Hellas Transalp Forum

Νεο θυμα κλοπης.

sotiris1 · 43259

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
  • Τα καταφερα!!!μου πηρε 7 ημερες για να βαλω φωτο
on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 06:58:09 πμ
Γιασας παιδια.
Επεσα και εγω θυμα κλοπης.Μου εγδυσαν το σπιτι μου στην κυριολεξια.ΠραγματικαΤΟΥς ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ γιατι πρεπει να δουλεψαν πολυ σκληρα.
Το προβλημα ομωσ το μεγαλο ειναι οτι ολοι μας εχουμε αρπαξη καποιο ψυχολογικο στην οικογενεια και παλευω να κρατησω ισοροποιοες.
Τι τα λεω ομως αυτα?
Καληνυχτα!!!!!!!!!!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 07:10:10 πμ
υπομονη φιλε και καλα κουραγια.
το εχω ζησει(ευτηχως μονο υλικες ζημιες και οχι αμεσα οικονομικες) και σε νιωθω.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 07:29:54 πμ
Τι τα λεω ομως αυτα?
Καληνυχτα!!!!!!!!!!

Γι'αυτό είμαστε εδώ Σωτήρη... Γιά τις χαρές και γιά τις λύπες. Τι να πω...κάθε απώλεια είναι σημαντική, το έχω νοιώσει και γω... Καλή δύναμη και ευχομαι να τα πιάσουν τα καθίκια.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #3 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 08:29:11 πμ
Τι τα λεω ομως αυτα?
Καληνυχτα!!!!!!!!!!

Σωτηρη..... Αυτο ειναι κατι παραπανω απο δυσαρεστο τοσο οικονομικα και προπαντων ψυχολογικα, οπως το λες...
ΑΛΛΑ, μετα απο τη νυχτα, ξημερωνει μια καινουρια μερα!
Και ακομα και αν δε βλεπεις τον ηλιο, εκει ειναι αυτος, πισω απο τα συννεφα....
Λιγο αερακι θελει να καθαρισουν...

Υπομονη και μη μασατε!!

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #4 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 18:13:21 μμ
ειναι δυσκολο ψυχολογικα πρωτα και μετα οικονομικα. προσπαθησε να ξεχασεις το τι σου πηραν γιατι ειναι ψυχοφθορο. δες για την ασφαλεια τι μπορεις να κανεις (καγκελα, συναγερμο ) και γυρισε σελιδα σαν να ηταν ενα κακο ονειρο. ακομα και να τους βρουνε, δεν θα σου γυρισουν τιποτα πισω, μονο η ηθικη ικανοποιηση θα σου μεινει... οποτε σκεψου μονο θετικα.... τον αδελφο μου τον εκλεψαν 7 φορες (!!!) μεσα σε 2 χρονια (τον ειχαν βαλει στο ματι...) αναμεσα σε ολα ηταν και η μηχνη του (ΚΤΜ Duke II) μεσα απο το γκαραζ της πολυκατοικιας...

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 00:37:08 πμ
Όχι ρε γμτο!!!
Ελπίζω να μην ήσασταν μέσα... :-\ :-\ :-\ :-\

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 03:59:15 πμ
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και ευχομαι να μην σημβει(ξανασυμβει)σε κανεναν.
Το καλο ειναι οτι δεν ειμασταν μεσα και πιθανον να γλυτωσαμε την ζωη μας.
Πιστευω οτι θα χρειαστη αρκετος χρονος για να συνελθει η οικογενεια γιατι παλευω 12 χρονια με προσωπικη εργασια να φτιαξω αυτο το σπιτι και τα τελευταια 2 το εξοπλιζω σιγα σιγα με τα ηλεκτρικα και ηλεκτρονικα ωστε οταν θα ερθει η ωρα να παρω την συνταξη μου σε 2 χρονια να ειναι ετοιμο και νοικοκυρεμενο.
Τωρα δεν θελω ουτε να ξαναπαω γιατι εκει ηταν και ο κοπος της γυναικας μου.
Ασε που κατι μου λεει μεσα μου οτι θα ξαναπανε για τα υπολοιπα.
Ειληκρινα δεν θελω να τους δω αν τους βρουνε,ασ τους δικαση ο θεος.
Ισως και εγω να εκανα κατι στα54 χρονια μου χωρις να το εχω καταλαβη και τυμωρηθηκα με αυτον τον τροπο απο τον θεο.Ασ ειναι ετσι.

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #7 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 04:52:50 πμ
Τιποτα δεν εχεις κανει ρε Σωτηρη... μη φτανεις στο σημειο να κατηγορεις τον εαυτο σου για τους αλητες!!

Αστυνομια, σημανση φωναξες?

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 05:43:58 πμ
ο κλεφτης και ο ψευτης, τον πρωτο χρονο χαιρονται...και δυστυχως εχουμε γεμισει και απο τα δυο ειδη... καποια στιγμη θα το βρουνε μπροστα τους, εσυ κοιτα να το ξεπερασεις για να μπορεσεις να βοηθησεις και την υπολοιπη οικογενεια να το ξεπερασει γρηγορα. τα υλικα αγαθα αναπληρωνονται αργα η γρηγορα... 

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 07:03:35 πμ
Τιποτα δεν εχεις κανει ρε Σωτηρη... μη φτανεις στο σημειο να κατηγορεις τον εαυτο σου για τους αλητες!!

Αστυνομια, σημανση φωναξες?
Ναι Γιωργο ηρθαν ολοι,και η σημανση μου εβαψε και το σπιτι,καιτωρα τρεχω για διαφορα χαρτια στης αστυνομιες πραγμα που δεν το ηθελα ποτε στην ζωη μου.Νοσοκομοια και αστυνομοιες.Το Μεγα λαθος μου ηταν οτι δεν εχω βαλει συναγερμο και ισως καποιος φιλος απο εδω αν δεν του ειναι κοπος να μου δωσει πληροφοριες για συναγερμους.

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
Reply #10 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 07:08:45 πμ
ο κλεφτης και ο ψευτης, τον πρωτο χρονο χαιρονται...και δυστυχως εχουμε γεμισει και απο τα δυο ειδη... καποια στιγμη θα το βρουνε μπροστα τους, εσυ κοιτα να το ξεπερασεις για να μπορεσεις να βοηθησεις και την υπολοιπη οικογενεια να το ξεπερασει γρηγορα. τα υλικα αγαθα αναπληρωνονται αργα η γρηγορα... 
Ετσι ειναι θαναση.Ας ειναι ολος ο κοσμος καλα,τα υλικα αγαθα θα ξαναρθουν η υγεια ειναι το προβλημα σημερα και πολυς κοσμος υποφερει περισοτερο απο εμας.Ας μπη η σωστη σειρα και ας με βαλουν τελευταιο.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 16:09:14 μμ
Σωτήρη, δεν φταις εσύ και μην κατηγορείς τον εαυτό σου ρε φίλε...

Εδώ θα μας κλέβουν και τα παπούτσια την ώρα που περπατάμε, έτσι όπως πάει το πράγμα  :-\ :-\ :-\

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #12 on: Τετάρτη 20 Φεβρουάριος 2013, 08:19:15 πμ
Ναι Γιωργο ηρθαν ολοι,και η σημανση μου εβαψε και το σπιτι,καιτωρα τρεχω για διαφορα χαρτια στης αστυνομιες πραγμα που δεν το ηθελα ποτε στην ζωη μου.Νοσοκομοια και αστυνομοιες.Το Μεγα λαθος μου ηταν οτι δεν εχω βαλει συναγερμο και ισως καποιος φιλος απο εδω αν δεν του ειναι κοπος να μου δωσει πληροφοριες για συναγερμους.

Αν δεν εχουμε συναγερμο ειναι -εκει που καταντησαμε- μια σοβαρη παραληψη, αλλα οχι λαθος.
Ενας ΚΑΛΟΣ συναγερμος που σου καλυπτει ολες τις εισοδους ΚΑΙ μια πορτα ασφαλειας (με κλειδαρια ασφαλειας) ειναι απαραιτητα πλεον, γιατι δρουν αποτρεπτικα στον επιδοξο αλητη.

Τιποτα και κανενα μεσο προστασιας, βεβαια, δε σε εξασφαλιζει απολυτα, αλλα αν εχεις αυτα τα 2, θα προτιμησουν το "γειτονα" δεν τα εχει....

Ειναι κριμα να φτανεις στη θεση του θυματος για να βαλεις συναγερμο....

Ο συναγερμος πρεπει να ειναι ΣΩΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ (οχι ενα ρανταρ στο χωλ "να πιανει ολα τα δωματια" και να εχει χαμηλο κοστος) και να καλυπτει ΟΛΕΣ τις εισοδους (ανοιγματα) με περιμετρικες ζωνες....

Ξεχωριστη προστασια (ζωνες) σε...
Ρολά
Μπαλκονοπορτες-παραθυρα
Εσωτερικους χωρους

Οποτε για να καταφερει να μπει μεσα ο επιδοξος κλεφτης (εξαιρειται η πορτα εισοδου που ειναι μια ζωνη-γι αυτο και πρεπει να ειναι ασφαλειας πορτα), θα πρεπει να καταφερει να παραβιασει 2 ζωνες πρωτα (ρολο κ μπαλκονοπορτα/παραθυρο) και ΑΝ ειναι τοσο καλος, ε θα τον πιασουν τα ρανταρ....

Ολες οι υπολοιπες υλοποιησεις συστηματων ασφαλειας ειναι ελλιπεις και φτηνες.

Επισης να αποφευγετε τους ασυρματους συναγερμους...

Φυσικα μακρυα απο συναγερμους απο το eBay..... καλυτερα βαλτε το κλειδι κατω απο το χαλακι....

Ο,τι αλλο θες να ρωτησεις, για τιμες και επιλογες, στειλε ενα πμ

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 20 Φεβρουάριος 2013, 15:45:10 μμ
Συνονοματε,παρε βαθια ανασα ,αφησε το πισω σου και γινε το στηριγμα (σε αυτο το θεμα)για τους δικους σου..Αστο να παει στο καλο,σκεψου μονο ποσο χειροτερα θα ηταν αν εισασταν μεσα....

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 20 Φεβρουάριος 2013, 16:19:54 μμ
zami, δες το 12 και το 15:

1. Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν επειδή κάποιος έδωσε σε έναν εγκληματία μια ευκαιρία για να ενεργήσει.

2. Οι περισσότερες  διαρρήξεις γίνονται απρογραμμάτιστα.

3. Καμία γειτονιά (πλούσια ή φτωχή) δεν είναι ασφαλής από το έγκλημα.

4. Οι επαγγελματίες διαρρήκτες είναι πολύ σπάνιοι

5. Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι νεαροί γειτονιάς και αλλοδαποί.

6. Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν πιάνονται ποτέ.

7. Η περισσότερη κλεμμένη ιδιοκτησία δεν ανακτάται ποτέ.

8. Οι περισσότερες  διαρρήξεις  γίνονται  στην ημέρα.

9. Οι περισσότεροι διαρρήκτες μπαίνουν  από τις ξεκλειδωμένες πόρτες ή τα παράθυρα.

10. Παίρνει λιγότερο από δύο λεπτά για το μέσο διαρρήκτη που μπαίνει στο σπίτι σας.

11. Εάν μπορείτε να καθυστερήσετε την είσοδό του για ακριβώς τρία λεπτά, οι περισσότεροι διαρρήκτες θα σταματήσουν και θα φύγουν.

12. Ακριβώς ο κίνδυνος θέας ή ακούσματος θα αποτρέψει τους περισσότερους διαρρήκτες.

13. Εάν πυροβολήσετε έναν διαρρήκτη μπορεί να συλληφθείτε και να μηνυθείτε.

14. Ένα συνεταιριστικό πρόγραμμα όπως η οργάνωση της γειτονιάς ή του οικιστικού συγκροτήματος, είναι ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας στο έγκλημα.

15. Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θα μπούνε σε  ένα κατειλημμένο σπίτι.

Πηγή: http://www.saek.gr/

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
Reply #15 on: Πέμπτη 21 Φεβρουάριος 2013, 06:38:01 πμ
Το γεμισα με καγκελα και τωρα μοιαζη με κορυδαλο.
Γιωργο θα σου στειλω πμ αλλα κατι γινετε με την διευθηνση.
« Last Edit: Πέμπτη 21 Φεβρουάριος 2013, 06:40:30 πμ by sotiris1 »

Offline MEMENTO

• Επιτρέπεται να πέσεις ,Επιβάλετε να σηκωθείς…
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Επιτρέπεται να πέσεις ,Επιβάλεται να σηκωθείς…
Reply #16 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 05:57:12 πμ
Αν δεν εχουμε συναγερμο ειναι -εκει που καταντησαμε- μια σοβαρη παραληψη, αλλα οχι λαθος.
Ενας ΚΑΛΟΣ συναγερμος που σου καλυπτει ολες τις εισοδους ΚΑΙ μια πορτα ασφαλειας (με κλειδαρια ασφαλειας) ειναι απαραιτητα πλεον, γιατι δρουν αποτρεπτικα στον επιδοξο αλητη.

Τιποτα και κανενα μεσο προστασιας, βεβαια, δε σε εξασφαλιζει απολυτα, αλλα αν εχεις αυτα τα 2, θα προτιμησουν το "γειτονα" δεν τα εχει....

Ειναι κριμα να φτανεις στη θεση του θυματος για να βαλεις συναγερμο....

Ο συναγερμος πρεπει να ειναι ΣΩΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ (οχι ενα ρανταρ στο χωλ "να πιανει ολα τα δωματια" και να εχει χαμηλο κοστος) και να καλυπτει ΟΛΕΣ τις εισοδους (ανοιγματα) με περιμετρικες ζωνες....

Ρολά
Μπαλκονοπορτες-παραθυρα
Εσωτερικους χωρους

Οποτε για να καταφερει να μπει μεσα ο επιδοξος κλεφτης (εξαιρειται η πορτα εισοδου που ειναι μια ζωνη-γι αυτο και πρεπει να ειναι ασφαλειας πορτα), θα πρεπει να καταφερει να παραβιασει 2 ζωνες πρωτα (ρολο κ μπαλκονοπορτα/παραθυρο) και ΑΝ ειναι τοσο καλος, ε θα τον πιασουν τα ρανταρ....

Ολες οι υπολοιπες υλοποιησεις συστηματων ασφαλειας ειναι ελλιπεις και φτηνες.

Επισης να αποφευγετε τους ασυρματους συναγερμους...

Φυσικα μακρυα απο συναγερμους απο το eBay..... καλυτερα βαλτε το κλειδι κατω απο το χαλακι....

καλησπερα φιλε μου και συγνωμη που επεμβαινω στον διαλογο σας
αλλα μιλας σαν γνωστησ του αντικειμενου.
ενδιαφερομαι(η γυναικα μου βασικα που φοβαται πολυ και αυτο λειτουργει καταπραυντικα τουλαχιστον για την ψυχολογια της) για συναγερμο.
το σπιτι εχει ηδη προεγκατασταση(καλωδια για παγιδες,χωρο και κουτι μεσα σε ντουλαπα)
και πλεον μενει μονο η ανευρεση χρηματων (πολυ βασικο)αλλα και η ερευνα αγορας για κατι καλο(πλην ομως συγχρονος οικονομικο(τα πραγματα στενεψαν κατα πολυ))
μπορεις να μου προτεινεις κατι?
η να μου κανεις μια κοστολογιση?
αν μπορεις να κανεις κατι τετοιο και θες περισοτερες πληροφοριες(δωματια ,τμ,παραθυρα
 πορτες)απλα στειλε μηνυμα
ειδαλως ευχαριστω για το χρονο σου στο μακροσκελές μηνυμα μου
καλο σου βραδυ

Επιτρέπεται να πέσεις ,Επιβάλετε να σηκωθείς…

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #17 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 07:08:29 πμ
Ολοι συμμετεχουν στο διαλογο!  ;)

Στο "οικονομικο" και "καλο" υπαρχουν ορια, κατωτερα και ανωτερα. Γενικα σε ολα τα πραγματα ισχυει το "ο,τι πληρωσεις παιρνεις".
Απο εκει και περα το σημαντικο ειναι να παρεις ο,τι καλυτερο και πιο αξιοπιστο με το κατωτερο οικονομικο οριο... ειτε ειναι περιοδος κρισης ειτε οχι...

Για τα υπολοιπα σου στελνω πμ.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 16:56:33 μμ

Ρολά
Μπαλκονοπορτες-παραθυρα
Εσωτερικους χωρους

1) η ζωνη που καλυπτει το ρολλο θεωρω οτι ειναι πεταμενα λεφτα.σε οσα σπιτια εχω μπει λογο επαγγελματος(και ειναι πολλα) ολα ειχαν την παγιδα κατω χαμηλα στο μαρμαρο ωστε μολις σηκωθει το ρολλο να αρχισει ο πανηγυρι.το ξερουν ολοι αυτο οποτε,σπαζουν το ρολλο λιγο πιο ψηλα και γινεται η δουλεια ευκολα.
2) παμε στο παραμεσα στο τζαμιλικι,οπου με ενα καλο διαμαντι(δεν θυμαμαι αν εχει καποια ονομασια το εργαλειο) ανοιγουμε μια τρυπα χωρις καθολου θορυβο και επεμβαινουμε στην παγιδα που στο 99% των περιπτωσεων ειναι ακριβως εκει που κλεινουν τα 2 φυλλα της μπαλκονοπορτας,μια παγιδα σε καθε φυλλο.ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι στο κατω ακριβως ιδιο σημειο οπου και εντελως δυσπροσβατο ειναι και μας δινει και την δυνατοτητα ενεργοποιησης του συνεγερμου εχωντας ανακλιση για να αεριζεται το σπιτι το καλοκαιρι που παμε στην θαλλασα.
3) πορτα ασφαλειας ΔΕΝ σημαινει πορτα θωρακισμενη.βγαλτε επιτελους απο το μυαλο σας αυτο.υπαρχουν θωρακισμενες πορτες που ανοιγουν σε 2 λεπτα χωρις να ακουστει τιποτα.εχει βρωμισει ο τοπος απο θωρακισμενες που ουτε για θωρακιση δεν κανουν,μιας και για αυτο μονο υπαρχουν οι θωρακισμενες οπως το λεει και η λεξη.
η θωρακιση δεν εξασφαλιζει την ασφαλεια του κλειδωματος.μεχρι 130 ευρω χονδρικη ειχα βρει θωρακισμενη,αλλα καλυτερα να εβαζα κουλερουδες στις πορτες.αν θελετε ντε και καλα θωρακισμενη  και με καλες κλειδαριες ασφαλειας,εκτος οτι πρεπει να ζητησετε και να μαθετε τις προδιαγραφες ασφαλειας και τα πιστοποιητικα αντικλεπτικοτητας,θα πρεπει να ξερετε οτι τιμη εκκινησης ειναι τα 1000 ευρω και πανω.
4) υπαρχουν πορτες ασφαλειας,ΟΧΙ θωρακισμενες,που αν καταφερετε να τις ανοιξετε ελατε να με γ@μησετε.ναι δεν εχουν θωρακιση(ποιος πραγματικα την χρειαζεται?) αλλα δεν ανοιγουν.τουλαχιστον οχι απο τον κλεφτη που θελει το πολυ σε 5 λεπτα να εχει μπει μεσα.
5) πραγματικα γελουσα οταν εβλεπα την εκφραση του προσωπου των πελατων μου,οταν εβλεπα πανακριβες πορτες θωρακισμενες και εγω τους ελεγα οτι σε 3 λεπτα θα ειμαι μεσα στο σπιτι χωρις να ακουστει τιποτα.στο παραθυρο του μπανιου βαζει κανεις καγκελα?

με λιγα λογια,θεωρω  πως ενα αρκετα καλο συστημα ασφαλειας αποτελειται απο
παγιδες κρουσης,αν τα λεω καλα υπερυχητικε,σε καθε ανοιγμα για να πιασει τον κροτο απο το σπασιμο του ρολλου.
παγιδες ανοιγματος ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ του τζαμιλικιου
και αρκετα ρανταρ κινησης.
φυσικα καγκελα πακτωμενα στον τοιχο στα μπανια και οπου δεν υπαρχει εξωφυλλο και μια πορτα με πολυ καλη κλειδαρια ασφαλειας.
μαρκες συστηματων ασφαλειας για κουφωματα που πραγματικα προσφερουν ασφαλεια
GU περισσοτερο συστηματα κινησης μηχανισμων κουφωματων
SIEGENIA το ιδιο αλλα και κλειδαριες ασφαλειας
ROTTO περισσοτερο μηχανισμοι παντζουριων αλλα δεν αποκλειεται και σε ανοιγομενα τζαμιλικια
οι 2 πρωτες ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.
αφαλοι ασφαλειας
αν ο αφαλος της κλειδαριας ειναι ενας απλος DOMUS των 15 ευρω,ολοι η κλειδαρια παει στραφη

MGM
VBH
νομιζω υπαρχουν και ROTTO.
ο δευτερος ειναι ολα τα λεφτα.
εχω προσπαθησει να παραβιασω τετοιον αφαλο τρυπωντας στο αδυνατο σημειο ολων των αφαλων που ειναι ενα χιλιοστο κατω απο το κατω σημειο εισοδου του κλειδιου.ξετρυπαμε δλδ εκει ωστε να διαλυσουμε τα ελατηρια που ανεβαζουν πανω τους πυρους οι οποιοι κατεβαινουν μονο με το κλειδι του αφαλου.
χαλασα 5 τρυπανια κοβαλτιου και οταν αγανακτησα και πηρε τηλ στηνεταιρια,μου ειπαν οτι οι VBH αφαλοι στο σημειο εκεινο εχουν εσωτερικα μια πλακα ατσαλιου παχους 1,5 χιλιοστου για ακριβως αυτο τον λογο,να μην μπορει να τρυπηθει.
αναγκαστικα λοιπον μετα με τροχο να ¨φαω¨ ολο το μεταλλο του αφαλου ωστε να μπορεσω να βγαλω αυτη την πλακα απο εκει μεσα,τα υπολοιπα ηταν απλα μετα.

kostasxlv

• Guest
Reply #19 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 20:14:38 μμ
Προσωπικα θεωρω οτι η καλυτερη λυση εξακολουθει να ειναι ο σκυλος.Ενας σκυλος μεσαιου-μεγαλου μεγεθους με την καταλληλη εκπαιδευση και παντα πισω απο την πορτα ειναι μια πολυ καλη και αξιοπιστη λυση.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 20:27:23 μμ
εγω εχω στην κατοχη μου 2 ιγκουανα, περι των 2 μετρων το ενα και 1,5 το δευτερο. ωσαν μεγαλωσουν ακομα λιγο, θα διαμενουν και εκτος της ειδικης διαμορφωμενης οικιας τους, οποτε θα ειτο μεγαλειωδες εκπληξη δια τους εισβολεις ωσαν αντικρυσουν 2 "κροκοδειλους" να περιφερονται με πασαν ελευθερια.... :2hysterical:

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #21 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 20:51:59 μμ
Αν εισαι διατεθειμενος να αφηνεις το σκυλο 15 μερες το καλοκαιρι μεσα στο σπιτι κλεισμενο για να το φυλαει τοτε.... ΟΚ...

1) η ζωνη που καλυπτει το ρολλο θεωρω οτι ειναι πεταμενα λεφτα.σε οσα σπιτια εχω μπει λογο επαγγελματος(και ειναι πολλα) ολα ειχαν την παγιδα κατω χαμηλα στο μαρμαρο ωστε μολις σηκωθει το ρολλο να αρχισει ο πανηγυρι.το ξερουν ολοι αυτο οποτε,σπαζουν το ρολλο λιγο πιο ψηλα και γινεται η δουλεια ευκολα.

Δε μπορει να τοποθετηθει αλλου η επαφη του ρολού (και να μεινει τοποθετημενη κιολας για πολυ καιρο).
Το πλαστικο ρολο κοβεται ευκολα και φυσικα δε βαζεις επαφη (αν και το κοστος ειναι μικρο)... το μεταλλικο ρολο ομως ?  (αυτο το ξερεις εσυ)
Στα συρρομενα ρολλα ή στα πατζουρια (μεταλλικα) αλλαζει το θεμα και μπαινουν επαφες.

2) παμε στο παραμεσα στο τζαμιλικι,οπου με ενα καλο διαμαντι(δεν θυμαμαι αν εχει καποια ονομασια το εργαλειο) ανοιγουμε μια τρυπα χωρις καθολου θορυβο και επεμβαινουμε στην παγιδα που στο 99% των περιπτωσεων ειναι ακριβως εκει που κλεινουν τα 2 φυλλα της μπαλκονοπορτας,μια παγιδα σε καθε φυλλο.ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι στο κατω ακριβως ιδιο σημειο οπου και εντελως δυσπροσβατο ειναι και μας δινει και την δυνατοτητα ενεργοποιησης του συνεγερμου εχωντας ανακλιση για να αεριζεται το σπιτι το καλοκαιρι που παμε στην θαλλασα.

Εχεις ενα δικιο σε αυτα που λες. Συνηθως οι παγιδες μαινουν σε "στανταρ" σημεια. Ολα ομως εχουν να κανουν με το που γινεται η εγκατασταση και τι επιλογες.... αποκρυψης σου δινουν τα πορτοπαραθυρα.
Βεβαια, αν κοψεις το -διπλο- τζαμι, πρεπει να το κοψεις στη "σωστη" μερια (που ειναι η επαφη) και να το κοψεις αρκετα, ωστε να εχεις οπτικη και πρακτικη προσβαση για να μπορεις να "δουλεψεις".
Αν δε σε "πιασει" το ρανταρ που θα εχεις μεσα, οταν θα βαλεις τα χερια σου και το κεφαλι σου μεσα απο το τζαμι...   
Δες εδω απο μια εγκατασταση.... αν θα μπορουσες να μαντεψεις που ειναι οι επαφες, να τις φτασεις και να τις παραβιασεις...

3) πορτα ασφαλειας ΔΕΝ σημαινει πορτα θωρακισμενη.βγαλτε επιτελους απο το μυαλο σας αυτο.υπαρχουν θωρακισμενες πορτες που ανοιγουν σε 2 λεπτα χωρις να ακουστει τιποτα.εχει βρωμισει ο τοπος απο θωρακισμενες που ουτε για θωρακιση δεν κανουν,μιας και για αυτο μονο υπαρχουν οι θωρακισμενες οπως το λεει και η λεξη.
η θωρακιση δεν εξασφαλιζει την ασφαλεια του κλειδωματος.μεχρι 130 ευρω χονδρικη ειχα βρει θωρακισμενη,αλλα καλυτερα να εβαζα κουλερουδες στις πορτες.αν θελετε ντε και καλα θωρακισμενη  και με καλες κλειδαριες ασφαλειας,εκτος οτι πρεπει να ζητησετε και να μαθετε τις προδιαγραφες ασφαλειας και τα πιστοποιητικα αντικλεπτικοτητας,θα πρεπει να ξερετε οτι τιμη εκκινησης ειναι τα 1000 ευρω και πανω.

Πορτα ασφαλειας, εννοειται οτι ειναι θωρακισμενη και με καλη κλειδαρια (ολο βγαινουν κατι καινουριες βεβαια...). Και φυσικα 1000€ και πανω....
Η καλη κλειδαρια ασφαλειας σε απλη κλασικη ξυλινη εξοπορτα δεν κανει τιποτα....  Σε φιλικο σπιτι εκοψαν την πορτα οριζοντια... και μπηκαν.

4) υπαρχουν πορτες ασφαλειας,ΟΧΙ θωρακισμενες,που αν καταφερετε να τις ανοιξετε ελατε να με γ@μησετε.ναι δεν εχουν θωρακιση(ποιος πραγματικα την χρειαζεται?) αλλα δεν ανοιγουν.τουλαχιστον οχι απο τον κλεφτη που θελει το πολυ σε 5 λεπτα να εχει μπει μεσα.
5) πραγματικα γελουσα οταν εβλεπα την εκφραση του προσωπου των πελατων μου,οταν εβλεπα πανακριβες πορτες θωρακισμενες και εγω τους ελεγα οτι σε 3 λεπτα θα ειμαι μεσα στο σπιτι χωρις να ακουστει τιποτα. στο παραθυρο του μπανιου βαζει κανεις καγκελα?

4+5... συμφωνω...

με λιγα λογια,θεωρω  πως ενα αρκετα καλο συστημα ασφαλειας αποτελειται απο
παγιδες κρουσης,αν τα λεω καλα υπερυχητικε,σε καθε ανοιγμα για να πιασει τον κροτο απο το σπασιμο του ρολλου.
παγιδες ανοιγματος ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ του τζαμιλικιου
και αρκετα ρανταρ κινησης.

Ναι, υπαρχουν διάφορα.... αισθητηρες κρουσης.... αισθητηρες θραυσης τζαμιου (ανιχνευουν μια συγκεκριμενη συχνοτητα δονησης/θραύσης του γυαλιού)... αισθητηρες δεσμης.... μικροκυματικα ρανταρ...
Αλλα ολα αυτα ανεβαζουν κατα πολυ το κοστος... πολυ ομως....

...

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 21:12:35 μμ
πορτα ασφαλειας γιωργο,ΔΕΝ ειναι απολυτα και θωρακισμενη.αλλο η πορτα ασφαλειας και αλλο η θωρακισμενη.
φυσικα στην λαθος εντυπωση του κοσμου,φταινε και καποιοι επαγγελματιες που δεν λεγαμε την αληθεια,ελα μωρε παρε αυτη την θωρακισμενη και δεν εχεις αναγκη.την αγοραζαν 150 ευρω απο κινα,την πουλουσαν 700 και ο κοσμος πιστευε οτι ειναι οκ.

τωρα τις κλασικες ξυλινες πορτες γιατι τις βαζεις στην κουβεντα? αυτες ανηκουν στην εποχη του 1970.
υπαρχουν πορτες που ΔΕΝ ειναι θωρακισμενες αλλα δεν ανοιγουν.δεν μιλαω φυσικα για την περιπτωση να σου βαλει καποιος γκαζακια. χαχαχα

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 21:15:07 μμ
προκαλω οποιον νομιζει οτι εχει πορτα ασφαλειας θωρακισμενη,να με αφησει να μπω στο σπιτι του ενω αυτος θα ειναι μεσα με κλειδωμενη την πορτα. πριν το κανω θα με κερασει ενα καφε γιατι μετα αυτα που θα εχει να πληρωσει θα κοστιζουν καμποσο.
αν κανω πανω απο 1,5 λεπτο,πληρωνω εγω την ζημια.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #24 on: Παρασκευή 22 Φεβρουάριος 2013, 23:22:26 μμ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!