Hellas Transalp Forum

Υγρά φρένων

επισκέπτης · 44634

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #50 on: Πέμπτη 29 Ιούλιος 2010, 18:29:05 μμ
Στα τακακια. οσο φαγωνονται τοσο πεφτει η σταθμη και οταν βαζεις καινουρια ανεβαινει παλι (γι αυτο και δε συμπληρωνεις υγρα). Ποσο εχουν φαγωθει? μπορεις να βαλεις φωτο ή να πεις ποσα mm υλικο εχουν πανω?

Την σταθμη τη μετρας -οπτικα- στο επιπεδο, οχι σε κλιση.

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #51 on: Πέμπτη 29 Ιούλιος 2010, 18:32:14 μμ
Φωτό δεν μπορώ να βάλω, αλλά έχουν φαγωθεί καλά!

Το ξέρω οτι πέφτει η στάθμη με το φάγωμα, απλά μου κάνει εντύπωση που μόλις γυρίσω το τιμόνι, το δοχείο δείχνει εντελώς άδειο!

Θα πάω για αλλαγή τακακιών να τελειώνει η ιστορία!

. . .

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #52 on: Πέμπτη 29 Ιούλιος 2010, 19:04:09 μμ
Ε, ναι, μη φτασει μεταλλο το τακακι...

Αν τα υγρα ειναι πανω απο 2 χρονια, αλλαζεις και υγρα...

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #53 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 00:22:35 πμ
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, είπα να κάνω την ερώτηση μου εδώ. Η γριούλα μου ( 600, 1987) είχε απο τότε που την πήρα θαμπό το τζαμάκι που δείχνει την στάθμη των υγρών. Σήμερα τις έκανα μία βόλτα προκειμένου να την τακτοποιήσω σκεπασμένη για τον Χειμώνα...Αφού την έπλυνα παρατήρησα ότι το τζαμάκι φαινόταν κάπως άγριο και είπα να το ξύσω με το νύχι για να δω...
Για να μην τα πολυλογώ, με το νύχι έφυγε ένα μικρό μεν κομματάκι, αρκετό δε για να τρέξουν τα υγρά...Ευτυχώς είχα το λάστιχο με το νερό κοντά και έτσι δεν πρόλαβε να κάνει ζημιά στο χρώμα...
Τώρα έχει νυχτώσει και δεν βλέπω και πολύ καλά. Φαντάζομαι όμως ότι πρέπει να αλλαχθεί όλο το σύστημα του τιμονιού (αντλία, τεπόζιτο) που βρίσκεται στο τιμόνι ε?  Υπάρχει άραγε καμμιά πετέντα ώστε να αντικατασταθεί το τζαμάκι? γιατί φαντάζομαι δεν θα είναι και τόσο φθηνό σαν ανταλλακτικό.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #54 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 01:24:32 πμ
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το δίνει μόνο σαν δοχείο, δλδ στο σχέδιο δεν εχει αριθμό για το επι μέρους εξάρτημα αλλά το δίνει ολόκληρο με το Νο12

και τιμή απαγορευτική:  http://www.cmsnl.com/products/45510-mm9-406-cylinder_45500mm9671za/

ψάξε για  μεταχειρισμένο δοχείο.
« Last Edit: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 01:26:26 πμ by Stoneman »

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #55 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 01:44:07 πμ
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό που μου παρέθεσες το φοβόμουν...και το ότι θα είναι ενιαίο σύνολο και την τιμή βέβαια. Εκ των πραγμάτων προκύπτει και μία άλλη απορία:
Ποιές Transalp φοράνε το ίδιο άραγε? Φαντάζομαι ότι οι διαφορές θα είναι στην διάμετρο του κυλίνδρου, άρα (αν είναι έτσι) καλύτερη τρόμπα μπορεί να έχω...χειρότερη όχι.

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #56 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 03:23:30 πμ
Να προσθέσω λοιπόν ότι η αντοχή του τζαμιού αυτού είναι 25 χρόνια χωρίς να έχει μείνει η μηχανή σε γκαράζ (από όσο ξέρω), ενώ δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ επισκευή της αντλίας (λαστιχάκια)...
Έτσι για την ιστορία...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 03:32:19 πμ
Λογικα ολα τα ΤΑ την ιδια τρομπα φορανε Ακομα και το 700αρι
Ακομα μπορεις να βαλεις απο africa που νομιζω οτι ειναι ιδια η απο dominator 650
Kαι αν θελεις πιο ισχυρο φρενο μπορεις να βαλεις και μεγαλυτερη τρομπα απο οποιοδηποτε αλλο μοντελο Ο περιορισμος για το πια μεγαλυτερη τρομπα θα επιλεξεις ειναι μονο χωροταξικος

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #58 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 14:08:39 μμ
πηγαινε στον τρακα στο μεταξουργιο εκει μπορει να βρεις μεταχειρισμενο

Offline Tsargy

• Απλός οδηγός
Reply #59 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 22:03:38 μμ
Μάλλον θα πάρω μία μετ/νη όχι μεγαλύτερη όμως γιατί δεν θέλω να αλλάξω τίποτα απο ότι φορούσε απο την μάνα της...
Την προορίζω για "ιστορική" σε 4 χρόνια και είχα αποφασίσει έτσι και αλλοιώς να κάνω μία παρακαταθήκη ανταλλακτικών.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Περισσότερο έκανα την ερώτηση για πιθανή πατέντα, αλλά τελικά είναι αυτό που φοβόμουν...Πως να βρεις και το σημαντικότερο πως να στεγανοποιήσεις το τζαμάκι την στιγμή που ότι κολλητική ουσία μπεί , θα επιπλέει μέσα σε υγρά φρένων?...

Offline ptairidi

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #60 on: Σάββατο 12 Ιανουάριος 2013, 05:30:11 πμ
υγρα dot4 σημειο βρασμου 278 βαθμοι.
το υγρο φρενων ειναι υγροφιλο,τραβαει υγρασια απο περιβαλον.
αρα παλιο υγρο μεγαλη περιεκτικοτητα υγρασιασ αρα χαμηλοτερο πολυ σημειο βρασμου.
το υγρο οταν βραση δημιουργητε αεριο αρα ελαστικοτητα στο πεταλι.
λυση αλλαγη υγρων αμεσα και ολα ενταξει.
σασ το λεω υπευθυνα.
ασχολουμε με τα φρενα 25 χρονια.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Σάββατο 12 Ιανουάριος 2013, 08:04:58 πμ
Άλωστε η Honda λέει αλλάγη υγρών κάθε 18.000 Km ή κάθε 18 μήνες, όποιο έλθει νωρίτερα. Δηλαδή χοντρικά κάθε ενάμιση χρόνο άλλαγμα για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #62 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 20:08:23 μμ
μετα απο 21000 χλμ αλλαξα τακακια πισω,ειχαν ακομα ψωμι αλλα ειπα να ειμαι ετοιμος για την εποχη οπου η μηχανη μου θα αρχισει να κανει παλι χλμ.

ειχα βαλει galfer μεταλικα και εβαλα παλι galfer αλλα οργανικα-μαλακα.
επισης αλλαξα και υγρα φρενων εμπρος πισω μετα απο 2,5 χρονια.
δεν ειχα παρατηρησει κατι περιεργο αλλα προοληπτικα για να ειμαστε πανετοιμοι.
τα λαστιχα μενουν ακομα και ειμαι οκ.

30 ευρω ολα μαζι

υγρα εβαλα αυτα
http://www.voulis.com/products.asp?id=163
« Last Edit: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 20:13:45 μμ by trackler »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Πέμπτη 30 Ιανουάριος 2014, 18:39:49 μμ
Αφού το θέμα είναι υγρά φρένων, για να μην ανοίγω νέο. Και επειδή σκέφτομαι σε λίγο να τα αλλάξω:

Πριν 3 χρόνια είχα αλλάξει τα παλιά με τα απλά της LOCKHEED, αλλά δεν ξέρω και πολλά απο υγρά φρένων.

Τι υγρά χρησιμοποιείτε?
και πόσο κοστίζουν? απο όσα έχετε δοκιμάσει ποιά είχαν την καλύτερη απόδωση για τα λ7 τους?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Πέμπτη 30 Ιανουάριος 2014, 18:45:17 μμ
Αφού το θέμα είναι υγρά φρένων, για να μην ανοίγω νέο. Και επειδή σκέφτομαι σε λίγο να τα αλλάξω:

Πριν 3 χρόνια είχα αλλάξει τα παλιά με τα απλά της LOCKHEED, αλλά δεν ξέρω και πολλά απο υγρά φρένων.

Τι υγρά χρησιμοποιείτε?
και πόσο κοστίζουν? απο όσα έχετε δοκιμάσει ποιά είχαν την καλύτερη απόδωση για τα λ7 τους?
Βαλε οποια βρεις μπροστα σου στο πρωτο μαγαζι ή βενζιναδικο Αρκει να ειναι DOT4 Koστος απο 4-7 ευρω το μπουκαλακι των 250ml Το οποιο φτανει για μπρος πισω

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #65 on: Πέμπτη 30 Ιανουάριος 2014, 21:54:06 μμ
Βαλε οποια βρεις μπροστα σου στο πρωτο μαγαζι ή βενζιναδικο Αρκει να ειναι DOT4 Koστος απο 4-7 ευρω το μπουκαλακι των 250ml Το οποιο φτανει για μπρος πισω

Θα αρκεσουν αραγε αυτα που γραφεις .........ή ο πετρανθρωπος θα τα παει σε χημειο για αναλυση  ;D ;D ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #66 on: Πέμπτη 30 Ιανουάριος 2014, 23:41:35 μμ
Υπερβολές . :2tongue:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #67 on: Παρασκευή 31 Ιανουάριος 2014, 02:16:10 πμ

ισως να ειχαμε υπερβαλει με την εξαερωση/αλλαγη/καθαρισμο των υγρων φρενων αλλα νομιζω οτι δεν ειχε φτασει ενα μπουκαλακι.
εκτος βεβαια αν ειχε φτασει και ειχε περισσεψει μισο μπουκαλι το οποιο πηρα σπιτι και το πεταξα μετα απο καιρο* αφου τα υγρα φρενων αν ανοιχτουν,νομιζω οτι δεν αποθηκευονται.
τωρα με μισο μπουκαλι να αλλαξεις υγρα εμπρος και πισω,νομιζω ειναι λιγο.μαλλον υπερβολη καναμε.  :goofy: :goofy: :goofy:

* εκτος αν εχεις κακο γειτονα οποτε μπορει να χρησιμεψουν και αλλου.  8)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Παρασκευή 31 Ιανουάριος 2014, 03:52:47 πμ
Μάλιστα, τα επώνυμα και κάπως ακριβούτσικα λοιπόν δεν μας χρειάζονται.

Ομως θέλουμε δύο μπουκαλάκια, ας μην είμαστε και σπάγγοι.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #69 on: Παρασκευή 31 Ιανουάριος 2014, 16:33:42 μμ

Ομως θέλουμε δύο μπουκαλάκια, ας μην είμαστε και σπάγγοι.

ΕΝΑ ΦΤΑΝΕΙ                 ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΙ  ;)

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #70 on: Παρασκευή 31 Ιανουάριος 2014, 22:49:20 μμ
Παιδια στο 700αρι με ABS η μεθοδος αλλαγης υγρου φρενων ειναι η ιδια η πρεπει να προσεξω κατι ιδιαιτερο?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Παρασκευή 31 Ιανουάριος 2014, 23:17:08 μμ
Παιδια στο 700αρι με ABS η μεθοδος αλλαγης υγρου φρενων ειναι η ιδια η πρεπει να προσεξω κατι ιδιαιτερο?
Δεν ξερω αλλα νoμιζω οτι ακριβως λογω του ABS ειναι πιο πολυπλοκη η δουλεια Αν καποιος απο δω μεσα δεν το εχει κανει σε ΤΑ με ABS, ωστε να πει με σιγουρια αν ειναι το ιδιο απλη διαδικασια, τοτε και για να μην σε παρει κανενας μας στο λαιμο του, πηγαινε το σε μηχανικο Απαιτησε μονο αυτος που θα το αναλαβει να βαλει υγρα απο μπουκαλι που μολις θα το εχει ανοιξει και απαραιτητα με την προδιαγραφη που γραφει πανω στο καπακι του δοχειου του μπροστα φρενου (νομιζω οτι dot4 περνει και 700αρι)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #72 on: Σάββατο 01 Φεβρουάριος 2014, 05:39:41 πμ
Λογικά ίδια διαδικασία είναι. Και στα αυτοκίνητα που έχουν ABS, ανάλογη διαδικασία ακολουθείται.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #73 on: Κυριακή 02 Φεβρουάριος 2014, 04:05:34 πμ
Ισως να παιζει και καποιο ρολο ο κατανεμητης πεδησης?Δε γνωριζω..

Offline transalpblack

• Djkostas
  • Οδηγάρα
Reply #74 on: Κυριακή 02 Φεβρουάριος 2014, 04:22:50 πμ
Σχετικά με τα υγρά φρένων, θα διαφωνήσω με 2 προλαλήσαντες.
1. Με τον φίλο που έβαλε ένα voulis ή κάτι τέτοιο και
2. Με τον φίλο που είπε "μπες σε ένα βενζινάδικο και πάρε ό,τι βρεις"
Ένα δοχείο υγρών φρένων Ferodo DOT4 250ml έχει λιανική με το ΦΠΑ 3,20€
Είναι τόσα πολλά έτσι ώστε να μην επιλέξεις ένα επώνυμο με προδιαγραφές ή είναι τόσα πολλά έτσι ώστε να βάλεις ό,τι βρεις?
Κάντε ό,τι θέλετε στις μηχανές σας.
Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.
Με φίλτρα-λάδια, λάστιχα, και ότι περικλύει το κύκλωμα των φρένων, μην παίζετε.
Στα τελευταία δύο στηρίζετε την ζωή σας όταν καβαλάτε τη μηχανή σας και πρόκειται να φρενάρετε.
Το μισό μέτρο που θα γλιτώσετε (γιατί δεν τρακάρατε ή πέσατε) φορώντας καλά λάστιχα ή επώνυμα τακάκια έναντι των φθηνών, είναι αυτό που κάνει την διαφορά και σας εξοικονομεί τελικά χρήματα ή ακόμα χειρότερα, σας σώζει την ζωή.

Οταν πεθανω θελω να με θαψουν οι φιλοι μου, δεν θα ειναι η πρωτη φορα αλλωστε...