Σε όλους τους V52 κινητήρες της Χόντα όταν δβήνεις τον κινητήρα ακούγεται ένα "κλακ" από το σαζμάν, δηλ. έναν ήχο σαν να σου δίνει την εντύπωση ότι κλειδώνει κάτι. Ο ήχος αυτός δεν παρομοιάζεται όμως με σφύριγμα. Ελπίζω να μην τον μπερδεύεις με αυτό τον ήχο.
Η τρόμπα νερού δεν κάνει θόρυβο, ούτε ακούγεται, εκτός και αν έχει κάποια φθορά οπότε κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο και όχι τόσο σαν σφύριγμα.
Ο διακόπτης βενζίνης (όπως είπε ο Κώστας) έχει στο πλάι ένα ακροφύσιο που συνδέεται με ένα σωληνάκι με την εισαγωγή του πίσω κυλίνδρου. Στο σωληνάκι ρουφιέται αέρα προς τον κύλινδρο. Ελέγχεις αν αυτό έχει πουθενά κάποια τρύπα ή δεν κάνει καλή σύνδεση και στα δυο του άκρα.
Το ΤΑ σου είναι αγορασμένο στην Ελλάδα ή εισαγωγής?
Το "σφύριγμα" που αναφέρεις ακούγεται στιγμιαία μόλις κλείσεις τον κινητήρα ή λίγο μετά?
Αν ανεβάσεις στροφές και κλείσεις εκείνη τη στιγμή τον κινητήρα, ακούγεται πιο έντονα ή πιο ρυθμικά?
Πάντως αυτά που σου είπαν οι (δήθεν) ειδικοί είναι ανέκδοτα καλύτερα και από αυτά του Τοτού! Δηλ. για γέλια!
Για να μην αδικώ τον πρώτο μηχανικό, τώρα που μου το λέτε, για τρόμπα νερού μου μίλησε ο άνθρωπος (λάθος δικό μου που έγραψα για την ανύπαρκτη τρόμπα αέρα), ενώ ο δεύτερος, αν θυμάμαι καλά, μου μίλησε για κάτι που το αναφέρατε, τη φυσιολογική λειτουργία του συστήματος ψεκασμού κατά το κλείσιμο.
Sorry πάντως για τις ανακριβείς πληροφορίες, αλλά ως άσχετος περί μηχανολογικών/ηλεκτρολογικών, αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο στην όλη ιστορία, ήταν εάν αυτή η ένδειξη χρειάζεται ψάξιμο πριν φάω καμμιά χειρότερη ζημιά, ή να την αγνοήσω. Γιαυτό ρώτησα το forum κυρίως για να δω εάν το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος.
Το ΤΑ μου είναι αγορασμένο στην Ελλάδα μεταχειρισμένο από ιδιώτη πέρσι τον Αύγουστο μοντ. 2004 με 21700 Km (έτσι έγραφε τουλάχιστον το κοντέρ) με 4000€. Πρώην κάτοχος εισαγώμενου Honda Degree 250cc από το 1998 μέχρι πέρσι που μου έσπασε κάτι γρανάζια του μοτέρ και το απέσυρα λόγω κόστους επισκευής...

Το "σφύριγμα" που αναφέρω, ακούγεται στιγμιαία αμέσως μόλις κλείσω τον κινητήρα και όχι πάντα και για να γίνω πιο ακριβής, μοιάζει με κλαψούρισμα από γατάκι...

Σίγουρα πάντως δεν είναι "κλακ"
Σας μιλάω από το Ηράκλειο της Κρήτης και αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω για να είμαι επιφυλακτικός με τους αετονύχηδες μηχανικούς για τους οποίους άσχετοι σαν και εμένα είναι εύκολη λεία...

Προσπαθώ πάντως σιγά σιγά...