Hellas Transalp Forum

Μεταμόρφωση ΤΑ 600

cookos · 85912

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #25 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 03:54:03 πμ
Αναμονή λοιπόν ...

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 04:32:40 πμ
Αναμονή λοιπόν ...

Aυτό κι αν το έχω νιώσει τον τελευταίο καιρό χωρίς την ΤΑ μου...  :goofy:

Spritmonitor.de" border="0

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 04:45:03 πμ
Για να σε παρηγορήσω, την δικιά μου την αγόρασα 10/12/09.
Την καβάλησα 15/4/11, 18 μήνες την εκανα βίδες  :eusa_wall:, μόνο κινητήρας και πίσω ψαλίδι/αλυσίδα εμεινε επάνω, και αυτό επειδή δεν κατεχω το πώς να δέσω αλυσίδα.

Αξιζε όμως δες εδώ:  http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,818.950.html

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 05:26:41 πμ
Πολύ καλό !! Μπράβο, εξαιρετικό αποτέλεσμα!! Και εγώ αυτό περιμένω, να τελειώσω, να κάνω δυο βήματα πίσω, να την κοιτάξω και να ευχαριστηθώ.

Σίγουρα είναι κουραστικό το να καθαρίσεις-λύσεις-δέσεις-βάψεις μια μηχανή (ίσως περισσότερο από ότι περίμενα στην αρχή) αλλά η ικανοποίηση του αποτελέσματος και η πρώτη βόλτα είναι η καλύτερη ανταμοιβή..  ;)

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #29 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 05:52:09 πμ
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: βάλε και καμιά με δεμένη τη μηχανή να χορτάσει το μάτι μας...  ;D

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 07:40:21 πμ
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: βάλε και καμιά με δεμένη τη μηχανή να χορτάσει το μάτι μας...  ;D

Αμήν και πότε...  :pope: :eusa_pray:
Ευελπιστώ άμεσα, για να μπορώ να πάρω και τα μέτρα για τα αυτοκόλλητα πάνω στη μηχανή..

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 15:53:33 μμ
.....να τελειώσω, να κάνω δυο βήματα πίσω, να την κοιτάξω και να ευχαριστηθώ.

........ και η πρώτη βόλτα είναι η καλύτερη ανταμοιβή..  ;)

Εχεις δίκιο αλλά .... μέχρι εκεί είναι η ευχαρίστηση. :goofy: :goofy:

Μετά αρχίζει το αγχος, μην την γρατζουνίσεις, μην στην γρατζουνίσουν, που την παρκάρεις και πώς, αλοιφούλα συχνά για γυάλισμα και τις βλαβερές ακτίνες του ηλιου  :goofy:, κουκούλα για τη σκόνη και το κακό το μάτι, προσοχή στην όξινη βροχή  :goofy:, οχι απο λάσπες, χώμα κλπ, πώς θα ανέβει η κυρά ...  :2hysterical:

Βάσανο το να είναι πένα το μηχανάκι , κάποια στιγμή είπα να πάρω ενα χρέπι να κυκλοφορώ αλλά δεν ... είναι στον άνθρωπο τελικά, γιατί θα εφτιαχνα και αυτό και θα έπαιρνα άλλο. :2dizzy: :2hysterical:

Εδώ πήρα κάποτε ενα παπί χρέπι για την δουλειά και το εκανα ετσι   http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,17047.0.html    .... είναι στον άνθρωπο  :goofy: :goofy:

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 16:50:30 μμ
Τί λες τώρα..! Πράγματι, δε συμφερεις!!
Ενα ίδιο ακριβώς είχα και εγώ για τρία χρόνια, απο το 1995 μέχρι το 1998. Η θρυλική μου "Harley Papinson"!!  :rockout:
Μιλάμε για σκυλί μηχανακι, όχι αστεία. Εγώ το είχα εντελώς χρέπι, μαύρο πίσω φως, λυμενη ποδιά.. Πιο καγκουρας και απο τον Μήτρογλου σε παπί.. Και κοντρες με την απίστευτη ταχύτητα των 80χλμ/ωρα σπασμένο ...  :moped: :5wolverine: :thankyou:

