Hellas Transalp Forum

κινητηρας απο ΤΑ700 σε ΤΑ650(/600)

XLGeorge · 33791

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 12:01:22 μμ
Λοιπον, εχει ξανασυζητηθει το θεμα στα πεταχτα καπου αλλα ας το ξανακοιταξουμε διεξοδικα. Και αφηστε σχολια του στυλ "τι το θες, παρε αλλο μηχανακι, δεν αξιζει τον κοπο και χρημα, κλπ", ας δουμε αν και πως ακριβως γινεται τεχνικα, σας παρακαλω δωστε τα φωτα σας.

Χρειαζονται προφανως τα εξης:

1. κινητηρας - ελπιζω οι βασεις του και ολες οι διαστασεις να ειναι οι ιδιες με του 650 και να μπαινουν επισης οι εξαγωγες του 650 πανω χωρις πατεντες)

2α. ψεκασμος - που θα αντικαταστησει τα καρμπυρατερ - και φιλτροκουτι
2β. αντλια βενζινης για τον ψεκασμο - αυτη ειναι μεσα στο ρερβουαρ του 700, πως βρισκεται και που θα μπει στο 650??

3. ολη η πλεξουδα των ηλεκτρικων, και επειδη μαλλον το "κομμενο 700αρι" θα ειναι ABS, θαταν καλο να παρθουν και να αντικατασταθουν τα φρενα με του 700, αλλιως θα δειχνει συνεχεια "βλαβες" - σ'αυτη την περιπτωση εγω θα εκανα και de-link τα φρενα (το πισω στο μπροστα) και φυσικα θα βαλω διακοπτη αποσυνδεσης του ABS οπως εχει κανει ο Leon στο Dakar-Dero του.

Υπαρχει κατι αλλο που ξεχναω? Ειναι προφανες οτι η σχεση τελικης μεταδοσης θα πρεπει επισης ν'αλλαξει - δηλ. να μπουν γραναζια με τις διαστασεις του 700.

Για δωστε τα φωτα σας λοιπον οσοι εχετα σχετικες γνωσεις.. Μιλαμε για project με μεγαλο ενδιαφερον παντως αν ποτε το επιχειρησω. Ουσιαστικα θελω να φτιαξω το 700αρι που επρεπε να εχει φτιαξει η Honda: βασισμενο στο πλαισιο/αναρτησεις/αισθητικη του 650 αλλα με ψεκασμο, ασυνδετα φρενα και αφαιρουμενο ABS.

" the PouroDuro spirit "

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 12:15:27 μμ
Kai τα οργανα βεβαια του 700 για να εχεις τις καταλληλες ενδειξεις ..........

Ειμαι πεπεισμενος.... διοτι εκει που το εχεις δει στα <<πεταχτα >> ειναι δικες μου σκεψεις γραφες ....οτι αν δεν εχεις θεμα κοστους τοτε ειναι εφικτο .Το θεμα ειναι οι τυχον μετατροπες στην τοποθετηση καποιων πραγματων πχ αντλια ...αλλα σκεφτομαι αν δεν ειναι μεσα στο τεποζιτο αλλα εξωτερικα μια ηλεκτρικη θα αλλαξη κατι ;
 Οργανα σιγουρα θελει μετατροπη , φρενα abs  ,και μεγαλη προσοχη στην πλεξουδα για τα ηλεκτρικα .
Δεν ειναι απλο .....αλλα σιγουρα δεν ακατορθωτο .

McGyver

• Guest
Reply #2 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 12:16:16 μμ
Δε νομίζω πως οι βάσεις του κινητήρα είναι ίδιες μεταξύ 650 & 700.

Επίσης, μάλλον πρέπει να ξεχάσεις το ABS ως donor bike, γιατί:
1) Χρειάζεσαι ΚΑΙ το ABS modulator από το 700, το οποίο θα πρέπει να βρεις χώρο να το τοποθετήσεις (θα χρειαστεί τρελή πατέντα και κόψε/ράψε πλαστικών).
2) Αν δεν αλλάξεις ΚΑΙ τροχούς, το ABS δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ σωστά μιας και είναι ρυθμισμένο για τις διαστάσεις τροχών/ελαστικών του 700.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #3 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 12:37:35 μμ
Δε νομίζω πως οι βάσεις του κινητήρα είναι ίδιες μεταξύ 650 & 700.

Ωχ, αν εδω δεν παιζει το ξεχναμε πριν αρχισουμε  :-\  Αλλα αυτο ειναι πολυ ευκολο να τσεκαριστει, εφ'οσον παντως το πλαισιο φαινεται το ιδιο θα εκπλαγω αν οι βασεις δεν ειναι οι ιδιες..

Επίσης, μάλλον πρέπει να ξεχάσεις το ABS ως donor bike, γιατί:
1) Χρειάζεσαι ΚΑΙ το ABS modulator από το 700, το οποίο θα πρέπει να βρεις χώρο να το τοποθετήσεις (θα χρειαστεί τρελή πατέντα και κόψε/ράψε πλαστικών).
2) Αν δεν αλλάξεις ΚΑΙ τροχούς, το ABS δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ σωστά μιας και είναι ρυθμισμένο για τις διαστάσεις τροχών/ελαστικών του 700.

Αχα. Παντως δεν καιγομαι για το ABS, καθε αλλο, απλα θα ειναι μαλλον δυσκολο να βρω non-ABS donor bike. Στη χειροτερη θα χρειαστει καποια ηλεκτρονικη πατεντα στις αποληξεις των καλωδιων του ABS για να μη δειχνει βλαβη. Αληθεια, που τοχει το modulator το 700? Το VFR τοχει ψηλα διπλα στο αριστερο ψυγειο και κραταει και εκεινη την "ευαισθητη" μπλε φισα μακρια απο τη ζεστη του ψυγειου - το αναφερω επειδη απ'οτι θυμαμαι εχεις τωρα VFR.

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #4 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 12:41:09 μμ
Θέλει πολύ προσεκτική μελέτη και σίγουρα θα πρέπει να έχεις και τα δύο μηχανάκια μπροστά σου γαι να μετράς τις διαφορές. Με μια πρώτη ματιά σου φαίνοντα ίδια αλλά ότα προχωράς παρα μέσα βλέπεις διαφορές χιλιοστών που σου απαγορέυουν να προχωρήσεις ή που χρειάζονται πολυδάπανες και χρονοβόρες μετατροπές.
Σίγουρα θα πρέπει να επιλέξεις 700άρι χωρίς ABS!.
Εξαγωγές θα πρέπει να πάρεις απο 700άρι γιατί η μπρεστά νομίζω οτι είναι λίγο διαφορετικές.
Η αντλία είναι πρόβλημα αλλά με πατέντα μπορείς να τη βάλεις- θέλεις πιστοποιημένο συγκολητή και γίνεται κόψε - ραψε στο νετπόζιτο του 650.
Το φιλτροκούτι είναι έναι άλλο θέμα σε σχέση με το πόσο θα σηκωθεί ( η μονάδα ψεκασμού έχει όγκο) και αν έχει περιθώριο να κρυφτεί κάτω απο το ντεπόζιτο της 650.
Αυτά για αρχή ;D

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #5 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 12:56:32 μμ
Η αντλία είναι πρόβλημα αλλά με πατέντα μπορείς να τη βάλεις- θέλεις πιστοποιημένο συγκολητή και γίνεται κόψε - ραψε στο νετπόζιτο του 650.

Οπα, αρχιζουν τα δυσκολα.. Εγω σκεφτομουν να βαλω την αντλια εξω απο το τεποζιτο αν γινοτανε..

Το φιλτροκούτι είναι έναι άλλο θέμα σε σχέση με το πόσο θα σηκωθεί ( η μονάδα ψεκασμού έχει όγκο) και αν έχει περιθώριο να κρυφτεί κάτω απο το ντεπόζιτο της 650.
Αυτά για αρχή ;D

Ναι, αυτο με τη μοναδα ψεκασμου θελει κοιταγμα, τα ψεκαστα μηχανακια εχουν ενα σωρο πραματα στριμωγμενα εκει απο κατω απο το φιλτροκουτι - ελυσα καποτε το VFR για να συχρονισω τις πεταλουδες του ψεκασμου και ειδα οτι παιζει πολυ πραμα - α ρε καρμπυρατερακια με την απλότητά σας  8)

Παντως οπως λες για αρχη θελει προσεκτικο κοιταγμα σε δυο μηχανακια διπλα-διπλα στα οποια θα εχει βγει το ρεζερβουαρ τουλαχιστο ή και περισοτερα πραγματα πχ το φιλτροκουτι. Παντως για να ξεκινησω τετοια δουλεια θαπρεπε ναχω τον γκ διπλα για support με τις πατεντες του  ;) ;D

" the PouroDuro spirit "

McGyver

• Guest
Reply #6 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 13:09:59 μμ
Αληθεια, που τοχει το modulator το 700?

Κάτω από το πίσω αριστερό πλαστικό ("απέναντι" από την μπαταρία).

Στη φωτό αυτού του post φαίνεται δίπλα στη "φούσκα" με τους connectors για συναγερμό, accessories και DLC.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 13:16:48 μμ
Γιώργο, τα έχουμε ψιλό-πει...

Ψάξε για δότη χωρίς ABS. Οι βάσεις του κινητήρα είναι ένα θέμα αν δεν είναι στις ίδιες θέσεις αλλά πιστεύω ότι αυτό αντιμετωπίζεται. Το θέμα με τα όργανα μαζί με την πλεξούδα να ξέρεις ότι θα στοιχίσει... Για την τρόμπα βενζίνης, μπορείς να κάνεις πατέντα με έξω από το ρεζερβουάρ, αλλά θα χάσεις την ένδειξη στάθμης. Ούτε με την εξαγωγή θα έχεις πρόβλημα μιας και μπορείς να φτιάξεις χειροποίητους λαιμούς.

