Hellas Transalp Forum

Αναζήτηση μπουζόπιπας

teslafun · 9071

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
on: Παρασκευή 29 Ιούνιος 2012, 06:08:13 πμ
Καλησπέρα,

είμαι στην αναζήτηση μπουζόπιπας για το TA700 και δεν γνωρίζω και πολλά επί του θέματος.
Το μόνο στοιχείο που έχω είναι ο αριθμός που υπάρχει στη μανίσια :ΤΕΚ TP05K02W

Από τα λίγα που βγάζω άκρη είναι ότι μάλλον πρόκειται για 5ΚΩ και λογικά μιλάμε για 120ο (μοίρες).
Στο μανίσιο αριθμό το 05Κ -> 5ΚΩ... το 02W σημαίνει κάτι ιδιαίτερο;

Αν αγοράσω NGK VB-05-F (120o) είμαι εντάξεθ ή υπάρχει και τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω;
Να σημειώσω ότι οι "μανίσιες" κοστίζουν περί τα 45€-50€ έκαστη!

Σας ευχαριστώ.

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 06:08:00 πμ
Aν βρεις άκρη παρακαλώ ενημέρωσε γιατί και γω εχω τις ίδιες και σκέφτομαι να τις αλλάξω. Ευχαριστώ.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 16:18:12 μμ
Καλημέρες!

Πρόσφατα και εγώ... με τις "πίπες". Και το πρόβλημα το είχα πολύυυυυυυυ καιρό, αλλά ο εξουσιοδοτημένος που το πήγαινα (μέχρι να αντικαταστήσει ότι είχε ...καταστρέψει!) δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα...

Η ΤΑ μου, φόραγε τις πίπες της εταιρίας VFL. Η Honda έχει εκδόσει ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (γιατί άραγε ΟΧΙ ανάκλυση? Είναι μεγάλο το ...κόστος, φαίνεται...) για διαρροή από το πάνω μέρος της πίπας και αντικατάσταση με τις γνήσιες NGK VD05FB, οι οποίες έρχονται σε σακουλάκια Honda από Σαρακάκη. Αυτό παρουσίασε και η δικιά μου ΤΑ και το είδα με τα μάτια μου.

Αν τις ψάξετε στο internet απλά ...δεν θα τις βρείτε. Κάντε αναζήτηση με NGK VD05F αντί NGK VD05FB. Θεωρώ χωρίς να παίρνω την ευθύνη, ότι είναι η ίδια πίπα με άλλο logo (και το Β είναι ...localized παραγωγή για το εργοστάσιο).

Το νέο μου -πλέον- συνεργείο (Αντρέα, έγραψες  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: ευχαριστώ!!!), τις αντικατέστησε με τις NGK VD05FB και λύθηκαν όλα μου τα προβλήματα! Χρήματα δεν έδωσα. Είμαι σε περίοδο ...δοκιμής μιας και ο προηγούμενος μάστορας είχε βάλει πολύ χέρι με αποτέλεσμα να έχουν αλλαχθεί πολλά πράγματα στον κινητήρα. Με τον νέο είμαστε σε φάση παρακολούθησης αλλά νομίζω ότι πάνε όλα καλά μετά από 2+ χρόνια!!! Τώρα, αν μου "ράψει κουστούμι" στο σέρβις θα δείξει... Νομίζω όμως ότι αφού υπάρχει τεχνική οδηγία για κατασκευαστικό πρόβλημα, όσα παρουσιάζουν δυσλειτουργία πρέπει να αλλάζονται σε καθεστώς εγγύησης...

Κοιτάξτε ποιες πίπες φοράνε οι μοτοσυκλέτες σας. Αν έχετε τις VFL πηγαίνετε στους τοπικούς αντιπροσώπους, ενημερώστε τους -πολλοί ΔΕΝ το ξέρουν- και ζητήστε αλλαγή σε εγγύηση και στις 2 πίπες. Επίσης, αυτό δεν το καταγράφει το διαγνωστικό καθόλου. Μην ψάχνετε για καταγεγραμμένη στον εγκέφαλο βλάβη...

Οι παραπάνω πληροφορίες συλλέχθηκαν μαζί με τον makisl (Καλημέρα φιλαράκι!!!) μετά από κάποια πμ...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline makisl

• νέος οδηγός
  • **
  • Οδηγός Κύκλωπα
Reply #3 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 22:52:07 μμ
Πολύ σωστά Πάνο.

Αλλη μια θεωρία για το B στο τέλος του κωδικού της μπουζόπιπας μπορεί να είναι κάτι πιό απλό, δηλαδή να είναι το χρώμα ( Βlack )

Δέν γνωρίζω επίσης άν οι μπουζόπιπες χωρίς το Β είναι γνήσιες ( παραγωγής Ιαπωνίας ) ή είναι απλά ο κωδικός που δίνει η NGK για την χόντα, ή' αν είναι απλά το χρώμα που προείπα και έτσι  κατέληξα στην αγορά τους απο την αντιπροσωπεία της χόντα.
Στο εμπόριο έβρισκα χωρίς τον κωδικό Β στο τέλος με κάτω απο 5 ευρώ η μία αλλά αμφιβόλου παραγωγής... και έτσι δέν το ριψοκινδύνεψα και παράγγειλα απο την μαμά.
Πάνο η αντιπροσωπεία δέν με κάλυπτε στην αλλαγή τους ΑΝ και επέμενα για την αντικατάσταση ( το μοτέρ είναι του 6-2008 )
Επισημαίνω οτι προχώρησα στην αντικατάσταση μόνο για προληπτικούς λόγους.

Παρτε και ένα tip :

'Αν τις παραγγείλετε ανα μία θα τις πληρώσετε κανα 100άρικο € και τις δύο ΑΛΛΆ εσεις
παραγγείλτε  το "ΣΕΤ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΠΟΥΖΟΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ700" που περιέχει 2 μπουζόπιπες
Οι μπουζόπιπες κόστισαν κάτω απο 30€ και οι δύο στην αντιπροσωπεία,ναι σωστά το γράφω κάτω απο 30...
και είναι οι VD05FB όπως λέγαμε....
Τσιμπάτε και τους κωδικούς ανταλλακτικού

http://img11.imageshack.us/img11/2011/img0469cu.jpg

και μερικές φωτο συγκριτικές

http://img692.imageshack.us/img692/5839/img0487ss.jpg

μόνο τα καπάκια τους είναι ίδια,

http://img87.imageshack.us/img87/574/img0489sk.jpg

c1.0.gif[/img][/url]

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2012, 02:04:12 πμ
Μπράβο Μάκη για το ...tip και τις φώτο!

Έμεινα χαζός με την ...τιμολογιακή πολιτική του αντιπρόσωπου!!! 50€ το ένα ...30 τα δύο!!!   ??? ??? ???
Καλά έκανες και το έγραψες (για να ξέρω και εγώ τι να περιμένω να ακούσω στην επόμενη που θα πάω από το συνεργείο...)

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2012, 04:03:53 πμ
Έμεινα χαζός με την ...τιμολογιακή πολιτική του αντιπρόσωπου!!! 50€ το ένα ...30 τα δύο!!!   ??? ??? ???

σχετικο - ασχετο

τις παλιες καλες εποχες που ηταν παχιες οι αγελαδες,επειδη το yaris ετρωγε τρελο σκισιμο στις πιστες τα μπουζι αλλαζοντουσαν πολυ τακτικα για απολυτη αποδοση(τωρα τι αποδοση απο ενα μοτερακι 1000 κυβικων  :P  ),βαζαμε λοιπον denso ιριδιου και τα χρυσοπληρωναμε στο εμποριο.
καποια στιγμη ενα παλικαρι ανακαλυψε(οχι τυχαια,δουλευε σε επισημο της toyota) οτι τα μπουζι απο την celica tsport και ιριδιου ηταν και denso ηταν σε κουτι της toyota και εμπαιναν γαντι στο μοτερακι μου/μας.ενω λοιπον τα πληρωναμε σχεδον 100 ευρω στο εμποριο την 4αδα και τα αφηναμε στο μισο των χλμ απο οσο ελεγε ο κατασκευαστης(60000 χλμ και τα αλλαζαμε στα 30000χλμ) για καλη μου τυχη,τα αγοραζα πλεον απο  οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο 48 ευρω την 4αδα και τα αλλαζα καθε 10000 χλμ,ασχετα αν η toyota ελεγε για 60000 χλμ.
θυμαμαι ακομα και τον κωδικο SK20R11.
σε ερωτηση λοιπον πως και στην αντιπροσωπεια ειναι φτηνοτερα απο το εμποριο(συνηθως το αντιθετο συμβαινει) ειναι επειδη η τουοτα το θεωρουσε αναλωσιμο(κατι που καταναλωνεται συχνα δλδ) και οχι ως βελτιωτικο αξεσσουαρ οποτε και ειχε καλη τιμη.

αφου λοιπον λογο οδηγιας εβγαλε η χοντα το σετακι αναβαθμισης,αυτοματως το κοστος εγινε διαφορετικο,απο το να πας να παρεις μια μπουζοπιπα ετσι γιατι γουσταρεις.
φυσικα δεν παυει να ειναι παρανοικο το ολο θεμα αλλα ετσι ειναι.
μεχρι να βγει η τεχνικη οδηγια εκαναν 50 ευρω η μια.τωρα το σετ των 2 εχει 30 ευρω.τι να πεις.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #6 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 00:45:36 πμ
Σωστά, αλλά λόγω σχετικής ''οδηγίας'' δεν θάπρεπε να τοποθετούνται δωρεάν?

Δλδ γιατί να πληρώσω για κάτι που δεν φταίω, αφού η αντιπροσωπεία αναγνωρίζει το σφάλμα της?

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 02:06:59 πμ
αυτο ειναι μια καλη ερωτηση που ολοι ξερουμε την απαντηση.

τα τμηματα μαρκετινγκ ομως ανακαλυψαν αλλο τροπο να μην καλυφθουν τα εξοδα μεσο εγγυησης οπως θα επρεπε και θα θελαμε ολοι.
ειναι αυτος που εγραψα στην τελευταια σειρα στο προηγουμενο ποστ μου.

Offline Savvas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 02:30:17 πμ
Έχω απορία, τι είναι αυτό που σας παρουσίαζε η μηχανή ώστε να χρειαστεί να αλλάξετε τις πίπες?

"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 05:03:34 πμ
Έχω απορία, τι είναι αυτό που σας παρουσίαζε η μηχανή ώστε να χρειαστεί να αλλάξετε τις πίπες?

Πιο τραχιά λειτουργία κινητήρα που με τον χρόνο επιδεινώνεται, μειωμένη δύναμη στις αρκετά χαμηλές στροφές, αργές επιταχύνσεις με 5η (ειδικά από τα 135 και πάνω) και μείωση (αρκετά) της τελικής . Δεν βγάζει κάτι στο διαγνωστικό. Είναι κάπως ύπουλη βλάβη. Ζεις καθημερινά, επιδεινώνεται με πολύ αργό ρυθμό ώστε να μη καταλαβαίνεις στην αρχή ότι κάτι γίνεται μέχρι που κάποια στιγμή λες κάτι τρέχει... ή πας για τελική και βλέπεις ότι με το ζόρι πλησιάζει τα 180 στο κοντέρ και εκεί γύρω μπερδεύει (ενώ βγάζει 193 με την 5 στον κόφτη!). Έτσι κατάλαβα εγώ ότι κάτι τρέχει... 

Τουλάχιστον αυτά παρατήρησα στη δικιά μου...

Offline makisl

• νέος οδηγός
  • **
  • Οδηγός Κύκλωπα
Reply #10 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 05:47:22 πμ

Εγώ τις άλλαξα προληπτικά θέλω να πιστέυω, άν και το μοτέρ δέν έχει πολλά χιλιόμετρα , είμαι στα 5000 και είναι αγορά 08-2008

Αυτό που παρατήρησα είναι κάποιο κραδασμοί σε συγκεκριμένες στροφές κινητήρα, κάπου στις 5000.

Όταν έβγαλα την μπουζόπιπα της vfl στην κυριολεξία διαλύθηκε και μου έμεινε στο χέρι η βίδα που μαγγκώνει στο μπουζοκαλώδιο, και η αντίσταση,( μάλλον αντίσταση είναι το κεραμικό αυτό υλικό )

Υποτίθεται οτι αυτά θα πρέπει να είναι σταθερά μιάς και μεταφέρουν ηλεκτρικό φορτίο.
Νομίζω οτι ήμουν οριακά για να μου ξεκινήσει τα προβλήματα.
Το πρόβλημα με τις μπουζόπιπες είναι κάτι υπαρκτό και γνωστό στη χόντα.

c1.0.gif[/img][/url]

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 07:56:57 πμ

Να προσθέσω και τους διαφυγόντες σπινθηρισμούς προς τον κινητήρα. Εξωτερικοί και εμφανέστατοι ιδιαίτερα σε σκοτάδι.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2012, 09:11:03 πμ
Να προσθέσω και τους διαφυγόντες σπινθηρισμούς προς τον κινητήρα. Εξωτερικοί και εμφανέστατοι ιδιαίτερα σε σκοτάδι.

το αν απο 193 πιανει 180 δεν ειναι δα και τοσο σοβαρο προβλημα,αλλα ικανο ενδεικτικο οτι κατι δεν παει καλα.

αυτο που λεει εδω ο φιλος ομως ειναι ιδιαιτερα επικινδυνο,νομιζω.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 23 Νοέμβριος 2012, 04:41:10 πμ

Αυτό μου έδειξε ο μάστορας στο νέο μου συνεργείο και έμεινα με ανοιχτό το στόμα...

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Παρασκευή 23 Νοέμβριος 2012, 14:43:57 μμ
Αυτό μου έδειξε ο μάστορας στο νέο μου συνεργείο και έμεινα με ανοιχτό το στόμα...
Αλήθεια έχει σκεφτεί ποτέ κανείς από όλους μας να κοιτάξει από τον πολλαπλασιαστή μέχρι και τις μπουζόπιπες εν ώρα λειτουργίας αλλά σε σκοτεινό περιβάλλον, που αν υπάρχουν ελατώματα είτε στα καλώδια είτε στις μπουζόπιπες να μπορεί έστω και λίγο να το διακρίνει?
Οχι για ψύλου πήδημα, αλλά όταν κάτι δεν του έρχεται καλά στην λειτουργία του οχήματος του, μοτοσυκλέτα ή και αυτοκίνητο.
ιδιαίτερα σε κάποια παλία αυτοκίνητα με ντριστιμπιτερ, από το καπάκι να φεύγουν σπινθήρες και να χάνεται το μισό ρεύμα του πολλάπλασιαστή

ΑΛΛΑ.εδώ μας ενδιαφέρει το θέμα ΜΟΤΟ

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #15 on: Κυριακή 25 Νοέμβριος 2012, 02:27:34 πμ
....ιδιαίτερα σε κάποια παλία αυτοκίνητα με ντριστιμπιτερ, από το καπάκι να φεύγουν σπινθήρες και να χάνεται το μισό ρεύμα του πολλάπλασιαστή

Ευάγγελε, επέστρεψε αμμέσως στο 2012! σε ψάχνουν  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: