Hellas Transalp Forum

Μέτρηση αυτονομίας (κατανάλωση)

επισκέπτης · 724260

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #1325 on: Πέμπτη 17 Μάρτιος 2016, 23:49:00 μμ
Είπα να μην το συνεχίσω, αλλά επειδή μου αρέσουν κάτι τέτοια δεν μπορώ να αντισταθώ.

Να σου τι κατάλαβα:

Πράγματι στις στροφές απο το ρελαντί κ εως τις 2500στρ/λ το μίγμα είναι δουλειά των pilot screws, απο εκεί κ πάνω αναλαμβάνει η βελονα(ες).

Φυσικά μια φθαρμένη βελόνα προκαλεί πρόβλημα, αν όχι μηχανικό στο θέμα να σκαλώνει αν η φθορά είναι σε μικρό μήκος σαν σκαλοπάτι δλδ,  δημιουργεί θέμα κ στο μίγμα, αλλά πάντα στις στροφές που αφορουν το μήκος που έχει υποστεί την φθορά.

Αν η φθορά είναι καθολική σε όλο το μήκος της ,οπότε πράγματι το μίγμα θα είναι αυξημένο, θα έχουμε ακαυστη και αύξηση της κατανάλωσης.

Αν λοιπόν έχεις σωστά ρυθμίσει το μιγμα σου με τις pilots (χαμηλά) τότε οι φθαρμένες βελόνες σε σχέση με δύο καινουργιες θα σου δώσουν ενα λανθασμένο (αυξημένο κ αχρηστο) μίγμα .

Πολύ σωστά κατάλαβες και  ακριβώς σε αυτό ήθελα να καταλήξω από το πρώτο μου πόστ, σχετικά με τη κατανάλωση.   ;D

Να σημειώσω επιπλέον ότι, μια βελόνα με πολλά χιλιόμετρα στη πλάτη της και φθορά από άκρη σε άκρη, μπορεί να σου επηρεάσει το μίγμα ακόμα και στο τελείως κλειστό γκάζι, εκεί δηλαδή που επιδρά μόνο η pilot, και αυτό γιατί καύσιμο μπορεί να διαφύγει περιμετρικά και να ανέβει στο βεντούρι λόγω της υποπίεσης, αφού η βελόνα δεν θα έχει τη δύναμη να φράξει την οπή. Σε μια τέτοια περίπτωση όσο και να ρυθμίζεις τις pilot, ίσως και να μην καταφέρεις να "φέρεις" τον κινητήρα σωστά. Βέβαια φαντάζει εξαιρετικά ακραίο σαν σενάριο.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου κ την υπομονή σου να το εξηγήσεις τόσο αναλυτικά ωστε να το καταλάβει ενα μπαρμπάδι.

Σαβάτο έχει λιακάδα (ελπίζω δλδ) , κανονίζεται καφές στα Βίλια , ελα να τα πούμε.

Δε βαριέσαι σε δουλειά να βρισκόμαστε  :goofy:. Με το ψάξιμο που έριξα έμαθα αρκετά πράγματα παραπάνω και είδα πως συνδέονται πρακτικά κάποια φαινόμενα που έχω παρατηρήσει μόνο εμπειρικά, μεταξύ τους.

Τώρα μετά από τόσα χρόνια καταλαβαίνω τι τα θέλαμε εκείνα που μας κάνανε στη Φυσική στο Λύκειο, και εγώ όλο γκρίνιαζα ότι δεν θα τα χρειαστώ  :2hysterical:. Βέβαια, ποτέ κανείς δεν μπήκε στο κόπο να μου εξηγήσει και εμένα αν όντως θα μπορούσα να τα εφαρμόσω κάπου. Ο κλάδος που ακολούθησα άλλωστε, δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τη Φυσική.  :eusa_clap:

ΥΓ: Για το καφέ δεν μπορώ να υποσχεθώ, θα το παλέψω.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1326 on: Παρασκευή 18 Μάρτιος 2016, 01:14:35 πμ
Ωραία!
Μη τα ρίχνομε όλα μαζί και μπερδευόμαστε. Από βαθμούς απόδοσης, δυο είναι οι σημαντικοί.

Ο βαθμός απόδοσης του κύκλου Καρνώ, ο βαθμός απόδοσης του θερμοδυναμικού κύκλου του βενζινοκινητήρα δηλαδή. Αυτός παίζει γύρω στο 1/3. Δυστυχώς μόνο τα 33 λεπτά του 1€ που πληρώνομε στο βενζινάδικο θα "ακουμπίσουν" στο πιστόνι. Σχεδόν τίποτα δεν μπορούμε να κάνομε για αυτό. Η αύξηση του λόγου της συμπίεσης βελτιώνει το βαθμό απόδοσης του κύκλου, αλλά έχει και ανεπιθύμητες συνέπειες και δεν μπορούμε να ανεβάζομε το λόγο συμπίεσης πολύ. Προσπαθούν πάντως οι σχεδιαστές κινητήρων γιατί μεγάλος λόγος συμπίεσης, σημαίνει βελτίωση της απόδοσης του κύκλου, δηλαδή και ίπποι και οικονομία. Ο κύκλος Ντήζελ ο θερμοδυναμικός κύκλος του πετρελαιοκινητήρα, έχει καλύτερο βαθμό απόδοσης λόγω του μεγαλύτερου λόγου συμπίεσης του πετρελαιοκινητήρα.

Ο μηχανικός βαθμός απόδοσης του κινητήρα. Ο κινητήρας πρέπει να κινήσει τα μέρη του - τα οποία και μάζα και τριβές έχουν - να μετατρέψει την παλινδρομική κίνηση σε περιστροφική, να κυκλοφορήσει νερά και λάδια... Για αυτό ούτε και καινούριος κινητήρας έχει μηχανικό βαθμό απόδοσης 100%. Βάλτε ένα 80% για να είστε μέσα. Εκείνο το € που βάλαμε στο βενζινάδικο * 0,33 * 0,80...και ακόμα δεν φτάσαμε στη ρόδα.

Ελπίζω να βοήθησα αφού το Σάββατο δεν θα μπορέσω να παραστώ.  ;D

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1327 on: Παρασκευή 18 Μάρτιος 2016, 17:45:18 μμ
Να σημειώσω επιπλέον ότι, μια βελόνα με πολλά χιλιόμετρα στη πλάτη της και φθορά από άκρη σε άκρη, μπορεί να σου επηρεάσει το μίγμα ακόμα και στο τελείως κλειστό γκάζι, εκεί δηλαδή που επιδρά μόνο η pilot, και αυτό γιατί καύσιμο μπορεί να διαφύγει περιμετρικά και να ανέβει στο βεντούρι λόγω της υποπίεσης, αφού η βελόνα δεν θα έχει τη δύναμη να φράξει την οπή. Σε μια τέτοια περίπτωση όσο και να ρυθμίζεις τις pilot, ίσως και να μην καταφέρεις να "φέρεις" τον κινητήρα σωστά. Βέβαια φαντάζει εξαιρετικά ακραίο σαν σενάριο.

Για να καταλάβω μια λεπτομέρεια, οταν το γκάζι είναι κλειστό το ακρο της βελόνας σφραγίζει το κεντρικό ζιγκλέρ?
Μάλλον όχι , λογικά ...
Ρελαντί ρυθμίζουμε απο το μαύρο πλαστικό ρυθμιστικό στο πλάι επηρεάζοντας την θέση της πεταλούδας και μεταβάλλοντας τον εισαγόμενο αέρα, δλδ την υποπίεση αρα και το ποσό καυσίμου που αναροφά το βεντούρι μεσω του δεύτερου ζιγκλέρ απο το λεκανάκι, ενώ το μίγμα στο ρελαντί ρυθμίζει η pilot,  καλά τα λέω?

Αρα, μπορεί μια φθαρμένη βελόνα να (κατάλαβες που το πάω , ετσι?  :goofy:) επηρεάσει Κ το ρελαντί ?

Επειτα είναι και αυτό το βάσανο με τις pilot που δεν ρίχνουν τις στροφές ούτε κ όταν τις πάρεις στο χέρι ξεβιδώνοντας  :cussing:

Οσο δε αφορά τις στροφές που επενεργούν ζιγκλερ κ pilots είναι αυτές:

κάπως μπερδεμένα δεν είναι? οι pilot επενεργούν μειωμένα μεν αλλά επενεργουν σε όλο το φάσμα?