Δεν νομίζω να είναι ανέφικτο το όλο εγχείρημα -μεγάλη κουβέντα- αρκεί ΠΡΙΝ ξεκινήσεις να ψάξεις από εγχειρίδια τις λεπτομέρειες (αποστάσεις, διαστάσεις κλπ...)

Όποτε είσαι Αθήνα, ρίξε "σύρμα" να δεις λεπτομέρειες "γδύνοντας" το δικό μου για να μετρήσεις και να συγκρίνεις με τους χώρους του δικού σου...

Μήπως να πάρεις ένα 700άρι και να βάλεις το κουστούμι του 650? Λέω εγώ τώρα...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #8 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 13:20:13 μμ
Ο κινητήρας σίγουρα δεν κάθεται όπως είναι. Εξαγωγές επίσης... γενικά έχει την ίδια δυσκολία απο το βάλεις τον κινητήρα απο το 700ρι
σε ένα πλαίσιο απο KTM690...
Αυτό δεν είναι Project βρε Γιώργο... είναι ο πύργος του Αιφελ με οδοντογλυφίδες.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #9 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 13:28:07 μμ
Ο κινητήρας σίγουρα δεν κάθεται όπως είναι. Εξαγωγές επίσης... γενικά έχει την ίδια δυσκολία απο το βάλεις τον κινητήρα απο το 700ρι
σε ένα πλαίσιο απο KTM690...
Αυτό δεν είναι Project βρε Γιώργο... είναι ο πύργος του Αιφελ με οδοντογλυφίδες.

Οκ, οκ, ενταξει πειστηκα, ας το ξεχασουμε λοιπον  :(  Αλλα για "ελαχιστο" αντιδοτο θα βαλω τουλαχιστο dyjojet κιτ στα καρμπυρατερ (εχω ηδη K&N και πιο ανοιχτη MIVV) και θα το σεταρω στο δυναμομετρο ;) ;D 8)

Ασε που ετσι θα νοιωθω πιο ανετα να το παρω Ασια, Μεση Ανατολη, Αφρικη κλπ οπου ισως δουλεψει με βενζινες χαλια  ;)  Ο χρονος που να βρεθει για τετοια ταξιδια..
« Last Edit: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 13:30:28 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #10 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 13:33:38 μμ
Οκ, οκ, ενταξει πειστηκα, ας το ξεχασουμε λοιπον  :(  Αλλα για "ελαχιστο" αντιδοτο θα βαλω τουλαχιστο dyjojet κιτ στα καρμπυρατερ (εχω ηδη K&N και πιο ανοιχτη MIVV) και θα το σεταρω στο δυναμομετρο ;) ;D 8)

Ασε που ετσι θα νοιωθω πιο ανετα να το παρω Ασια, Μεση Ανατολη, Αφρικη κλπ οπου ισως δουλεψει με βενζινες χαλια  ;)  Ο χρονος που να βρεθει για τετοια ταξιδια..
Γιωργο πιστευω οτι ειναι οικονομικο (αρκετα μεγαλο ωστε να μπεις στην διαδιακασια να σκεφτεις για αγορα αλλης μοτο ) το θεμα και οχι τοσο προσαρμογης .......δεν νομιζω οτι η χοντα στο θεμα στηριξης του μοτερ εχει κανει αλλαγες ..