Θα περιμένω ένα μήνα τουλάχιστον να στεγνώσει και να σκληρύνει καλα το βερνικι και μετά θα το περάσω απο πάνω με ένα καλό sealant να προσθέσει και μια έξτρα προστασία. Τώρα γρατζουνιες κλπ κάποια στιγμή σίγουρα θα παίξουν, δυστυχώς ισχύει ο νόμος του Μερφι: όσο το προσεχείς τόσο θα φθαρεί.
Προβλέπω μετά να μπαίνω στο τρυπακι της τοπικής επιδιόρθωσης βαφής και στο τέλος να ανοίγω και φαναρτζίδικο.Είναι και οι εποχές δύσκολες...  ;D

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #33 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 17:29:13 μμ
Εχεις δίκιο αλλά .... μέχρι εκεί είναι η ευχαρίστηση. :goofy: :goofy:

Μετά αρχίζει το αγχος, μην την γρατζουνίσεις, μην στην γρατζουνίσουν, που την παρκάρεις και πώς, αλοιφούλα συχνά για γυάλισμα και τις βλαβερές ακτίνες του ηλιου  :goofy:, κουκούλα για τη σκόνη και το κακό το μάτι, προσοχή στην όξινη βροχή  :goofy:, οχι απο λάσπες, χώμα κλπ, πώς θα ανέβει η κυρά ...  :2hysterical:

Βάσανο το να είναι πένα το μηχανάκι , κάποια στιγμή είπα να πάρω ενα χρέπι να κυκλοφορώ αλλά δεν ... είναι στον άνθρωπο τελικά, γιατί θα εφτιαχνα και αυτό και θα έπαιρνα άλλο. :2dizzy: :2hysterical:

Εδώ πήρα κάποτε ενα παπί χρέπι για την δουλειά και το εκανα ετσι   http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,17047.0.html    .... είναι στον άνθρωπο  :goofy: :goofy:
Νικόλα έχεις καμιά καλή αλοιφή να συστήνεις;

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #34 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 18:11:40 μμ

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Ωραία δουλειά και χρώμα. Επειδή γράφεις και για βερνίκι, ακρυλικό διπλής είναι;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τετάρτη 17 Απρίλιος 2013, 22:11:39 μμ
Νικόλα έχεις καμιά καλή αλοιφή να συστήνεις;

Χρησιμοποιώ μια της Sonax το Metalic Polish (Γυαλιστικό μεταλλικών χρωμάτων) που είναι υγρό κερί, την χρησιμοποιώ περισσότερο για να μην κολάνε τα μυγάκια και να καθαρίζονται εύκολα τα βαμένα πλαστικά. Βάζω και στην ζελατίνα , προβολέα.

Προσοχή όμως μην πάει σε τπτ ελαστικό, οπως φυσσούνες, κάλυμα τεπόζιτου, γκριπ, σωλήνες φρένων κλπ. και οτιδήποτε άβαφο πλαστικό πχ κάλυμα οργάνων.
Ακόμα όχι σε χρώματα μονής επίστρωσης πχ κάγκελα.

Για το πλύσιμο Γυαλιστικό σαμπουάν της Sonax (Πράκτικερ)  η της Shell (το βρίσκω στα βενζινάδικα) πλύσιμο με σφουγγάρι και στα δύσκολα σημεία( δαγκάνες, κινητήρας  κλπ)  με ενα μεγάλο μαλακό πινέλο με μήκος τρίχας κοντά 8εκ.
Το μυστικό? στέγνωμα αμμέσως με αέρα, οχι πανιά ούτε δέρματα, αέρας να μην στεγνώσει επάνω το νερό και αφήσει άλατα.

Ακολουθεί κέρωμα, πέρασμα σωλήνες και ντίζες με σιλικονούχο σπρέυ, καθάρισμα/γυάλισμα βίδες και ακτίνες με καθαριστικό μετάλων κλπ κλπ ... μαζοχισμός δλδ.

Και κάτι ακόμα, στα λάστιχα (πλαινά)περνάω με πανί που εχω ρίξει  σπρευ σιλικόνης του Lidl , ειπώθηκε εδώ μέσα οτι μειώνει την πρόσφυση και ετσι εφαρμόζω αυτό τον τρόπο για σιγουριά.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Παρασκευή 19 Απρίλιος 2013, 21:59:50 μμ
Δυστυχώς χθες είχαμε μια καθυστέρηση. Σε ορισμένα σημεία η αλοιφή δεν κάνει καθόλου καλή δουλειά. Ενω εχει δημιουργηθει μια πολυ λεια επιφανεια, αφήνει μια έντονη θαμπαδα και δε γυαλίζει καθόλου, ούτε καλύπτει τις οποίες ατέλειες που προκλήθηκαν απο το τριψιμο του βερνικιου. Δοκιμάσαμε με χέρι, με αλοιφαδόρο, πιο λεπτή, πιο χοντρή αλοιφή και δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ειναι καθόλου καλο. Σήμερα το απόγευμα θα έρθει ένας φίλος που εχει λίγη περισσότερη εμπειρία πάνω στο γυαλισμα και αν η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη το πιθανότερο ειναι να πέσει τριψιμο και αλλά 1-2 χέρια βερνικι. Αν και έχουν πέσει 4-5 στρωσεις βερνικιού ήδη, φοβάμαι μήπως δεν ηταν όλες στο πάχος και την ποσότητα που πρέπει και φάγαμε στο τριψιμο παραπάνω βερνικι απο ότι έπρεπε. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αν διορθώνεται το θέμα σήμερα θα τελειώσουμε, ειδάλλως με βλέπω για ακόμα 4-5 ημέρες χωρίς την ΤΑ μου  :bang: :crybaby:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #37 on: Παρασκευή 19 Απρίλιος 2013, 22:03:53 μμ
Εδω που εχεις φτασει καλυτερα καποιες μερες καθυστερηση και ενα αψογο αποτελεσμα ..παρα το αντιθετο ..παντως μην τρελαίνεσαι ολα διορθώνονται

Μπραβο σου πολυ  καλη δουλεια εχεις κανει  :eusa_clap:

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Παρασκευή 19 Απρίλιος 2013, 22:07:52 μμ
Το βερνίκι πέφτει σε μια στρώση μέχρι να ''μελώσει'' εκεί φαίνεται και ο μάστορας, ρίχνει μέχρι να φτάσει στο ελάχιστο πριν το τρέξιμο, θέλει μαγκιά.
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει επιφάνεια ''πορτοκάλι'' η ''μπιμπίκι'' και ποιός ο λόγος της αλοιφής, αυτό δεν συμβαίνει αν εχεις σωστή αναλογία διαλύτη και καταλύτη.

Οταν έβαψα το τεπόζιτο της ΤΑ, ο μάστορης μπροστά μου εριξε το χρώμα και το λούστρο.
Ουτε αλοιφές μετά ουτε τρίψιμο, η λέξη καθρέπτης είναι λίγη για να πριγράψει την γυαλάδα και την λεία επιφάνεια.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Παρασκευή 19 Απρίλιος 2013, 23:08:53 μμ
Εδω που εχεις φτασει καλυτερα καποιες μερες καθυστερηση και ενα αψογο αποτελεσμα ..παρα το αντιθετο ..παντως μην τρελαίνεσαι ολα διορθώνονται
Μπραβο σου πολυ  καλη δουλεια εχεις κανει  :eusa_clap:
Εννοείται πως δε θα βιαστώ τώρα στο τέλος, προτιμώ να περιμένω και μια εβδομάδα και να είναι άψογο το αποτέλεσμα παρά να βιαστώ για να βολτάρω και μετά να αρχίσω να δείχνω τις ατέλειες και τα λάθη. Ήδη έχει περάσει αρκετός καιρός, δε με πειράζουν (τόσο) κάποιες ημέρες παραπάνω.

