Ρε συ Νικολα μην τρομαζεις τον κοσμο
Δεν τον τρομάζω εγώ
Η ''
χόνδα'' μας το κάνει
Μπορει η χονδα να λεει αντικατασταση στα 4χιλ
Ισα ισα που εγώ είμαι της θεωρίας οτι η ''χόνδα'' μας εννοεί 1χλστό φάγωμα απο κάθε πλευρά , δλδ πάχος δισκοπλακας 3 χλστα συνολικό και οχι 4 για αλλαγή.
Οι δε γραμμες στην δισκοπλακα ειναι φυσιολογικο φαινομενο και αργα 'η γρηγορα και οι δικια σου θα αποκτησει κυκλικα σημαδια
Το γήρας ούκ έρχεται μόνον

Το μονο σημαντικο μειονεκτημα μιας δισκοπλακας που εχει εντονες γραμμωσεις ειναι οτι τρωει πολυ γρηγορα τα τακακια Τοσο πιο γρηγορα οσο πιο εντονες ειναι οι γραμμωσεις Επισης οταν μπαινουν καινουρια τακακια θελει χρονο ωστε αυτα να πατησουν πληρως Τοσο περισσοτερο χρονο (βλ.χλμ) οσο μεγαλυτερη ειναι η φθορα της δισκοπλακας
Σε αυτό είχα πάντα μια απορία , τι είναι αυτό που προκαλει τις γραμμώσεις, πρώτη παρατήρηση και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος , οτι τις βλέπω συνήθως στην πίσω δισκόπλακα, φταίει μήπως το ίδιο το τακάκι? δλδ δεν παταει ομοιόμορφα η δεν έχει ομοιογένεια το υλικό του?

Νομίζω θα της δώσω χρόνο για να δω πως θα πάει, άλλωστε τα τακάκια είναι καινούργια ούτε 1000χλμ. δεν έχουν κάνει.
Με την παλιά δισκοπλακα την χαραγμένη δεν μπλοκάριζε ο τροχός με τπτ. Ηταν όμως και τα τακάκια χάλια μαύρα.
Οταν άλλαξα τακάκια/δισκοπλακα απογοητεύτηκα γιατι αφου πάτησαν καλά , υπήρξε μια βελτίωση αλλά οχι κ τόσο μεγαλη.
Τελικά είδα (οχι τρομερή) διαφορά αλλάζοντας υγρά και κάνοντας εξαέρωση.
Πίσω εχω βάλει τα οργανικά της EBC , κουράζονται γρηγορότερα, αλλά δεν σφυρίζουν ,δεν τρωνε την δισκοπλακα και ταιριάζουν στον αντικαγκουροειδή τρόπο οδήγησής μου.
Τώρα εχω πλέον συνηθίσει στο προοδευτικό πίσω φρένο, μου αρεσει που δεν μπλοκάρει εύκολα ειδικά δικάβαλο, και το χρησιμοποιώ συχνά στις επιβραδύνσεις λόξα που μου εχει μείνει απο το παπί.
Γνώμη μου είναι όπως ξαναέγραψα να μην αλλάξεις δισκόπλακα.