Hellas Transalp Forum

Δεν παίρνει μπρός και...που βρίσκεται το καρμπυρατέρ;

JimZe · 5569

Offline JimZe

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Καλησπέρα παιδιά έχουμε ένα piaggio liberty 125 και τις τελευταίες 2 μέρες δεν παίρνει μπρός. Το είχε ο αδερφός μου τον τελευταίο καιρό και κάποιες φορές στην οδήγησε έλεγε ότι του έκλεινε (δεν είναι και ο καλύτερος οδηγός βέβαια, τώρα μαθαίνει). Το είχαμε πάει περυσυ για σέρβις και μας είχαν πεί ότι έχει πρόβλημα το καρμπυρατερ, το είχαμε 2-3 χρόνια σε ακινησία το μηχανάκι αλλά με τη χρήση ίσως να ξεμπούκωνε είπε. Βραχυκυκλώνει συνέχεια το μπουζί και κάθε τόσο πρέπει να αλλάζουμε και απο ένα, τις προηγούμενες φορές όταν δεν έπαιρνε απλά καθαρίζαμε το μπουζί και ύστερα όλα καλά. Τώρα πήρα καινούργιο μπουζί, φόρτισα την μπαταρία πλήρως αλλά δεν παίρνει μπρός.. Το μπουζί βγάζει σπίθα, η βενζίνη είναι σχεδόν στο φούλ αλλά είναι στο ρεζερβουάρ μέσα 3-4 βδομάδες, έχει αυτο σημασία;
Χθές που πήγα να πάρω το μπουζί του είπα ότι δεν παίρνει και μου είπε το καρμπυρατέρ λογικά είναι διότι κάνει υπερχείλιση βενζίνης...

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο καρμπυρατέρ να το άνοιγα λίγο να κοιτάξω μηπως έχιε πιάσει κάποια ακαθαρσία ή οτιδήποτε;
Μπορεί να φταίει κάτι άλλο;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
πιστευω το καρμπ πρεπει να ειναι κατω απο τον κουβα της σελας ....λογικα πρεπει η σελα με τον αποθηκευτικο χωρο που εχει απο κατω να βγαινει και να εχεις προσβαση στο καρμπ ...τουλαχιστον ετσι εκανα εγω με ενα σκουτερ που ειχα .Οι διακοπες μπορει να ειναι ακομα απο μπουζοκαλωδιο .πιπα , μπουζι κανε ενα τσεκ εκει πρωτα και μετα στο καρμπ .

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
πιστευω το καρμπ πρεπει να ειναι κατω απο τον κουβα της σελας ....λογικα πρεπει η σελα με τον αποθηκευτικο χωρο που εχει απο κατω να βγαινει...
Το αυτο!

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline JimZe

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2012, 00:39:56 πμ
Τι τσέκ πρέπει να κάνω στην πίπα και στο μπούζι; Πρίν λίγο το δοκίμασα και βγάζει σπίθα...

Άνοιγα το γκάζι λίγο προκειμένο να τραβήξει βενζίνη και όταν μιζάρισα έπαιρνε πιο δύσκολα... πάντως στο τσάκ ειναι να πάρει αλλά δεν μου κάνει την χάρη...
Θέλω να κοιτάξω το καρμπυρατέρ αλλά φοβάμαι μη κάνω καμιά ζημιά... Γίνεται να έχει πέσει πολύ βενζίνη μέσα και να το μπουκώνει; Τι μπορεί να φταίει στο καρμπυρατέρ; Έχει πολλές βίδες; Σκέφτομαι να το προσπαθήσω..

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #4 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2012, 03:22:17 πμ
καλησπερα. καταρχην αν οπως λες εμεινε βενζινα μεσα στα σωλινακια και στο
καρμπ για κανα δυο χρονια αστο.... οτι λαστιχο και σωλινακι εχει εχουν σαπισει (προσοχη αν το καρμπ ειναι υποπιεσης και εχει μεβρανη μην εχει κοπει)
η ξεραθει αλλαγμα οτι ειναι σαπιο. μετα πρεπει να βγαλεις το καρμπ. εξω να το καθαρισεις και να πεταξεις
την παλια βενζινα. κατα 100% η βελονιτσα του φλοτερ αν ειναι απο λαστιχο εχει ξεραθει
οποτε εχεις 100% υπερχιλιση. και αφου κανεις ολα αυτα αν σου καιει τα μπουζι ακομα
η δεν ειναι σωστα ρυθμησμενο το καρμπηρατερ και εχει πολυ πλουσιο μιγμα η εχεις
βαλει το λαθος τυπο μπουζι. αντε και καλες δουλειες.

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
  • Τα καταφερα!!!μου πηρε 7 ημερες για να βαλω φωτο
Reply #5 on: Τετάρτη 04 Ιούλιος 2012, 06:59:35 πμ
Κοιτα και το αυτοματο τσοκ.Ειναι επανω στο καρπυρατερ και εχει καλοδια επανω του    http://turbofilelist.net/search.php?q=yamaha%20ct%2050%20service%20manual    βρες το δικο σου εγχειδιο και χαλασετο μονος σου,και τζαμπα.