Ο κλάδος που ακολούθησα άλλωστε, δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τη Φυσική.  :eusa_clap:

Εχει , αλλά οχι με την Φυσική της Transalp. :2hysterical:

ΥΓ: Για το καφέ δεν μπορώ να υποσχεθώ, θα το παλέψω.

Aνάλογα τι θα πεί ο καιρός. :eusa_think:

Ωραία!

Τι επαγγέλεσαι είπαμε? :2hysterical:

Ελπίζω να βοήθησα αφού το Σάββατο δεν θα μπορέσω να παραστώ.  ;D

Ψυχικά θα είσαι μαζί μας αφού οτι βγεί θα το μαθεις απο εδώ.:eusa_think:

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #1328 on: Κυριακή 27 Μάρτιος 2016, 08:34:17 πμ
Πρωτες μετρησεις με το 650 μου, στα 6,2/100 μεικτης οδηγησης.
Νεα μετρηση.......ταξιδι αστραπη στην Λαμια, και εβγαλε 6l/100km με ταχυτητες αππ 80 εως 140km και δουλεμενο σχετικα, ψηλα 7000-7500 στροφες.

Απορια.....οταν λεμε οτι "φουλαρουμε" μεχρι που εννοουμε το φουλαρισμα, η αλλιως, τα 19 λιτρα, μεχρι που φτανουν στο ντεποζιτο ; Μεχρι το λαμαρινακι η μεχρι την ταπα;

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1329 on: Κυριακή 27 Μάρτιος 2016, 09:47:35 πμ
Νεα μετρηση.......ταξιδι αστραπη στην Λαμια, και εβγαλε 6l/100km με ταχυτητες αππ 80 εως 140km και δουλεμενο σχετικα, ψηλα 7000-7500 στροφες.

Απορια.....οταν λεμε οτι "φουλαρουμε" μεχρι που εννοουμε το φουλαρισμα, η αλλιως, τα 19 λιτρα, μεχρι που φτανουν στο ντεποζιτο ; Μεχρι το λαμαρινακι η μεχρι την ταπα;

τα 19 λιτρα, απ'οτι μετρησα εγω στο 650, ειναι εως την ταπα αλλα κανονικα πρεπει να γεμιζουμε ως το λαμαρινακι (περιπου 18,5 λιτρα...)

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #1330 on: Τρίτη 29 Μάρτιος 2016, 22:00:11 μμ
Θεωρητικά υποθέτω ότι το μισό χαμένο λίτρο θα πηγαίνει στη "θέση" του όταν το μηχανάκι θα βρίσκεται όρθιο. Δεν έχω κάτσει ποτέ να δώ πόσα παίρνει από τελείως άδειο, πάντα είχα κάτι μέσα.

Για να καταλάβω μια λεπτομέρεια, οταν το γκάζι είναι κλειστό το ακρο της βελόνας σφραγίζει το κεντρικό ζιγκλέρ?
Μάλλον όχι , λογικά ...

Εξαρτάται πως εννοείς το "σφραγίζει" Να το ταπώσει σαν να λέμε αεροστεγώς τσιμούχα τάπα φάση όχι προφανώς δεν κάνει κάτι τέτοιο. Περιορίζει τη ροή ας πούμε στο 99,9999% (Εντάξει ίσως το παρακάνω στο ποσοστό), αφού μέταλλο με μέταλλο σίγουρα θα αφήνει κάποιο καύσιμο να διαρρεύσει ακόμα και όταν το ένα έχει πατήσει με το άλλο.

Ρελαντί ρυθμίζουμε απο το μαύρο πλαστικό ρυθμιστικό στο πλάι επηρεάζοντας την θέση της πεταλούδας και μεταβάλλοντας τον εισαγόμενο αέρα, δλδ την υποπίεση αρα και το ποσό καυσίμου που αναροφά το βεντούρι μεσω του δεύτερου ζιγκλέρ απο το λεκανάκι, ενώ το μίγμα στο ρελαντί ρυθμίζει η pilot,  καλά τα λέω?

