Hellas Transalp Forum

Σφύριγμα με το κλείσιμο του κινητήρα

karam · 14796

Offline karam

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • born to ride...
on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 22:57:08 μμ
Γειά σας.
Έχω ένα ΤΑ 2004 και έχω παρατηρήσει ότι κλείνοντας τον κινητήρα (είτε με διακόπτη είτε με κλειδί),
τις πιο πολλές φορές ακούω από κάτω αριστερά ένα στιγμιαίο σφύριγμα, κάτι σαν να κλείνει κάποια βαλβίδα.
Επειδή ανησύχησα για κανένα ηλεκτρονικό πρόβλημα, ρώτησα 2 μηχανικούς και πήρα 2 διαφορετικές απαντήσεις.

Εκδοχή 1η: ότι κάποια ΤΑ το κάνουν και προέρχεται από την τρόμπα του αέρα. Τα αφήνει να κυκλοφορούν κανονικά, μέχρι
τα συμπτώματα να γίνουν πιο εμφανή, οπότε και πάνε για αλλαγή τρόμπας (200 €)  :o
Εκδοχή 2η:  ότι αν δεν μου το έκανε, τότε θα έπρεπε να ανυσηχώ, μιας και με το κλείσιμο, ξεφουσκώνει κάποια
βαλβίδα-μεμβράνη σχετική με την παροχή καυσίμου...

Άντε βγάλει άκρη με τους ειδικούς!  :)

Γνωρίζει κανείς τίποτα σχετικά με αυτό;

Ευχαριστώ

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 23:21:56 μμ
Και τα δυο κουφά μου φαίνονται.
Ποια τρόμπα αέρα ? μονο το κεφάλι του μηχανικού μπορεί να έχει τέτοια...
Δεν υπάρχει τρόμπα αέρα στο μηχανάκι.
Αν εννοεί το σωληνάκι υποπίεσης (τραβάει ο κύλινδρος λιγο αέρα απο σωληνάκι που ειναι συνδεδεμένο
στο ρουμπινέτο της βενζίνης)
δεν υπάρχει τρόμπα... μονο σωληνάκι σε μια τρύπα και κάνει 2-3 ευρώ η αντικατάσταση .(μπορει να έχει βγει.. τι να χαλάσει απο αυτο)

η 2η εκδροχή ...τι να πω... για το ξεφούσκωμα.Στον ίδιο μηχανικό πάς και τον γάιδαρο της φωτό (btw. καλο avatar)
Υπάρχει μια μεμβράνη στο ρουμπινέτο οσο ενα ευρω μεγεθος που πάλλεται. Δε φουσκώνει ξεφουσκώνει... αλλιως θα λεγοταν μπαλόνι
και αλλη μία μεσα στα καρμπ που δεν ακούγεται τίποτα απο εκει.

Απο κάτω αριστερα το μονο που μπορεί να ακους ειναι η αντλία νερού (η φτερωτή)
Τοποθετησε πιο προσεκτικά το αφτί σου και ακουμπωντας το ΄χερι πανω της προσπαθησε να διαπιστώσεις αν ειναι απο αυτη.

Καλού κακού δες και τα νερά του ψυγείου οτι υπάρχουν και κυκλοφορούν

Offline karam

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • born to ride...
Reply #2 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 23:44:24 μμ
Και τα δυο κουφά μου φαίνονται.
Ποια τρόμπα αέρα ? μονο το κεφάλι του μηχανικού μπορεί να έχει τέτοια...
Δεν υπάρχει τρόμπα αέρα στο μηχανάκι.
Αν εννοεί το σωληνάκι υποπίεσης (τραβάει ο κύλινδρος λιγο αέρα απο σωληνάκι που ειναι συνδεδεμένο
στο ρουμπινέτο της βενζίνης)
δεν υπάρχει τρόμπα... μονο σωληνάκι σε μια τρύπα και κάνει 2-3 ευρώ η αντικατάσταση .(μπορει να έχει βγει.. τι να χαλάσει απο αυτο)

η 2η εκδροχή ...τι να πω... για το ξεφούσκωμα.Στον ίδιο μηχανικό πάς και τον γάιδαρο της φωτό (btw. καλο avatar)
Υπάρχει μια μεμβράνη στο ρουμπινέτο οσο ενα ευρω μεγεθος που πάλλεται. Δε φουσκώνει ξεφουσκώνει... αλλιως θα λεγοταν μπαλόνι
και αλλη μία μεσα στα καρμπ που δεν ακούγεται τίποτα απο εκει.

Απο κάτω αριστερα το μονο που μπορεί να ακους ειναι η αντλία νερού (η φτερωτή)
Τοποθετησε πιο προσεκτικά το αφτί σου και ακουμπωντας το ΄χερι πανω της προσπαθησε να διαπιστώσεις αν ειναι απο αυτη.

Καλού κακού δες και τα νερά του ψυγείου οτι υπάρχουν και κυκλοφορούν

Η πιο πιθανές αιτίες είναι αυτές που μου λες.
Σχετικά με τα νερά του ψυγείου, φαίνονται όλα φυσιολογικά. Δεν έχω παρατηρήσει και τίποτα
περίεργες υψηλές θερμοκρασίες κατά τη λειτουργία.
Μάλλον φαίνεται να είναι σχετικό με την αντλία νερού.
Το θέμα είναι τόσο ανησυχητικό ώστε να το ψάξω περισσότερο;
Ή να συμβιώσω με αυτό και να κάτσω στα αυγά μου θεωρώντας το σαν φυσιολογικό "κλείσιμο" της αντλίας;

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #3 on: Τετάρτη 26 Σεπτέμβριος 2007, 23:46:35 μμ
  Τρόμπα αέρα??? Τι άλλο θα ακούσουν ακόμη τα αυτιά μου?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 00:27:34 πμ
Σε όλους τους V52 κινητήρες της Χόντα όταν δβήνεις τον κινητήρα ακούγεται ένα "κλακ" από το σαζμάν, δηλ. έναν ήχο σαν να σου δίνει την εντύπωση ότι κλειδώνει κάτι. Ο ήχος αυτός δεν παρομοιάζεται όμως με σφύριγμα. Ελπίζω να μην τον μπερδεύεις με αυτό τον ήχο.

Η τρόμπα νερού δεν κάνει θόρυβο, ούτε ακούγεται, εκτός και αν έχει κάποια φθορά οπότε κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο και όχι τόσο σαν σφύριγμα.

Ο διακόπτης βενζίνης (όπως είπε ο Κώστας) έχει στο πλάι ένα ακροφύσιο που συνδέεται με ένα σωληνάκι με την εισαγωγή του πίσω κυλίνδρου. Στο σωληνάκι ρουφιέται αέρα προς τον κύλινδρο. Ελέγχεις αν αυτό έχει πουθενά κάποια τρύπα ή δεν κάνει καλή σύνδεση και στα δυο του άκρα.

Το ΤΑ σου είναι αγορασμένο στην Ελλάδα ή εισαγωγής?
Το "σφύριγμα" που αναφέρεις ακούγεται στιγμιαία μόλις κλείσεις τον κινητήρα ή λίγο μετά?
Αν ανεβάσεις στροφές και κλείσεις εκείνη τη στιγμή τον κινητήρα, ακούγεται πιο έντονα ή πιο ρυθμικά?

Πάντως αυτά που σου είπαν οι (δήθεν) ειδικοί είναι ανέκδοτα καλύτερα και από αυτά του Τοτού! Δηλ. για γέλια!
« Last Edit: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 00:29:14 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 00:38:09 πμ
Πάντως μου άρεσε πολύ ο 1ος ειδικός που θέλει και €200 να αλλάξει κάτι που επάνω στο μηχανάκι ΔΕΝ υπάρχει! Φαντάσου και να υπήρχε πόσα θα ζήταγε!

Αν πηγαίνεις όμως σε αυτόν το μηχανάκι για service, σίγουρα θα στο χρεώσει κάποια φορά! Δεν θα το γλυτώσεις!

ΥΓ: Εκτός και αν είπε για τρόμπα νερού και εσύ κατάλαβες τρόμπα αέρα.
« Last Edit: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 00:43:03 πμ by Chris_de_Ze »

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 02:54:46 πμ
Το ΤΑ 650 έχει όπως και άλλες μοτοσυκλέτες, προκειμένου να περνούν τις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές καυσαερίως, ένα σύστημα ψεκασμού καθαρού αέρα στις εξόδους των καυσαερίων από την κεφαλή.
Ο ψεκασμός αυτός γίνεται μέσω κάποιων βαλβίδων τύπου reed (μία σε κάθε κεφαλή), οι οποίες ανοίγουν όταν ανοίγουμε το γκάζι και κλείνουν όταν το κλείνουμε (με την μοτοσυκλέτα γδυμένη, το κλείσιμο ακούγεται όταν πλησιάσεις το αυτή σε κάποια κεφαλή - ένα χαρακτηριστικό μεταλικό τικ).

Δεν ξέρω μήπως ο "φωστήρας" μηχανικός αναφέρεται σε πρόβλημα σε αυτό και στο σύστημα που ενεργοποιεί την όλη διαδικασία.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 04:14:17 πμ
Το ΤΑ 650 έχει όπως και άλλες μοτοσυκλέτες, προκειμένου να περνούν τις όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές καυσαερίως, ένα σύστημα ψεκασμού καθαρού αέρα στις εξόδους των καυσαερίων από την κεφαλή.
Ο ψεκασμός αυτός γίνεται μέσω κάποιων βαλβίδων τύπου reed (μία σε κάθε κεφαλή), οι οποίες ανοίγουν όταν ανοίγουμε το γκάζι και κλείνουν όταν το κλείνουμε (με την μοτοσυκλέτα γδυμένη, το κλείσιμο ακούγεται όταν πλησιάσεις το αυτή σε κάποια κεφαλή - ένα χαρακτηριστικό μεταλικό τικ).

Δεν ξέρω μήπως ο "φωστήρας" μηχανικός αναφέρεται σε πρόβλημα σε αυτό και στο σύστημα που ενεργοποιεί την όλη διαδικασία.

Αυτό όμως δεν σφυράει! Και το "τσικ" είναι ανεπαίσθητο!

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #8 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 17:07:43 μμ
Μήπως τελικά ο κινητήρας σφυρίζει για να το παίξει αδιάφορος?  :goofy:

Και οι βόμβες όταν πέφτουν, κάνουν κι αυτές ένα σφύριγμα για τον ίδιο λόγο....

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline karam

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • born to ride...
Reply #9 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 19:38:51 μμ
Σε όλους τους V52 κινητήρες της Χόντα όταν δβήνεις τον κινητήρα ακούγεται ένα "κλακ" από το σαζμάν, δηλ. έναν ήχο σαν να σου δίνει την εντύπωση ότι κλειδώνει κάτι. Ο ήχος αυτός δεν παρομοιάζεται όμως με σφύριγμα. Ελπίζω να μην τον μπερδεύεις με αυτό τον ήχο.

Η τρόμπα νερού δεν κάνει θόρυβο, ούτε ακούγεται, εκτός και αν έχει κάποια φθορά οπότε κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο και όχι τόσο σαν σφύριγμα.

Ο διακόπτης βενζίνης (όπως είπε ο Κώστας) έχει στο πλάι ένα ακροφύσιο που συνδέεται με ένα σωληνάκι με την εισαγωγή του πίσω κυλίνδρου. Στο σωληνάκι ρουφιέται αέρα προς τον κύλινδρο. Ελέγχεις αν αυτό έχει πουθενά κάποια τρύπα ή δεν κάνει καλή σύνδεση και στα δυο του άκρα.

Το ΤΑ σου είναι αγορασμένο στην Ελλάδα ή εισαγωγής?
Το "σφύριγμα" που αναφέρεις ακούγεται στιγμιαία μόλις κλείσεις τον κινητήρα ή λίγο μετά?
Αν ανεβάσεις στροφές και κλείσεις εκείνη τη στιγμή τον κινητήρα, ακούγεται πιο έντονα ή πιο ρυθμικά?

Πάντως αυτά που σου είπαν οι (δήθεν) ειδικοί είναι ανέκδοτα καλύτερα και από αυτά του Τοτού! Δηλ. για γέλια!

Για να μην αδικώ τον πρώτο μηχανικό, τώρα που μου το λέτε, για τρόμπα νερού μου μίλησε ο άνθρωπος (λάθος δικό μου που έγραψα για την ανύπαρκτη τρόμπα αέρα), ενώ ο δεύτερος, αν θυμάμαι καλά, μου μίλησε για κάτι που το αναφέρατε, τη φυσιολογική λειτουργία του συστήματος ψεκασμού κατά το κλείσιμο.
Sorry πάντως για τις ανακριβείς πληροφορίες, αλλά ως άσχετος περί μηχανολογικών/ηλεκτρολογικών, αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο στην όλη ιστορία, ήταν εάν αυτή η ένδειξη χρειάζεται ψάξιμο πριν φάω καμμιά χειρότερη ζημιά, ή να την αγνοήσω. Γιαυτό ρώτησα το forum κυρίως για να δω εάν το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος.

Το ΤΑ μου είναι αγορασμένο στην Ελλάδα μεταχειρισμένο από ιδιώτη πέρσι τον Αύγουστο μοντ. 2004 με 21700 Km (έτσι έγραφε τουλάχιστον το κοντέρ) με 4000€. Πρώην κάτοχος εισαγώμενου Honda Degree 250cc από το 1998 μέχρι πέρσι που μου έσπασε κάτι γρανάζια του μοτέρ και το απέσυρα λόγω κόστους επισκευής... :'(

Το "σφύριγμα" που αναφέρω, ακούγεται στιγμιαία αμέσως μόλις κλείσω τον κινητήρα και όχι πάντα και για να γίνω πιο ακριβής, μοιάζει με κλαψούρισμα από γατάκι... :) Σίγουρα πάντως δεν είναι "κλακ"

Σας μιλάω από το Ηράκλειο της Κρήτης και αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω για να είμαι επιφυλακτικός με τους αετονύχηδες μηχανικούς για τους οποίους άσχετοι σαν και εμένα είναι εύκολη λεία... :-\ Προσπαθώ πάντως σιγά σιγά... :)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Πέμπτη 27 Σεπτέμβριος 2007, 21:53:42 μμ
ΥΓ: Εκτός και αν είπε για τρόμπα νερού και εσύ κατάλαβες τρόμπα αέρα.

Άρα μιλάμε για τρόμπα νερού. Αυτή δύσκολα χαλάει πάντως. Αν όμως έχει αρχίσει η φθορά στο ρουλεμάν της τότε κάποια στιγμή θα "τα φτύσει" και ο κινητήρας θα ανεβάσει θερμοκρασία. Αν τότε είσαι σε ταξίδι, πρόβλημα!

Προγραμμάτισε να την αλλάξεις κάποια στιγμή (αν όντως επιβεβαιωμένα είναι αυτό το πρόβλημα).  Συνήθως η χαλασμένη αντλία κάνει ένα θόρυβο και με τον κινητήρα σε λειτουργία, όχι μόνο όταν τον σβήνεις. Προσπάθησε (εν λειτουργία) να απομονώσεις ακουστικά αν έρχεται κάποιος θόρυβος από αυτήν.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Παρασκευή 28 Σεπτέμβριος 2007, 07:14:56 πμ
Το κάνει και στο δικό μου όπως επίσης και σε ενός γνωστού μου (οπότε τρίτωσε  ;D ;D). Δεν το κάνει πάντα και μου το έκανε από τότε που το πήρα(brand new), το έιχα πει στον μηχανικό μου να το ακούσει όποτε το πήγαινα για service αλλά όπως πάντα οι γαμ :censored: :censored: νοι θόρυβοι σταματάνε όταν πας στον μηχανικό και ξαναξεκινάνε μόλις το πάρεις. Αφού το έψαξα και εγώ και δεν μπόρεσα να το βρω το παράτησα και άμα παρουσιάσει τίποτα τότε θα δούμε...

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline karam

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • born to ride...
Reply #12 on: Παρασκευή 28 Σεπτέμβριος 2007, 21:29:25 μμ
Το κάνει και στο δικό μου όπως επίσης και σε ενός γνωστού μου (οπότε τρίτωσε  ;D ;D). Δεν το κάνει πάντα και μου το έκανε από τότε που το πήρα(brand new), το έιχα πει στον μηχανικό μου να το ακούσει όποτε το πήγαινα για service αλλά όπως πάντα οι γαμ :censored: :censored: νοι θόρυβοι σταματάνε όταν πας στον μηχανικό και ξαναξεκινάνε μόλις το πάρεις. Αφού το έψαξα και εγώ και δεν μπόρεσα να το βρω το παράτησα και άμα παρουσιάσει τίποτα τότε θα δούμε...

Ευχαριστώ ρε συ Πέτρο, αυτό ήθελα να ακούσω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όσους κατόχους ΤΑ έχω ρωτήσει, κανείς δεν είχε παρατηρήσει κάτι τέτοιο και άρχισα να πιστεύω ότι εκτός από άσχετος σε μηχανολογικά, είμαι συνάμα και γκαντέμης. Έχει καεί η γούνα μου αρκετές φορές στο παρελθόν με περίεργες ζημιές στα καλά καθούμενα με το 250αράκι το Degree που δεν υπάρχει πλέον... :'(

Το δικό σου ΤΑ τί μοντέλο είναι;

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Σάββατο 29 Σεπτέμβριος 2007, 06:46:58 πμ
Η κουκλίτσα μου είναι μια σπανιόλα του 2002 ;)

Πέτρος
XL650V

Offline Kostas P

• Οδηγάρα
Reply #14 on: Κυριακή 30 Σεπτέμβριος 2007, 00:07:42 πμ
Ο ήχος αυτός είναι από την αντλία νερού, το κάνει και στο δικό μου 2004! Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας!
Στο μοντελο 1999 που είχα, η καινούργια αντλία νερού που είχα αλλάξει έκανε ακριβώς τον ίδιο θόρυβο!
Αν δεν κάνω λάθος ο θόρυβος προέρχεται από την τριβή μιας τσιμούχας που βρίσκεται στον άξονα της φτερωτής και ακούγεται αμέσως πρίν το σταμάτημα της αντλίας στο σβήσιμο του κινητήρα.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Κυριακή 30 Σεπτέμβριος 2007, 01:47:37 πμ
Ουφ! Ευχαριστώ βρε Κώστα, να ΄σαι καλά, ας πούμε ότι μπορώ να είμαι ήρεμος τώρα.

Πέτρος
XL650V

costas

• Guest
Reply #16 on: Κυριακή 30 Σεπτέμβριος 2007, 03:28:42 πμ
σου ... σφυ...ρίίίίί.....ζωωωωωω!!!!!!!!!!

Offline MrVoidGr

• WhatGoesAroundComesAround
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Κυριακή 11 Αύγουστος 2024, 02:11:00 πμ
Καλησπέρα στην ομάδα ! Εμένα παιδιά σήμερα μου το έκανε μετά από πόσα χρόνια που την έχω (ta 600 του 99) το θέμα μου είναι ότι εγώ πριν εμφανιστεί το σφύριγμα αυτό έκοψα το λαστιχακι της υποπίεσης που πάει στον κύλινδρο γιατί είχε κάπως ξεραθεί λίγο στο σημείο που πάει στον κύλινδρο 1-1.5cm από εκεί κ πίσω ( στην ουσία εκεί που κάνει ας πούμε την στροφή) και με το που έκατσα λίγο να ρυθμίσω λίγο τα pilots (αφού όμως μου άναψε κάνα 2 φορές το βεντιλατερ άρχισε ο ήχος ) στης χαμηλές στροφες 950-1000 ακούγεται και όταν κλείσω διακοπή. Θα πάω να της κάνω ένα μπάνιο τώρα κ θα κοιτάξω μήπως είναι από το λάστιχο αυτό αλλιώς άμα είναι αντλία νερού; Να αρχίσω να φοβάμαι; Γιατί έχω ταξίδι τώρα τέλος 22 του μήνα κ γυρνάω αρχές Σεπτέμβρη.
« Last Edit: Κυριακή 11 Αύγουστος 2024, 02:14:46 πμ by MrVoidGr »

Offline MrVoidGr

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Κυριακή 11 Αύγουστος 2024, 03:41:58 πμ
Παιδιά τελικά ήταν το λάστιχο της υποπίεσης! Είχε τσακίσει στο ρουμπινετο και με το που το απελευθέρωσα
Το σφύριγμα έφυγε !!

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 11 Αύγουστος 2024, 14:54:52 μμ
Όλα καλά λοιπόν !!!

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline MrVoidGr

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #20 on: Πέμπτη 15 Αύγουστος 2024, 03:56:31 πμ
Τελικά όχι όλα καλά  :( πάλι το άκουσα σήμερα τι μπορεί να είναι;; Μια το ακούω από χαμηλά κοντά στην τρόμπα νερου, μια το ακούω σχεδόν πάνω από το δοχείο του αντιψυκτικου, και το θέμα είναι ότι στς 1000 στροφές ακούγεται συνέχεια άμα ανεβάσω σταματάει. Όταν ζεσταθεί αρκετά ή πρίν ανάψει το βεντιλατερ κ μετά ακούγεται, νωρίτερα οχι
« Last Edit: Πέμπτη 15 Αύγουστος 2024, 06:16:08 πμ by MrVoidGr »

Offline MrVoidGr

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2024, 03:47:22 πμ
Παιδιά να φοβάμαι γιατί σε 2 μέρες πάω Κρήτη κ έχουμε διαδρομές on και off road;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #22 on: Τρίτη 20 Αύγουστος 2024, 05:09:18 πμ
Σφύριγμα ακούγεται από υποπίεση δλδ όταν ρουφάει αέρα η απο πίεση δλδ όταν δίνει αέρα.
Στο μηχανάκι δεν υπάρχει πουθενά αέρας υπό πίεση , έχεις μονο τις υποπιέσεις στο ρουμπινέτο αριστερά και στην βαλβίδα του PAIR στα δεξιά .

Ομως μπορεί κ να ακούγεται η αναπνοή του τεπόζιτου , η αν έχεις κάνει κάποια εργασία τελευταία να έχει πλακωθεί η να έχει τσακίσει κάποιο σωληνάκι.
Αυτό συνήθως ακούγεται οταν παρκάρεις το μηχανάκι, κ μκπορείς να το ελέγξεις αν βγάλεις την τάπα με το δεύτερο κλειδί να δείς αν σταματήσει.

Μιλάμε όμως για σφύρισμα σαν να σφυρίζει ανθρωπος ετσι? Οχι πχ σφύριγμα απο ρουλεμάν .

Το δοχείο διαστολής έχει σωστή στάθμη? Εχεις ελέγξει το σωλήνα υπερχείλισης του δοχείου κ το σωλήνα που απο το δοχείο πάει στην τάπα του δεξιού ψυγείου?

Στο παρουσιάζει όταν σβήσεις κινητήρα, η όταν είναι ο κινητήρας στο ρελαντί? Αυξομειώνεται με τις στροφές του κινητήρα?

Offline MrVoidGr

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #23 on: Τετάρτη 21 Αύγουστος 2024, 06:38:47 πμ
Είχα διαρροή από ένα κολάρο το οποίο το έφτιαξα αλλά έκανα μερικά χιλιόμετρα μέχρι να το βρω ότι αυτό ήταν η αιτία που είχα χάσει αντιψυκτικό και ανέβαζε θερμοκρασία όταν ήμουν σε κίνηση, μετά εν κινήσει δεν ακουγόταν τίποτα όταν σταματούσα έκανε ένα σφύριγμα στο ρελαντί, όταν ανέβαζα λίγες στροφές έφευγε το σφύριγμα, όταν έβαζα το πρωί που ήταν κρύα η μηχανή  δεν ακουγόταν τίποτα, όταν έκανα μερικά χιλιόμετρα και έπιανε νορμάλ θερμοκρασία η μηχανή ακουγοτανε ένα πολύ μικρό σφύριγμα στο σβήσιμο της μηχανής.
Πήρα αντιψυκτικό έβαλα στο ψυγείο έβαλα και στο δοχείο διαστολής, αφού την άφησα να ζεσταθεί καλά και να ανάψει το βεντιλατέρ 2 φορές ακουγόταν στο ρελαντί πολύ λιγότερο έως κ καθόλου. Την επόμενη ημέρα αφού έκανα μερικά χιλιόμετρα ακούω ένα πάρα πολύ μικρό σφύριγμα όταν την σβήσω.
Από ότι είδα και σε ξένα φόρουμ παίζει να έχει ανάψει κάποιο λαστιχάκι που έχει η τρόμπα επειδή δούλεψε ας πούμε ποίο στεγνή
Μετά την κρήτη θα την αλλάξω. Πιστεύω να μη μου χαλάσει πάνω στις διακοπές γιατί πλέον το σφύριγμα που έκανε, τώρα είναι απειροελάχιστο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #24 on: Πέμπτη 22 Αύγουστος 2024, 04:43:33 πμ
Η τρόμπα νερού αν δεν στάζει δεν έχει θέμα, εκτός φυσικά αν έχει θέμα το εσωτερικό οριγκ κ μπερδεύει τα νερά με τα λάδια.
 Γνώμη μου μην την αλλάξεις αφού είναι και το κόστος πολύ υψηλό πριν σιγουρευτείς η πάρεις μια γνώμη κ απο ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

Το να μείνει η τρόμπα στεγνή εκεί που βρίσκεται το βρίσκω χλωμό, γιατί είναι τόσο χαμηλά που θα είχε ψηθεί ο κινητήρας.

Το ψυκτικό που χρησιμοποιείς είναι της προκοπής?