Hellas Transalp Forum

Triumph Bonneville Thruxton

Ζορπας · 9577

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 17:25:09 μμ
Παιδες ποια ειναι η γνωμη σας για το συγκεκριμενο μηχανακι ?
Σκεφτομαι πολυ τελευταια να δωσω το 700 και να παρω αυτο

τι λετε, αξιζει το κοπο ?

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 17:41:23 μμ
Και το Thruxton και το Scrambler και το νορμαλ είναι εξαιρετικές μοτοσυκλέτες γενικής χρήσης αν και κάθε μια έχει το χαρακτήρα της.
Το Thruxton ας πούμε που είναι η σπορ της σειράς των 900αριών, είναι απόλαυση στις βόλτες, αλλά μη περιμένεις να κυνηγήσεις πραγματικό ss.
Tα σώματα των ψεκασμών έχουν τη μορφή καρμπυρατέρ, αλλά είναι ψεκασμός. Αυτό με χαλάει κάπως και η έλλειψη μανιβέλας.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #2 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 18:05:30 μμ
Αυτό είναι μηχανάκι Κυριακάτικης βόλτας sea-side . Το ΤΑ είναι αυτό και ΟΛΑ τα άλλα.
Αν κάνεις μόνο Κυριακάτικες βόλτες sea-side τότε ναι, αξίζει να το αλλάξεις.

αλλά μου φαντάζει το ερώτημα σαν αυτών που λένε ? πόσο έχει το μηχανάκι ? 17000 ? μα με τόσα παίρνεις ολόκληρο αυτοκίνητο !!
τι να απαντήσεις ? τι να απαντήσεις εκεί ?

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #3 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 18:46:54 μμ
Κλασικό ρετρό στυλ της δεκαετίας του '60.....

Αερόψυκτος, με 2 εκκεντροφόρους επί κεφαλής, δικύλινδρος 865 κ.εκ. που καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 3.......

All time classic......

Βόλτα και πάλι βόλτα.......

Στα τοιαύτα τώρα σε σχέση με το Transalp....

Χρηστικότητα Transalp - Triumph = 1 - 0

Κινητήρας Transalp - Triumph = 1 - 0

Φρένα Transalp - Triumph = 1 - 0

Στυλ Transalp - Triumph = 0 - 1

Έξοδα συντήρησης Transalp - Triumph = 1 - 1

αν ήθελα να παίξω απ αυτή την classic πλευρά θα κοίταγα το Scrambler

Πολυμορφικό μηχανάκι που πρέπει πρώτα να το οδηγήσεις..... ;)

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #4 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 18:57:54 μμ
Το 700 θελω να το δωσω για τον λογο οτι αγοραζοντας το XR 250 για τα χωματα, δεν το χρησιμοποιω πλεον οπως θα επρεπε. Χρειαζομαι ενα μηχανακι μονο για ασφαλτο. Και επειδη ειναι καινουριο ακομα, λεω να το δωσω τωρα που εχει καποια αξια μεταπωλησης..

Λογω ηληκιας, οικογενειας κλπ αποκλειω ολα τα σουπερσπορτ κλπ, και παω για ενα καθαρο στρητ, με κλασικη εμφανιση ρετρο που παντα μου αρεσε. Το συγκεκριμενο ταιριαζει σε αυτα που ψαχνω, η τιμη του ειναι προσιτη-πανω κατω 1-2 χιλαδες διαφορα απο το 700ρι.

Αυτο που ειπε ο Κωστας για βολτα μονο τη Κυριακη, δεν ειμαι σιγουρος, υπαρχουν πολλοι σε διαφορα φορουμ, που το εχουν και για καθημερινη χρηση, χωρις παραπονα.

Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι στην Κυπρο δεν υπαρχει επισημος αντιπροσωπος, εκτος απο αυτον που φερνει τα Χαρλευ, εισαγει με παραγγελιες αλλα δεν ειναι εξουσιοδοτημενος. Δεν ξερω τι παιζει ακριβως με αυτο το θεμα. Παντως εχω ακουσει οτι δεν βγαζουν προβληματα, ειναι αξιοπιστα, και με κορυφαια ποιοτητα κατασκευης

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #5 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 19:12:34 μμ
Παντως εχω ακουσει οτι δεν βγαζουν προβληματα, ειναι αξιοπιστα, και με κορυφαια ποιοτητα κατασκευης

Μα τι προβλήματα να βγάλουν όταν τα ηλεκτρονικά του είναι περιορισμένα και ο κινητήρας του κλασικής σχεδίασης.....

Μια μηχανή που την λύνεις και την δένεις μόνος σου με όλα τα service απο σένα......

Θα την ευχαριστηθείς

αλλά απ τις 2 δυο που αναφέρεσαι Bonneville Thruxton

θα προτιμούσα την Bonneville

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 19:26:12 μμ
Έξοδα συντήρησης Transalp - Triumph = 1 - 1

Γιατί το λες αυτό;

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #7 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 19:31:59 μμ

θα προτιμούσα την Bonneville

Ναι, αυτη που εβαλες ειναι η Τ100, η πιο κλασικη γραμμη απο ολες.
Υπαρχει και η παρακατω, η πιο μοντερνα ας πουμε, με χυτες ζαντες 17ρες

Ayrton Senna

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #8 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 19:40:59 μμ

Εδώ είμαστε.... ;) ;)

Αλλά φίλε μου Ζορπά δεν γίνεται κλασικό με χυτές ζάντες...

Θέλεις ακτίνα πως να το κάνουμε..... 8)

Αλλά η πρώτη συνημμένη είναι εξαιρετική.....

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #9 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 20:02:10 μμ
Η μηχανή δεν είναι κλασική είναι ρετρό.
Έχει ψεκασμό όχι απλά ηλεκτρονικά.
Το μοντέλο Μπόννεβιλλ με το τιμόνι πεταλούδα, είναι εξαιρετικό και σε καθημερινή χρήση.
Για την αξιοπιστία τους η αντιπροσωπεία διαρέει ότι υπάρχει συνεργασία με την Χόντα.
Κάποια μοντέλα (Thruxton και Scrambler νομίζω έχουν στρόφαλο 270 μοιρών) ενώ η απλή Μπόννεβιλ 360.
Η διαφορά είναι στην αίσθηση της ροπής και στο θόρυβο.
Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση όταν την οδήγησα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #10 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 20:32:57 μμ
γνωμη μου τραβα καβαλα την και αμα σε τρελενει παρτην. αλλα μην ρωτας αλλους για την γνωμη τους
εξαλου η γνωμες ειναι σας της κω.....δες ολοι εχουν απο μια. η πρωτη φωτο ειναι σκετη καυλα cafe racer

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #11 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2012, 20:36:39 μμ
Ειναι τι σου κανει κλικ ;)  Εγω παντως θα προτιμουσα τη Bonneville, θυμαμαι ακομα καποιες στα τελη των 70's και το μηχανακι αυτο (το original) μου αρεσε πολυ. Το δε καινουργιο ρετρο ειναι επισης κουκλι αλλα οχι cafe racer οπως το thruxton.

" the PouroDuro spirit "

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Σάββατο 16 Ιούνιος 2012, 06:03:23 πμ
Αυτα ειναι....
« Last Edit: Σάββατο 16 Ιούνιος 2012, 06:05:01 πμ by Nickoss »

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Σάββατο 16 Ιούνιος 2012, 20:15:51 μμ
Η bonnie είναι η καλύτερη.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Κυριακή 17 Ιούνιος 2012, 04:35:48 πμ
Να το πάρεις το κορίτσι!!

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #15 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2012, 04:19:43 πμ
Παιδες, ευχαριστω ολους για τις γνωμες !

Ayrton Senna

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2012, 04:57:40 πμ
Αυτα ειναι....

Ώρε φούστη!!!
Πανεπιστημιούπολη όταν ακόμα φτιαχνότανε! Εποχή γυμνασίου και πήγαινα εκεί στα "βουναλάκια" με το ποδήλατο.
Τί ξέθαψες. Γαμώ τις εποχές!!!

Offline Filippos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #17 on: Τρίτη 18 Σεπτέμβριος 2012, 03:14:26 πμ
Επειδη και μενα με ενδιαφερει το συγκεκριμενο μοντελο, την εκανα μια δυωρη βολτα (τεστ ραιντ) το περασμενο σαββατοκυριακο.
Πολυ ικανοποιημενος εμεινα απο το συνολο της μηχανης. Το μπροστινο φρενο μου τα χαλασε λιγο, οχι τιποτα τραγικο ομως. Ο κινητηρας ηταν ολα τα λεφτα, απο χαμηλα εως ψηλα ροπατος και προθυμος, και πολυ ωραιος ηχος. Η θεση οδηγησης ειναι σχετικα ανετη, και ο αερας μεχρι τα 140 παλευται ανετα. Μαλλον με βλεπω του χρονου με θραξτον ;)

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #18 on: Τρίτη 18 Σεπτέμβριος 2012, 17:51:16 μμ
Επειδη και μενα με ενδιαφερει το συγκεκριμενο μοντελο, την εκανα μια δυωρη βολτα (τεστ ραιντ) το περασμενο σαββατοκυριακο.
Πολυ ικανοποιημενος εμεινα απο το συνολο της μηχανης. Το μπροστινο φρενο μου τα χαλασε λιγο, οχι τιποτα τραγικο ομως. Ο κινητηρας ηταν ολα τα λεφτα, απο χαμηλα εως ψηλα ροπατος και προθυμος, και πολυ ωραιος ηχος. Η θεση οδηγησης ειναι σχετικα ανετη, και ο αερας μεχρι τα 140 παλευται ανετα. Μαλλον με βλεπω του χρονου με θραξτον ;)

Για σου Φιλιππε
Θενκς για τα σχολια !
Ειναι οντως πολυ καλο μηχανακι. Πιο μοντελο εκανες τεστ ? Απο 2008 και μετα το τιμονι απο κλιπ-ον αλλαξε σε κανονικο, αρα πιο ανετη θεση οδηγησης. Αν μπορεις γραψε επισης εντυπωσεις για αναρτησεις η και την συμπεριφορα σε στροφες. Απο βαρος τι λεει ?
Ευχαριστω !

Ayrton Senna

Offline Filippos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #19 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 04:08:50 πμ
Εκανα τεστ σε ενα μοντελο 2012. Στις στροφες ειναι αρκετα σταθερο, γενικα παταει καλα κατω, σαν συγχρονη μοτοσυκλετα. Αλλα αν το αγοραζα, καποια στιγμη αργοτερα θα του βαζα ενα σετ αμορτισερ πισω και προοδευτικα ελατηρια μπροστα, μονο και μονο για να εχω καλυτερη αισθηση στα πολλα. Για αρχη ομως ειναι μια χαρα οι αναρτησεις του. Το βαρος του δε το καταλαβαινεις γιατι εχει χαμηλο κεντρο βαρους.
Εγω παντως πρωτου το αποφασισω θα ριξω και μια ματια στο μοτο γκουτσι ν7 :)

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #20 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 16:13:00 μμ
Εγω παντως πρωτου το αποφασισω θα ριξω και μια ματια στο μοτο γκουτσι ν7 :)

Και εγω το ιδιο, το εχω κανει και τεστ το γκουτσι ν7. Πολυ ελαφρυ μηχανακι, με φοβερο ηχο, καλα φρενα, ποιοτητα κατασκευης και υλικα. Στα συν σιγουρα ο αξονας μεταδοσης  :goofy: και το νεο μεγαλο ντεποζιτο με αυτονομια γυρω στα 500 χιλιομετρα συμφωνα με τον κατασκευαστη. Η μεγαλη του αδυναμια ομως ειναι νομιζω ο πολυ αδυνατος κινητηρας με μονο 49 ιππους, αν και λογω μικρου βαρους μπορει και να μην ειναι ασχημα τα πραγματα. Εχει καλη ροπη χαμηλα, αλλα σε ταξιδακι θα ειναι κουραστικο.

Μεταξυ των 2 πιστευω οτι η Μπονεβιλλ ειναι μια πιο ολοκληρωμενη λυση, ειδικα και με ολα τα αφτερ μαρκετ αξεσουαρ που υπαρχουν, αλλα κυριως λογω περισοτερης αξιοπιστιας

Ayrton Senna

Offline Filippos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #21 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 01:22:08 πμ
Εγω θα προτιμουσα το ν7, καθοτι εχω μια συμπαθεια στα ιταλικα. Οι επιδοσεις του ειναι οκ, γιατι ειναι αρκετα ελαφρυ και εχει κοντο γραναζωμα.
Το θεμα ομως ειναι τι λεει απο αξιοπιστια :-\ Αλλοι πινουν νερο στο ονομα του, και πολλοι αλλοι που το ειχαν δε θελουν ουτε να το ξαναδουν!
Δε ξερω, εχω δει και στο φορουμ της γκουτσι, οτι πολλοι εχουν προβλημα κυριως με τη στεγανοτητα του αξονα, αλλα και με το συμπλεκτη/κιβωτιο. Δε ξερω τι παιζει. Αλλα ρε γ@μω την ιταλια μου, 35 χρονια φτιαχνουν τον small block κινητηρα, να μην εχουν καταφερει να λυσουν ολα τα προβληματα...?

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #22 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 18:13:05 μμ
Έλα έλα να σας φτιάξω και τους δύο....

Ζορπας  + Filippos απολάυστε....