Hellas Transalp Forum

Σπρέϊ αδιαβροχοποίησης

M. I. Pagalos · 22632

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 03:47:09 πμ
 Ψάχνω σπρέϊ αδιαβροχοποίησης. Κάτι είχε γραφτεί στο παρελθόν αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα και το "ψαχτήρι" δεν μού βρίσκει τίποτα. Ξέρει κανείς κάτι έτσι για μια πρώτη ιδέα, πριν αρχίσω το τρέξιμο?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 04:26:16 πμ
Motorex Protex Textile Waterproofing Spray

Ακριβούτσικο αλλά πολύ καλό. Βρίσκεις και φθηνότερα, αλλά αυτό είναι σίγουρα εγγυημένο.
Γύρω στα 15€

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 04:42:30 πμ
Για τις κορντούρες το από πάνω (βρήκα κι ένα σχετικό σε άλλο φόρουμ), για τα δερμάτινα το παρακάτω:

Για μπουφαν-παντελονια δερματινα, η πλεον αποδεδειγμενη λυση που γνωριζω ειναι λιπος φωκιας. Αυτο εδω http://www.diproclean.com/en/review-of-dominique-gg-on-grease-le-phoque-150-ml-ac-107.html
Θα το βρειτε στην οδο  Μιαουλη / Μοναστηρακι σε καταστημα με προιοντα δερματινων ειδων γυρω στα 7 ευρω. Σαββατα κλειστα.
Απο αδιαβροχοποιηση, μη φανταστειτε πως ενα δερματινο θα γινει αδιαβροχο, απλως θα παρατεινει τον χρονο πριν αρχισει να ποτιζει. Το χρησιμοποιω χρονια τωρα σε ολα τα δερματινα, μποτες, παπουτσια. Τα διατηρει ελαστικα και κανει σαν καινουρια. Τροπος χρησης : Αφου καθαρισουμε καλα το δερμα με βουρτσα να φυγει η σκονη, το περναμε με ενα ελαφρως νωπο πανακι με νερο. Μολις στεγνωσει, βαζουμε το χερακι μας μεσα στο λιπος και περναμε το δερμα λιγο-λιγο. Αφηνουμε να ποτισει ολο το βραδι μεχρι να γινει ματ. Αν δεν εχει στεγνωσει σε 24 ωρες, σκουπιζουμε με πανακι. Μια δυο φορες το χρονο ειναι αρκετο.
Αποριες?

Το σπρέι σιλικόνης τι το διαφορετικό κάνει; Στεγανοποιεί συσκευές ή αντικείμενα που δεν προορίζονται για εξωτερική χρήση ας πούμε (πχ ένα ψηφιακό θερμόμετρο που λέγαμε σε άλλο θέμα);

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #3 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 05:14:26 πμ
εγω εχω παρει απο το πρακτικερ σπρει αδιαβροχοποιησης και εχω περασει το μπουφαν αρχες χειμωνα και φετος και περυσι και ειναι μια χαρα (για κορντουρα μιλαμε εεε)
« Last Edit: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 05:15:58 πμ by ntinos50 »

Offline CRISLI

• Μόνο;
  • Οδηγάρα
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Reply #4 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 05:36:32 πμ
Ψάχνω σπρέϊ αδιαβροχοποίησης. Κάτι είχε γραφτεί στο παρελθόν αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα και το "ψαχτήρι" δεν μού βρίσκει τίποτα. Ξέρει κανείς κάτι έτσι για μια πρώτη ιδέα, πριν αρχίσω το τρέξιμο?
Σπρέι για τι πράγμα ? (υλικό π.χ.μπουφάν ή καλώδια), Υπάρχουν πολλά σπρέι, πες τι θέλεις και θα το βρούμε.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 17:09:14 μμ
Σπρέι για τι πράγμα ? (υλικό π.χ.μπουφάν ή καλώδια), Υπάρχουν πολλά σπρέι, πες τι θέλεις και θα το βρούμε.

Για μπουφάν.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 17:12:15 μμ
εγω εχω παρει απο το πρακτικερ σπρει αδιαβροχοποιησης και εχω περασει το μπουφαν αρχες χειμωνα και φετος και περυσι και ειναι μια χαρα (για κορντουρα μιλαμε εεε)

Πράκτικερ, ε? Χμ! Πόσο κάνει και για πόσα μπουφάν φτάνει Ντίνο? Σε άλλο φόρουμ διάβασα για ένα σπρέϊ που κοστίζει 10-12 ευρώ και έφτασε για 2-3 μπουφάν, ένα ζευγάρι γάντια, ένα ζευγάρι μπότες και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!!!!
 Μεταφέρω ό,τι γράφουν. Ισχύει ή μούφα?  :eusa_think:

Offline CRISLI

• Μόνο;
  • Οδηγάρα
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Reply #7 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 18:22:57 μμ

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #8 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 19:56:26 μμ
  Πράκτικερ, ε? Χμ! Πόσο κάνει και για πόσα μπουφάν φτάνει Ντίνο? Σε άλλο φόρουμ διάβασα για ένα σπρέϊ που κοστίζει 10-12 ευρώ και έφτασε για 2-3 μπουφάν, ένα ζευγάρι γάντια, ένα ζευγάρι μπότες και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!!!!
 Μεταφέρω ό,τι γράφουν. Ισχύει ή μούφα?  :eusa_think:
εγω περασα τη κορντουρα αφου την επλυνα στο πλυντηριο δυο φορες (το παρακανα και λιγο ) και μου εχει περισεψει για ακομα μια φορα.......
και αν θυμαμαι καλα το ειχα παρει γυρω στα 7 ευρα

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #9 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 20:06:55 μμ
Το κακό με το σπρέι είναι ότι το ρούχο παύει να αναπνέει. Η καλύτερη λύση για να γίνει καινούργιο είναι σε καθαριστήριο με μια μέθοδο εμβαπτίσματος. Από κόστος  κάνα 30άρι. Μου το είχε πει ο τύπος που αγόρασα πέρυσι ένα Μπουφάν Revit.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 23:32:11 μμ
Η καλύτερη λύση για να γίνει καινούργιο είναι σε καθαριστήριο με μια μέθοδο εμβαπτίσματος. Από κόστος  κάνα 30άρι. Μου το είχε πει ο τύπος που αγόρασα πέρυσι ένα Μπουφάν Revit.

Σίγουρα είναι καλύτερη λύση. Όπως και ακόμα καλύτερη είναι να αγοράσεις καινούριο αλλά αυτό κοστίζει ένα 300άρι! Όσο ανεβαίνεις σε ποιοτικότερες λύσεις, τόσο ανεβαίνει και το κόστος. Και δεν είμαστε τώρα για τέτοια μέχρι να δούμε τι θα γίνει (αν γίνει)  >:( .
  Αν με ένα σπρέϊ τών 10 ευρώ φτιάχνεις 3-4 μπουφάν συν μπότες συν γάντια, νομίζω αξίζει τον κόπο να δεχτείς να μην αναπνέει λίγο  ;) .

Έχω σπίτι

Θα το δοκίμαζα ευχαρίστως σήμερα που θα ερχόμασταν αλλά ξεκινώντας μάς χάλασε τα σχέδια η βρόχα συν το ότι έπρεπε να γυρίσω για δουλειά  :(
« Last Edit: Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2013, 23:37:42 μμ by M. I. Pagalos »

Offline delta

• Οδηγάρα
  • Κεφάλι αγύριστο...
Reply #11 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 03:04:02 πμ

Για τα μποτάκια μου πάντως έχω χρησιμοποιήσει ''φυσικό λίπος''.
Τα περνάω απο νωρίς με μαλακό πανί με ''λίπος'' και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Καλή λύση μου φαίνεται και το σπρέυ σιλικόνης.
Θα το δοκιμάσω.

Μάστορα πόσο πάει το μέτρο?

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 04:51:32 πμ
Για τα μποτάκια μου πάντως έχω χρησιμοποιήσει ''φυσικό λίπος''.

και εγω χρησιμοποιω λιπος φωκιας στα μποτακια μου.2 χρονια τωρα ποτε δεν εχουν βαλει νερο.τα περναω με λιπος τακτικα μπορω να πω,καθε 2μηνο,οχι μονο για το νερο,αλλα και για συντηρηση τους.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 04:55:40 πμ
και εγω χρησιμοποιω λιπος φωκιας στα μποτακια μου.2 χρονια τωρα ποτε δεν εχουν βαλει νερο.τα περναω με λιπος τακτικα μπορω να πω,καθε 2μηνο,οχι μονο για το νερο,αλλα και για συντηρηση τους.
Η καλύτερη λύση πιστεύω για μπότες και  μποτάκια.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #14 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 05:22:59 πμ
Motorex Protex Textile Waterproofing Spray

To αυτο.... εκτος απο τη μεγαλη επιφανεια του υφασματος, "κλεινει" και μικρες "οπες"....
Στις μποτες, στις μικροραφες του αδιαβροχου κλπ...

Αλλα για να καταλαβω... το μπουφαν ή οι μποτες δεν ειναι απο μονα τους αδιαβροχα? Δεν εχουν μεμβρανη εσωτερικα?

Μπορει το σπρει να αδιαβροχοποιει, αλλα δεν αντικαθιστα ενα αδιαβροχο.... !!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 15:46:27 μμ
To αυτο.... εκτος απο τη μεγαλη επιφανεια του υφασματος, "κλεινει" και μικρες "οπες"....
Στις μποτες, στις μικροραφες του αδιαβροχου κλπ...

Αλλα για να καταλαβω... το μπουφαν ή οι μποτες δεν ειναι απο μονα τους αδιαβροχα? Δεν εχουν μεμβρανη εσωτερικα?

Μπορει το σπρει να αδιαβροχοποιει, αλλα δεν αντικαθιστα ενα αδιαβροχο.... !!

Γιώργο, τα μπουφάν μετά από κάποια χρόνια χρήσης, και μάλιστα σκληρή χρήση όπως η δική μου, κάαααθε μέρα, κάααθε μέρα, παύουν να είναι αδιάβροχα. Το ίδιο και οι μπότες γιατί χαλαρώνουν οι ραφές και βάζουν από 'κει. Με το σπρέϊ δεν γίνονται βέβαια ξανά καινούρια αλλά τουλάχιστον παίρνουν παράταση για κάποιο διάστημα (μέχρι να δούμε τι θα γίνει, αν γίνει  >:().

Λίπος φώκιας και άλλα τέτοια ζωικά προϊόντα μακριά από 'μένα!!! Μην τα προτείνετε καθόλου σάς παρακαλώ. Για ένα μπουκαλάκι τέτοιο λάδι, μια φώκια (ή πολλές φώκιες) έχει θανατωθεί!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #16 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 15:59:57 μμ

Λίπος φώκιας και άλλα τέτοια ζωικά προϊόντα μακριά από 'μένα!!! Μην τα προτείνετε καθόλου σάς παρακαλώ. Για ένα μπουκαλάκι τέτοιο λάδι, μια φώκια (ή πολλές φώκιες) έχει θανατωθεί!

Νομίζω ότι τα ζωικά λίπη μυρίζουν κιόλας.
Τα συνθετικά που χρησιμοποιούνται στις ορειβατικές μπότες πιστεύω είναι καλύτερα.
Σε μορφή πάστας. Σε μορφή σπρέυ είναι εύκολο και γρήγορο, αλλά κοστίζει.
Για δερμάτινες μπότες μιλάω.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 16:21:16 μμ
  Δείτε εδώ προϊόντα νανοτεχνολογίας! Είπατε τίποτα για αδιαβροχοποίηση?

Κι αναρωτιόμουν κι εγώ γιατί όταν ήμουν στην Φινλανδία τα μπάνια δεν συγκρατούσαν καθόλου νερό!!! Όπως έπεφτε από το ντους πήγαινε κατ' ευθείαν στην τρύπα όπως στο τηγάνι στο 2:20 τού βίντεο! Έκλεινες την βρύση και δεν υπήρχε καθόλου νερό κάτω!! Έπρεπε να περάσουν χρόνια για να ανακαλύψω το μυστικό!
« Last Edit: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 16:29:27 μμ by M. I. Pagalos »

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 16:22:56 μμ
Κάτι τέτοιο είχε βάλει ο Χριστόφορος στα καλάμια του αν θυμάμαι καλά, καταργώντας εντελώς τις φούσκες.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #19 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 17:04:10 μμ
Εχω βαλει "προϊον νανοτεχνολογιας" (δε διαφημιζεται ετσι, αλλα μπορει να ειναι ή να μην ειναι τα υπολοιπα)

Στα τζαμια του αυτοκινητου....
Εξωτερικα για να  μην "καθεται" το νερο. Απο τα 40-50-60χλμ δε χρειαζεσαι υαλοκαθαριστηρες, φευγει με τον αερα.

Εχω παρει και αντιθαμβωτικο. Στον καθρεφτη του μπανιου κανει δουλεια (δε θαμπωνει, φαινεται υγρο, αλλα οχι θαμπο). Δεν το εχεω βαλει ακομα στο αυτοκινητο...

Γιώργο, τα μπουφάν μετά από κάποια χρόνια χρήσης, και μάλιστα σκληρή χρήση όπως η δική μου, κάαααθε μέρα, κάααθε μέρα, παύουν να είναι αδιάβροχα. Το ίδιο και οι μπότες γιατί χαλαρώνουν οι ραφές και βάζουν από 'κει. Με το σπρέϊ δεν γίνονται βέβαια ξανά καινούρια αλλά τουλάχιστον παίρνουν παράταση για κάποιο διάστημα (μέχρι να δούμε τι θα γίνει, αν γίνει  >:().

Αν το μπουφαν εχει τη μεμβρανη κολλημενη πανω του εσωτερικα τοτε οντως σπαει απο το υφασμα...
Αλλα οπως και να εχει θα προτιμουσα εξωτερικο αδιαβροχο (επειδη δεν το εχω δοκιμασει σε τετοιο μπουφαν)... σε ολα τα αλλα ομως κανει δουλεια...
Και το μπουκαλι (αυτο που λεω πανω) με εχει βγαλει 2-3 χειμωνες με ψεκασμο στις μποτες και στα αδιαβροχα...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #20 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 20:03:51 μμ
  Δείτε εδώ προϊόντα νανοτεχνολογίας! Είπατε τίποτα για αδιαβροχοποίηση?

Κι αναρωτιόμουν κι εγώ γιατί όταν ήμουν στην Φινλανδία τα μπάνια δεν συγκρατούσαν καθόλου νερό!!! Όπως έπεφτε από το ντους πήγαινε κατ' ευθείαν στην τρύπα όπως στο τηγάνι στο 2:20 τού βίντεο! Έκλεινες την βρύση και δεν υπήρχε καθόλου νερό κάτω!! Έπρεπε να περάσουν χρόνια για να ανακαλύψω το μυστικό!

έχω ένα ζευγάρι ορειβατικά παπούτσια με δέρμα με επίστρωση nano... και πραγματικά δε λερώνουν. Η αδιαβροχοποίηση τους πάντως είναι με goretex μεμβράνη.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 20:10:32 μμ
Νομίζω ότι τα ζωικά λίπη μυρίζουν κιόλας.
Τα συνθετικά που χρησιμοποιούνται στις ορειβατικές μπότες πιστεύω είναι καλύτερα.
Σε μορφή πάστας. Σε μορφή σπρέυ είναι εύκολο και γρήγορο, αλλά κοστίζει.
Για δερμάτινες μπότες μιλάω.

αυτο που εχω δεν ξερω αν ειναι φυτικο ή ζωικο λιπος.
το πηρα απο ενα φιλο που εχει μαγαζι ¨τακουνι εξπρες¨ ας πουμε, ο οποιος οδηγει μηχανη και ο ιδιος.
παντως δεν μου μυριζει τιποτα.δερματινα ειναι τα μποτακια μου.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #22 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2013, 20:27:59 μμ
αυτο που εχω δεν ξερω αν ειναι φυτικο ή ζωικο λιπος.
το πηρα απο ενα φιλο που εχει μαγαζι ¨τακουνι εξπρες¨ ας πουμε, ο οποιος οδηγει μηχανη και ο ιδιος.
παντως δεν μου μυριζει τιποτα.δερματινα ειναι τα μποτακια μου.

Δε μυρίζει αλλά είναι φώκιας.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 22:56:23 μμ
  Τελευταία νέα. Άρχισα με τις μπότες. Τις πήγα σήμερα, θα είναι κιόλας έτοιμες το απόγευμα!  :o Ωραίος ο τύπος. Επίστρωση με υλικά νανοτεχνολογίας κοστίζει 10 ευρώ (και γλιτώνεις ένα 250άρι που κάνει ένα καλό, αδιάβροχο ζευγάρι  ;)).  Για να δούμε!
  Φτιάχνει και μπουφάν με νανοτεχνολογία με 25 ευρώ. Αν τού πάω πολλά θα κάνει, λέει, καλύτερη τιμή. Νεότερα αργότερα.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #24 on: Τρίτη 19 Φεβρουάριος 2013, 23:46:18 μμ
Πάντως αν δεν υπάρχει μεμβράνη στο μπουφάν-παπούτσι, μη περιμένεις και απόλυτη αδιαβροχοποίηση. Σύντομα θα μπάζει.