Το βερνίκι πέφτει σε μια στρώση μέχρι να ''μελώσει'' εκεί φαίνεται και ο μάστορας, ρίχνει μέχρι να φτάσει στο ελάχιστο πριν το τρέξιμο, θέλει μαγκιά.
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει επιφάνεια ''πορτοκάλι'' η ''μπιμπίκι'' και ποιός ο λόγος της αλοιφής, αυτό δεν συμβαίνει αν εχεις σωστή αναλογία διαλύτη και καταλύτη.
Οταν έβαψα το τεπόζιτο της ΤΑ, ο μάστορης μπροστά μου εριξε το χρώμα και το λούστρο.
Ουτε αλοιφές μετά ουτε τρίψιμο, η λέξη καθρέπτης είναι λίγη για να πριγράψει την γυαλάδα και την λεία επιφάνεια.

Προφανώς μάστορας δεν είμαι και είναι ουσιαστικά η πρώτη απόπειρα να βάψω κάτι οπότε είναι πιστεύω λογικό κάπου να κάνω κάποιο λάθος ή να μην είμαι τόσο μαέστρος όσο κάπoιος επαγγελαμτίας ή κάποιος που το έχει κάνει Χ φορές. Περισσότερο είμαι στο "διαβάζω" και "βλέπω βίντεο" πριν το κάνω, παρά από εμπειρία. Από όσο έχω διαβάσει οι πιθανές αιτίες για την όψη πορτοκαλιού είναι η χρήση ακατάλληλου διαλυτικού (το αποκλείω αφού αγοράστηκαν μαζί), η εφαρμογή του χρώματος ή του βερνικιού με πιστόλι που έγινε από πολύ κοντινή απόσταση (και αυτό σχεδόν το αποκλείω αφού έγινε στρώση-στρώση από μια σχετικά καλή απόσταση με μπόλικη υπομονή) και λανθασμένη αραιώση του χρώματος (ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας υποδείχτηκαν).
Αυτό που πιθανόν να ήταν το σφάλμα μας και πάνω σε αυτό θα το δουλέψω είναι η τελική στρώση του βερνικιού που ίσως θα έπρεπε να είναι πιο παχιά. Δοκιμή και βλέπουμε. Τουλάχιστον μετά θα γνωρίζω να το κάνω σωστά..  :goofy:
« Last Edit: Παρασκευή 19 Απρίλιος 2013, 23:11:04 μμ by cookos »

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Σάββατο 20 Απρίλιος 2013, 03:15:20 πμ
....και αυτό σχεδόν το αποκλείω αφού έγινε στρώση-στρώση ,,,

Αυτό σου λέω, στο χρώμα η βεντάλια που κάνει το πιστόλι μπορείς να την ανοίξεις, μειώνεις το μίγμα (περισσότερο αέρα λιγότερο χρώμα) και περνάς ηρεμα 2-3 αχνά χέρια, δεν σε νοιάζει αφού ετσι κι αλλιώς τελικά ματ θα βγεί.
Στο λουστρο όμως πρέπει να ρίξεις το υλικό ετσι που η βεντάλια να πατάει το ενα πέρασμα πάνω στο προηγούμενο 2-3 εκ, εχεις δυνατότητα μόνο ενός περάσματος , γιατί αν γυρίσεις πίσω θα αφήνεις άχνες στο υλικό που έχεις ρίξει επειδή τραβάει γρήγορα λόγω του καταλύτη.

είναι η τελική στρώση του βερνικιού που ίσως θα έπρεπε να είναι πιο παχιά. Δοκιμή και βλέπουμε. Τουλάχιστον μετά θα γνωρίζω να το κάνω σωστά..  :goofy:

Δοκιμή σε ενα κομμάτι λαμαρίνα, το μάτι σου κοιτάει εκεί που πέφτει το χρώμα, να αισθάνεσαι την βεντάλια του πιστολιού σαν πινέλο, δοκίμασε σε μια μεταλική επιφάνεια να δείς πόσο υλικό πρέπει να ρίξεις μέχρι να τρέξει , μάθε το χέρι σου με ποιά ταχύτητα να το κινείς, να ρίχνεις τόσο υλικό ωστε να αισθάνεσαι οτι η επιφάνεια γυαλίζει.

Ακόμα το χρώμα στεγνώνει σε 20 λεπτά, το λούστρο δεν θέλει πολλά χέρια γιατί δεν αναπνέει το πρώτο και αργεί να τραβήξει , ετσι πέφτοντας το επόμενο μπορεί και να δημιουργήσει ζάρες.

Αν κάπου σου τρέξει πάτα το πιστόλι στην 1η σκάλα και φύσα την σταγόνα με σκέτο αέρα μήπως απλώσει η φτάσει στο τέλος της επιφάνειας και την γλυτώσεις.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Κυριακή 21 Απρίλιος 2013, 23:37:19 μμ
Μετά απο αρκετές προσπάθειες, πειράματα και ...Βιλαρίμπα, έτοιμοι για το μοντάρισμα..

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 05:58:00 πμ

;D

Επόμενο βήμα διακόσμηση με αυτοκόλλητα.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 17:22:58 μμ
Δεν εχω λόγια, πιστεύω οτι η φωτό το αδικεί. :thumbright:
Μπράβο για άλλη μια φορά.

Για να σε δώ τώρα με τα αυτοκόλλητα τι  καλλιτέχνης είσαι? :eusa_think:

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #44 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 17:26:02 μμ
Και απο μενα ενα μπραβο για το πολυ καλο αποτελεσμα  :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #45 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 18:00:31 μμ
Μπράβο για το μεράκι σου.

Περιμένουμε καλύτερες φωτογραφίες και σε φωτεινότερο περιβάλλον για να εκτιμήσουμε το αισθητικό αποτέλεσμα.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 22:50:26 μμ

Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι επαγγελματία, θεωρώ ότι πλησιάζει πολύ στον αρχικό μου στόχο. Σίγουρα θα ασχοληθώ και πάλι σε λίγο καιρό με το βερνίκι με κάποιο sealant (όπως αυτό) το οποίο θα προσθέσει κάποια έξτρα προστασία και γυαλάδα σε μικροατέλειες.
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.

Όσο για τα αυτοκόλλητα είμαι ακόμα σε φάση πειραματισμών στο υπολογιστή..

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 23:08:41 μμ
Αλλο μηχανάκι, το χρώμα στην μπαγκαζιέρα σκοτώνει αλλά φοβάμαι να την βάψω, εχω και την κυρά με τα ψηλοτάκουνα που τα κάνει όλα στόλος, δύο τρύπες εχει αποκτήσει η σέλα.

Όσο για τα αυτοκόλλητα είμαι ακόμα σε φάση πειραματισμών στο υπολογιστή..

Σε αυτό που είδα, αν αφαιρέσεις τις γραμμές στα φτερά και λίιιιιγο μεγάλωμα το αυτοκόλλητο στο φέριγκ και είσαι ΟΚ. (γνώμη μου)
Δώσε και άλλα να εχουμε επιλογές.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Τρίτη 11 Ιούνιος 2013, 02:47:36 πμ
Ένα update μετά από καιρό..

Φρεσκάρισμα στο καπάκι της εξάτμισης που είχε ξεβάψει με τον καιρό (πυράντοχο μαύρο ματ) και βαφή του δακτυλίου της εξάτμισης (πυράντοχο ασημί)..

Τοποθέτηση αναπτήρα..

Αφού ανοίχτηκε η τρύπα στο πλαστικό..

έγινε η σύνδεση με το κουτί ασφαλειών/γείωση και περάστηκε ο αναπτήρας..

Προσοχή στη λεπτομέρεια..Αντικατάσταση παλαιών βιδών με νέες..

Και συνεχίζεται..

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #49 on: Τρίτη 11 Ιούνιος 2013, 15:26:13 μμ
Well done!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!