Hellas Transalp Forum

ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ - ΤΑΚΑΚΙΑ

Hasodikis · 67587

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #100 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2019, 14:09:26 μμ
Δεν γνωριζω τι γινοταν πριν, μιας και αυτός που την είχε, την είχε σε κλειστο και έβγαινε μόνο βόλτες τα καλοκαίρια. Στα χέρια μου τα υγρά αλλάζονται 1 φορά το χρόνο. Αυτό το καφέ δεν μπορούσα να καταλάβωτι είναι. Λάσπη; Σκουριά; Αν ναι από πού; Πάντως η αίσθηση που έχει αποκτήσει η μανετα δεν την έχω δει ποτέ, θα πρέπει να συνηθίσω την αισθητά λιγότερη δύναμη που χρειάζεται πλεον. Τρομερή διαφορά.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Απο πολυκαιρισμενα υγρα προερχεται που δεν εχουν βγει εξω απο το συστημα για χρονια
Το εχω ξαναδει σε μηχανακι ακινητοποιημενο για χρονια Σε κεινο μαλιστα σκεψου οτι ειχε βουλωσει και το σωληνακι

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #101 on: Δευτέρα 18 Φεβρουάριος 2019, 16:58:06 μμ
Αλλαγή υγρών κάθε χρόνο και καλό καθαρισμό με κάθε αλλαγή στα τακάκια. Είναι κάτι που ξεχνάμε αλλά επιβάλλεται να γίνεται...
Αυτο το καφεπορτοκαλι πραγμα που βρηκες εσωτερικα αν ηταν στερεο δειχνει οτι τα υγρα ειχαν παραμεινει χωρις αλλαγη για καμποσα χρονια
Δεν γνωριζω τι γινοταν πριν, μιας και αυτός που την είχε, την είχε σε κλειστο και έβγαινε μόνο βόλτες τα καλοκαίρια. Στα χέρια μου τα υγρά αλλάζονται 1 φορά το χρόνο. Αυτό το καφέ δεν μπορούσα να καταλάβωτι είναι. Λάσπη; Σκουριά; Αν ναι από πού; Πάντως η αίσθηση που έχει αποκτήσει η μανετα δεν την έχω δει ποτέ, θα πρέπει να συνηθίσω την αισθητά λιγότερη δύναμη που χρειάζεται πλεον. Τρομερή διαφορά.
Απο πολυκαιρισμενα υγρα προερχεται που δεν εχουν βγει εξω απο το συστημα για χρονια
Το εχω ξαναδει σε μηχανακι ακινητοποιημενο για χρονια Σε κεινο μαλιστα σκεψου οτι ειχε βουλωσει και το σωληνακι
Αυτό που είπαν ο Παντελής με τον Κώστα. Και που "κάθονται" 'εχουν "φθορά" γι' αυτό πρέπει ν' αλλάζονται.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #102 on: Πέμπτη 18 Απρίλιος 2019, 21:58:34 μμ
Απλά να ενημερώσω ότι μετά από περίπου 600 χλμ. (μπορεί και παραπάνω) που έχουν στρώσει και οι δίσκοι και τα τακάκια, οτι το εμπρός φρένο έχει βελτιωθεί αισθητά. Τόσο σε απόδοση, όσο και σε αίσθηση. Το τελευταίο μου πήρε 2-3 εξαερώσεις μέχρι να στρώσει και ειδικά στη βίβα που πιάνει τα σωληνάκια πάνω στην τρόμπα του φρένου. Εκέι συνήθως κρατάει άερα και είναι δύσκολο να βγεί (εκτός από τους εξαερωτήρες στις δαγκάνες). Το κόλπο είναι να τρομπάρεις τη μανέτα, την κρατάς πατήμένη και με ένα κλειδί, προσεκτικά την ξεσφίγγεις μέχρι η μανέτα να ακουμπήσει το γκρίπ. Μόλις τερματίσει, σφίγγουμε τη βίδα με προσοχή και μετά αφήνουμε τη μανέτα, αν αφήσουμε πρώτα και μετά σφίξουμε γεμίζουμε πάλι με αέρα το σύστημα. Επίσης για όσους θα το κάνουν μόνοι τους, ο μόνος τρόπος να γεμίσεις το κύκλωμα με υγρά φρένου και να ξεκινήσει η διαδικασία εξαέρωσης, δεν έιναι από την τρόμπα΄, αλλά ανάποδα (από τους εξαερωτήρες στις δαγκάνες). Με μία σύριγγα ξεβιδώνουμε τους εξαερωτήρες και βάζουμε σιγα σιγά υγρά. Αυτά βγάζουν όλο τον αέρα από την τρόμπα σαν φυσσαλίδες. Προσοχή βάζοντας να μην αυξηθεί η στάθμη πολύ στην τρόμπα και αρχίσουν και τρέχουν υγρά.

Σε όσους μπορούν να το κάνουν, μη το καθυστερέιτε. Αξίζει τον κόπο. 

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #103 on: Παρασκευή 19 Απρίλιος 2019, 02:29:35 πμ
Απο κάτω πρός τα πάνω?

Προσωπικά , γεμιζω το δοχείο με υγρά κ ανοίγω εξαερωτήρα.
Μολις τρέξει καθαρό υγρό , αλλάζω το κάτω δοχείο με άλλο καθαρό κ ρίχνω μπόλικο απο πάνω να τρέχει .
Μετα σφίγγω τον εξαερωτήρα κ κάνω εξαέρωση κανονικά , δλδ πρεσάρωντας 2-3 φορες την μανέτα την κρατάω πατημένη κ ανοίγοντας  με προσοχή τον εξαερωτήρα αφήνω υγρό να τρέξει μέχρι η μανετα να πατησει στο γκρίπ.
Οπως είπες , πριν την αφήσω βιδώνω τον εξαερωτήρα.