι η λυση για φωτα ημερας ειναι μονο τα λεντ (η προβολακια η μεμονομενα).

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 20:41:50 μμ
Όμορφο, αλλά ανεβαίνει σε απαγορευτικά ύψη για την εποχή το μπάτζετ για το χοχοψόψι. Και είναι για 650, κάνει για 600?  ???

Den λεω να το αγορασεις ...αλλα μηπως το φτιαξεις

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Τετάρτη 12 Φεβρουάριος 2014, 23:29:00 μμ
Εδώ μπαίνουν οι προβολείς led , και χλιδάτα φλασάκια πιο ψηλά ...

... αντε τώρα μην αρχίσω .... με τους τσίγκους και τα σουρωτήρια για μακαρόνια  ;D ;D

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 00:13:43 πμ
Μια που το φερε η κουβέντα, αν είχε κανείς ένα ψαγμένο λινκ στο ε μπέι για προβολάκια led...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #90 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 01:52:03 πμ
κατσε καλα εσυ....

ποιος θα τα βαλει ρε τα προβολακια?

αν ειναι οικονομικα,ψηνομαι και εγω.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 06:01:23 πμ
Μια που το φερε η κουβέντα, αν είχε κανείς ένα ψαγμένο λινκ στο ε μπέι για προβολάκια led...

Εγώ έχω βρεί και σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο από αυτά:

http://www.ebay.com/itm/131022218166
http://www.ebay.com/itm/400613021651
http://www.ebay.com/itm/231123095326
http://www.ebay.com/itm/350940350743
http://www.ebay.com/itm/181229409891

Aν σενδιαφέρει κάποιο από αυτά... :tomato:

..αλλιώς μπορείς να πάρεις αυτό και να κάνεις το περιπολικό!  ;D

______________________________________________________________________________________________

να διευκρινισω για την καταναλωση...τα προβολακια που λες cookos θα εχουν συνολικη καταναλωση (και τα δυο μαζι) 2 x 20 W = 40 W. Αν και ειναι μικροτερη απο την καταναλωση της μεσαιας σκαλας (50 W), παρ'ολα αυτα νομιζω οτι και παλι ειναι μαλλον μεγαλουτσικη απο την στιγμη που θα τα εχεις αναμμενα την ημερα. Νομιζω οτι η λυση για φωτα ημερας ειναι μονο τα λεντ (η προβολακια η μεμονομενα).

Η συνολική κατανάλωση θα είναι 20W (2x10W) όχι 40W. Ίσως έχει γίνει μία παρανόηση: δεν θα χρησιμοποιούνται ως DRL, αλλά ως συμπληρωματικά φώτα τη νύχτα! Οπότε δεν θα είναι αναμένα την ημέρα. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα να ξέρω αν θα "ζορίσουν" τη μπαταρία μου..  :shoking:

______________________________________________________________________________________________

Εδώ μπαίνουν οι προβολείς led , και χλιδάτα φλασάκια πιο ψηλά ...

... αντε τώρα μην αρχίσω .... με τους τσίγκους και τα σουρωτήρια για μακαρόνια  ;D ;D

Δε με λυπάσαι; Πριν λίγο καιρό έφτιαξα τα φλασάκια!  ;D
« Last Edit: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 06:05:28 πμ by cookos »

john lk

• Guest
Reply #92 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 16:32:00 μμ
σορρυ cookos, νομιζα οτι τα ηθελες για ημερα. Οσο αφορα την καταναλωση (προβολακια συνολικα 20 βαττ), εγω υπολογιζω ως εξης (ας με διορθωσει / συμπληρωσει καποιος που γνωριζει περαιτερω), στοιχεια πηρα απο Haynes manual...

μεγαλη σκαλα προβολεα 60 βαττ (μικρη 55 βαττ)
τα προβολακια σου 20 βαττ
φως πορειας εμπρος (μικρο στον προβολεα) 4 βαττ
φως πορειας πισω 5 βαττ
πινακας οργανων περιπου 10 βαττ
συνολο (εξαιρουμενης της καταναλωσης για αναφλεξη που δεν την γνωριζω) περιπου 100 βαττ
αυτο σε αμπερ ειναι 100 βαττ / 12 βολτ = 8.33 αμπερ

Το δυναμο βγαζει (για μοντελα '94 - '99) 310 βαττ / 12 βολτ = 25.83 αμπερ

Γενικα πιστευω οτι τα αμπερ που απομενουν ως διαθεσιμα για την αναφλεξη και φορτιση μπαταριας (25.83 - 8.33 = 17.50 αμπερ) ειναι αρκετα και για τα δυο (αναφλεξη + φορτιση), με αλλα λογια δεν νομιζω οτι θα σου μενει αφορτιστη η μπαταρια, η ακομα χειροτερα να τραβαει ρευμα απο την μπαταρια, αρα εισαι ενταξει.

Να πω ομως οτι δεν εχω υπολογισει την τυχον απωλειες στα καλωδια, διακοπτες, επαφες κλπ., και επισης καταναλωσεις φλας και φως φρενου πισω (αλλα αυτα αναβουν για πολυ λιγη ωρα).

Καλα θα ειναι να πει την γνωμη του και καποιος πιο ψαγμενος στα ηλεκτρολογικα.

Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο, εαν οχι...ειδοποιησε με να σπρωξω και εγω αν ξεμεινεις!!!!  ;D ;D ;D

john lk

• Guest
Reply #93 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 17:11:55 μμ

Αυτα ειναι τα λεντ ημερας που εβαλα, ισως να χωρουν και προβολακια για νυχτα αναλογα με το μεγεθος τους.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #94 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 18:05:39 μμ

Περιμένω να παραλάβω δύο τέτοια...
Μόλις φτάσουν στα χέρια μου, θα γράψω εντυπώσεις...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 18:49:08 μμ

Για κάτι τέτοιο, λογικά πρέπει να υπολογίσεις και κόστος σε καλώδια, διακόπτες, βάσεις κλπ.

Βασικά, αν δεν είχα διαβάσει τόσα για τα βολτ και τα αμπερ για το ΤΑ, θα έπαιρνα ένα givi κιτάκι στα 100 Ευρώ και θα είχα τελειώσει από καιρό...

Επίσης, με τα λεντ, ίσως παίζει και ζήτημα κραδασμών...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #96 on: Πέμπτη 13 Φεβρουάριος 2014, 21:59:33 μμ
καποια στιγμη μου ειχε πει καποιος(που δεν θυμαμαι) και για φακους led ποδηλατου οι οποιοι εχουν αρκετα δυνατο φως.
με μια homemade βαση,τους βαζεις στα καγκελα και ουτε καλωδια ουτε τιποτα.με μπαταριες.μειονεκτημα οτι πρεπει να τους αναβεις εσυ καθε φορα.σιγα το πραγμα.

αν ειναι αποδωτικοι,προτιμω αυτη την επιλογη παρα να σφαζω καλωδια κτλ.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 04:13:49 πμ
καποια στιγμη μου ειχε πει καποιος(που δεν θυμαμαι) και για φακους led ποδηλατου οι οποιοι εχουν αρκετα δυνατο φως.
με μια homemade βαση,τους βαζεις στα καγκελα και ουτε καλωδια ουτε τιποτα.με μπαταριες.μειονεκτημα οτι πρεπει να τους αναβεις εσυ καθε φορα.σιγα το πραγμα.

αν ειναι αποδωτικοι,προτιμω αυτη την επιλογη παρα να σφαζω καλωδια κτλ.

Δεν θεωρω ιδιαιτερα πρακτικο τις μπαταριες για να ειμαι ειλικρινης. Ακομα και να ειναι με επαναφορτιζομενες το να ξεμεινεις απο μπαταριες σε μια βραδινη διαδρομη δεν ειναι οτι καλυτερο. Εστω και αν εχεις ανταλλακτικες το να αλλαζεις μπαταριες εκεινη την ωρα ισως να ειναι ενα θεματακι..
Αλλωστε με εναν "κλεφτη" δεν σφαζεις καλωδια, απλα κουμπωνεις πανω στα υπαρχοντα τα νεα καλωδια.

Θα με ενδιεφερε πολυ, ειναι απο τις πρωτες μου επιλογες το συγκεκριμενο (το εχω βρει ζευγαρι)

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #98 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 04:17:01 πμ
Αντε να το γυρίσω τώρα εγώ στο επιστημονικό  :2hysterical:

Οτι και αν βάλετε να προσέξετε την φωτεινότητα, η τα Lumens.

Πχ απο εδώ:  http://www.rapidtables.com/calc/light/watt-to-lumen-calculator.htm  μετατρέπετε τα Watts σε lumens.

Πχ αν η μεσαία σκάλα είναι 55W, δίνουμε στο παραθυράκι των Watt τα 55, στο select light source δινουμε Halogen Lamp  πατάμε υπολογισμό και δίνει 1100 Lm.

Aν δώσουμε 10W ισχύ (τα led δλδ που θέλετε) και στην επιλογή πηγής :Led , τότε το αποτέλεσμα είναι 600Lm, που σημαίνει οτι με δύο τέτοια θα εχετε 1200Lm. Καλό  :thumbright:

Αν όμως τελικά δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα δεν θα φταίνε τα led αλλά η εστίαση. Ολα αυτά δυστυχώς φέγγουν στο υπεπέραν, παντού και πουθενά  ;D, αν βρείτε κάτι που να εστιάζει ωστε όχι μόνο να σας βλέπουν (πχ DRL) αλλά και να βλέπετε τότε λύσατε και το θέμα κατανάλωση.

Αντε να δούμε.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #99 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 05:09:07 πμ
Αυτό πουν λες το είχα ήδη υπόψη. Ειδικότερα τη γωνιά του φάσματος, το πόσο ανοίγει ή συγκεντρώνει τη δέσμη. Ίσως είναι και πιο σημαντικό από τα ποσα lum βγάζουν τελικά. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται όλα αυτά που λες, μέχρι και η γωνία. Σε κάποια το αναφέρει ως" flood beam" που το εκλαμβάνω ως μη συγκεντρωμένη δέσμη φωτός και σε αλλά δίνει συγκεκριμένη γωνία. Καλό θα είναι να κοιτάμε και τις ενδεικτικές.φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία όπου φαίνεται και ο τρόπος διάχυσης του φωτός.  Συνήθως αυτά που έχουν ένα πιο κοίλο κάτοπτρο έχουν πολύ μεγαλύτερη γωνία διάχυσης από ότι τα πιο... flat.

Όσον αφορά τη φωτεινότητα της πηγής, οσα έχω δει αναφέρουν 700-1300lum/προβολακι. Στο ζεύγος προβολακίων δεν ξέρω αν πάει πχ 700+700 ή είναι θέμα εξίσωσης τα συνολικά lum.