Hellas Transalp Forum

Εξάτμιση REMUS ή MIVV για ΤΑ650

XLGeorge · 34144

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
on: Σάββατο 29 Σεπτέμβριος 2007, 21:31:01 μμ
Εχω δει άλλα σχετικά θέματα για after-market εξάτμιση αλλά έχω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εχει κάποιος βάλει REMUS ή MIVV σε ΤΑ650? Τιτανίου ή αλουμινίου? Ποιό είναι το ακριβές κόστος? Εχει η εξάτμιση τάπα γιά μείωση θορύβου? Τι πήρε το μηχανάκι σε απόδοση? Αναπνέει πιο άνετα ψηλά, μπορεί να ταξιδεύει πιο άνετα με 150-60χμω σε σχέση με τα 140-150 (max) χμω που είναι άνετο τώρα? Εχει κανείς σετάρει και τα καρμπυρατέρ και ποιά ήτανε η αύξηση της ιπποδύναμης?

Εχω ήδη φίλτρο Κ&Ν από τα 20Κ χμ που πέταξα το μαμίσιο χάρτινο και σκεφτόμουν μια πιο ανοιχτή εξάτμιση (REMUS ακριβή ή MIVV σχετικά φτηνή) και ίσως σετάρισμα σε δυναμόμετρο για 4-5 ακόμη αλογάκια και τη δυνατότητα να πάω πιο άνετα με 150-160χμω.

TA, -George

" the PouroDuro spirit "

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1 on: Κυριακή 30 Σεπτέμβριος 2007, 06:13:40 πμ
Μου έβαλαν mivv.
Έχουμε και λέμε.Τιτανίου ή αλουμινίου δεν γνωρίζω(σε υποχρέωσα)
380 ευρώ
Έχει τάπα και ο θόρυβος είναι μιά χαρά λίγο πιο πάνω απο το δικό της.
Δεν πήρε τίποτα παραπάνω νομίζω εγώ.
Μου φαίνεται ότι αναπνέει που λένε καλύτερα αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω.Μάλλον απο την χαρά μου ήταν.
Δεν πήγαινα με 150 ούτε τώρα θα πάω.Με 120 που πηγαίνω σαν να τα βγάζει λίγο πιο γρήγορα.Λίγο.
Δεν το έχω μετρήσει ούτε πείραξα τίποτα.
Γενικά όταν την πήρα είχε την δικιά της με μία mivv δώρο.Την έβαλα πάνω,άλλος πλήρωσε, μου άρεσε και σε εμφάνιση πιο όμορφο ήχο και το βασικότερο δεν πάει στην κόλαση το πόδι του συνεπιβάτη.
Ελπίζω να πήρες μία γεύση.Αν βρεθούμε καμιά τρίτη πολύ ευχαρίστως να την πάρεις βόλτα να καταλάβεις περισσότερα.Πάντως επειδή τα λεφτά δεν είναι λίγα δες το πολύ προσεκτικά.

Offline nonos1503

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2007, 19:24:27 μμ
Εγω παλι εχω βαλει ενα φιλτρο Κ&Ν και μια LeoVince x3. Απο θορυβο τπτ ιδιαιτερο γιατι ο σιγαστηρας δεν βγαινει λογω Ευρωπαικης ενωσης.Σαφως βεβαια εχει διαφορα απο την μαμα και ειδικα στις υψηλες στροφες. Τωρα απο αλογα δεν νομιζω να εχει δωσει τπτ,αλλα σιγουρα το μηχανακι αναπνεει πολυ ποιο καλα και τα βγαζει πολυ ποιο γρηγορα τα χιλιομετρα της...(τουλαχιστον μεχρι τα 160 που εχω παει).

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #3 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2007, 19:39:10 μμ
Γενικά απ όσους προχώρησαν σε αλλαγή ποτέ δεν άκουσα για θεαματικές αλλαγές στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας .
Μόνο όσον αφορά την εμφάνιση τελικά και αυτό πάλι υποκειμενικό.
Προσωπικά δε νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2007, 19:51:46 μμ
Στην μανίσια εξάτμιση από όσο γνωρίζω υπάρχει κάποιο "καταλυτικό" υλικό.

Στην after εξάτμιση υπάρχει κάτι τέτοιο; Μήπως εισπνέουμε επικίνδυνα αέρια;

Μου ήρθε η ιδέα τώρα να μετρήσω τα καυσαέρια μου σε ένα γνωστό συνεργείο αυτοκινήτων...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline George_Peristeri

• νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 06:44:30 πμ
Το λεγόμενο καταλυτικό υλικό βρίσκεται ακτριβώς πίσω από το σταντ.Είναι η εξάτμιση σε μορφή τετράγωνο κουτί.
Η οποιαδήποτε εξάτμιση αλλάζεις μόνο το καζάνι και όχι τους λαιμούς από τον κινητήρα.Οπότε δεν τίθεται θέμα περί καυσαερίων.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 07:52:20 πμ
Εχω mivv τιτανιου και Κ&Ν Κοστος 380Ε αν και εγω την εβαλα μεταχειρησμενη
1,Ο ηχος χωρις την ταπα ειναι πιο αντρικος αλλα οχι ενοχλητικος με την ταπα δεν την εχω δοκιμασει αλλα μαλλον θα ειναι πολυ ησηχη.
2,Δεν εχω κανει δυναμομετρηση αλλα σαφως δεινει στις χαμηλες στροφες με πολυυυυυυ καλειτερη αποκριση
3,Την τελικη την βγαζει πιο γρηγορα οποτε υποψειαζομαι οτι εχει παρει μερικα αλογακια
Γενικοτερα η μηχανη ζωηρεψε αρκετα.
Το βασικοτεερο απο ολα ειναι οτι αφαιρειται αρκετο βαρος απο πισω και ψηλα με αποτελεσμα η μηχανη να ειναι πιο ευκινητη στην πολη και στο χωμα
Για την remus δεν ξερω αν και την εχω δει φορεμενη και δεν μου αρεσε λογω μεγεθους. Ειναι μεγαλυτερη απο την mivv.
Προσωπικη μου γνωμη μην το σκεφτεσαι καθολου Αξιζει τα λεφτα της.
Α! και κατι αλλο αφου εχεις Κ&Ν. Εγω εχω αφαιρεσει απο το φιλτροκουτι την σωληνα απο οπου εισερχεται ο αερας για καλυτερη ακομα αναπνοη του κινητηρα.Ειναι κατι αναστρεψιμο αφου οποτε θελεις τον ξαναβαζεις Δοκιμασε το.
Ξεχασα να πω οτι ξεχνας το προβλημα της θερμοκρασιας στο ποδι του συνεπιβατη Εξαλου η ιδια η εξατμιση [το τελικο] λογω τιτανιου δεν καιει.Την πιανεις με γυμνο χερι.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 08:36:21 πμ
Α! και κατι αλλο αφου εχεις Κ&Ν. Εγω εχω αφαιρεσει απο το φιλτροκουτι την σωληνα απο οπου εισερχεται ο αερας για καλυτερη ακομα αναπνοη του κινητηρα.Ειναι κατι αναστρεψιμο αφου οποτε θελεις τον ξαναβαζεις Δοκιμασε το.

Και πού πάνε τώρα οι αναθυμιάσεις?

Δεν είναι κάτι που συνιστάται πάντως! Ο κινητήρας δεν είναι μόνο να αποδίδει αλλά και να μην ρυπαίνει!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 15:36:31 μμ
Την εισαγωγη εχει αφαιρεσει. Οχι τον σωληνα των αναθυμιασεων.
Δεν αλλαζουν οι ρυποι.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 03 Οκτώβριος 2007, 15:54:04 μμ

Μάλλον έχεις κάνει και φτωχότερο το μίγμα.
Κοίταξέ το λίγο αυτό γιατί το φτωχό μίγμα μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά.
Τα μίγματα συνιστάται για τους κινητήρες να είναι πλούσια και για το περιβάλλον φτωχά.
Να είσαι οικολόγος χωρίς να καταστρέψεις τον κινητήρα σου όμως.

Offline kostis zervos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Πέμπτη 04 Οκτώβριος 2007, 03:35:52 πμ
Έχουμε και λέμε.Τιτανίου ή αλουμινίου δεν γνωρίζω(σε υποχρέωσα)

Έχει τάπα και ο θόρυβος είναι μιά χαρά λίγο πιο πάνω απο το δικό της.

Τιτανίου είναι το κοίταξα,δηλαδή το γράφει με κάτι τεράστια γράμματα επάνω.
Τάπα δεν έχει έκανα λάθος κάτι έχει μέσα απο ότι κατάλαβα.
Το σύστημα για τον λεγόμενο καταλύτη δεν πειράκτηκε ούτε άλλαξε θέση.Η τοποθέτηση έγινε απο εκεί και πέρα.
Και δεν την έβαλα μεταχειρισμένη , καινούρια την έβαλα.Είπαμε άλλος πλήρωνε.
Πάντως εγω λέω ότι αν δεν πολυ βάζεις δεύτερο άτομο δεν γίνεται και πόρσε οπότε δεν βλέπω τον λόγο να την αλλάξει κανείς.Αισθητικά όπως αρέσει στον καθένα.Εκεί που αλλάζουν ολα είναι οτι ο απο πίσω επιτέλους κάθεται σαν άνθρωπος και δεν ψήνεται σαν παϊδάκι.Πράγμα που είναι απαράδεκτο που δεν το μερίμνησε μια εταιρία σαν την Honda.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #11 on: Τετάρτη 10 Οκτώβριος 2007, 01:46:29 πμ
konkost και kostis, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα είμουνα ευγνώμων αν μπορούσατε να μου στείλετε μια φωτογραφία του πίσω μέρους της μηχανής με την εξάτμιση στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση.

tnx

" the PouroDuro spirit "

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 11 Οκτώβριος 2007, 08:22:19 πμ
konkost και kostis, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα είμουνα ευγνώμων αν μπορούσατε να μου στείλετε μια φωτογραφία του πίσω μέρους της μηχανής με την εξάτμιση στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση.

tnx
φωτο αν εχω χρονο το ΣΚ.Ενα προβλημα που εχω με την Mivv einai  οτιι ακουμπα στο φλας και το εχω καψει λιγο αλλα μαλλον φταιω εγω γιατι η τοποθετηση εγινε βιαστικα.Δεν ειμαι και σιγουρος .Ας μας πει και ο kostis που εχει την ιδια.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Πέμπτη 11 Οκτώβριος 2007, 23:15:54 μμ
konkost, ο κωστής έστειλε ήδη φωτογραφίες και το φλας είναι σχετικά κοντά αλλά δεν φαίνεται να ακουμπάει. Εγώ έχω μικρά φλασάκια πίσω. Στείλε και συ καμιά φωτογραφία να δω και την δική σου.

tnx again

" the PouroDuro spirit "

Offline nonos1503

• νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 06:13:47 πμ
Για τον φιλο τον Exotic

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 06:58:13 πμ
Όντως είναι πολύ ωραία εξάτμιση (αισθητικά τουλάχιστον). Πολύ ωραίο design!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 16:20:01 μμ
Ιταλοί γαρ Χρήστο, από design σκίζουν.'Οντως πολύ ωραία εξάτμιση.
Τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιώσει και την ποιότητα αισθητά. Ειδικά οι συγκεκριμένες βελτιώνονται μέσα από παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι αγώνες βελτιώνουν το είδος. Εμείς βέβαια τους χρηματοδοτούμε, οι καταναλωτές αλλά έτσι είναι αυτά.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #17 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2007, 18:51:07 μμ
Ξέρει κάποιος να μου πει τα υπέρ και τα κατά μεταξύ εξάτμισης τιτανίου και carbon?

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

tranten

• Guest
Reply #18 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 00:53:55 πμ
το βαζω εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα.

χθες τοποθετησα στην ΤΑ μια νεα εξατμιση Remus.
την αγορασα ελαχιστα μεταχειρισμενη σε αριστη κατασταση.
μερικες γρηγορες εντυπωσεις..
-θορυβος λιιιγοοο..πιο μπασος απο την μαμα,κ επισης λιγο πιο δυνατος πολυ μικρη διαφορα.
-ελαφρυτερη κανα 2 κιλα απο την μανισια,
-καλυτερη αποβολη θερμοτητας
-κανενα κομπιασμα στα ανοιγματα γκαζιου
-η μοτο ''αναπνεει καλυτερα'' κ οι στροφες ελατωθηκαν κατα 50 περιπου στα χαμηλα κ 100 στα πιο ψηλα απο τα στανταρ που εχει το 650.
-τοποθετηση ευκολη παρολο τα πισω καγκελα τα οποια πρεπει να αφαιρεθουν απο την μια πλευρα για να βγει η μαμα κ να μπει ευκολα η νεα.
-τελος ομορφο οπτικο αποτελεσμα! ;)

tranten

• Guest
Reply #19 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 00:54:46 πμ
..

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 06:45:17 πμ
..... κ οι στροφες ελατωθηκαν κατα 50 περιπου στα χαμηλα κ 100 στα πιο ψηλα απο τα στανταρ που εχει το 650......

μεγεια!

τι εννοεις με το παραπανω?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

tranten

• Guest
Reply #21 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 07:32:38 πμ

μεγεια!

τι εννοεις με το παραπανω?

παρατηρησα οτι τα 100χ/ω ενω τα ειχα στις 4450 σ/λ τωρα τα εχω στις 4400

κ τα 130 στις 5900 απο 6000σ/λ περιπου

δυσκολο να πω με ακριβεια λογω αναλογικου στροφομετρου αλλα σε ολες τις αντιστοιχιες χιλιομετρων/στροφες ειμαι μια βελονα κ κατι χαμηλοτερα.

(τα στανταρ του 650 ειναι..
100χ/ω στις 4500σ/λ
110 χ/ω στις 5000σ/λ κοκ...)
« Last Edit: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 07:34:44 πμ by 3-21 »

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #22 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 15:03:09 μμ
Ρε παιδιά το βήμα δεν αλλάζει από μια εξάτμιση!

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #23 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 15:45:20 μμ
Ρε παιδιά το βήμα δεν αλλάζει από μια εξάτμιση!
Ναι η σχέση στροφών κινητήρα - στροφών τροχού, αλλάζει μόνο με την αλλαγή γραναζιών (αν δεν πατινάρει ο συμπλέκτης και για την ίδια ταχύτητα στο κιβώτιο). Η σχέση αυτή (ολική σχέση μετάδοσης) είναι ίδια ακόμα και αν γυρίζεις τον κινητήρα με το χέρι! 

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #24 on: Τετάρτη 05 Μάιος 2010, 16:24:40 μμ
Ο προηγούμενος κάτοχος είχε μια sebring αλουμινίου. Στο ταξίδι ο θόρυβος ήταν λίγο ενοχλητικός (ειδικά γι' αυτόν που ακολουθούσε πού ενοχκητικός). Η εμφάνιση δεν μου άρεσε καθόλου. Τήν αντικατέστησα με την μαμίσια. Καμία μα καμία διαφορά στην απόδοση και στη συμπεριφορά του κινητήρα.
Απλά ο θόρυβος της μηχανής εξαφανίστηκε στις υψηλές στροφές (ήσυχο ταξίδι) και κατα τη γνώμη μου η μαμίσια δένει με την εμφάνιση της μηχανής άψογα. Τώρα τα περι βελτίωσης της απόδοσης κλάιν μάιν....