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #11 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 09:42:38 πμ
Πάρα πολύ δύσκολο θα το χαρακτήριζα.
1. Τα φρένα με με εγκατάσταση του ABS χωρίς το CBS, ούτε που θα τα σκεφτόμουν, πολύ επικίνδυνη μετατροπή η υδραυλική επέμβαση στο κύκλωμα. Απο την άλλη η μονάδα του ABS είναι με συγκεκριμένο τρόπο ρυθμισμένη (και δεν μπορεί να επαναπρογραμματιστεί) να λειτουργεί και δεν νομίζω ότι και να καταφέρεις να το εγκαταστησεις θα προσφέρει την ασφάλεια που πρέπει και όχι δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης όπως προαναφέρθηκε είναι και η διαφορά μεγέθους του εμπρός τροχού που θα το βγάζει απ'την αρχή εκτός λειτουργίας.
Ο εγκέφαλος στα ABS και non-ABS είναι ο ίδιος, οπότε αν απλά δεν κουμπωθεί όλο το σύστημα της μονάδας του ABS, δεν θα βγάζει λάθος, απλά δεν θα τη λαμβάνει υπόψη.
2. Η τρόμπα καυσίμου είναι βυθιζόμενη στο ρεζεργουάρ εκτός των άλλων και για λόγους ψύξης. Οπότε λύση για τοποθέτηση εκτός δεν παίζει, ενώ να καταφέρεις να κόψεις (και κάποιος πρέπει να φτιάξει το πατρόν κοπής και τα πάσα για τις βίδες) το ρεζερβουαρ του 650 με την απαραίτητη ακρίβεια και να την τοποθετήσεις εκεί ακούγεται λίγο δύσκολο. Και να είσαι σίγουρος αν γίνει ότι δεν θα έχεις μια πιθανή πηγή διαρροής 19 λίτρων και ανάφλεξης ανάμεσα στα @@.
3. Το PGM για να λειτουργήσει παίρνει σήμα απο 15 περίπου διαφορετικούς αισθητήρες. Άλλοι είναι μέσα στον κινητήρα και άλλοι σε διάφορα σημεία της μηχανής (φιλτροκούτι, λαιμοί εξαγωγής, κυκλωμα ψυκτικού, συμπλέκτης κτλ). Θα πρέπει να καταφέρεις να του εγκαταστήσεις και να τους συνδέσεις όλους.
4. Αν τα κατάφερνες, πως θα πάρεις έγκριση έπειτα για αυτή τη μοτοσυκλέτα? Πολύ αμφιβάλω αν θα μπορούσες να τη νομιμοποιήσεις με τέτοιες εκτεταμένες μετατροπές. Πράγμα που συμβαίνει ότι
α. δεν μπορείς να την ασφαλίσεις νόμιμα, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση όποιου ατυχήματος (με σωματικές βλάβες) αν κάποιος το ψάξει, την έκατσες. Θα πληρώνουν και τα εγγόνια σου.
β. Πως θα γυρίσεις όλες αυτές τις χώρες που θέλεις με μη δηλωμένους αριθμούς κινητήρα? Κάπου (σε ανατολικά τελωνεία) θα σε σταματήσουν και μετά αρχίζει το express του μεσονυκτίου....
5. Με το κιτ της Dynojet, είναι σίγουρο ότι θα αυξήσεις την κατανάλωση. Το όφελος απόδοσης σε σχέση με το extra καύσιμο είναι μικρό και πολλές φορές (αν το δυναμόμετρο το ελέγχει ένας "γάτος"" ψυχολογικό. Η σχέση κόστους οφέλους είναι δυσανάλογ κατα τη γνώμη και την εμπειρία μου.

Καλημέρα

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #12 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 12:12:19 μμ
Χωρις να γνωριζω τοσα απο τεχνικα,μου φαινεται δυσκολο το προτζεκτ.Βεβαια αν καποιος δεν υπολογισει κοστος και χρονο,νομιζω πως καποιος "γατος" μηχανικος μπορει να κανει μια τετοια μετατροπη.....Εδω γινονται αλλα και αλλα....
  Απλα δεν θα συμφερει απο ολες τις αποψεις! ;)

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #13 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 17:11:57 μμ
Ναι σίγουρα δεν θα συμφέρει οικονομικά.

Αλλά παίζει ρόλο το τι θές, η τι περιμένεις να κερδίσεις απο μια τέτοια μετατροπή, ποιός ο λόγος?

Βασικά κερδίζεις ενα ψεκασμό , και ενα ABS αμφιλεγόμενο.
Δλδ ? τπτ. για το κόστος της μετατροπής, αν το 650 κυκλοφορούσε ΚΑΙ σε ψεκαστό εντάξει τότε τα πράγματα θα ηταν απλά θέμα κόστους.
Εάν ηθελες οικονομία και είχες ενα μηχανάκι να καίει 10 λτ/100χλμ και με τον ψεκασμό στους ίδιους δρόμους με την ίδια χρήση/απαιτήσεις έπεφτες στα 5 λτ/100χλμ ναι να το σκεφτείς.
Επειτα παίζει ρόλο και πόσα χιλιόμετρα διανύεις, ωστε να υπάρξει κααααποτε απόσβεση.

Αλλος λόγος? η προσωπική κατασκευή, η αναζήτηση γνώσεων, η δοκιμή? αξίζει τόσο κόπο και χρόνο/χρήμα?

Καλύτερα αγόρασε μια 700αρα πήγαινε σε έναν που να φτιάχνει φέριγκ και βάλε ενα μούτρο απο 650 για να μην την βλέπεις και σούρχεται να την πλακώσεις στις κλωτσιές.
Α! και δύο μπούκες στην κολοβή εξάτμιση. (ελπίζω αυτός που το σκέφτηκε αυτό να εχει ηδη κάνει χαρακίρι και με ξίφος που να μην κόβει μάλιστα)

Οσο για το ABS εγώ ούτε που θα το σκεφτόμουν, όπως ανέφεραν οι προλαλήσαντες.

Εγώ για να έκανα κατι τέτοιο θα έπρεπε να είχα μια 700αρα απο μπάμ ολόκληρη. Και να είχα μελετήσει το θέμα τόσο πολύ, ισως παραπάνω και απο τους μηχανικούς της Honda.

Eίναι κάποιες λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο και δεν τις γνωρίζει ο οποιοσδήποτε.
Π.χ το να κολήσεις δύο βάσεις κινητήρα σε ενα σκελετό δεν είναι σημαντικό. Η ακόμα και τις βάσεις για τα επιπλέον ηλεκτρονικά και εγκεφάλους.
Αλλά ενα φιλτροκούτι δεν είναι μια τυχαία κατασκευή, αν μπαίνει ατόφιο εχει καλώς αν δεν? αν ηταν απλά τα πράματα θα συνέδεε ο καθένας δύο σωλήνες σιλικόνης στα καρμπς/σώματα ψεκασμού και μετά με ενα ''Τ'' σε μια φιλτροχοάνη και τέλος?

Και για να το πάμε παρακάτω , αυτός  http://www.cityauto.gr/moto/article.citymoto.gr?aid=913    είναι 680cc και 16βάλβιδος ...λές?  :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 17:21:23 μμ
Ρε συ στο 'χω ξαναπει Αν γουσταρεις ντε και καλα ΤΑ (που γουσταρεις...) τοτε περνεις ενα 700, του κοτσαρεις ενα αλλο μπροστινο κομπλε με 21 τροχο, κατεβαζεις λιγο τις πλακες, σηκωνεις το πισω μερος για να μαζεψεις την γεωμετρια, αλλαζεις εξατμιση-καταλυτη, σουλουπωνεις με πολυεστερα το μπροστα μερος και εχεις ενα μηχανακι καλυτερο απο το 650 που παει  ΚΑΙ χωμα!

Το αναποδο που σκεφτεσαι ΔΕΝ γινεται/συμφερει!

...Αναποδε! :P

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #15 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 17:47:55 μμ
Εάν ηθελες οικονομία και είχες ενα μηχανάκι να καίει 10 λτ/100χλμ και με τον ψεκασμό στους ίδιους δρόμους με την ίδια χρήση/απαιτήσεις έπεφτες στα 5 λτ/100χλμ ναι να το σκεφτείς.
Επειτα παίζει ρόλο και πόσα χιλιόμετρα διανύεις, ωστε να υπάρξει κααααποτε απόσβεση.

Αλλος λόγος? η προσωπική κατασκευή, η αναζήτηση γνώσεων, η δοκιμή? αξίζει τόσο κόπο και χρόνο/χρήμα?

Καμια σχεση, ο λογος ειναι απλος: αν το ΤΑ650 ειχε ακομα 10 αλογα στον τροχο θα ητανε για μενα και τις απαιτησεις μου το ΤΕΛΕΙΟ μηχανακι για τα ταξιδια μου σε δυσκολους δρομους, τις χωματινες αντβεντσουραδες και τις μακρινες εντουραδες που κανω. Δεν ειναι θεμα κοστους.

Καλύτερα αγόρασε μια 700αρα πήγαινε σε έναν που να φτιάχνει φέριγκ και βάλε ενα μούτρο απο 650 για να μην την βλέπεις και σούρχεται να την πλακώσεις στις κλωτσιές.
Α! και δύο μπούκες στην κολοβή εξάτμιση. (ελπίζω αυτός που το σκέφτηκε αυτό να εχει ηδη κάνει χαρακίρι και με ξίφος που να μην κόβει μάλιστα)

Εγραψες Νικολα  :2hysterical: :2hysterical:

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #16 on: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 17:53:01 μμ
Ρε συ στο 'χω ξαναπει Αν γουσταρεις ντε και καλα ΤΑ (που γουσταρεις...) τοτε περνεις ενα 700, του κοτσαρεις ενα αλλο μπροστινο κομπλε με 21 τροχο, κατεβαζεις λιγο τις πλακες, σηκωνεις το πισω μερος για να μαζεψεις την γεωμετρια, αλλαζεις εξατμιση-καταλυτη, σουλουπωνεις με πολυεστερα το μπροστα μερος και εχεις ενα μηχανακι καλυτερο απο το 650 που παει  ΚΑΙ χωμα!

Ρε συ Κονκωστη, δεν ειναι τοσο ευκολο. Το ABS δεν θα παιζει σωστα στον μπροστινο 21" οπως ειπανε καποιοι (δεν υπαρχει τροπος να φτιαχτει αυτο?  ???), το καζανακι της εξατμισης που προεξεχει θελει αλλαγμα και επισης δεν ειμαι σιγουρος πως θα σηκωθει το πισω μερος (γινεται κατι στο μοχλικο?  ???). Ασε που η "πλαστικη" στο μουτρο ειναι κι'αυτη μεγαλος μπελας.

Παντως συμφωνω, ειναι μαλλον πιο ευκολο να αρχισει κανεις απο 700αρι, το ειχα εγκαταλειψει το προτζεκτ αλλα τωρα μου ξαναμπαινουν ιδεες...  ;D
« Last Edit: Τρίτη 02 Οκτώβριος 2012, 17:54:37 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #17 on: Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2012, 01:01:46 πμ
το καζανακι της εξατμισης που προεξεχει θελει αλλαγμα και επισης δεν ειμαι σιγουρος πως θα σηκωθει το πισω μερος (γινεται κατι στο μοχλικο?  ???)

