Hellas Transalp Forum

κινητηρας απο ΤΑ700 σε ΤΑ650(/600)

XLGeorge · 33790

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #25 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 12:28:41 μμ
...... ενα απο τα υπαρχοντα ΤΑ θα φυγει απ'το σταυλο, το παλιο 600αρι  ;)

ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ 600ΑΡΙ;;;; :2dizzy: :2dizzy: :2dizzy:

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #26 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 12:30:39 μμ
Τι στο καλό δε βρίσκεις γραμματόσημα και βάλθηκες να κάνεις συλλογή απο ΤΑ :2hysterical: :2hysterical:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #27 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 12:57:06 μμ
ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ 600ΑΡΙ;;;;

Διορθωθηκε λεμεεε, τι ειστε σεις ρεεε  ;D ;D

Το ενα 650αρι (το καινουργιο) θα μεινει για παντα στο σταυλο, τουλαχιστο οπως σκεφτομαι τωρα. Το αν συμπληρωθει απο 700αρι (το οποιο φυσικα θα 650ποιηθει ;D) θα δειξει

" the PouroDuro spirit "

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 13:04:38 μμ

Το ενα 650αρι (το καινουργιο) θα μεινει για παντα στο σταυλο, τουλαχιστο οπως σκεφτομαι τωρα. Το αν συμπληρωθει απο 700αρι (το οποιο φυσικα θα 650ποιηθει ;D) θα δειξει

Μάλιστα!
Αλλά το 650 650ποιήται πιό εύκολα από το 700!

Δεν τον αφήνομε σε ησυχία τον άνθρωπο!
Από τη ζήλια θα είναι.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #29 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 13:09:10 μμ
Εγώ εδώ είμαι! Μέχρι να τα καταφέρεις όμως με βλέπω να έχω βρει τα φράγκα να στο φέρω in London για test ride. Η άδεια από τη σύζυγο είναι ...υπογεγραμμένη και με ανοιχτή ημερομηνία!  ;D ;D ;D

Ωραιαααα! Οπως ειπαμε, θα σου δωσω το VFR και θα παμε σε ανοιχτα (και κλειστα) στριφτερα κομματια. Ειμαι περιεργος να δω ποσες απο τις ελαστικοτητες-καρσιλαμα του 650 εχει το 700αρι - που εμενα δε με χαλανε σε ενα βαθμο, εκει θα δεις οτι το ακαμπτο VFR ειναι μπελας στα στραμπουλιγμενα με κακο οδοστρωμα.

Τώρα, στο χώμα. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από το 650 στο χώμα για να συγκρίνω σε αντίθεση με την άσφαλτο. Το 700 δεν είναι τόσο "μπροστόβαρο" όσο το 650. Θεωρώ ότι με το καλύτερο ζύγισμα θα "κρύβει" τα κιλά του πιο "καλά". Επίσης, δεν έχω την εμπειρία να πω για τον 19'άρι τροχό μπροστά ή το πιο άκαμπτο συγκριτικά πλαίσιο που δίνουν πλεονέκτημα στην άσφαλτο. Σε μια δύσκολη (trial σε κάποια σημεία) διαδρομή που έχω -έχουμε- πάει, παρ' όλο που ήταν η 1η μου φορά μαζί του σε σοβαρό χώμα,  θεώρησα ότι με "βοηθούσε" να πάω παρά με δυσκόλευε. Δεν είναι "κατσίκι" αλλά περνάει αρκετά "ύπουλα" παρ' όλο τα όχι χωμάτινα ελαστικά (Anakee2).

XLΓιώργο, βρες πιστάκι κοντά σε άσφαλτο και στο δίνω και σε χώμα να οργώσεις  :goofy: :goofy: :goofy:

Λοιπον, κανε επενδυση σε ενα ζευγαρι χωματινα (δηλ. Conti) και παμε σε καμια κουκαδα-πουροντουραδα  ;) ;D Αυτο θα ειναι το ultimate test. Αν το μηχανακι ειχε 21", θα σου δωριζα και ενα λιγο μεταχειρισμενο μπροστινο Conti  :goofy:  Πιστακι με Anakee και να πεσω με ξενο μηχανακι no-no  :eusa_naughty:

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #30 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 13:13:30 μμ
Μάλιστα!
Αλλά το 650 650ποιήται πιό εύκολα από το 700!

Too right!  :2hysterical: :2hysterical:

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #31 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 12:09:56 μμ
Έχω καβαλήσει το 700άρι ενός συναδέλφου που έχει ολόσωμη εξάτμιση χωρίς τον καταλύτη. Απο ήχο είναι σούπερ απο άρπαγμα επίσης. Απο τελική δεν είδα και τίποτα το θεαματικό 173 - 175 χαω. ... Μιλάω για ανώτατα όρια που έρχονται με τη μία και όχι στρίβω ένα τσιγάρο και περιμένω να ανεβάσει.

Αν και ο ηχος του 700 ειναι πιο "επιθετικος" (αυτο το πρρρ  ;D), ο ηχος του 650 ειναι πιο γλυκος/κλασσικος  :)  Θα ειχε ενδιαφερον να εβαζε κανεις εξατμιση απο 650 στο 700 ετσι για δοκιμη (το αναποδο απ'οτι εκανε ο Aerios), επισης εμφανισιακα ειναι το κλασικο "δικανο"  8)

Απο δυναμη παντως το 700 φαινεται ΠΟΛΥ δυνατοτερο παρα τα μονο 8-9 παραπανω αλογα στον τροχο (54-55 vs 45-46) καθως πρεπει ναχει περισοτερη δυναμη/ροπη χαμηλα - το ειχα παρει για ενα διωρο τεστ το 2008 αλλα δεν το εβγαλα εθνικη να το δω σε ψηλες ταχυτητες, Πανισκ ετοιμασου καμια καλη μερα την μεθεπομενη βδομαδα  ;)

ΥΓ1 @Aerios: Με την ιδια ευκολια που το 700αρι πιανει τα 175χμω, το 650αρι πιανει μονο τα 160χμω, απο κει και πανω "κανουμε στριφτο και περιμενουμε" ;D

ΥΓ2 Το τελευταιο Bike εχει ενα πολυ ωραιο συγκριτικο των XTZ660 Tenere, Transalp 700, Triumph 800 (το απλο, οχι το XC) και VStrom 650 με τον υποτιτλο "Like a GS1200, but cheaper" - τιμες στην Βρεταννια L7000, L6850, L7500 και L7900 αντιστοιχα. Λεει οτι το ΧΤΖ660 ειναι σαφως το καλυτερο στο χωμα και το Tiger800 σαφως το καλυτερο στην ασφαλτο αλλα βγαζει τα ΤΑ700/XTZ660 τον καλυτερο συμβιβασμο. Το δε VStrom ειναι το χαμηλοτερο στις προτιμησεις των 4 συντακτων (2 προτιμουν το XTZ, 2 το ΤΑ) και το χαρακτηριζουν bland και ordinary. Αυτα βεβαια στη Βρεταννια οπου οτιδηποτε > 160χμω οδηγει σε αφαιρεση διπλωματος, οποτε η ικανοτητα του VStrom (και του Triumph) στις ψηλες ταχυτητες δεν παιρνεται υπ'οψη.
« Last Edit: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 13:01:54 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 13:36:21 μμ
Νομίζω πάτε από το δύσκολο δρόμο.
Ο εύκολος όσο αφορά την ιπποδύναμη είναι ο εξής:
Ο πιό δυνατός κινητήρας από τους καρμπυρατεράτους V 2 από τη μάνα του, είναι ο κινητήρας της  Africa RD 04.
Άρα ξεκινάμε από αυτόν σαν βάση.

Οι κινητήρες των αφρικάνων σε αγώνες, φτάνουν τους 80 ίππους τους οποίους θεωρώ υπερβολή για μη αγωνιστική χρήση.

1. Μένομε στα μισά από μαμά μέχρι τους 80 για να μη χάσει ο κινητήρας την αξιοπιστία και το χαρακτήρα του.

2. Τον τοποθετούμε στο 650 του Γιώργου.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #33 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 13:58:09 μμ
Ο πιό δυνατός κινητήρας από τους καρμπυρατεράτους V 2 από τη μάνα του, είναι ο κινητήρας της  Africa RD 04.
Άρα ξεκινάμε από αυτόν σαν βάση.

Οι κινητήρες των αφρικάνων σε αγώνες, φτάνουν τους 80 ίππους τους οποίους θεωρώ υπερβολή για μη αγωνιστική χρήση.

1. Μένομε στα μισά από μαμά μέχρι τους 80 για να μη χάσει ο κινητήρας την αξιοπιστία και το χαρακτήρα του.

2. Τον τοποθετούμε στο 650 του Γιώργου.

Τον ΧΛΓιωργο τον ρωτησες??  Αλλα για λεγε, για λεγε ;D

Αν μπαινει ο κινητηρας του Africa 750 σχετικα ευκολα στο 650, τοτε ναι, this is the way forward  :eusa_clap:  Το εχεις κοιταξει το θεμα στις λεπτομερειες? Ακομα και με την μαμα δυναμη (52 με 53 αλογα τροχο αν θυμαμαι καλα) και με την περισοτερη ροπη, το μηχανακι ισως παρει αυτο που του λειπει - και πριν ακομη αρχισουν οι πατεντες στο δρομο προς τα 80  ;D 8)

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #34 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 16:50:56 μμ
Εγώ πάντως αν ηθελα λιγη παραπάνω δύναμη και αρκετή ροπή θα εβαζα στην 650 ενα κομπρέσορα ρυθμισμένο χαμηλά μαζί με μια σχετική ''προετοιμασία'' του κινητήρα και τέλος.
Oχι δλδ στα 2.5 bar που εχει ο παλαβός εδώ:

και στις αλλαγές  με την εκτόνωση βήχει :goofy:

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 17:08:06 μμ
Εγώ πάντως αν ηθελα λιγη παραπάνω δύναμη και αρκετή ροπή θα εβαζα στην 650 ενα κομπρέσορα ρυθμισμένο χαμηλά μαζί με μια σχετική ''προετοιμασία'' του κινητήρα και τέλος.
Oχι δλδ στα 2.5 bar που εχει ο παλαβός εδώ:

και στις αλλαγές  με την εκτόνωση βήχει :goofy:

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά Νικόλα!!! Πρέπει να είναι πολύ γάτος και γνώστης αυτός που θα κάνει την επέμβαση και τη ρύθμιση για να μην πάρεις το μοτέρ στο χέρι...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #36 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 17:54:50 μμ
δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατι ντε και καλά πρέπει να γινει τοποθέτηση κινητηρα 700 στο 650!!!!!
Τι κερδος θα έχεις;;;
αν ειναι να κάνεις αλλαγή πραγματική βάλε 1000άρι Varadero, εκεί να σε δώ   :goofy:

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 17:59:06 μμ
Δεν θα πάρεις το μοτόρι στο χέρι αν δουλεύεις χαμηλά. Τι ζητάμε δλδ? τα 50 αλογάκια να γίνουν 60 και λίγο ζωηρότερα , μια αύξηση μόλις 10%.
Μεγαλύτερη αυξηση ιπποδύναμης θα ζητήσει και περισσότερη ψύξη και καύσιμο.
Και όπως  εγραψα πρίν με μια σχετική προετοιμασία στο μοτερ, για να μην το πάρουμε στο χέρι.
Και μάλιστα αν είναι κομπρέσορας θα εχουμε αύξηση σε όλο το φάσμα στροφών.

Και δεν χρειάζεται 1000αρη κινητήρα μπορεί με ενα καλό ρεκτιφιέ να ανεβάσει εν μέρει κυβισμο, ακόμα και με αλλαγή στροφάλου ωστε να βυθίζει περισσότερο αυξάνοντας δλδ την διαδρομή του πιστονιού.

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 19:27:14 μμ
ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΛΕΜΕ!!!

Ο κομπρέσορας δεν μπαίνει σε μέρος που να μην είναι εκτεθιμένος στους κινδύνους του χώματος.
Ο κινητήρας του Βάρα δεν χωράει. Αντιθέτως μπαίνουν πηρούνι - ψαλίδι του Άφρικα στο Βάρα.

Τα 80 έρχονται με Wiseco τα οποία έχουν συμπίεση 12,5 και απαιτούν τη διπλάσια χάρη με τον κύλινδρο απ' ότι τα μαμά πιστόνια. Ένα τέτοιο ΑΤ η ΤΑ από τις 50.000 χλμ θα έκαιγε πιό πολύ λάδι από το 400 του Μέμου όταν ήταν στα τελευταία του.

Πάντως με ένα τέτοιο ο Ιταλός που γράφει σαν gpmuci ατο adv πήρε το πρωτάθλημα αγώνων τύπου Ντακάρ. Το Ντακάρ μπορεί να μετακόμισε στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη είναι αρκετά δημοφιλείς παρόμοιοι μικρότερης διάρκειας αγώνες.

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τετάρτη 12 Δεκέμβριος 2012, 21:44:40 μμ
Τον ΧΛΓιωργο τον ρωτησες??  Αλλα για λεγε, για λεγε ;D

Αν μπαινει ο κινητηρας του Africa 750 σχετικα ευκολα στο 650, τοτε ναι, this is the way forward  :eusa_clap:  Το εχεις κοιταξει το θεμα στις λεπτομερειες? Ακομα και με την μαμα δυναμη (52 με 53 αλογα τροχο αν θυμαμαι καλα) και με την περισοτερη ροπη, το μηχανακι ισως παρει αυτο που του λειπει - και πριν ακομη αρχισουν οι πατεντες στο δρομο προς τα 80  ;D 8)

Εγώ έχω to africa 750 rd 07 και τα έβλα με ένα africa 650 με dynojet (δεν ξέρω τι στάδιο) και φιλτρο - εξάτμιση και δεν τον έπιανα μέχρι τα 120...μετά δεν μάθαμε γιατί είχε κόκκινο φανάρι και κόψαμε τις λ@λακίες.

Αλλά μου είχε κάτσει πολύ άσχημα και μετά είδα ότι το είχε γραναζώσει και κοντό ...είχε πίσω μια γραναζάρα ... οπότε θεωριτικά σε τελικές θα τον έτρωγα - δεν θα το μάθουμε ποτέ ;)

πάντως το είχε λιώσει στο σπινάρισμα  :-\

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #40 on: Πέμπτη 13 Δεκέμβριος 2012, 11:57:25 πμ
Εγώ έχω to africa 750 rd 07 και τα έβλα με ένα africa 650 με dynojet (δεν ξέρω τι στάδιο) και φιλτρο - εξάτμιση και δεν τον έπιανα μέχρι τα 120...μετά δεν μάθαμε γιατί είχε κόκκινο φανάρι και κόψαμε τις λ@λακίες.

To Africa 650 εχει απο μπλοκ τον ιδιο κινητηρα με το ΤΑ650. Παντως μονο με stage 1 dynojet δεν βαζει κανεις φωτια στο δρομο, αντε να παρει 3-4 αλογα το μηχανακι, ο τυπος πρεπει να ειχε αλλο stage και ητανε και το γραναζωμα. Και με την ευκαιρια Νικο οταν παμε εκεινη τη βολτα στον Υμητο ειμαι περιεργος να δω τη διαφορα κινητηρα Αφρικα 750 με ΤΑ 650. Απ'οτι θυμαμαι το Αφρικα ειναι σαφως πιο "γεματο" χαμηλα κι'αυτο μετραει στο χωμα.

" the PouroDuro spirit "

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Πέμπτη 13 Δεκέμβριος 2012, 12:32:44 μμ
Η 650άρα Άφρικα είναι και πιό ελαφρυά από τις 750άρες.

Offline MAROU

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #42 on: Τρίτη 16 Ιούνιος 2015, 16:07:24 μμ
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά αν μπαίνει ο κινητήρας του africa σε ΤΑ 650;
Το ψάχνω και μάλλον έχει τις ίδιες βάσεις...
« Last Edit: Τρίτη 16 Ιούνιος 2015, 18:54:50 μμ by MAROU »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #43 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2015, 00:07:22 πμ
Επανερχομαι σ'αυτο το θεμα καθως καποιος (καλος) μαστορας που ασχολειται με μετατροπες επιδοσεων κοιταξε τους κινητηρες των ΤΑ 700 και 650 και αποφανθηκε οτι μπαινει το μπλοκ του κυλινδρου και η κεφαλη απο το 700 στο 650 (με τον ιδιο στροφαλο/μπιελα), οποτε αυτο που χρειαζεται ειναι να μπει και η πλεξουδα του 700 και να μπει και μια εξωτερικη τρομπα βενζινης (το 700 την εχει στο ρεζερβουαρ). Ετσι γινεται το 650 ουσιαστικα 700 απο πλευρας κινητηρα (μπλοκ κυλινδρου / κεφαλης) μονο.

" the PouroDuro spirit "

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2015, 00:27:18 πμ
Quote from: Stoneman

Καλύτερα αγόρασε μια 700αρα πήγαινε σε έναν που να φτιάχνει φέριγκ και βάλε ενα μούτρο απο 650 για να μην την βλέπεις και σούρχεται να την πλακώσεις στις κλωτσιές.

:2hysterical: :2hysterical:

ξαναδιαβαζοντας το θεμα ξανα-έπεσα κατω διαβαζοντας το σχολιο του Νικου !!!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #45 on: Δευτέρα 20 Δεκέμβριος 2021, 20:53:52 μμ
Ανακινω αυτο το αρχαιο θεμα επειδη σε καποιο αλλο φορουμ συζητηθηκε το να μπει κινητηρας απο Τρανσαλπ 700 σε Αφρικα 750 και τυχαινει μαλιστα να ξερω μια τετοια μετατροπη για την οποια εμαθα πριν μερικους μηνες. Καθως ποσταρα το σχετικο βιδεο εκει, το ποσταρω κι'εδω.

Προσωπικα δε με ενδιαφερει πια μια τετοια μετατροπη: οταν ξεκινησα αυτο το νημα το μακρινο 2012 τα μονα 2κυλινδρα on-off (και ικανα στο off) που βγαινανε ητανε το F800GS και το 990 ενω οι Ιαπωνες ειχανε σταματησει στο Τρανσαλπ 650 που "τελειωσε" το  2007. Τωρα πια υπαρχουν ενα σωρο 2κυλινδρα on-off μηχανακια και οι τζαπανεζοι εχουν ξαναμπει στο παιχνιδι με τα CRF 1000/1100 και το Τ700. Αλλα επειδη συζητιουνται ακομα τετοιες μετατροπες, βαζω το σχετικο βιδεο πληροφοριακα και εδω.

« Last Edit: Δευτέρα 20 Δεκέμβριος 2021, 20:55:56 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τρίτη 21 Δεκέμβριος 2021, 09:28:00 πμ
Καλημέρα Γεώργιε , καλές γιορτές και με το καλό ο νέος χρόνος .

Στο θέμα μας τώρα , ποτέ μου δεν κατάλαβα την έννοια μετατροπή .
Γιατι να πάρεις κατι φτιαγμένο με προδιαγραφές σε φρένα, φώτα , αναρτήσεις, ασφάλεια , κλπ τουλάχιστον μιας εικοσαετίας πίσω κ να το
μετατρέψεις σε κατι νεότερο.
Που βασικά αυτό δεν είναι μεταροπή , είναι σαν ενα μπαρμπάδι 80 χρόνων να του βαζεις καρδιά εικοσάρη, λες οτι θα ζήσει άλλα 60 χρόνια?

Πιστεύω οτι εκτός απο μερικές κάστομ πινελιές δεν πρέπει ορισμένα πράγματα να τα πειράζουμε . Είναι κατ΄εμέ καλύτερο να πάρεις κατι άλλο
που να σε ικανοποιεί η να είναι οσο το δυνατόν πλησιέστερα στις απαιτήσεις σου παρά να φτιάχνεις μαιμούδες.

Γνώμη μου, πάντα . ;D

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τρίτη 21 Δεκέμβριος 2021, 19:17:13 μμ
Καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.

Ανακινω αυτο το αρχαιο θεμα επειδη σε καποιο αλλο φορουμ συζητηθηκε το να μπει κινητηρας απο Τρανσαλπ 700 σε Αφρικα 750 και τυχαινει μαλιστα να ξερω μια τετοια μετατροπη για την οποια εμαθα πριν μερικους μηνες.

Σπουδαία νέα και μάλιστα από την Ελλάδα. Κρίμα που δεν έχει φωτογραφίες από τη διαδικασία και δεν είναι πολύ περιγραφικό.

Στο θέμα μας τώρα , ποτέ μου δεν κατάλαβα την έννοια μετατροπή .

Νικόλαε, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα έχουν πολλές χρήσεις και δεν είναι ανάγκη να τις καταλάβουμε, να τις ενστερνιστούμε να τις εφαρμόσουμε όλοι, όλες. Γενικά πάντως αν σε οποιοδήποτε φόρουμ αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας γράφονταν θέμα αντικατάστασης των αγαπημένων μας καρμπυρατέρ με  τον επίσης αγαπημένο μας ψεκασμό, δεν θα γράφονταν μια σελίδα+ ενστάσεων και σκεπτικισμού. Ίσως οφείλεται στον φαινομενικά συντηρητικό χαρακτήρα της Τρανσάλπ. Όσοι ανακάλυψαν όμως και τις κρυφές της χάρες, ψάχνονται για τέτοια θέματα.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Τετάρτη 22 Δεκέμβριος 2021, 12:16:04 μμ
Δεκτές όλες οι απόψεις , άλλωστε άβυσσος η ψυχή ...... που λένε .

Και εγώ θα ήθελα να βάλω ψεκασμό στην 650 κ αν αυτό ηταν δυνατόν να γίνει δε θα άλλαζα μηχανάκι.

Ομως θα προτιμούσα να το έκανε η Χόντα για εμένα  :2hysterical::goofy: :goofy:

η σαν εναλλακτική μια σωστή εταιρεία να διέθετε ενα αξιόπιστο κιτ  :thumbright:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #49 on: Τετάρτη 22 Δεκέμβριος 2021, 22:09:17 μμ
Φιλτατε Νικολαε, οπως εγραψε και ο ΙωαννηςΚ, υπαρχουν πολλες χρησεις/μοντες για τα μηχανακια μας και φυσικα δεν τις ενστερνιζομαστε ολοι ολες.

Αλλα οπως εγραψες και συ στο παρελθον (και επισης επανω), αν η Χονδα ειχε βαλει ψεκασμο στον κινητηρα του Τρανσαλπ 650 το 2000 που τοβγαλε, το μηχανακι θα ειχε ακομα μεγαλυτερη απηχηση απ'αυτη που ειχε και θα τοχανε πιθανα κρατησει πολλοι κατοχοι που τελικα κοιταξανε αλλου, επειδη εχει ενα συνδυασμο αρετων που δεν υπαρχουν ευκολα (φιλικο, απιστευτα ομοιογενες, εξαιρετικη GT λειτουργια στην ασφαλτο και πολυ ικανο στο χωμα με ελαχιστες μετατροπες). Το μεγαλο θεμα καρμπυρατερατων μηχανακιων γενικοτερα και ειδικοτερα των ΤΑ600/650 και AT750 ειναι η ψηλη τους καταναλωση οταν οι ταχυτητες ανεβαινουν που δεν επιτρεπουν ταξιδι με συνεχη 140-150χμ - και τη σημερον ημερα υπαρχουν πολλοι αυτοκινητοδρομοι σε αντιθεση με 20 χρονια πριν. Οποτε κατω απο αυτο το πρισμα, η μετατροπη αυτη ..makes sense. Φυσικα και μπορει καποιος να κοιταξει αλλου και να παρει αλλο μηχανακι, για παραδειγμα οι ασφαλτινοι ΤΑαδες το NC700/750 και οι χωματινοι το Τ700 - βεβαια το τελευταιο δεν εχει ακομα φτηνηνει σα μεταχειρισμενο. Αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, καποιοι δενονται με το μηχανακι τους ή απλα δε γουσταρουν αλλο και θελουν να βελτιωσουν αυτο που εχουν, ετσι απλα.

Βαζω παρακατω ενα συνδεσμο απο ενα πολυ ενδιαφερον νημα απο αλλο φορουμ, οπου ο κατοχος Ορεστης (/mxersraz) ενος AT750 εχει κανει φοβερες μετατροπες στο μηχανακι του σε αναρτησεις και κινητηρα (παραμενοντας με καρμπυρατερ) επειδη ..ετσι του αρεσει! Οι μετατροπες στον κινητηρα ειναι απο τη σελιδα 21 του θεματος  και μετα, εχει συνολικα 26. Επισης αξιζει μια ματια η σελιδα 12 οταν επισκεφτηκε τον γνωστο βελτιωτη Boano στην Ιταλια.

https://advride.gr/threads/%CE%97-africa-ria.8453/
« Last Edit: Τετάρτη 22 Δεκέμβριος 2021, 22:31:24 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "