Hellas Transalp Forum

Σκασιματάκια στην εξάτμιση σε ΤΑ 700

trelonick · 9347

Offline trelonick

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Στην ερώτηση αν θα ήθελα να γίνω δωρητής οργάνων η
on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 00:44:58 πμ
Καταρχάς γειά και χαρά σε όλους. Νέος στο forum και νέος κάτοχος transalp (επιτέλους! το είχα χρόνια μεράκι...). Πρίν απο μερικές μέρες αγόρασα 2ο χερι με 2000χιλ. το 700άρι μοντέλο του 2011 σε πραγματικά άριστη κατασταση. Όλα καλά μέχρι στιγμής και είμαι κατακαυ.....ος για βόλτες και ταξιδάκια με το νέο μωρό! Οι πρώτες απορίες που είχα σχετικά με το μηχανάκι μου έχουν λυθεί απο αυτό το γαμάτο forum. Ένα θεματάκι ψάχνω να λύσω ακόμα. Το ΤΑ μου μου κάνει σκασιματάκια στην εξάτμιση όταν κλείνω το γκάζι και εχω λίγες στροφές. Κατεβάζοντας ας πουμε απο 3η - 2α με λίγα χιλιόμετρα π.χ. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε πρίν το αγοράσω οτι κάποια στιγμή του άναψε το λαμπάκι ΕΙ στο στροφόμετρο και έμενε ανοιχτο. Σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο του είπαν οτι εχει πρόβλημα κάποιο τσιπάκι του injection και τελικα του αλάξανε ΟΛΟ το injection. Σκασιματάκια παντως του έκανε και πρίν την αλαγή του injection. Ανοίγοντας γκάζι πάντως δεν κανει κιχ, και παει και πετώντας γενικα. Πρόκειται να επισκευτώ συνεργείο εξουσιοδοτημένο μιας και είναι ακομα στη εγγύηση αλλα μήπως είναι φυσιολογικό? Κάνει κανενός άλλου σκασίματα?
« Last Edit: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 00:47:56 πμ by trelonick »

Στην ερώτηση αν θα ήθελα να γίνω δωρητής οργάνων η απάντηση : Θα πάρετε τα αρχ.... μου , θεωρείται θετική ή αρνητική?

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 04:06:13 πμ
νομίζω ότι και να σου πούμε μόνο κακό θα σου κάνει αφού ίσως τρενάρεις την επίσκεψη στο συνεργείο,

πήγαινέ το όσο έχει εγγύηση και αν σου πουν ότι είναι οκ προσπάθησε να πάρεις έγγραφη απάντηση (σε αυτό να βοηθήσει κάποιος για το τι συνηθίζεται) ώστε να την έχεις σε περίπτωση που σου βγάλει κάτι σοβαρότερο σε χρονικό διάστημα πέρα από την εγγύηση

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 06:37:03 πμ
Δεν μπορώ να απαντήσω (δεν ξέρω) για το λαμπάκι του ΕΙ αλλά τα σκασίματα τα κάνει και το δικό μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα (καλά-καλά εκτός αυτό με τον αισθητήρα στροφάλου) και το θεωρώ φυσιολογικό.

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 16:53:33 μμ
Το κάνει ελαφρά (όχι τίποτα Triumph 800 ε;) και σε μένα και σε άλλους που έχω ρωτήσει. Είναι φυσιολογικό πιστεύω και οφείλεται στις αντιρυπαντικές νόρμες που πρέπει να τηρούν οι κάθε είδους μηχανές για το περιβάλλον. Αν το δεις με μηχανικό πες μας κι εμάς!

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 18:54:45 μμ
Και το δικό μου λίγα σκασιματάκια τα κάνει στο κατέβασμα όπως περιγράφεις παραπάνω. Έτσι για να γουστάρουμε  8) 8) 8)

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 21:09:13 μμ
εμένα μου κάνει πολλά...

ο μηχανικός μου είπε ότι συνήθως συμβαίνει από την αναρρόφηση αέρα όταν κλείνεις το γκάζι. Μπορεί να οφείλεται στο καρμπιρατέρ, στην εξάτμιση ή και κάπου αλλού που όμως δε θυμάμαι τώρα.

Πχ μετά από μεγάλο σέρβις έκανε τρελά σκασίματα. Ο μηχανικός μου αύξησε την παροχή αέρα νομίζω (2 βαλβίδες δεξιά κ αριστερά στη μηχανή που τις ρυθμίζεις με κατσαβίδι) και έκανε λιγότερα. Τώρα μετά απο 3000Km τα σκασίματα έχουν ελαττωθεί πολύ. Και αυτό το παρατήρησα και παλιότερα. Όταν δηλαδή σε σέρβις καθάριζαν το καρμπιρατέρ ακούγονταν πιο έντονα.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #6 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 21:21:54 μμ
Και το δικό μου λίγα σκασιματάκια τα κάνει στο κατέβασμα όπως περιγράφεις παραπάνω. Έτσι για να γουστάρουμε  8) 8) 8)

Έτσι και το δικό μου ... βρουμμμ μπαπ μπαπ μπαπ μπαπ ;)

Keep riding !!!

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 03:14:40 πμ
and me κάτι λίγα  :moped:

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 04:26:34 πμ
εμένα μου κάνει πολλά...

ο μηχανικός μου είπε ότι συνήθως συμβαίνει από την αναρρόφηση αέρα όταν κλείνεις το γκάζι. Μπορεί να οφείλεται στο καρμπιρατέρ, στην εξάτμιση ή και κάπου αλλού που όμως δε θυμάμαι τώρα.

Πχ μετά από μεγάλο σέρβις έκανε τρελά σκασίματα. Ο μηχανικός μου αύξησε την παροχή αέρα νομίζω (2 βαλβίδες δεξιά κ αριστερά στη μηχανή που τις ρυθμίζεις με κατσαβίδι) και έκανε λιγότερα. Τώρα μετά απο 3000Km τα σκασίματα έχουν ελαττωθεί πολύ. Και αυτό το παρατήρησα και παλιότερα. Όταν δηλαδή σε σέρβις καθάριζαν το καρμπιρατέρ ακούγονταν πιο έντονα.

Ντεν έκει το 700 καρμπυλατερ καρντιά μου...

Στο 700 αν κάνει πολλά σκασίματα με ρυθμισμένες σωστά τις βαλβίδες ψάχνεις να βρεις ποιος αισθητήρας έχει πάψει να ...αισθάνεται!

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline makisl

• νέος οδηγός
  • **
  • Οδηγός Κύκλωπα
Reply #9 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 05:35:18 πμ
Και σε μένα το ιδιο κάνει, όχι δυνατά και όχι πάντα, οπότε όλα οκ.. ;D

c1.0.gif[/img][/url]

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #10 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 05:48:33 πμ
Τα σκασίματα αραιά και που είναι φυσιολογικά ακόμα και στα ψεκαστά. Στα κρμπυρατεράτα δε είναι σύνηθες φαινόμενο ειδικά αν αλλάζει και το υψόμετρο ή αν πετύχεις και καμιά "καλή" βενζίνα. Συνήθως αν είναι υπόκωφα οφείλονται σε πλούσιο μείγμα το οποίο δημιουργείται στιγμιαία από το απότομο κλείσιμο του γκαζιού. Άν είναι ξερά και δυνατά η αιτία είναι περίσσιος αέρας πράγμα που σημαίνει φτωχό μείγμα. Αυτά συνήθως είναι μόνιμα και ενοχλητικά και θέλουν σίγουρα ψάξιμο.
Δεν νομίζω ότι αξίζει ν΄ασχοληθείς άλλο. Τώρα αν σ' ενοχλεί τόσο πήγαινε το να στο δει κι μηχανικός σου.

Offline trelonick

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012, 01:17:32 πμ
Ευχαριστώ πραγματικά όλους σας για τις απαντήσεις. Παρακαλάω να μην είναι τελικά κατι γιατι η αλήθεια είναι πως μου αρέσουνε πολυ και τα γουστάρω.  ;) Πάντως θα παω σε μηχανικό και μόλις εχω νέα θα ενημερώσω. Μιας και δέν εχω υπόψιν μου κάποιο καλο μάστορα ΑΝ ξέρει κάποιος και θελει ας μου προτείνει στα βόρεια προάστεια. Λέω να παω σε αυτόν http://motokarageorgos.gr/   ΜΟΤΟ SERVICE ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ Γ. Παπανδρέου 97 & Αργους 2 – Μεταμόρφωση που είναι εξουσιοδοτημένος. (ακόμα εγγύηση γαρ) Τον έχει καποιος υπόψιν του?

Στην ερώτηση αν θα ήθελα να γίνω δωρητής οργάνων η απάντηση : Θα πάρετε τα αρχ.... μου , θεωρείται θετική ή αρνητική?

Offline trelonick

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Δευτέρα 01 Οκτώβριος 2012, 18:49:29 μμ
Τελικά πήγα στο συνεργείο που γράφω παραπάνω. Και στο μεταξύ αραιά και που, σε κατεβάσματα μου εχει σβήσει 5-6 φορές.Τα συμπεράσματα ειναι τα εξης:
-Τα σκασίματα είναι φυσιολογικά, ο μηχανικός μάλιστα αυτα που εγω ακούω δεν τα θεωρεί καν σκασίματα.
-Μετά απο έλεγχο (βόλτα) και τσεκάρισμα στον ψεκασμό με υπολογιστή φάνηκε οτι όλα δουλεύουν φυσιολογικά. Δέν είχε και ούτε εδειχνε κάπια βλάβη ή δυσλειτουργία.
Θα δω αν συνεχιστούν τα σβησίματα και ίσως να δω και δεύτερο μηχανικό.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους σας για τις απαντήσεις!

Καλές βόλτες ;)

Offline jkk1983

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 06:01:38 πμ
ας κάνω μια ανανέωση του θέματος μπας και έχουμε καποιο νεότερο και από τον φίλο που το άνοιξε!!
επίσης θα ήθελα να πω ότι και εμένα μου έκανε ένα σκασιματάκι κατα τη διάρκεια κατεβάσματος ταχύτητας ΑΛΛΑ όχι από την
εξάτμιση!άκουσα ένα δυνατό σκασιματάκι από μπροστά όμως!!ακούστηκε την ώρα που έδινα γκαζάκι (κατεβάζω με γκαζιά για να την παίρνει πιο γλυκά)!!δύο φορές μου το έχει κάνει αυτό το δυνατό σκασιματάκι πάλι σε ίδια περίπτωση!!να πω πως αυτό δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πρόβλημα στη μηχανή π.χ σβήσιμο κινητήρα κτλ.!!τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα στον ψεκασμό και αν ναι,όταν υπάρχει πρόβλημα στον ψεκασμό δεν ανάβει κάποια προειδοποιητική λυχνία??να το πάω προληπτικά στον εδώ αντιπρόσωπο να τσεκάρει τον ψεκασμό με τον εγκέφαλο??

Offline trelonick

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 18:53:19 μμ
Μετά από 7 μήνες, πολύ ψάξιμο σε 2 εξουσιοδοτημένα συνεργεία και αλλαγή διαφόρων βενζινάδικων μπορώ να πω ότι το πρόβλημα έχει λυθεί κατά 99%.
Παραθέτω συμπεράσματα:
-   Η μπαταρία όσο και αν σας φαίνεται «άσχετη» παίζει τον ρόλο της στα injection τελικά. Εμένα ήταν μάπα ιμιτασιόν του 30αρικου και αφού την άλλαξα με μαμά YUASA  το πράμα βελτιώθηκε αρκετά όσο αναφορά τα σβησίματα.
-   Ένα άλλο πράγμα που από ότι έχω ανακαλύψει  παίζει μεγάλο ρόλο στα ψεκαστά είναι η ποιότητα της βενζίνης. Εγώ όταν άλλαξα αυτό που θεωρούσα για «καλό» βενζινάδικο (shell-ιδιοκτησία της ίδιας της shell) και άρχισα να βάζω ΕΚΟ με το γνωστό πρόγραμμα καθαρότητας κλπ  της εταιρείας είδα μεγάλη διάφορα επίσης όσο αναφορά στα σβησίματα και λιγότερο στα σκασίματα αλλά και της γενικότερης λειτουργιάς του moter προς το καλύτερο. Γενικά αν στο ΤΑ700 μπει νοθευμένη (τουλάχιστον στο δικό μου) αρχίζει να βήχει , να φταρνίζεται και να αγκομαχεί γενικότερα. Προσοχή λοιπόν τη βενζίνη βάζουμε.
-   Μετά από προτροπή του δευτέρου και καλύτερου μηχανικού σταμάτησα να το οδηγάω με διπλογκαζιές στα ανεβάσματα αλλά και στα κατεβάσματα. Έχω παρατηρήσει ότι μόλις αρχίσω να το οδηγώ με γκαζίτσες στο «νεκρό» πριν την αλλαγή κάπου εκεί κοντά θα μου κάνει κόμπιασμα η στην χειρότερη σβησίματα.
Ο μηχανικός μου λέει ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι ποιο ήπιος κινητήρας από ένα 1000αρι RR πχ και δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί σωστά στις απότομες ξερογξαζιές. Τι να πω, κουλό μου φάνηκε και εμένα στην αρχή αλλά τελικά δουλεύει…
Να σημειώσω εδώ φίλε jkk1983 ότι και εμένα έκανε σκασίματα τέτοια από μπροστά επίσης.
-   Τα σκασιματάκια πάντως στο δικό μου μειώθηκαν πολύ μετά το 1ο μεγάλο service που έκανα οπού ρυθμιστήκαν  και οι βαλβίδες.

Τώρα πια και μετά από άλλα αυτά, το μηχανάκι μου κάνει πολύ λιγότερα σκασιματιά και μια φορά το μηνά και αν κάνα σβήσιμο. (ενώ παλιά το έκανε 1-2 φορές τη μέρα).
Γενικά νομίζω ότι λογά των τελευταίων αυστηρότερων προδιαγραφών για ρύπους κ.λπ. το ΤΑ μας είναι λίγο ευαίσθητο και είναι και οι ρυθμίσεις του τέτοιες ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές αυτές όπως και το ότι ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες κάπου διάβαζα σε ξένο forum ότι οφείλεται σ’αυτό επίσης.

Όποτε έχω νέα τα ξανάλεμε. Ελπίζω να βοήθησα.
Καλές βόλτες.  8)

-   

Offline trelonick

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #15 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 19:02:16 μμ
ας κάνω μια ανανέωση του θέματος μπας και έχουμε καποιο νεότερο και από τον φίλο που το άνοιξε!!
επίσης θα ήθελα να πω ότι και εμένα μου έκανε ένα σκασιματάκι κατα τη διάρκεια κατεβάσματος ταχύτητας ΑΛΛΑ όχι από την
εξάτμιση!άκουσα ένα δυνατό σκασιματάκι από μπροστά όμως!!ακούστηκε την ώρα που έδινα γκαζάκι (κατεβάζω με γκαζιά για να την παίρνει πιο γλυκά)!!δύο φορές μου το έχει κάνει αυτό το δυνατό σκασιματάκι πάλι σε ίδια περίπτωση!!να πω πως αυτό δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πρόβλημα στη μηχανή π.χ σβήσιμο κινητήρα κτλ.!!τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα στον ψεκασμό και αν ναι,όταν υπάρχει πρόβλημα στον ψεκασμό δεν ανάβει κάποια προειδοποιητική λυχνία??να το πάω προληπτικά στον εδώ αντιπρόσωπο να τσεκάρει τον ψεκασμό με τον εγκέφαλο??

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα σε κάποιο εξουσιοδοτημένο να το δεις γιατί εμένα στο πρώτο (κακό) συνεργείο μου είπαν ότι υπάρχει θέμα ανάκλησης από honda και θα μου αλλάξουν δωρεάν μέσα στην εγγύηση τις μπουζόπιπες με νέες. Υποτίθεται ότι σε αυτό το συνεργείο τις αλλάξανε αλλά δύστυχος στο δεύτερο (καλό) συνεργείο τσεκάραμε και ΔΕΝ είχαν αλλαχτεί. ??? Ούτε στο online φακέλωμα της εδώ αντιπροσωπείας είχε καταγραφεί. :goofy:

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 02:52:32 πμ
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα σε κάποιο εξουσιοδοτημένο να το δεις γιατί εμένα στο πρώτο (κακό) συνεργείο μου είπαν ότι υπάρχει θέμα ανάκλησης από honda και θα μου αλλάξουν δωρεάν μέσα στην εγγύηση τις μπουζόπιπες με νέες. Υποτίθεται ότι σε αυτό το συνεργείο τις αλλάξανε αλλά δύστυχος στο δεύτερο (καλό) συνεργείο τσεκάραμε και ΔΕΝ είχαν αλλαχτεί. ??? Ούτε στο online φακέλωμα της εδώ αντιπροσωπείας είχε καταγραφεί. :goofy:

Παίδες, δεν υπάρχει ανάκληση για τις μπουζόπιπες αλλά "τεχνική οδηγία". Μιας και έχω ταλαιπωρηθεί πάααααααρα πολύ με την #@@$@%@# ενός συνεργείου πάνω στο θέμα, όταν πήγα σε άλλο με ενημέρωσε σχετικά. Το 700άρι λοιπόν, φοράει πίπες FLV από την γραμμή παραγωγής. Αυτές έχουν διαρροή ρεύματος ψηλά, λίγο πιο κάτω από εκεί που ενώνονται με το καλώδιο. Όσοι είστε σε εγγύηση, ενημερώστε τους μηχανικούς σας σχετικά γιατί ΔΕΝ το γνωρίζουν! Μετά την εγγύηση τις πληρώνετε - όπως τις πλήρωσα και εγώ - και τοποθετούνται πίπες της NGK.

Με το που βάλαμε τις NGK πάνω, τελειώσαν όλα τα προβλήματα που είχα... Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες σχετικά, ας στείλει πμ.

Σκασίματα από την εξάτμιση έχουμε λίγα, ειδικά στο κατέβασμα σε 2α και πιο σπάνια στο κατέβασμα 3ης...

Offline jkk1983

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 04:29:49 πμ
φίλε τρελονίκ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,βενζίνη είχα βάλει και τις 2 φορές από το ίδιο κατα την γνώμη καλό βενδινάδικο της BP(πράγμα που θα αλλάξει)!!
η μπαταρία μου και εμένα είναι για αλλαγή σύντομα(μάλλον από χειμώνα )!!τώρα εμένα δεν μου κάνει ποτέ ούτε σβησίματα ούτε κομπιάσματα ούτε τίποτα!!
βέβαια σε 2000 χιλιόμετρα που θα του κάνω το σέρβις των 30000 χιλιομέτρων θα του πω να κάνει έλεγχο βαλβιδών και να μου αλλάξει και τις μπουζόπιπες όπως αναφέρθηκε και από τους 2 σας!!σας ευχαριστώ και τους 2 σας!!