Ανοίγοντας τις πεταλούδες είναι σαν να επενεργείς στο γκάζι με το χέρι, δοκίμασε να ξεβιδώσεις τελείως το βιδάκι να κρατήσεις 1200 στροφές με το χέρι. Γίνεται, αλλά γιατί να το κάνεις, είναι η βίδα εκεί για σένα.

To Κύκλωμα της pilot, φτιάχνει ένα "μείγμα", σταθερό καθ όλη τη διάρκεια που επενεργεί, δηλαδή Χ μέρη καυσίμο (όσα λέει το νούμερο του ζιγκλέρ), Υ μέρη αέρα, όσα λέει η βίδα της pilot Ή το ζιγκλέρ αέρα εάν υπάρχει (η ΤΑ έχει ρυθμιζόμενη βίδα). Το άνοιγμα της πεταλούδας, προσθέτει ή αφαιρεί αέρα, ο οποίος σπρώχνει το μείγμα της pilot για καύση, για όσο διάστημα οι βελόνες ΔΕΝ μπαίνουν στο παιχνίδι.

Άρα σε διορθώνω: "δλδ την υποπίεση αρα και το ποσό μείγματος που αναροφά το βεντούρι"

Αρα, μπορεί μια φθαρμένη βελόνα να (κατάλαβες που το πάω , ετσι?  :goofy:) επηρεάσει Κ το ρελαντί ?

Μια φθαρμένη βελόνα, με φθορά μεγάλη μέχρι τη βάση της μπορεί να επηρεάσει το ρελαντί εάν αφήνει καύσιμο να περάσει στο βεντούρι, όταν είναι κλειστή. Θα σου ρίξει τις στροφές στο ρελαντί, και θα μπορείς να βάζεις μπρος και χωρίς τσόκ ακόμα και το χειμώνα. Κάτι τέτοιο βέβαια μπορείς να το πετύχεις και με υπερβολικά πλούσια ρύθμιση.

Επειτα είναι και αυτό το βάσανο με τις pilot που δεν ρίχνουν τις στροφές ούτε κ όταν τις πάρεις στο χέρι ξεβιδώνοντας  :cussing:

Αυτό το βάσανο λέει ότι έχεις πολύ αέρα στο κύκλωμα, και λογικό ίσως, αφού, εάν την πάρεις πια στο χέρι, η τρύπα που σφράγιζε το βελονάκι στην άκρη της pilot αφήνει αέρα να περνάει μέσα. Κάπου όμως έπρεπε να "φαίνεται" κάτι να αλλάζει θεωρείς, πιστεύω όμως ότι αυτό θα το έβλεπες μόνο ΑΝ σκάλιζες τον κινητήρα καινούργιο από το εργοστάσιο. Θα το έκανες όμως τότε?  :goofy: :2hysterical:

Οσο δε αφορά τις στροφές που επενεργούν ζιγκλερ κ pilots είναι αυτές:

κάπως μπερδεμένα δεν είναι? οι pilot επενεργούν μειωμένα μεν αλλά επενεργουν σε όλο το φάσμα?

Λογικό είναι, αφού το κύκλωμα ΔΕΝ σφραγίζει με κάποιο τρόπο όσο ανοίγεις το γκάζι, πάντα οι δίοδοι στις pilot είναι ανοιχτές, έτσι πάντα ένα ποσοστό αέρα θα περνάει και θα "κουνάει" το κύκλωμα της pilot, με αποτέλεσμα να επιδρά, μειωμένα σε όλο το φάσμα στροφών. Δεν κατεβαίνει κάποια μαγική τάπα να το κλείσει, οπότε αυτό συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του.

Το ποσοστό όμως που επηρεάζει πια είναι πολύ μικρό, όπως λες και στο διάγραμμα, αφού φαντάσου ότι το pilot jet είναι #20 όταν το κεντρικό ζιγκλερ είναι #220 (τα νούμερα είναι από το διχρονάκι μου που τα έχω πιο "φρέσκα", οπότε και φουλ να δίνει η pilot, πόσο "διαφορά" θα κάνει στη ποσότητα που αφήνει το κεντρικό ζιγκλέρ να περάσει (έστω και αν το τελευταίο, περιορίζεται εν μέρη από τη βελόνα).

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1331 on: Τρίτη 29 Μάρτιος 2016, 22:19:28 μμ
στην βολτα του ΣΚ μετρησα την μικτη καταναλωση του ΤΑ.
στην μετρηση αυτη ειναι μεσα καθε ειδους οδηγηση.
απο αργα/συντηριτικα εως κλειδωμενο στο τερμα το γκαζι μετα απο καθε στροφη προσπαθωντας να ακολουθησω το vara του θαναση σε κατι ανηφοριες.
στην περιφερειακη του αγρινιου ο κωστας μαλλον ηθελε να μου δειξει οτι ο δρομος ανοιγεται μπροστα μας και εγω καταλαβα πως ηταν το συνθημα για να ξεχυθουμε.  :P 140-150 ασταματητα και για λιγο και 160 με μερικα φρεναρισματα και ξανα στα 140 επειδη ειχε πολλες ταμπελες για ελεγχο παραβασεων ΚΟΚ.
θα ελεγα πως ηταν ατσαλη η οδηγηση στο 70% των χλμ.

917 χλμ μεχρι σημερα που φουλαρα μεχρι τερμα -ετσι ειχα ξεκινησει- και χρειαστηκε 55,99 λιτρα.

το 6,1 που βγαινει λοιπον το θεωρω ενα καλο νουμερο εχωντας πισω την μεγαλη βαλιτσα γεματη,τανκ μπαγκ και εγω οδηγος.  ;D
αν δεν εβρεχε στο πηγαινε και στο ελα το νουμερο αυτο θα ηταν τουλαχιστον μισο λιτρο πανω γιατι δεν ειμαι και πολυ υπομονετικος.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1332 on: Παρασκευή 01 Απρίλιος 2016, 03:19:08 πμ
Γιάννη συνεχίζουμε εδώ   http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19688.400

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #1333 on: Τρίτη 28 Ιούνιος 2016, 23:12:07 μμ
Επιδόσεις Ρούλας από την προηγούμενη εξόρμηση .
1590 km κάψαmε 98l συνολικά. Περίπου 6,2 , μπερεκέτι ?
Δεύτερο άτομο,  τριβάλιτσο τουμπανιασμένο , φαγωμένοι   ;D , και ταχύτητες 140-150 στις Εγνατίες και γενικά σβέλτα στα δύσκολα.
Μ έφτιαξε λέμε και σε συνδυασμό με την γυναίκα μου που αποδείχτηκε πανάξια συνοδηγός , ανανέωσα τους όρκους με το σπορ  :love4:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1334 on: Τρίτη 28 Ιούνιος 2016, 23:32:57 μμ
Επιδόσεις Ρούλας από την προηγούμενη εξόρμηση .
1590 km κάψαmε 98l συνολικά. Περίπου 6,2 , μπερεκέτι ?
Δεύτερο άτομο,  τριβάλιτσο τουμπανιασμένο , φαγωμένοι   ;D , και ταχύτητες 140-150 στις Εγνατίες και γενικά σβέλτα στα δύσκολα.
Μ έφτιαξε λέμε και σε συνδυασμό με την γυναίκα μου που αποδείχτηκε πανάξια συνοδηγός , ανανέωσα τους όρκους με το σπορ  :love4:

Keep Ρούλινγκ λέμε!

Offline george p

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1335 on: Παρασκευή 02 Ιούνιος 2017, 21:49:59 μμ
Εχει καιρο να κινηθει το θεμα. Εχω μια ΤΑ 650 του 01. Την πηρα σε πολυ καλη κατασταση με 67.000χλμ. Εκανα τις μετρησεις μου επειδη ειχα τρομαξει στην αρχη με τα νουμερα που λεγονταν. Ειμαι σταθερα στα 4.5λτ/100χλμ με 4.8/100 πριν το μεγαλο σερβις. ΜΕτα το μεγαλο σερβις εχω πεσει στο 4.3λτ/100 με 4.6/100.Δλδ με ενα γεμισμα απο ταπα μεχρι αρχες στα κοκκινα εχω δει μια φορα 330 χλμ και τις αλλες στα 320 χλμ.Καθημερινη διαδρομη μαρουσι ελευσινα, οποτ θεωρειται μικτη.Και κινηση σε φαναρια και λιγο εθνικη, οπου συνηθως ειναι πυχτρα!!Οδηγηση νορμαλ,ελαφρυ χερι δεξι κτλ.Την εχω καταβρει με τη μοτο αυτη.Προσφερει οτι ακριβως ζηταγα!!!!

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #1336 on: Παρασκευή 02 Ιούνιος 2017, 22:08:33 μμ
Εχει καιρο να κινηθει το θεμα. Εχω μια ΤΑ 650 του 01. Την πηρα σε πολυ καλη κατασταση με 67.000χλμ. Εκανα τις μετρησεις μου επειδη ειχα τρομαξει στην αρχη με τα νουμερα που λεγονταν. Ειμαι σταθερα στα 4.5λτ/100χλμ με 4.8/100[/b πριν το μεγαλο σερβις. ΜΕτα το μεγαλο σερβις εχω πεσει στο 4.3λτ/100 με 4.6/100.Δλδ με ενα γεμισμα απο ταπα μεχρι αρχες στα κοκκινα εχω δει μια φορα 330 χλμ και τις αλλες στα 320 χλμ.Καθημερινη διαδρομη μαρουσι ελευσινα, οποτ θεωρειται μικτη.Και κινηση σε φαναρια και λιγο εθνικη, οπου συνηθως ειναι πυχτρα!!Οδηγηση νορμαλ,ελαφρυ χερι δεξι κτλ.Την εχω καταβρει με τη μοτο αυτη.Προσφερει οτι ακριβως ζηταγα!!!!

Με το συμπάθιο αδερφέ.. Μήπως έχεις πάρει nc750x και δεν το ξέρεις?  :2hysterical:

Σε TA κομματάκι δύσκολα αυτά τα νούμερα...

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #1337 on: Σάββατο 03 Ιούνιος 2017, 00:09:46 πμ
Θα συμφωνήσω με τον Horizons, εκτός και αν έχεις βρει πολύ καλό βενζινάδικο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Για πες μας και από πού βάζεις βενζίνη.

Sent from my Lenovo A7000-a using Tapatalk

Ηλίας Δημητριάδης

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #1338 on: Σάββατο 03 Ιούνιος 2017, 03:38:42 πμ
Σημερινη καταναλωση με ταχυτητες απο 120 εως 140 (σπανια 150) 6λτ/100
ΤΑ 650 2002

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1339 on: Σάββατο 03 Ιούνιος 2017, 05:15:15 πμ
Παιδες η δουλεια ειναι να ευχαριστιεστε τα μηχανακια σας ,ας καψετε κανα λιτρο παραπανω.
Το ΤΑ δεν καιει πολυ αποδεδειγμενα  .

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1340 on: Τετάρτη 07 Ιούνιος 2017, 07:49:01 πμ
Εχει καιρο να κινηθει το θεμα. Εχω μια ΤΑ 650 του 01. Την πηρα σε πολυ καλη κατασταση με 67.000χλμ. Εκανα τις μετρησεις μου επειδη ειχα τρομαξει στην αρχη με τα νουμερα που λεγονταν. Ειμαι σταθερα στα 4.5λτ/100χλμ με 4.8/100 πριν το μεγαλο σερβις. ΜΕτα το μεγαλο σερβις εχω πεσει στο 4.3λτ/100 με 4.6/100.Δλδ με ενα γεμισμα απο ταπα μεχρι αρχες στα κοκκινα εχω δει μια φορα 330 χλμ και τις αλλες στα 320 χλμ.Καθημερινη διαδρομη μαρουσι ελευσινα, οποτ θεωρειται μικτη.Και κινηση σε φαναρια και λιγο εθνικη, οπου συνηθως ειναι πυχτρα!!Οδηγηση νορμαλ,ελαφρυ χερι δεξι κτλ.Την εχω καταβρει με τη μοτο αυτη.Προσφερει οτι ακριβως ζηταγα!!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ φιλε μου, εχεις κανει σιγουρα λαθος. Ξαναμετρατο σωστα. Η καλυτερη τιμη που θα σου βγαλει θα ειναι κοντα στα 5,5lt/100km και αυτο με παααααρα πολυ συντηρητικη οδηγηση.....
Οι τιμες που αναφερεις δεν εχουν παρατηρηθεί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ Transalp, ουτε καν στο ψεκαστο 700 που καιει λιγο λιγοτερο απο το 650.

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #1341 on: Τετάρτη 07 Ιούνιος 2017, 15:15:43 μμ
Με έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων, βλέπε ευνοϊκό άνεμο, διαδρομή με κλίση κατηφορική, όχι μπαγάζια φορτωμένος, και πάρα μα πάρα πολύ ελαφρύ χέρι, οριακά ένα 4.8 να το πιάνει το 650. Αν δεν κάνω τόσο λάθος ο Νίκος Stoneman το έχει φτάσει σε τέτοια κατανάλωση σε κάποιο ταξίδι του. Προσωπικά, έχω πλησιάσει οριακά στα 5 λίτρα με την οδήγηση που προανέφερα, αλλά πλέον το ταξίδι καταντάει απίστευτα κουραστικό.

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #1342 on: Τετάρτη 07 Ιούνιος 2017, 23:51:00 μμ
Στο 4ήμερο που μας πέρασε σε 950 χιλιόμετρα σχεδόν έκαψα 55 λίτρα. Οι ταχύτητες ταξιδιού ήταν  κατά μ.ο. 120 χμ/ώρα.

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1343 on: Πέμπτη 08 Ιούνιος 2017, 01:53:43 πμ
Στο 4ήμερο που μας πέρασε σε 950 χιλιόμετρα σχεδόν έκαψα 55 λίτρα. Οι ταχύτητες ταξιδιού ήταν  κατά μ.ο. 120 χμ/ώρα.

Τοση ειναι η καταναλωση σε καλορυθμισμενο 650 με 120χμω και χωρις βαλιτσες, δηλ. 5.7-5.8λτ στα 100χμ. Καταναλωση γυρω στα 5 σε ταξιδι ειναι πιθανα δυνατη αν παει κανεις με 90χμω αλλα τοτε θα μπορουσε ναχει και 250αρι ή παπι. Η μικροτερη καταναλωση που εχω δει ειναι 5.2λτ/100χμ τα καλοκαιρια στη Χιο που τριγυρναω το νησι ραθυμα δικαβαλος.

Εδω στο Νησι που κανω commuting στη δουλεια καθε μερα (16.5+16.5=33χμ ημερησιως μεσα στο Λονδινο) η καταναλωση ητανε 6.05λτ σστα 100χμ για τρια χρονια (Σεπ'12-Αυγ'15) με 95αρα βενζινη Shell και 5.75λτ/100χμ απο τον Σεπ'15 μεχρι τωρα με 98αρα Shell V-Power - το επιπλεον κοστος αντισταθμιζεται σε ενα μεγαλο βαθμο απο την λιγο μικροτερη καταναλωση.

" the PouroDuro spirit "

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #1344 on: Πέμπτη 08 Ιούνιος 2017, 02:41:26 πμ
Στην κυριακάτικη βόλτα έκανα 310χλμ. με 15 λίτρα ακριβός, αρα είμουν στα 4,8. Δεν πίστευα στα μάτια μου, μπορούσα άνετα να φτάσω και τα 350χλμ. με ένα γέμισμα.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #1345 on: Πέμπτη 08 Ιούνιος 2017, 18:17:54 μμ
Η ρεζέρβα εμφανίστηκε στα 275 χλμ. :o Τι βενζίνη μου έβαλε ο τύπος στο Αντίριο;
Φούλαρα στα 285 και είχα 3,5 λίτρα μέσα στο ντεπόζιτο. Χρόνια είχα να δω τέτοια αυτονομία στο 700, πάντα σε ταξίδι εννοείται και ποτέ εντός συνόρων.

Keep riding !!!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1346 on: Πέμπτη 08 Ιούνιος 2017, 19:23:06 μμ
Το ψεκαστο 700 παιδες εχει σαφως μικροτερη καταναλωση απο τα καρμπυρατερατα 600/650. Οπως εχει ειπωθει/γραφει πολλες φορες εδω, αν η Χονδα ειχε κρατησει σχεδιαστικα το 650 σαν βαση για το 700 και ειχε βαλει τον ψεκαστο κινητηρα του 700, ή ακομα καλυτερα ενα λιγο διαφορετικο κιβωτιο με 6 ταχυτητες, και (μη συνδυασμενο) ABS, θα υπηρχε ενα "κανω τα-παντα-ολα" μηχανακι σε λογικη τιμη το οποιο θα ειχε πουλησει σαν ..hot cakes με βαση την παραδοση των 600/650 την οποια "εσπασε" με το 700.

Αλλα δυστυχως μετα το 2002 η Χονδα ενδιαφερεται για run-of-the-mill μηχανακια και δεν σχεδιαζει πια ground-breaking κατασκευες που δημιουργουσανε σχολη οπως εκανε παλια - το καινουργιο Αφρικα ειναι η εξαιρεση και βαλανε Ιταλοι το χερι στον σχεδιασμο.

" the PouroDuro spirit "

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #1347 on: Πέμπτη 08 Ιούνιος 2017, 21:04:11 μμ
Η κάτω των 5lt/100klm κατανάλωση στο 650 ιςως και να ειναι εφικτή με ρυθμούς ανάλογους του Νικόλα(Stoneman).
Ποτέ δεν σανίδωνε γκάζι ο Νικος.Οι αλλαγές του ηταν "γλυκές",όχι ψηλά και μην ξεχνάμε οτι κινούταν παντα δικαβαλος.Δεν ξέρω αν ανέβασε ποτέ πανω απο 110 ταχύτητα.Το είχε και τζιτζί το transalp του.
Αν ο φίλος μας παραπανω ειναι σε ανάλογους ρυθμούς και μονοκάβαλος γιατί να μην πέσει παρακάτω;

Στα 5,5-5,8 έβλεπα εγώ στα 600άρια μου.Επαιζε και το απο που γέμιζα..
Αν τσιτωνα... ΑΚΟΥΜΠΑΓΑ  ;D

Θα αναφέρω επισης οτι με:
Cbf 600 s καρμπυρατερατο
δικαβαλος
σε ρυθμό 100-110 συνέχεια 6η
Ωρωπός Πρεβεζας-Ηγουμενίτσα-Κερκυρα(βόλτα βόρεια και κεντρικά)-Ηγουμενίτσα-Ωρωπός Πρεβεζας
Ειδα 4,6lt/100klm και δεν το πίστευα..

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #1348 on: Παρασκευή 09 Ιούνιος 2017, 02:44:01 πμ
Το ψεκαστο 700 παιδες εχει σαφως μικροτερη καταναλωση απο τα καρμπυρατερατα 600/650. Οπως εχει ειπωθει/γραφει πολλες φορες εδω, αν η Χονδα ειχε κρατησει σχεδιαστικα το 650 σαν βαση για το 700 και ειχε βαλει τον ψεκαστο κινητηρα του 700, ή ακομα καλυτερα ενα λιγο διαφορετικο κιβωτιο με 6 ταχυτητες, και (μη συνδυασμενο) ABS, θα υπηρχε ενα "κανω τα-παντα-ολα" μηχανακι σε λογικη τιμη το οποιο θα ειχε πουλησει σαν ..hot cakes με βαση την παραδοση των 600/650 την οποια "εσπασε" με το 700.

Αλλα δυστυχως μετα το 2002 η Χονδα ενδιαφερεται για run-of-the-mill μηχανακια και δεν σχεδιαζει πια ground-breaking κατασκευες που δημιουργουσανε σχολη οπως εκανε παλια - το καινουργιο Αφρικα ειναι η εξαιρεση και βαλανε Ιταλοι το χερι στον σχεδιασμο.

George τα ειπες ολα για το τελευταιο (απογοητευτικο...) transalp σε ενα ποστ

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #1349 on: Παρασκευή 09 Ιούνιος 2017, 03:44:42 πμ
 οσο ειχα το ΤΑ κατω απο 6,5/100 ποτε δεν ειχα. και αυτα με ...90χλμ. τωρα με το ντερο...δικαβαλος, σε εθνικη οδο με 130-140 χλμ η καταναλωση ηταν 5.80/100

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...