Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380267

Offline black600

• Οδηγάρα
Reply #400 on: Τρίτη 27 Οκτώβριος 2015, 00:05:18 πμ
φιλε stoneman μην πειραξεις αυτο το σωληνακι αν δεν χανει...κοιταξα τις φωτο στην σελιδα 12 απο την δικια μου αναρτηση στο " Ενα φρεσκαρισμα σε ΤΑ600 (γιατι δεν μπορω να την βλεπω ετσι)" και βγαινει ετσι το ψευτοκαπακο αφου το γυρισεις (θα σε ταλαιπωρησει λιγο γιατι ο χωρος λιγος). θυμαμαι ειχα βγαλει τον πολλαπλασιαστη για περισοτερο χωρο....κοιτα τις φωτο ελπιζω να βοηθησα

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #401 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 01:32:42 πμ
φιλε stoneman μην πειραξεις αυτο το σωληνακι αν δεν χανει...κοιταξα τις φωτο στην σελιδα 12 απο την δικια μου αναρτηση στο " Ενα φρεσκαρισμα σε ΤΑ600 (γιατι δεν μπορω να την βλεπω ετσι)" και βγαινει ετσι το ψευτοκαπακο αφου το γυρισεις (θα σε ταλαιπωρησει λιγο γιατι ο χωρος λιγος). θυμαμαι ειχα βγαλει τον πολλαπλασιαστη για περισοτερο χωρο....κοιτα τις φωτο ελπιζω να βοηθησα
Ο stoneman εχει το 650 και σε αυτο πρεπει να βγει το σωληνακι Και αν βγει πρεπει να αλαχτει οπωσδηποτε και το Ο-ring ακομα και αν φαινεται ενταξει

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #402 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 01:43:48 πμ
Η φθορά της καδένας φαίνεται μόνο οπτικώς. Ακουστικώς μόνο τον τεντωτήρα θα καταλάβεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #403 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 01:57:40 πμ
δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις την λαστιχενια φλατζα του εμπρος κυλινδρου Αυτη μαλλον δεν προκειτε να χασει λαδι ποτε Εξαλου οτι δουλευει δεν το πειραζουμε!

Νικολα, οπως τα λεει ο Κονκωστης, η δουλεια δεν ειναι δυσκολη, απλα πρεπει να φτασεις να βγαλεις καρμπυρατερ που ειναι κατι που τοχεις κανει. Την ειχα κανει τη δουλεια πριν κανα δυο χρονια, δες και το σχετικο νημα εδω: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19581.0
Μαλιστα ειχα δωσει το μηχανακι σε τοπικο συνεργειο να μου αλλαξουν δισκους συμπλεκτη και παραλληλα εγω αλλαξα την φλαντζα του καπακιου της κεφαλης του πισω κυλινδρου και ρυθμισα βαλβιδες. Ητανε δε η πρωτη φορα που χρησιμοποιησα ανυψωτηρα συνεργειου σε μαστορεμα και ητανε σκετη χλιδα.

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #404 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 04:23:51 πμ
δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις την λαστιχενια φλατζα του εμπρος κυλινδρου Αυτη μαλλον δεν προκειτε να χασει λαδι ποτε Εξαλου οτι δουλευει δεν το πειραζουμε!

Exω ενα θεματάκι με την εμπρός καδένα και αυτός είναι λόγος που θα την αλλάξω, αν τελικά το αποφασίσω να φτάσω ως εκεί.

οταν θα τελειωσεις πιθανον να εχεις μικρη διαρροη Αν ναι εχεις τοτε θα εχεις δυο επιλογες Ή λυνεις οτι χρειαζεται ξανα και σφιγγεις λιιιιγο παραπανω

Τωρα αυτό τι τόθελες?
Ομως οι βίδες αν δεν κάνω λάθος έχουν τέρματα κ όσο και να σφίγγεις δεν πατάει η φλάτζα πιο καλά, αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείς να σφίξεις λίγο παραπάνω εστω κ σαν προσωρινή λύση.
Δεν παίρνω όρκο για αυτό, όμως αυτήν την εντύπωση έχω.

Ο stoneman εχει το 650 και σε αυτο πρεπει να βγει το σωληνακι Και αν βγει πρεπει να αλαχτει οπωσδηποτε και το Ο-ring ακομα και αν φαινεται ενταξει

Ετσι είναι, το γράφει και η βίβλος

Η φθορά της καδένας φαίνεται μόνο οπτικώς. Ακουστικώς μόνο τον τεντωτήρα θα καταλάβεις. 

Υπάρχει δλδ περίπτωση αν αλλάξω τωρα τον τεντωτήρα να σώσω την καδένα?
Ο) ρυθμικός θόρυβος που κάνει προκαλείται απο τον φθαρμένο/κολημένο τεντωτήρα δλδ?

Η καδένα είναι ολοκληρη η έχει ασφάλεια? Μήπως κ γλυτώσω το να βγαζω δεξί καπάκι ενώνοντας την μια με την άλλη κ τραβώντας την παλιά να έρθει η νεα στην θέση της.

@ Γιώργο θα διαβάσω το θέμα σου, δεν ξερω κ τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσω, θα δώ .
Ισως τελικά αλλάξω μόνο την φλάτζα κ οτι αλλο χρειάζεται και να την αφήσω ετσι.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #405 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 04:35:55 πμ
Exω ενα θεματάκι με την εμπρός καδένα και αυτός είναι λόγος που θα την αλλάξω, αν τελικά το αποφασίσω να φτάσω ως εκεί.

Τωρα αυτό τι τόθελες?
Ομως οι βίδες αν δεν κάνω λάθος έχουν τέρματα κ όσο και να σφίγγεις δεν πατάει η φλάτζα πιο καλά, αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείς να σφίξεις λίγο παραπάνω εστω κ σαν προσωρινή λύση.
Δεν παίρνω όρκο για αυτό, όμως αυτήν την εντύπωση έχω.
Ωπα με πιανεις αδιαβαστο (και βαριεμαι να διαβασω το μανουαλ τωρα)
Ετσι είναι, το γράφει και η βίβλος

Υπάρχει δλδ περίπτωση αν αλλάξω τωρα τον τεντωτήρα να σώσω την καδένα?
Αν το προβλημα ειναι στον τεντωτηρα μονο, τοτε ναι Αλλα μπορει να εχουν φθαρει πλεον οι γλυστρες
Ο) ρυθμικός θόρυβος που κάνει προκαλείται απο τον φθαρμένο/κολημένο τεντωτήρα δλδ?
Ο θορυβος (που ομως δεν ειναι ρυθμικος οπως πχ οταν χτυπανε οι βαλβιδες) προερχεται απο την καδενα και οχι απο τον τεντωτηρα αλλα βεβαια το παιξιμο της καδενας και αρα και ο θορυβος της μπορει να προκληθει απο αστοχια του τεντωτηρα
Η καδένα είναι ολοκληρη η έχει ασφάλεια? Μήπως κ γλυτώσω το να βγαζω δεξί καπάκι ενώνοντας την μια με την άλλη κ τραβώντας την παλιά να έρθει η νεα στην θέση της.
Οι καδενες εκκεντροφορων ειναι παντα κλειστες χωρις ασφαλεια
@ Γιώργο θα διαβάσω το θέμα σου, δεν ξερω κ τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσω, θα δώ .
Ισως τελικά αλλάξω μόνο την φλάτζα κ οτι αλλο χρειάζεται και να την αφήσω ετσι.
Νικο τον θορυβο τον ακους οταν ειναι κρυο το μοτερ, οταν ειναι ζεστο, ή παντα?