Επανερχομαι και παλι στο θεμα απο ακαδημαϊκο ενδιαφερον. Αν ειχα 700αρι και το ταλαιπωρουσα σε ασχημα χωματα, θα κοιταζα πρωτα να μεταποιησω/αλλαξω το καζανακι ωστε να μην προεξεχει προς τα κατω (αλλη σχεδιαστικη π@π@ρια αυτη της Honda στο 700αρι, στο 650 το καζανακι εινα επιπεδο απο κατω και δεν εχει "καρουμπαλο" που να μειωνει την αποσταση απο το εδαφος). Μεταποιηση πρεπει να γινεται βγαζοντας το καζανακι και "κοβοντας" το καρουμπαλο σε εξατμισα. Υπαρχει φυσικα και η πιο δραστικη λυση να αντικαταστησει κανεις ολο το καζανακι με σωληνα αλλα τοτε ισως αλλαξει πολυ η λειτουργια του συστηματος εξαγωγης. Καποια εταιρια αφτερμαρκετ εξατμισης βγαζει παντως τετοιο σωληνα, ο οποιος μαλλον εχει σχεδιαστει να δουλευει με την εξατμιση της εταιριας (δεν θυμαμαι ποια).

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να σηκωθει λιγο το πισω μερος? Γινεται καποια αλλαγη στο μοχλικο? Γκ, Κονκωστα, λοιποι, ξερετε κατι (εκτος απο αλλαγη τροχου σε 18αρη)?  ???

" the PouroDuro spirit "

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #18 on: Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2012, 09:37:52 πμ
Επανερχομαι και παλι στο θεμα απο ακαδημαϊκο ενδιαφερον.

Ακαδημαϊκό το λένε τώρα; ;D

Αν ειχα 700αρι .....

Δεν έχεις όμως, ενώ έχεις δύο 650. Παρόλο που μοιράζεις το χρόνο σου σε δύο χώρες το ένα 650, ελέω VFR, μπορεί να μείνει αρκετό χρόνο στον πάγκο ώστε να γίνει σωστή δουλειά. Η βιασύνη σε μεγάλης έκτασης πατέντες δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

.... θα κοιταζα πρωτα να μεταποιησω/αλλαξω το καζανακι ....

Αν το καζανάκι είναι ...καζανάκι και όχι καταλύτης, θα έλεγα με μικρή πιθανότητα να κάνω λάθος, γιατί ο κινητήρας είναι πολύ πνιγμένος, πέταξέ το. Με δεδομένο ότι έχεις αρκετές πολιτισμένες μοτοσυκλέτες και από αυτήν θα θέλεις κάτι άλλο. Θα χρειαστούν άλλες ρυθμίσεις όμως και πώς γίνονται αυτές στον ψεκασμό του 700;;;;;
Προσωπικά αν είχα δεύτερο ΤΑ, θα καταργούσα τα καρμπυρατέρ υποπιέσεως.

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να σηκωθει λιγο το πισω μερος?

Για έτοιμη λύση, πιό κοντός σύνδεσμος στο προλίνκ το σηκώνει, πιό μακρύς το χαμηλώνει. Ψάξε κατα Γερμανία μεριά, νομίζω ότι υπάρχει λύση μόνο για χαμήλωμα. Για να κόψεις ράψεις εσύ τους συνδέσμους, ούτε να το σκεφτείς. Υπάρχει και η σχεδόν τσάμπα λύση να μακρύνεις το αμορτισέρ. Μία μονάδα μήκους στο αμορτισέρ δίνει 3 μονάδες μήκους στον τροχό περίπου στα προλίνκ της Χόντα. Γύρω στους 2 με 3 πόντους στον τροχό πιστεύω είναι το όριο αυτής της λύσης, γιατί το ψαλίδι δουλεύει σε μεγαλύτερη κλίση με αποτέλεσμα να φθείρεται πιό γρήγορα η γλύστρα της αλυσίδας στο ψαλίδι και αν το παρακάνεις θα φθείρεται ή ίδια η αλυσίδα, τα γρανάζια, θα χρειάζεται μεγαλύτερο λασκάρισμα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #19 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 00:55:50 πμ
Ακαδημαϊκό το λένε τώρα; ;D

Γιαννη χωρις πλακα, ειναι απλα ακαδημαϊκο  :)  Εχω εγκαταλειψει την ιδεα να κανω σχετικα μπασταρδεματα μεταξυ 650 και 700, απλα μου κανει εντυπωση που κανεις δεν φαινεται ναχει "πειραξει" το 700 προς το πιο χωματινο και αναρωτιεμαι για τις πιθανες επιλογες.

Quote from: γκ
Δεν έχεις όμως, ενώ έχεις δύο 650. Παρόλο που μοιράζεις το χρόνο σου σε δύο χώρες το ένα 650, ελέω VFR, μπορεί να μείνει αρκετό χρόνο στον πάγκο ώστε να γίνει σωστή δουλειά. Η βιασύνη σε μεγάλης έκτασης πατέντες δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

Ελα ομως που τα χρειαζομαι και τα δυο, το εδω για καθημερινο πηγαινελα στη δουλεια και το της Ελλαδας για χωματινες εξορμησεις, κινηση στην Αθηνα κλπ (το VFR εχει αφεθει σε χειμερια ναρκη στο γκαραζ των Τρικαλων). Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν σκεφτομαι (πια) να μπασταρδεψω το 650, το πολυ να του βαλω ενα dynajet stage 1 ετσι για να γουσταρω (και να γουσταρουν και οι βενζιναδες)  ;D  Αν μπορουσα βεβαια να το σηκωσω λιγο παραπανω πισω για ground clearance θα τοκανα και θαβαζα πιθανα και ενα ολοκληρο μπροστινο απο Africa για να σηκωθει και μπροστα.

Αν το καζανάκι είναι ...καζανάκι και όχι καταλύτης, θα έλεγα με μικρή πιθανότητα να κάνω λάθος, γιατί ο κινητήρας είναι πολύ πνιγμένος, πέταξέ το. Με δεδομένο ότι έχεις αρκετές πολιτισμένες μοτοσυκλέτες και από αυτήν θα θέλεις κάτι άλλο. Θα χρειαστούν άλλες ρυθμίσεις όμως και πώς γίνονται αυτές στον ψεκασμό του 700;;;;;
Προσωπικά αν είχα δεύτερο ΤΑ, θα καταργούσα τα καρμπυρατέρ υποπιέσεως.

Το καζανακι ειναι ..σιγουρα καζανακι, οπως και στο 650. Αν βγει στο 700, τοτε αλλες ρυθμισεις στον ψεκασμο του 700 γινονται με power commander. Εγω αν ειχα 700αρι θα ειχα σιγουρα σουταρει το καζανακι για να φτιαξω λιγο καλυτερο ground clearance και φυσικα θα ειχα βαλει και την ποδια της Motech. Αν ειχα δει θεμα στην αποδοση, θα ειχα βαλει και power commander αν και δεν νομιζω να χρειαζεται μονο χωρις το καζανακι.

Και μια και μιλαμε για το τι θα εκανα, θα εβαζα επι τοπου και μια εξατμιση απο το 650 (μπαινει καθως εχει κανει το αναποδο ο Aerios) και θα αλλαζα επισης το φαναρι/μασκα με του 650 με "πλαστικη" σε φερινγκα.

Για έτοιμη λύση, πιό κοντός σύνδεσμος στο προλίνκ το σηκώνει, πιό μακρύς το χαμηλώνει. Ψάξε κατα Γερμανία μεριά, νομίζω ότι υπάρχει λύση μόνο για χαμήλωμα. Για να κόψεις ράψεις εσύ τους συνδέσμους, ούτε να το σκεφτείς. Υπάρχει και η σχεδόν τσάμπα λύση να μακρύνεις το αμορτισέρ. Μία μονάδα μήκους στο αμορτισέρ δίνει 3 μονάδες μήκους στον τροχό περίπου στα προλίνκ της Χόντα. Γύρω στους 2 με 3 πόντους στον τροχό πιστεύω είναι το όριο αυτής της λύσης, γιατί το ψαλίδι δουλεύει σε μεγαλύτερη κλίση με αποτέλεσμα να φθείρεται πιό γρήγορα η γλύστρα της αλυσίδας στο ψαλίδι και αν το παρακάνεις θα φθείρεται ή ίδια η αλυσίδα, τα γρανάζια, θα χρειάζεται μεγαλύτερο λασκάρισμα.

Αυτο ειναι καλη προταση και για το 650 και θα το σκεφτω σοβαρα. Μαλιστα το αμορτισερ της WP για το 650 εχει ρυθμιζομενο μηκος οποτε αν το παρω φυσικα θα μπει πανω στο μεγιστο μηκος  ;)

" the PouroDuro spirit "

McGyver

• Guest
Reply #20 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 07:23:55 πμ
To καζανάκι που λέτε να βγάλετε από το 700άρι είναι ο καταλύτης και η κατάργησή του φαντάζομαι ξέρετε τι σημαίνει.
Έτσι για το ακαδημαϊκό του θέματος, βγάζει η LeoVince link pipe για την κατάργησή του.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #21 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 10:14:01 πμ
Μαλιστα το αμορτισερ της WP για το 650 εχει ρυθμιζομενο μηκος οποτε αν το παρω φυσικα θα μπει πανω στο μεγιστο μηκος  ;)

Ωραία! Μη το παρακάνεις όμως για να μη τρώγεται γρήγορα η γλύστρα της αλυσίδας. Στην περίπτωση που μακραίνομε το αμορτισέρ, επειδή ο τροχός τερματίζει πιό μακρυά από τη σέλα, όταν είναι το αμορτισέρ τερματισμένο, χωράει ένα αντβεντσορεζερβουάρ ιδιοκατασκευή κάτω από τη σέλα.

To καζανάκι που λέτε να βγάλετε από το 700άρι είναι ο καταλύτης και η κατάργησή του φαντάζομαι ξέρετε τι σημαίνει.

Ααα ο καταλύτης είναι τελικά;
Ναι γνωρίζομε τι σημαίνει, αλλά ο Γιώργος πάει για το τρίτο!!!!! τρανσάλπ στο σταύλο του. Δικαιούται να έχει και ένα αγριεμένο. ;)

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #22 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 11:00:13 πμ
Ααα ο καταλύτης είναι τελικά;
Ναι γνωρίζομε τι σημαίνει, αλλά ο Γιώργος πάει για το τρίτο!!!!! τρανσάλπ στο σταύλο του. Δικαιούται να έχει και ένα αγριεμένο. ;)

;D ;D  Ιιιιισως, αλλα αφου δοκιμασω εκτεταμενα το 700αρι στο δρομο (πανιιιιιισκ!  :)) και σε σοβαρο χωμα - εδω τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα, αν υπαρχει κανεις με χωματερο 700αρι προσκαλειται σε εντουραδα  ;D  Σ'αυτη την περιπτωση ενα απο τα υπαρχοντα ΤΑ θα φυγει απ'το σταυλο, το παλιο 650αρι  ;)

ΥΓ @mcgyver: σωστος, της Leo Vince ειναι ο σωληνας που αντικαθιστα το καζανακι/καταλυτη.
« Last Edit: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 12:47:50 μμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #23 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 11:23:32 πμ
Έχω καβαλήσει το 700άρι ενός συναδέλφου που έχει ολόσωμη εξάτμιση χωρίς τον καταλύτη. Απο ήχο είναι σούπερ απο άρπαγμα επίσης. Απο τελική δεν είδα και τίποτα το θεαματικό 173 - 175 χαω.
Τώρα μη μου γράψετε οι 700άρηδες για 190 που τα πιάνει στον κατήφορο!
Μιλάω για ανώτατα όρια που έρχονται με τη μία και όχι στρίβω ένα τσιγάρο και περιμένω να ανεβάσει ;D

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Τρίτη 11 Δεκέμβριος 2012, 11:59:34 πμ
;D ;D  Ιιιιισως, αλλα αφου δοκιμασω εκτεταμενα το 700αρι στο δρομο (πανιιιιιισκ!  :)) και σε σοβαρο χωμα - εδω τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα, αν υπαρχει κανεις με χωματερο 700αρι προσκαλειται σε εντουραδα  ;D  Σ'αυτη την περιπτωση ενα απο τα υπαρχοντα ΤΑ θα φυγει απ'το σταυλο, το παλιο 600αρι  ;)

ΥΓ @mcgyver: σωστος, της Leo Vince ειναι ο σωληνας που αντικαθιστα το καζανακι/καταλυτη.

Εγώ εδώ είμαι! Μέχρι να τα καταφέρεις όμως με βλέπω να έχω βρει τα φράγκα να στο φέρω in London για test ride. Η άδεια από τη σύζυγο είναι ...υπογεγραμμένη και με ανοιχτή ημερομηνία!  ;D ;D ;D

Το καζανάκι που σκέφτεσαι να μακελέψεις, είναι ο καταλύτης όπως ακριβώς τα λέει ο Θωμάς (McGyver) παραπάνω. Δεν ξέρω αν βγάζοντάς το θα έχεις καλύτερη ή χειρότερη απόδοση μιας και ο χάρτης καυσίμου στον εγκέφαλο είναι φτιαγμένος με συγκεκριμένα δεδομένα αναπνοής - εξάτμισης σε όγκο και ταχύτητας ροής. Συνήθως όλα αυτά "παίζουν" μαζί. Ελεύθερο φίλτρο, Power Commander ή επαναπρογραμματισμός, ή παράλληλος εγκέφαλος και ελεύθερη εξάτμιση με συρμάτινο καταλύτη για να είμαστε και ΟΚ και με τον νομοθέτη. Έτσι έχουμε βελτίωση 1ου σταδίου.

Τώρα, στο χώμα. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από το 650 στο χώμα για να συγκρίνω σε αντίθεση με την άσφαλτο. Το 700 δεν είναι τόσο "μπροστόβαρο" όσο το 650. Θεωρώ ότι με το καλύτερο ζύγισμα θα "κρύβει" τα κιλά του πιο "καλά". Επίσης, δεν έχω την εμπειρία να πω για τον 19'άρι τροχό μπροστά ή το πιο άκαμπτο συγκριτικά πλαίσιο που δίνουν πλεονέκτημα στην άσφαλτο. Σε μια δύσκολη (trial σε κάποια σημεία) διαδρομή που έχω -έχουμε- πάει, παρ' όλο που ήταν η 1η μου φορά μαζί του σε σοβαρό χώμα,  θεώρησα ότι με "βοηθούσε" να πάω παρά με δυσκόλευε. Δεν είναι "κατσίκι" αλλά περνάει αρκετά "ύπουλα" παρ' όλο τα όχι χωμάτινα ελαστικά (Anakee2).

XLΓιώργο, βρες πιστάκι κοντά σε άσφαλτο και στο δίνω και σε χώμα να οργώσεις  :goofy: :goofy: :goofy:

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live