Ξεχωριστη προστασια (ζωνες) σε...
Ρολά
Μπαλκονοπορτες-παραθυρα
Εσωτερικους χωρους
Οποτε για να καταφερει να μπει μεσα ο επιδοξος κλεφτης (εξαιρειται η πορτα εισοδου που ειναι μια ζωνη-γι αυτο και πρεπει να ειναι ασφαλειας πορτα), θα πρεπει να καταφερει να παραβιασει 2 ζωνες πρωτα (ρολο κ μπαλκονοπορτα/παραθυρο) και ΑΝ ειναι τοσο καλος, ε θα τον πιασουν τα ρανταρ....
1) η ζωνη που καλυπτει το ρολλο θεωρω οτι ειναι πεταμενα λεφτα.σε οσα σπιτια εχω μπει λογο επαγγελματος(και ειναι πολλα) ολα ειχαν την παγιδα κατω χαμηλα στο μαρμαρο ωστε μολις σηκωθει το ρολλο να αρχισει ο πανηγυρι.το ξερουν ολοι αυτο οποτε,σπαζουν το ρολλο λιγο πιο ψηλα και γινεται η δουλεια ευκολα.
2) παμε στο παραμεσα στο τζαμιλικι,οπου με ενα καλο διαμαντι(δεν θυμαμαι αν εχει καποια ονομασια το εργαλειο) ανοιγουμε μια τρυπα χωρις καθολου θορυβο και επεμβαινουμε στην παγιδα που στο 99% των περιπτωσεων ειναι ακριβως εκει που κλεινουν τα 2 φυλλα της μπαλκονοπορτας,μια παγιδα σε καθε φυλλο.ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι στο κατω ακριβως ιδιο σημειο οπου και εντελως δυσπροσβατο ειναι και μας δινει και την δυνατοτητα ενεργοποιησης του συνεγερμου εχωντας ανακλιση για να αεριζεται το σπιτι το καλοκαιρι που παμε στην θαλλασα.
3) πορτα ασφαλειας ΔΕΝ σημαινει πορτα θωρακισμενη.βγαλτε επιτελους απο το μυαλο σας αυτο.υπαρχουν θωρακισμενες πορτες που ανοιγουν σε 2 λεπτα χωρις να ακουστει τιποτα.εχει βρωμισει ο τοπος απο θωρακισμενες που ουτε για θωρακιση δεν κανουν,μιας και για αυτο μονο υπαρχουν οι θωρακισμενες οπως το λεει και η λεξη.
η θωρακιση δεν εξασφαλιζει την ασφαλεια του κλειδωματος.μεχρι 130 ευρω χονδρικη ειχα βρει θωρακισμενη,αλλα καλυτερα να εβαζα κουλερουδες στις πορτες.αν θελετε ντε και καλα θωρακισμενη και με καλες κλειδαριες ασφαλειας,εκτος οτι πρεπει να ζητησετε και να μαθετε τις προδιαγραφες ασφαλειας και τα πιστοποιητικα αντικλεπτικοτητας,θα πρεπει να ξερετε οτι τιμη εκκινησης ειναι τα 1000 ευρω και πανω.
4) υπαρχουν πορτες ασφαλειας,ΟΧΙ θωρακισμενες,που αν καταφερετε να τις ανοιξετε ελατε να με γ@μησετε.ναι δεν εχουν θωρακιση(ποιος πραγματικα την χρειαζεται?) αλλα δεν ανοιγουν.τουλαχιστον οχι απο τον κλεφτη που θελει το πολυ σε 5 λεπτα να εχει μπει μεσα.
5) πραγματικα γελουσα οταν εβλεπα την εκφραση του προσωπου των πελατων μου,οταν εβλεπα πανακριβες πορτες θωρακισμενες και εγω τους ελεγα οτι σε 3 λεπτα θα ειμαι μεσα στο σπιτι χωρις να ακουστει τιποτα.στο παραθυρο του μπανιου βαζει κανεις καγκελα?
με λιγα λογια,θεωρω πως ενα αρκετα καλο συστημα ασφαλειας αποτελειται απο
παγιδες κρουσης,αν τα λεω καλα υπερυχητικε,σε καθε ανοιγμα για να πιασει τον κροτο απο το σπασιμο του ρολλου.
παγιδες ανοιγματος ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ του τζαμιλικιου
και αρκετα ρανταρ κινησης.
φυσικα καγκελα πακτωμενα στον τοιχο στα μπανια και οπου δεν υπαρχει εξωφυλλο και μια πορτα με πολυ καλη κλειδαρια ασφαλειας.
μαρκες συστηματων ασφαλειας για κουφωματα που πραγματικα προσφερουν ασφαλεια
GU περισσοτερο συστηματα κινησης μηχανισμων κουφωματων
SIEGENIA το ιδιο αλλα και κλειδαριες ασφαλειας
ROTTO περισσοτερο μηχανισμοι παντζουριων αλλα δεν αποκλειεται και σε ανοιγομενα τζαμιλικια
οι 2 πρωτες ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.
αφαλοι ασφαλειας
αν ο αφαλος της κλειδαριας ειναι ενας απλος DOMUS των 15 ευρω,ολοι η κλειδαρια παει στραφη
MGM
VBH
νομιζω υπαρχουν και ROTTO.
ο δευτερος ειναι ολα τα λεφτα.
εχω προσπαθησει να παραβιασω τετοιον αφαλο τρυπωντας στο αδυνατο σημειο ολων των αφαλων που ειναι ενα χιλιοστο κατω απο το κατω σημειο εισοδου του κλειδιου.ξετρυπαμε δλδ εκει ωστε να διαλυσουμε τα ελατηρια που ανεβαζουν πανω τους πυρους οι οποιοι κατεβαινουν μονο με το κλειδι του αφαλου.
χαλασα 5 τρυπανια κοβαλτιου και οταν αγανακτησα και πηρε τηλ στηνεταιρια,μου ειπαν οτι οι VBH αφαλοι στο σημειο εκεινο εχουν εσωτερικα μια πλακα ατσαλιου παχους 1,5 χιλιοστου για ακριβως αυτο τον λογο,να μην μπορει να τρυπηθει.
αναγκαστικα λοιπον μετα με τροχο να ¨φαω¨ ολο το μεταλλο του αφαλου ωστε να μπορεσω να βγαλω αυτη την πλακα απο εκει μεσα,τα υπολοιπα ηταν απλα μετα.