Μετά από 7 μήνες, πολύ ψάξιμο σε 2 εξουσιοδοτημένα συνεργεία και αλλαγή διαφόρων βενζινάδικων μπορώ να πω ότι το πρόβλημα έχει λυθεί κατά 99%.
Παραθέτω συμπεράσματα:
- Η μπαταρία όσο και αν σας φαίνεται «άσχετη» παίζει τον ρόλο της στα injection τελικά. Εμένα ήταν μάπα ιμιτασιόν του 30αρικου και αφού την άλλαξα με μαμά YUASA το πράμα βελτιώθηκε αρκετά όσο αναφορά τα σβησίματα.
- Ένα άλλο πράγμα που από ότι έχω ανακαλύψει παίζει μεγάλο ρόλο στα ψεκαστά είναι η ποιότητα της βενζίνης. Εγώ όταν άλλαξα αυτό που θεωρούσα για «καλό» βενζινάδικο (shell-ιδιοκτησία της ίδιας της shell) και άρχισα να βάζω ΕΚΟ με το γνωστό πρόγραμμα καθαρότητας κλπ της εταιρείας είδα μεγάλη διάφορα επίσης όσο αναφορά στα σβησίματα και λιγότερο στα σκασίματα αλλά και της γενικότερης λειτουργιάς του moter προς το καλύτερο. Γενικά αν στο ΤΑ700 μπει νοθευμένη (τουλάχιστον στο δικό μου) αρχίζει να βήχει , να φταρνίζεται και να αγκομαχεί γενικότερα. Προσοχή λοιπόν τη βενζίνη βάζουμε.
- Μετά από προτροπή του δευτέρου και καλύτερου μηχανικού σταμάτησα να το οδηγάω με διπλογκαζιές στα ανεβάσματα αλλά και στα κατεβάσματα. Έχω παρατηρήσει ότι μόλις αρχίσω να το οδηγώ με γκαζίτσες στο «νεκρό» πριν την αλλαγή κάπου εκεί κοντά θα μου κάνει κόμπιασμα η στην χειρότερη σβησίματα.
Ο μηχανικός μου λέει ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι ποιο ήπιος κινητήρας από ένα 1000αρι RR πχ και δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί σωστά στις απότομες ξερογξαζιές. Τι να πω, κουλό μου φάνηκε και εμένα στην αρχή αλλά τελικά δουλεύει…
Να σημειώσω εδώ φίλε jkk1983 ότι και εμένα έκανε σκασίματα τέτοια από μπροστά επίσης.
- Τα σκασιματάκια πάντως στο δικό μου μειώθηκαν πολύ μετά το 1ο μεγάλο service που έκανα οπού ρυθμιστήκαν και οι βαλβίδες.
Τώρα πια και μετά από άλλα αυτά, το μηχανάκι μου κάνει πολύ λιγότερα σκασιματιά και μια φορά το μηνά και αν κάνα σβήσιμο. (ενώ παλιά το έκανε 1-2 φορές τη μέρα).
Γενικά νομίζω ότι λογά των τελευταίων αυστηρότερων προδιαγραφών για ρύπους κ.λπ. το ΤΑ μας είναι λίγο ευαίσθητο και είναι και οι ρυθμίσεις του τέτοιες ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές αυτές όπως και το ότι ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες κάπου διάβαζα σε ξένο forum ότι οφείλεται σ’αυτό επίσης.
Όποτε έχω νέα τα ξανάλεμε. Ελπίζω να βοήθησα.
Καλές βόλτες.

-