(συνεχιζω γιατι πατησα κατα λαθος "αποστολη")
Επισης βασικο στα σκασιματα ειναι η κατασταση των air cut off valves, εαν ειναι τρυπιες οι μεμβρανες του φτωχαινει τι μειγμα, εχεις ασταθες ρελαντι και δεν ρυθμιζεις με τιποτα!!!!
Παρακατω...βγαζοντας την ταπα της εξετμισης την κανεις πιο ελευθερη και το μειγμα φτωχαινει, με ο'τι αυτο συνεπαγεται.
Κατ'εμε η σειρα που ρυθμιζω αρχιζοντας απο φτωχο μειγμα ειναι
- με τα pilots στις 2 1/4 στροφες εξω πολυ φτωχο μειγμα εχω χαμηλο και σχετικα ασταθες ρελαντι,σκασιματα υποκωφα στο ρελαντι, πολλα σκασιματα στην κατηφορα με κλειστο το γκαζι και εμφανες σκαλωμα των στροφων στις περιπου 1800 με 2000.
- ξεβιδωνοντας τα pilots απο τις 2 1/4 στις 3 στροφες εξω, το ρελαντι καπως στρωνει, μειωνονται σημαντικα τα υποκωφα σκασιματα στο ρελαντι, μειωνονται καπως τα σκασιματα στην κατηφορα και το σκαλωμα γινεται τωρα στις 1700 στροφες περιπου.
- συνεχιζω το ξεβιδωμα των pilots στις 3 1/2 με 4 στροφες εξω και το ρελαντι εχει στρωσει αισθητα, δεν εχω υποκωφα σκασιματα στο ρελαντι, μειωνονται κι'αλλο τα σκασιματα στην κατηφορα και το σκαλωμα ειναι τωρα στις 1500 στροφες περιπου.
- τωρα αρχιζει η μικριρυθμιση που για την δικια μου μοτο θελει να ειναι στις 4 1/4 με 4 1/2 στροφες εξω τα pilots, εως οτου ολα τα συμπτωματα εξελειφθουν.
Θα παρατηρησετε οτι τα συμπτωματα ενος φτωχου μειγματος ειναι (εντονα προς ασθενεστερα)
υποκωφα σκασιματα στο ρελαντι---ασταθες ρελαντι---σκαλωμα των στροφων (μειουμενο σταδιακα)---σκασιματα στην εξατμιση---κομπιασμα στο αποτομο ανοιγμα του γκαζιου στο ρελαντι.
Επισης σαφες δειγμα οτι το μειγμα ειναι φτωχο ειναι οτι τα συμπτωματα ειναι πολυ πιο εντονα οταν η μηχανη ειναι κρυα και οσο ζεσταινεται τα συμπτωματα μειωνονται.
Το αντιθετο συμβαινει στο πλουσιο μειγμα (τα συμπτωματα ειναι βυθιση των στροφων κατω του ρελαντι οταν ριχνουμε ξερογκαζια - το αντιθετο του σκαλωματος, σκασιματα μεσα απο τα καρμπς (backfiring), καρβουνιασμενη κεντρικη ακιδα μπουζιων, κ.α.), δηλαδη με κρυα την μηχανη δεν φαινονται εντονα αλλα οσο ζεσταινεται γινονται εντονωτερα.
Εννοειται οτι ολες οι ρυθμισεις των καρμπς (μειγμα pilots και ζυγοσταθμιση) γινονται με την μηχανη ζεστη.
Σας ζαλισα.....