Offline black600

• Οδηγάρα
Reply #406 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 04:40:54 πμ
οκ παιδια ....το ορινγκ να το εχεις στα χερια σου αν κανεις αυτην την δουλεια ....αυτο στο λεω στανταρ φιλε..(η βιβλος τι λεει για το ορινγκ?????)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #407 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 05:20:04 πμ
Κώστα, αφού οι καδένες είναι κλειστές τότε θα δυσκολευτώ να παρω την απόφαση για να βγαλω δεξί καπάκι. :goofy:
Ο θόρυβος ακούγεται περισσότερο οταν ο κινητήρας είναι κρύος και μετα απλά χαμηλώνει, αλλά πιστεύω οτι διατηρεί την περιοδικότητά του.
Σε μηχανικό που την πήγα μου είπε οτι είναι νωρίς ακόμα για να ασχοληθώ.
Και δεν χρειάζεται να διαβάσεις εσύ το βιβλίο, θα το κάνω εγώ στα σίγουρα κάααααποια στιγμή. :2hysterical:

Μαύρε600 , η βίβλος λέει αντικατάσταση πάντα, και λογικό είναι μετά τόσα χρόνια το οριγκ να εχει σκληρύνει και ισως κ να εχει πατηθεί, δεν αξίζει λοιπόν να το ρισκάρεις για τοσο μικρό ποσόν.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #408 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 06:36:45 πμ
Νικο, σε καποια 650 ακουγεται λιγο η καδενα (ή μαλλον οι καδενες) οταν κανει κρυο τον χειμωνα και για λιγο χρονο αφ'οτου τα βαλει κανεις μπροστα. Το ειχε διαβασει στο UK φορουμ και μου τοχε επαληθευσει και ο Manolo. Το γραφω γιατι το κανει το αγγλικο ΤΑ απο τοτε που το πηρα και ειχε μονο 10Κ χμ - τωρα εχει κοντα στα 40Κ. Αν ειναι μονο αυτο, δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.

Παντως δεν εχει ακουστει σχεδον ποτε να θελησει ΤΑ τεντωτηρες ενω σε αλλα μοντελα της Χονδα αυτο παιζει. Για παραδειγμα, στο VFR τα παιζει συνηθως ο τεντωτηρας των μπροστα κυλινδρων που βλεπει προς τα κατω και δεν κραταει λαδι μεσα αφου σβησει ο κινητηρας, στο δικο μου τον αλλαξα στα 72Κ χμ.

" the PouroDuro spirit "

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #409 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 13:56:55 μμ
Κώστα, αφού οι καδένες είναι κλειστές τότε θα δυσκολευτώ να παρω την απόφαση για να βγαλω δεξί καπάκι. :goofy:

Το να αλλάξεις τον τεντωτήρα είναι σχετικά απλό πράγμα. Κάντο στην αρχή και θα σε οδηγήσει από μόνο του αν πρέπει να αλλάξεις και την καδένα (πόσα χλμ είπαμε πως έχεις?).

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #410 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 17:07:31 μμ
Το να αλλάξεις τον τεντωτήρα είναι σχετικά απλό πράγμα. Κάντο στην αρχή και θα σε οδηγήσει από μόνο του αν πρέπει να αλλάξεις και την καδένα (πόσα χλμ είπαμε πως έχεις?).

Θα δούμε, ανοιγω κ οτι βγεί.
Τα χιλιόμετρα είναι κάπου 53000.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #411 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 17:15:45 μμ
Εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο επειδή βλέπω ότι κάθε χειμώνα σε τρώει ο στόλος σου ;D. Κατέβασε κινητήρα, βγάλε καπάκια, δες τεντωτήρες και καδένες, ρύθμισε βαλβίδες κτλ

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #412 on: Τετάρτη 28 Οκτώβριος 2015, 20:27:22 μμ
Εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο επειδή βλέπω ότι κάθε χειμώνα σε τρώει ο στόλος σου ;D. Κατέβασε κινητήρα, βγάλε καπάκια, δες τεντωτήρες και καδένες, ρύθμισε βαλβίδες κτλ

Δεν είναι και ασχημη ιδέα, αν δεν υπήρχε θέμα με το οικονομικό, αλλά κ με τα κάπιταλ κοντρόλ . :eusa_think:

Είναι και που αν την λύσω ισως δτην δέσω σε δυό τρείς χειμώνες.

:2hysterical: :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #413 on: Πέμπτη 29 Οκτώβριος 2015, 00:12:35 πμ
Ο θόρυβος ακούγεται περισσότερο οταν ο κινητήρας είναι κρύος και μετα απλά χαμηλώνει, αλλά πιστεύω οτι διατηρεί την περιοδικότητά του.

Και δεν χρειάζεται να διαβάσεις εσύ το βιβλίο, θα το κάνω εγώ στα σίγουρα κάααααποια στιγμή. :2hysterical:

Μαύρε600 , η βίβλος λέει αντικατάσταση πάντα, και λογικό είναι μετά τόσα χρόνια το οριγκ να εχει σκληρύνει και ισως κ να εχει πατηθεί, δεν αξίζει λοιπόν να το ρισκάρεις για τοσο μικρό ποσόν.
A μαλιστα! Οταν λοιπον θα ακους το θορυβο και σε θερμοκρασια λειτουργειας τοτε να ασχοληθεις (αν πραγματι ειναι η καδενα) Με τα χλμ που (δεν) γραφεις εσυ αυτο θα συμβει σε πολλαααα χρονια Καλα σου τα ειπε ο μαστορας λοιπον

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #414 on: Σάββατο 31 Οκτώβριος 2015, 00:33:13 πμ
Καλημέρα. Τα φώτα σας παρακαλώ οποίος ξέρει.

Δεν θα άλλαζα διάσταση σε τέτοιο εξάρτημα...
Για κοίτα στους Πολωνούς: http://www.ebay.com/itm/161265411713?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Θα πουλάνε και ένα κομμάτι πιθανώς.

Πάμε τώρα στα σοβαρά και στα φλέγοντα:  ;D

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ;

Άκου τον Αέριο και σύντομα θα φτάσεις και στο στρόφαλο!
Τραβάτε με κι' ας κλαίω!
Σε περίπτωση πάντως που δεν ακούσεις το μηχανικό, τον Κονκοστή, τον Εξελγιώργη,

Η καδένα είναι ολοκληρη η έχει ασφάλεια?

Ε όχι και ασφάλεια στην αλυσίδα του εκκεντροφόρου του ΤΑ! Θα μάθεις να τη χρονίζεις, θα το δημοσιεύσεις για να μάθομε κι εμείς!  ;D

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #415 on: Σάββατο 31 Οκτώβριος 2015, 04:18:21 πμ
ΑγριεΓιάννη, επειδή πρόσφατα έψαχνα τσιμούχες και ρουλεμάν για το παπί, ρουλεμαν βρήκα στην αντιπροσωπεία της Koyo , Λ.Αθηνών και Σπ.Πάτση γωνία.
Υπάρχουν δύο πολύ γνωστά ''τσιμουχάδικα'' στην Οδό Σερρών , παράλληλη της Λ.Αθηνών στο ύψος της Σπ.Πάτση. 
Εκεί βρήκα τα πάντα απο τσιμούχες και οριγκ ,εκτός απο μια τσιμούχα που την βρήκα στην αντιπροσωπεία της Γιάμαχα.

Απο το 91203-GC8-003  το Νο 23 , θές δύο κομμάτια ετσι? η έχεις το ενα?

Το ρουλεμάν καλύτερα στην ίδια διάσταση.

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #416 on: Σάββατο 31 Οκτώβριος 2015, 06:42:43 πμ
ΑγριεΓιάννη, επειδή πρόσφατα έψαχνα τσιμούχες και ρουλεμάν για το παπί, ρουλεμαν βρήκα στην αντιπροσωπεία της Koyo , Λ.Αθηνών και Σπ.Πάτση γωνία.
Υπάρχουν δύο πολύ γνωστά ''τσιμουχάδικα'' στην Οδό Σερρών , παράλληλη της Λ.Αθηνών στο ύψος της Σπ.Πάτση. 
Εκεί βρήκα τα πάντα απο τσιμούχες και οριγκ ,εκτός απο μια τσιμούχα που την βρήκα στην αντιπροσωπεία της Γιάμαχα.

Απο το 91203-GC8-003  το Νο 23 , θές δύο κομμάτια ετσι? η έχεις το ενα?

Το ρουλεμάν καλύτερα στην ίδια διάσταση.
Περιμένω απάντηση για το αν βρεθεί η τσιμουχα σαν ανταλλακτικό από τον Ρήγα και αν είναι θα δω και τα τσιμουχάδικα που λες, από το τηλέφωνο βέβαια μιας και εγώ ειμαι Ηράκλειο.
1 τσιμουχα τέτοια χρειάζομαι γιατί από την άλλη πλευρά είναι διαφορετική και πολύ πιο κοινή, υπάρχει παντού.
Το παράξενο είναι πως η συγκεκριμένη τσιμουχα αναφέρεται στο part list ως Oil seal ring και όχι ως Dust seal όπως όλες οι άλλες.
Για το ρουλεμάν μάλλον θα χρησιμοποιήσω το παλιό αφού δεν έχει κάποιο εμφανές πρόβλημα ούτε εξωτερικά αλλά και το δούλεμά του είναι πολύ στρωτό.

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #417 on: Τρίτη 03 Νοέμβριος 2015, 16:46:59 μμ
Έχει κάποιος να μου δώσει τηλέφωνα από τα γνωστά τσιμουχάδικα εκεί στην Σπυρου Πάτση που λέτε;
Θέλω να πάρω να τους ρωτήσω αν υπάρχει η συγκεκριμένη τσιμουχα που ψάχνω.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #418 on: Τετάρτη 04 Νοέμβριος 2015, 05:52:27 πμ
Κ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ Ε ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ ΑΕ
Σερρών 90, Αθήνα, 10441, ΑΤΤΙΚΗΣ

Περισσότερο ειδικεύεται σε οριγκ, ρουλεμάν δεν ξερω αν έχει.

Παναγιωτόπουλος Δημ.
Σερρών 87
210 5141986, 210 5130123

Εχει πολλά υλικά απο μοτό, ζήτησε να μιλήσεις με τον Λάζαρο.

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #419 on: Τετάρτη 04 Νοέμβριος 2015, 17:14:21 μμ
Σ ευχαριστώ πολύ Νίκο αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Ο πρώτος δεν απαντάει στο τηλ και όσον αφορά τον 2ο δεν έχω συναντήσει πιο αγενή συμπεριφορά επαγγελματία "ανθρώπου" στα 30φευγα μου χρόνια. Όχι από τον Λάζαρο που μου είπες από κάποιον άλλο που δεν μου τον έδωσε. Απ ότι κατάλαβα πάντως κάπου εκεί στο κατεβατό που μου έλεγε για το αν ξέρω τι ψάχνω ή όχι και πριν του το κλείσω σαν να κατάλαβα ότι δεν έχει αυτό που θέλω.
Τέλος πάντων λογικά τέλος της άλλης εβδομάδας λογικά θα την έχω την τσιμούχα από το motosp

Update:
Μίλησα τελικά με τον Σταματιάδη και ο άνθρωπος (εξυπηρετικότατος, όχι σαν τον άλλο) μου είπε ότι έχει 25x31x2,5
Δηλαδή ένα χιλιοστό πιο μεγάλη μέσα και 1 χιλιοστό πιο λεπτή. Και σκέφτομαι να την πάρω. Θα πρέπει να φτιάξω έναν άλλο αποστάτη βέβαια για να τον βάλω στη θέση του άλλου να είναι 25 χιλιοστά εξωτερικά
Να το κάνω έτσι ή να περιμένω εισαγωγή από Γιαπωνία;

Update2:
Υπάρχει κανείς που περνάει συχνά από του Σταματιάδη και θα μπορούσε να μου πάρει 1-2 τσιμούχες να μου τις στείλει με κούριερ;
Τέτοια δυσκινητικότητα για 2 ***τσιμούχες δεν έχω ξαναδεί. Αν βολεύει κάποιον η διαδρομή ως εκεί και μετά σε μια κούριερ ας μου στείλει ένα μήνυμα παρακαλώ.
« Last Edit: Τετάρτη 04 Νοέμβριος 2015, 19:16:55 μμ by Wildjohn »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #420 on: Πέμπτη 05 Νοέμβριος 2015, 05:05:34 πμ
Μην ασχολείσαι με εμπόριο, κάνε υπομονή να βάλεις τα δικά του.

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #421 on: Πέμπτη 05 Νοέμβριος 2015, 08:08:02 πμ
αυτό θα κάνω, θα ασχοληθώ με κάτι άλλο μέχρι να ερθει η τσιμούχα για να βάλω πάνω το ψαλίδι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #422 on: Παρασκευή 01 Απρίλιος 2016, 03:19:48 πμ
,,,, Το άνοιγμα της πεταλούδας, προσθέτει ή αφαιρεί αέρα, ο οποίος σπρώχνει το μείγμα της pilot για καύση, για όσο διάστημα οι βελόνες ΔΕΝ μπαίνουν στο παιχνίδι.

:eusa_think: Οι  pilots ''φτιάχνουν'' μίγμα?  Δλδ δίνουν αέρα ΚΑΙ καύσιμο?
Μάλλον ναι τωρα που το σκέφτομαι, αφου οι πεταλούδες δεν έχουν να κάνουν σε κάτι με τις pilot.

Άρα σε διορθώνω: "δλδ την υποπίεση αρα και το ποσό μείγματος που αναροφά το βεντούρι"

Nαι, έχω μια τάση να μιλάω για καύσιμο ενώ στο μυαλό μου εχω μίγμα.

Μια φθαρμένη βελόνα, με φθορά μεγάλη μέχρι τη βάση της μπορεί να επηρεάσει το ρελαντί εάν αφήνει καύσιμο να περάσει στο βεντούρι, όταν είναι κλειστή.

Αρα όταν αν κ είναι κλειστή αφήνει καύσιμο να περνάει συμμετέχοντας κατά κάποιον τρόπο στην λειτουργία των pilots, τότε η έχουμε αύξηση μίγματος στο ρελαντί, η όσο κ να ρυθμίζουμε τις pilots τελικά τις ρυθμίζουμε χαμηλότερα απο ότι πρέπει.

Θα σου ρίξει τις στροφές στο ρελαντί, και θα μπορείς να βάζεις μπρος και χωρίς τσόκ ακόμα και το χειμώνα. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορείς να το πετύχεις και με υπερβολικά πλούσια ρύθμιση.

Γιατί να ρίξει τις στροφές?
Και η υπερβολικά πλούσια ρύθμιση δεν θα μπουκώνει τον κινητήρα?

Αυτό το βάσανο λέει ότι έχεις πολύ αέρα στο κύκλωμα, και λογικό ίσως, αφού, εάν την πάρεις πια στο χέρι, η τρύπα που σφράγιζε το βελονάκι στην άκρη της pilot αφήνει αέρα να περνάει μέσα.

Το βελονάκι εκτός του οτι τέρμα μέσα κλείνει την δίοδο, οταν είμαστε στην ρύθμιση τελείως έξω το οριγκ δτεγανοποιεί την τρύπα που μέσα της δουλεύει η pilot.

Κάπου όμως έπρεπε να "φαίνεται" κάτι να αλλάζει θεωρείς, πιστεύω όμως ότι αυτό θα το έβλεπες μόνο ΑΝ σκάλιζες τον κινητήρα καινούργιο από το εργοστάσιο. Θα το έκανες όμως τότε?  :goofy: :2hysterical:

Και γιατί να έχει τόση διαφορά ενας παλιός απο ένα καινουργιο κινητήρα?
Θεωρώ πως κάτι έπρεπε να αλλάζει , αλλά δεν αλλάζει , αρα κατι παίζει εδώ.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #423 on: Παρασκευή 01 Απρίλιος 2016, 04:29:11 πμ
:eusa_think: Οι  pilots ''φτιάχνουν'' μίγμα?  Δλδ δίνουν αέρα ΚΑΙ καύσιμο?
Μάλλον ναι τωρα που το σκέφτομαι, αφου οι πεταλούδες δεν έχουν να κάνουν σε κάτι με τις pilot.

Το σωστό είναι ότι το "κύκλωμα" των pilot δίνει το μείγμα, το κύκλωμα απότελείται από τις διόδους, και τη βίδα που ρυθμίζει την αναλογία του μείγματος.

Nαι, έχω μια τάση να μιλάω για καύσιμο ενώ στο μυαλό μου εχω μίγμα.

Να το κοιτάξεις, προκαλείς μπερδέματα..  :2hysterical:

Αρα όταν αν κ είναι κλειστή αφήνει καύσιμο να περνάει συμμετέχοντας κατά κάποιον τρόπο στην λειτουργία των pilots, τότε η έχουμε αύξηση μίγματος στο ρελαντί, η όσο κ να ρυθμίζουμε τις pilots τελικά τις ρυθμίζουμε χαμηλότερα απο ότι πρέπει.

Καλά το πάς...

Γιατί να ρίξει τις στροφές?
Και η υπερβολικά πλούσια ρύθμιση δεν θα μπουκώνει τον κινητήρα?

Θα ρίξει τις στροφές γιατί θα κάνει το μίγμα πλούσιο, όσο πιο πλούσιο το μίγμα, τόσο περισσότερο πέφτουν οι στροφές. Μπορείς να το παρατηρήσεις, και χειροκίνητα, με τέρμα τσοκ, όπου μετά από λίγα δευτερόλεπτα οι στροφές θα πέσουν και ο κινητήρας θα ζορίζεται. Αυτό είναι το μπούκωμα.

Το βελονάκι εκτός του οτι τέρμα μέσα κλείνει την δίοδο, οταν είμαστε στην ρύθμιση τελείως έξω το οριγκ δτεγανοποιεί την τρύπα που μέσα της δουλεύει η pilot.

Κάτι έχεις πιάσει εν μέρη λάθος εδώ. Σωστά αναφέρεις ότι το σύστημα ορίνγκ - βίδα πάιλοτ, δεν αφήνει αέρα να περάσει ανάμεσα από το βελονάκι και την υποδοχή του. Εάν όμως αφαιρέσεις τελείως το βιδάκι και το πάρεις στα χέρια, δεν υπάρχει κάτι να περιορίζει την τρύπα του ορίνγκ, με αποτέλεσμα αέρας να περνάει ΚΑΙ από εκεί. Μιλάω γι αυτή τη περίπτωση και μόνο. Στη περίπτωση που ρυθμίσεις  τελείως έξω, και εάν το σύστημα παραμένει στεγανό, τότε έχεις άλλο πρόβλημα όπως περιγράφεις πιο κάτω.

Και γιατί να έχει τόση διαφορά ενας παλιός απο ένα καινουργιο κινητήρα?
Θεωρώ πως κάτι έπρεπε να αλλάζει , αλλά δεν αλλάζει , αρα κατι παίζει εδώ.

Το καρμπυρατέρ φθείρεται, και περνάει αέρας από τα πιο απίθανα σημεία, ακόμα και καύσιμο μπορεί να διαρρεύσει, τα σλάιντ κολλάνε, τα ελατήρια επαναφοράς αδυνατίζουν, το καύσιμο στο μπολάκι αλλάζει στάθμη, λογω του ότι φθείρεται η βελόνα και το φλοτέρ, ακόμα και τα τσοκ από τα μέσα έξω, κάνουν χαρακιές, το κύκλωμα δεν έχει την ίδια απόδοση με παλιά. Όσο και να ρυθμίζεις δεν πρόκειται να καταφέρεις να φτάσεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα με ένα καινούργιο μοτέρ. Το ίδιο το μοτέρ από την άλλη, η συμπίεση πέφτει, η ανάφλεξη και τα ηλεκτρικά "γερνάνε", οι τάσεις που φτάνουν στην ηλεκτρονική δεν είναι πια όπως παλιά. Προφανώς και θα έχει διαφορά ο καινούργιος από τον παλιό, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να τα πετάμε αφού δεν θα άλλαζε τίποτα στη λειτουργία τους όσα χρόνια και να τα είχαμε.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #424 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2016, 16:37:37 μμ
Ούπς, το είχα ξεχάσει αυτό  :goofy:

Να το κοιτάξεις, προκαλείς μπερδέματα..  :2hysterical:

Οτι πείς γιατρέ μου  :2hysterical:

Θα ρίξει τις στροφές γιατί θα κάνει το μίγμα πλούσιο, όσο πιο πλούσιο το μίγμα, τόσο περισσότερο πέφτουν οι στροφές.

Μάλιστα, ομως εμείς θέλουμε μια σταθερή αναλογία μίγματος σε όλο το φάσμα στροφών?

Στη περίπτωση που ρυθμίσεις  τελείως έξω, και εάν το σύστημα παραμένει στεγανό, τότε έχεις άλλο πρόβλημα όπως περιγράφεις πιο κάτω.

Η pilot δουλεύει σωστά όσο το βελονάκι της μαζί με το οριγκ βρίσκεται μέσα στα όρια ρύθμισής του.
Οταν βγεί εκτός και πλέον τραβαει αέρα και απο την τρύπα ο κινητηρας συνεχίζει να δουλεύει κ δεν μπουκώνει επειδή ο επιπλέον αέρας μειώνει το μίγμα?
Πάντως θα ηθελα να δώ αν κάποιος που έβγαλε την pilot τελείως εξω έχει την ίδια συμπεριφορά με τις δικές μας. Αν κ πιστεύω ετσι θα είναι.
Ομως το θέμα είναι το γιατι ξεβιδώνοντας ΔΕΝ πέφτουν οι στροφές.

Το καρμπυρατέρ φθείρεται, και περνάει αέρας από τα πιο απίθανα σημεία, ακόμα και καύσιμο μπορεί να διαρρεύσει, τα σλάιντ κολλάνε, τα ελατήρια επαναφοράς αδυνατίζουν, το καύσιμο στο μπολάκι αλλάζει στάθμη, λογω του ότι φθείρεται η βελόνα και το φλοτέρ, ακόμα και τα τσοκ από τα μέσα έξω, κάνουν χαρακιές, το κύκλωμα δεν έχει την ίδια απόδοση με παλιά. Όσο και να ρυθμίζεις δεν πρόκειται να καταφέρεις να φτάσεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα με ένα καινούργιο μοτέρ. Το ίδιο το μοτέρ από την άλλη, η συμπίεση πέφτει, η ανάφλεξη και τα ηλεκτρικά "γερνάνε", οι τάσεις που φτάνουν στην ηλεκτρονική δεν είναι πια όπως παλιά. Προφανώς και θα έχει διαφορά ο καινούργιος από τον παλιό, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να τα πετάμε αφού δεν θα άλλαζε τίποτα στη λειτουργία τους όσα χρόνια και να τα είχαμε.

Εντάξει αυτό το δέχομαι, αλλά μιλάμε για την καλύτερη δυνατόν ρύθμιση για την συγκεκριμένη κατάσταση κινητήρα.

Α:πο ότι κατάλαβα εχω ανάγκη απο διάβασμα, κ μάλιστα πάνω στο συγκεκριμένο τύπο καρμπ. :goofy: