Καλημέρες!
Πρόσφατα και εγώ... με τις "πίπες". Και το πρόβλημα το είχα πολύυυυυυυυ καιρό, αλλά ο εξουσιοδοτημένος που το πήγαινα (μέχρι να αντικαταστήσει ότι είχε ...καταστρέψει!) δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα...
Η ΤΑ μου, φόραγε τις πίπες της εταιρίας VFL. Η Honda έχει εκδόσει ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (γιατί άραγε ΟΧΙ ανάκλυση? Είναι μεγάλο το ...κόστος, φαίνεται...) για διαρροή από το πάνω μέρος της πίπας και αντικατάσταση με τις γνήσιες NGK VD05FB, οι οποίες έρχονται σε σακουλάκια Honda από Σαρακάκη. Αυτό παρουσίασε και η δικιά μου ΤΑ και το είδα με τα μάτια μου.
Αν τις ψάξετε στο internet απλά ...δεν θα τις βρείτε. Κάντε αναζήτηση με NGK VD05F αντί NGK VD05FB. Θεωρώ χωρίς να παίρνω την ευθύνη, ότι είναι η ίδια πίπα με άλλο logo (και το Β είναι ...localized παραγωγή για το εργοστάσιο).
Το νέο μου -πλέον- συνεργείο (Αντρέα, έγραψες

ευχαριστώ!!!), τις αντικατέστησε με τις NGK VD05FB και λύθηκαν όλα μου τα προβλήματα! Χρήματα δεν έδωσα. Είμαι σε περίοδο ...δοκιμής μιας και ο προηγούμενος μάστορας είχε βάλει πολύ χέρι με αποτέλεσμα να έχουν αλλαχθεί πολλά πράγματα στον κινητήρα. Με τον νέο είμαστε σε φάση παρακολούθησης αλλά νομίζω ότι πάνε όλα καλά μετά από 2+ χρόνια!!! Τώρα, αν μου "ράψει κουστούμι" στο σέρβις θα δείξει... Νομίζω όμως ότι αφού υπάρχει τεχνική οδηγία για κατασκευαστικό πρόβλημα, όσα παρουσιάζουν δυσλειτουργία πρέπει να αλλάζονται σε καθεστώς εγγύησης...
Κοιτάξτε ποιες πίπες φοράνε οι μοτοσυκλέτες σας. Αν έχετε τις VFL πηγαίνετε στους τοπικούς αντιπροσώπους, ενημερώστε τους -πολλοί ΔΕΝ το ξέρουν- και ζητήστε αλλαγή σε εγγύηση και στις 2 πίπες. Επίσης, αυτό δεν το καταγράφει το διαγνωστικό καθόλου. Μην ψάχνετε για καταγεγραμμένη στον εγκέφαλο βλάβη...
Οι παραπάνω πληροφορίες συλλέχθηκαν μαζί με τον makisl (Καλημέρα φιλαράκι!!!) μετά από κάποια πμ...