Hellas Transalp Forum

Yπερβολική κατανάλωση λαδιού

ierissiotis · 37492

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
on: Σάββατο 29 Οκτώβριος 2011, 22:06:52 μμ
Γειά σας συμφορουμίτες.Εχω ένα transalp 600 1999 με 79.000 χλμ.Όταν το αγόρασα αλλάξαν λάδια και είχα κάνει σχεδόν 1000χλμ χωρίς να καίει λάδι.Μετά πήγα ένα ταξίδι και έκανα γύρω στα 420 χλμ στο οποίο είχα πορεία το λιγότερο 120-130.Κάποια στιγμή το έσπασα για να δώ τι τελική έχει .Χτύπησε 170 και κάτι.Γενικώς πήγαινα με 140 περίπου πορεία.Όταν ήρθα σπίτι είπα να ελέγξω τα λάδια με τον σωστό τρόπο.(ζεστό μοτέρ-όχι βιδωμένο δείκτη κλπ).Ο δείκτης δεν είχε καθόλου λάδι.Συμπλήρωσα γύρω στα 400 μλ και ίσα ισα που λαδώθηκε στη βάση του ο δείκτης.Είπα μήπως όταν δούλευε λίγο η  μηχανή έστρωνε.Να μην σας τα πολύλογώ συμπλήρωσα ένα ολόκληρο λίτρο για να ερθει ο δείκτης στη σωστή ένδειξη.Τι συμβαίνει?Είναι υπερβολική η κατανάλωση έτσι δεν είναι?Το λάδι που συμπλήρωσα είναι αυτο.
http://www.swdrheinol.com/produkte/viertakt-motorenoele-fuer-motorraeder/fouke-4t-10w40.php?content_index=177
Τι γνώμη έχετε για αυτό το λάδι?Κάνει για το Transalp?

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #1 on: Σάββατο 29 Οκτώβριος 2011, 22:13:36 μμ
Nα συμπληρώσω ότι το λάδι που έβαλα είναι ίδιο με αυτό της φωτογραφίας εμφανησιακά απλά έχει άλλα χαρακτηριστικά.
Εμένα γράφει  semi synthetic 10w-40 με τα εξής χαρακτηριστικά.   ACEA A3.   API SL.   JASO MA

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Σάββατο 29 Οκτώβριος 2011, 22:15:51 μμ
Με ταχύτητες άνω των 120-130χμαω το ΤΑ καίει πολύ λάδι. Ταξίδεψες με πολύ παραπάνω και μάλιστα τα 170 που λες ότι έπιασες σίγουρα "έκαναν τη δουλειά τους".

Δοκίμασε να ταξιδέψεις με 120χμαω, δες πόσο θα σου κάψει και τα ξαναλέμε. Για το λάδι δεν έχω άποψη

Παύλος Καρούμπης

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #3 on: Σάββατο 29 Οκτώβριος 2011, 22:21:09 μμ
Τι εννοείς "ζεστό μοτέρ "   ?

Εσβησες -μέτρησες δηλ . ?

Με τα εξωτικά λάδια  μη περιμένετε τεκμηριωμένες απόψεις .Πέταμα .. εφόσον αμφιβάλετε , αν ρωτούσες ας πούμε για castrol  θα είχες απάντηση αλλά γι αυτά ....

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Σάββατο 29 Οκτώβριος 2011, 22:45:07 μμ
Ναι μέτρησα μέτρησα με τον τρόπο που αναφέρετε εδώ.ζεστό μοτέρ κλπ.Τα 170 ήταν για μία μόνο στιγμή για να δώ την τελίκή μετά έκοψα.Βάλε 130-140 μέσο όρο πορεία.Το λάδι αυτό το έχει ενας φίλος που έχει συνεργείο και δε νομίζω πώς είναι εξωτικό.Μου το εδωσε 8Ε το λίτρο.Απλά μόνο αυτός έχει λάδι για μοτο εδώ που είμαι επαρχία.Έλεγα μήπως το έχει βάλει και κανένας άλλος.

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 00:24:05 πμ
Να σας πώ επίσεις ότι έκανα την πατάτα και το 1 λίτρο λάδι που συμπλήρωσα ήταν API SL ενώ το manual το απαγορεύει για το transalp.Προτείνει μόνο API grade SE. SF or SG.Τι γίνετε τώρα ?θα έχω πρόβλημα?Παρακαλώ όσοι γνωρίζετε βοηθήστε. :'(

Transalpinos

• Guest
Reply #6 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 01:47:46 πμ
Να τα βγάλεις και να βάλεις άλλα με API SG ή JASO MA (ή ΜΑ2). Θα έχεις προβλήματα πατιναρίσματος με τον συμπλέκτη αλλά πιθανά σταδιακά να έχεις και πρόβλημα με την αντλία λαδιού.

Tα λάδια που είναι API SL (όπως και τα API SM) έχουν αντιτριβικά πρόσθετα και δεν κάνουν για τον υγρό συμπλέκτη που έχει το Transalp.

Υ.Γ. Ακόμα καλύτερα βγάλτα (αλλά επειδή κρατάει μέσα περίπου μισό λίτρο λάδι ο κινητήρας στην αλλαγή), βάλε άλλα φθηνά λάδια (όμως API SG) κάνε μια βόλτα 5 λεπτά να κυκλοφορήσουν στον κινητήρα και ξαναλλαξέ τα για να καθαρίσει καλά ο κινητήρας, με το οριστικό λάδι που θέλεις να βάλλεις στη μηχανή.
« Last Edit: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 01:53:57 πμ by Transalpinos »

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 02:50:30 πμ
Το περίεργο είναι ότι το λάδι γράφει πάνω API SL αλλά γράφει και JASO MA  δίπλα.Ποιό απο τα 2 ισχύει.Κάνει τελικά το λάδι ?Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει?Ευχαριστώ :)

Transalpinos

• Guest
Reply #8 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 03:19:00 πμ
Τι να σου πω τώρα.... Οι προδιαγραφές JASO MA είναι προδιαγραφές για υγρό συμπλέκτη.
Οι API SL είναι προδιαγραφές με αντιτριβικά που δεν είναι κατάλληλες για υγρό συμπλέκτη (κυρίως παλιότερες μηχανές, γιατί οι πιο σύγχρονοι κινητήρες με υγρό συμπλέκτη δέχονται μέχρι και SL προδιαγραφών λάδια).

Αφού πάντως είναι και JASO MA, μάλλον κάνει το λάδι. (δεν παίρνω και όρκο βέβαια). Κάνε ότι καταλαβαίνεις... ??? ???

Υ.Γ. Εγώ στη θέση σου θα ακολουθούσα τις οδηγίες του βιβλίου της μηχανής. Αν λέει συγκεκριμένα ότι δεν θέλει λάδι SL, θα το έβγαζα, αλλιώς θα τα κρατούσα.

Υ.Γ.2 Υπάρχουν λάδια SL (που είναι λάδια με αντιτριβικά) ως Energy conserving που είναι σίγουρα ακατάλληλα για το Transalp και ως συμβατικά που κάνουν για μοτοσκλέτες με υγρό συμπλέκτη (εκτός και αν ο κατασκευαστής κάθε μοντέλου ρητά συστήνει να μη χρησιμοποιούνται λάδια με αυτές τις προδιαγραφές).
« Last Edit: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 03:28:17 πμ by Transalpinos »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #9 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 03:38:56 πμ
API SL είναι για αυτοκίνητα (που έχουν ξηρό συμπλέκτη), έχουν πρόσθετα αντι-τριβικά, και δεν συνιστώνται για το ΤΑ.
Tα SJ λάδια δεν διαφέρουν τόσο πολύ από τα SG και δεν είναι τόσο "τραγικά" για τη μηχανή.

Οι προδιαγραφές που έχουν παγκόσμια ισχύ (και είναι κοινές για τα λιπαντικά αυτοκινήτων και moto...) είναι αυτές της API (American Petroleum Instintute), οι γνωστές μας SF, SG, SH, SJ

Οι προδιαγραφές JASO MA  δεν είναι τίποτα άλλο από τις ιαπωνικές προδιαγραφές είναι αντίστοιχες τών  API. Αλλά η την μια η την άλλη να ακολουθήσεις δεν εχεις πρόβλημα.

Εχω διαβάσει τοσα για λάδια που εγινα επιστήμονας και βαρέθηκα. Τώρα ακολουθώ οτι λέει το Owners Manual , SE. SF or SG  σε συνθετικό   ( χρησιμοποιώ αυτό :    http://www.amsoil.com/storefront/mcf.aspx   που καλύπτει προδιαγραφές  API SG,   JASO MA/MA2  ) και αλλαγη κάθε 6000χλμ μαζί με φίλτρο.

Αν παρόλα αυτά θέλεις να διαβάσεις και άλλα ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=0b3bfb39c23d026f14259dab88841440&threadid=18741&perpage=15&pagenumber=1

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=0b3bfb39c23d026f14259dab88841440&threadid=14087&perpage=15&pagenumber=1

Οσο για την κατανάλωση λαδιού, εκφράζοντας προσωπικές απόψεις, ενας κινητήρας δεν πρέπει να λειτουργεί στα όριά του. Στα 170 η ΤΑ εχει 8500 στροφές δλδ στα κόκκινα. Η ΤΑ δεν είναι για γρήγορο ταξίδι αν ηταν θα είχε μια 6η σχέση.
Οδηγώ με 5000-5500 στρ/λ σε ταξίδι και παρότι χρησιμοποιώ λάδι 10-40W για 4000χλμ δεν εχω παρατηρήσει διαφορά στην σταθμη του λαδιού.
Ασε που απο εκεί και πάνω καιει τ' άντερά της.

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 03:45:22 πμ
Aπο έξω έγραφε ότι είναι λάδι για μοτοσυκλέτες τετράχρονες.Πώς είναι δυνατόν το API SL να είναι για αυτοκίνητα?Σας κουρασα ε? ;D

Transalpinos

• Guest
Reply #11 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 04:04:21 πμ
Οι προδιαγραφές API είναι κοινές για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. Αφορούν διάφορες ιδιότητες του λαδιού.
Για το λόγο αυτό υπάρχουν ειδικά λάδια για μοτοσυκλέτες ωστέ επιπλέον του API να εξασφαλίζουν και τη συμβατότητα με τους υγρους συμπλέκτες μοτοσυκλετών (καθώς και κάποια άλλα).

Η προδιαγραφή API SL στα λάδια έχει πιο πολλά (και διαφορετικά καθώς περιλαμβάνει και τη λύση του γρίφου για μείωση του φωσφόρου στα καταλυτικά οχήματα για περιβαλλοντικούς λόγους και μακροβιώτητα του καταλύτη και αισθητήρα "λ") αντιτριβικά που ακόμα και στη μοτοσυκλετιστική έκδοση δεν κάνει για όλους τους κινητήρες (κύρια σε παλαιότερης σχεδίασης κινητήρες δεν συνίσταται). Για το λόγο αυτό εμπιστεύόμαστε του εγχειρίδιο της μοτοσυκλέτας μας και κάνουμε ότι μας συνιστά ο κατασκευαστής.

π.χ. για το ΤΑ 700 η Honda λέει λάδι SG ή ανώτερο αλλά αυστηρά όχι energy conserving. Αυτό σημαίνει ότι μοτοσυκλετιστικό λάδι με API SL μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο 700 αρκεί να μην είναι energy conserving. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί αν ταυτόχρονα ικανοποιεί τις προδιαγραφές JASO MA ή JASΟ MA2 που είναι προδιαγραφές για high friction κινητήρες -και κατά συνέπεια εκτός των άλλων και υγρό συμπλέκτη-.

Απο την άλλη όλα τα αυτοκινητάδικά λάδια API SL είναι κατα κανόνα energy conserving.

Σε άλλες μηχανές η honda αναφέρει συγκεκριμένα API standards για το λάδι π.χ. για το XR λέει "χρησιμοποειστε λάδι μοτοσυκλέτας με API SE ή SF ή SG".
« Last Edit: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 05:13:44 πμ by Transalpinos »

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 08:59:23 πμ
Με ταχύτητες άνω των 120-130χμαω το ΤΑ καίει πολύ λάδι. Ταξίδεψες με πολύ παραπάνω και μάλιστα τα 170 που λες ότι έπιασες σίγουρα "έκαναν τη δουλειά τους".

Δοκίμασε να ταξιδέψεις με 120χμαω, δες πόσο θα σου κάψει και τα ξαναλέμε. Για το λάδι δεν έχω άποψη

Παύλο θα διαφωνήσω, τα ΤΑ σε γενικές γραμμές δεν καίνε λάδι, είτε είναι το 400/600 είτε το 650 (για το 700 δεν γνωρίζω αλλά μια απο τα ιδια φαντάζομαι) Αν το πας το μηχανάκι στα κόκκινα ναι θα κάψει, αλλά να το συνηθίζεις να το οδηγάς έτσι, οχι μια φορά ή αραιά και που..

Πάντως ο άνθρωπος μια εκδρομή 400χλμ το πήγε, είναι πάρα πολύ ποσότητα το 1 λίτρο που του έλειπε.. 

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 15:52:18 μμ
(για το 700 δεν γνωρίζω αλλά μια απο τα ιδια φαντάζομαι)

Κάτοχος XL700VA, 64.000+km

Πάρα πολλές φορές στα κόκκινα (εώς και κόφτη στην πέμπτη στις 8.500σαλ)
Αλλάζω τα λάδια ο ίδιος και τα χρησιμοποιημένα τα ξαναβάζω στα μπουκαλάκια για μετράω και τι βγάζω σε λίτρα.
Διαστήματα αλλαγής λαδιών : 10.000-13.000χλμ
Κατανάλωση λαδιού : 0.0 ml

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #14 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 16:26:53 μμ
Κάτοχος XL700VA, 64.000+km

Πάρα πολλές φορές στα κόκκινα (εώς και κόφτη στην πέμπτη στις 8.500σαλ)
Αλλάζω τα λάδια ο ίδιος και τα χρησιμοποιημένα τα ξαναβάζω στα μπουκαλάκια για μετράω και τι βγάζω σε λίτρα.
Διαστήματα αλλαγής λαδιών : 10.000-13.000χλμ
Κατανάλωση λαδιού : 0.0 ml

Καλά άλλο 700αρι έχεις εσύ? ;)
Εμένα το δικό μου του είχα αλλάξει τα λάδια όταν γύρισα από την ΙΤΤ στην Γερμανία και είχα κάνει 7000 χιλ και αρκετά ζορισμένο, όταν τα έβγαλα ήταν περίπου τα 200-300 μλ λιγότερα, και η μηχανή ήταν 8 μηνών με  15000χιλ.
Και ήταν απολύτως φυσιολογικό αν λάβεις υπόψη το οδήγημα που   έκανα και τις συνθήκες.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 16:41:10 μμ
Καλά άλλο 700αρι έχεις εσύ? ;)
Εμένα το δικό μου του είχα αλλάξει τα λάδια όταν γύρισα από την ΙΤΤ στην Γερμανία και είχα κάνει 7000 χιλ και αρκετά ζορισμένο, όταν τα έβγαλα ήταν περίπου τα 200-300 μλ λιγότερα, και η μηχανή ήταν 8 μηνών με  15000χιλ.
Και ήταν απολύτως φυσιολογικό αν λάβεις υπόψη το οδήγημα που   έκανα και τις συνθήκες.

Τι να σου πω... και μη φανταστείς ότι βάζω κάνα λάδι super ουάου, το λάδι της Honda βάζω 10w30 (αν θυμάμαι καλά)
Πάντως θα μπορέσω να σου το επιβεβαιώσω (ή και να με διαψεύσω) στην επόμενη αλλαγή, η οποία περιλαμβάνει ταξίδι Βαλκάνια-Ευρώπη περί τα 4000χλμ
δικάβαλος (με έναν "ελαφρύ" φίλο) και φορτωμένος full.

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #16 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 22:17:02 μμ
   ... εγω , ειμαι με το 650 μου,   στα    120-130.000 χλμ , ταξιδευω και δεν ζοριζω η'' σκορτσαρω,ΠΟΤΕ την μηχανη μου και   αν θελετε πιστεψτε το,    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΑΔΙ  [ Δοξα το Θεο ,γιατι τωρα δεν υπαρχουν φραγκα για τιποτα ]   Επισης σε 2 ταξιδια , επρεπε να ξεπερασω τα 7000 χλμ,   για να αλλαξω λαδια και δεν ειχα θεμα.

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #17 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2011, 22:24:05 μμ
Περίεργα μου ακούγονται όλα αυτά.Το δικό μου δουλέυει ρολόι σαν κινητήρας και εξωτερικά δεν υπάρχει καμμία διαροή σε λάδι.Όυτε  καπνό βγάζει η εξάτμιση.Τώρα τι γίνετε δε μπορώ να καταλάβω.  :-\

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2011, 00:43:01 πμ
Τα ΤΑ φίλε μου δεν καίνε λάδι, κάποια ml μετά απο πολλά χιλιόμετρα είναι στα πλαίσια του εφικτού, αν το μηχανάκι σου δουλεύει ρολόι τότε ήταν λάθος το λάδι που έβαλες..

Αλήθεια στο θέμα service τι εχει γίνει ?

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline ierissiotis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #19 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2011, 01:16:21 πμ
Δε ξέρω τι λάδι είχε μέσα.Μου τα βάλαν όταν αγόρασα το μηχανάκι απο την Αgio στη Θεσσαλονίκη.Απο τότε έκανα 1000 και κάτι χλμ.
Σέρβις κάνω μόνος μου τα αναλώσιμα.Βαλβίδες κλπ δεν έχω κάνει ακόμη γιατί το ακούω να δουλέυει πολύ καλά
« Last Edit: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2011, 01:19:57 πμ by ierissiotis »

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2011, 01:59:42 πμ
Δε ξέρω τι λάδι είχε μέσα.Μου τα βάλαν όταν αγόρασα το μηχανάκι απο την Αgio στη Θεσσαλονίκη.Απο τότε έκανα 1000 και κάτι χλμ.
Σέρβις κάνω μόνος μου τα αναλώσιμα.Βαλβίδες κλπ δεν έχω κάνει ακόμη γιατί το ακούω να δουλέυει πολύ καλά
Μια μικρή παρένθεση στο θέμα των βαλβίδων...

Από τα λίγα που γνωρίζω (περισσότερο από αυτά που ακούω) οι βαλβίδες σε δύο περιπτώσεις θέλουν ρύθμιση:
α) Όταν έχει "ανοίξει" το διάκενο, οπότε και ακούγονται ή
β) Όταν έχει "κλείσει" το διάκενο, λιγότερο συχνή περίπτωση και επίσης δεν θα ακούσεις τίποτα.
Η πρώτη περίπτωση δεν προκαλεί τίποτα ιδιαίτερο, ενώ στη δεύτερη μπορεί να σου λιώσει τις βαλβίδες.

Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά και μπορεί να επικυρώσει αυτά που λέω ή να τα διαψεύσει... μη ντραπεί!!!!  ;D

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2011, 19:05:58 μμ
Μια μικρή παρένθεση στο θέμα των βαλβίδων...

Από τα λίγα που γνωρίζω (περισσότερο από αυτά που ακούω) οι βαλβίδες σε δύο περιπτώσεις θέλουν ρύθμιση:
α) Όταν έχει "ανοίξει" το διάκενο, οπότε και ακούγονται ή
β) Όταν έχει "κλείσει" το διάκενο, λιγότερο συχνή περίπτωση και επίσης δεν θα ακούσεις τίποτα.
Η πρώτη περίπτωση δεν προκαλεί τίποτα ιδιαίτερο, ενώ στη δεύτερη μπορεί να σου λιώσει τις βαλβίδες.

Αν κάποιος γνωρίζει με σιγουριά και μπορεί να επικυρώσει αυτά που λέω ή να τα διαψεύσει... μη ντραπεί!!!!  ;D

Είσαι απόλυτα σωστός  :eusa_clap:
Μάστορας που σου λέει "φιλαράκι μια χαρά είναι οι βαλβίδες,δεν ακούγονται" δεν ξέρει τι του γίνεται..

Δεν το λεω για τον ierissiotis, μην γίνει καμία παρεξήγηση..

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #22 on: Τρίτη 01 Νοέμβριος 2011, 05:15:55 πμ
Δυο λογια για την καταναλωση λαδιου στα ΤΑ. Ολα τα ΤΑ θα καψουνε λιγο λαδι αν τα παει κανεις σε ταξιδι πανω απο τις 6500-7000 στροφες (που μεταφραζονται σε πανω απο 140-150χμω για το 650 με στανταρ γραναζωμα). Αλλα απ'οτι εχω ακουσει, πολλα 600αρια με πολλα χιλιομετρα π.χ. πανω απο 60-70Κ, καινε σαφως περισοτερο απο τα 650αρια. Ξερω καποια μηχανακια που καιγανε αρκετο λαδι σε μονιμη βαση π.χ. του Περισακη οσοι τον θυμουνται απο την παλια λιστα. Η του Δημητρη του Ανδρεαδη. Και καποια αλλα. Αρα δεν ειναι κατι που δεν εχει ακουστει στα 600αρια.

Αυτο ισως εξηγειται απο το γεγονος οτι ο κινητηρας του 600 που ειναι πιο παλιας σχεδιασης/κατασκευης εχει μεγαλυτερες ανοχες. Με την ιδια λογικη, το 700αρι πρεπει να καιει ακομη λιγοτερο λαδι ή και καθολου. Να αναφερω επισης οτι το δικο μου 650αρι με 100Κ χμ δεν καιει καθολου λαδι μεχρι τις 6500σαλ/140χμω αλλα απο κει και πανω θα καψει λιγο αν το πιεσω και ταξιδεψω με 150-160χμω (πραγμα ασυμφορο πια με την καταναλωση που βγαζει, τα 150χμω πρεπει να θεωρουνται το πανω οριο).

Ενα τελευταιο: σε μηχανακια με πολλα χιλιομετρα ειναι καλο να μπαινει λιγο χοντροτερο λαδι π.χ. 15-50 αντι για 10-40.

" the PouroDuro spirit "

Offline zaxos

• νέος οδηγός
  • **
Reply #23 on: Κυριακή 06 Νοέμβριος 2011, 04:10:20 πμ
τα 600 έχουν θεμα με με την κατανάλωει.. το δικο μου πρεπει να ειναι του 92 με +140κ χλμ !!!!!  με 16 αρι γραναζι μπροστά ... με 5000 στροφες κανει πορεια με 125 χμω !!!!! εχω κανει αρκετες ωρες ταξιδιου κ με μεγαλο βαρος κ η  κατανάλωη  λαδιου ηταν ΜΗΔΕΝ!!!!   πριν ταξιδευα με +6000 στροφες σταθερα κ ειχα παντα μαζι μου 3 λτ λαδιου  :goofy: :goofy:  μετα απο τις 5000 στροφες αλλάζουν τα παντα στο τρασναλπακι!!!  κ δεν συμφέρει !! νομιζω οτι απλα ζορίζεις το μιχανακι κ του μικρένεις την ζωη !!

Offline Γιάννης Transalp

• Απλός οδηγός
  • XL700VA
Reply #24 on: Σάββατο 19 Νοέμβριος 2011, 01:14:32 πμ
Δεν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα, μιας και αυτό πιστεύω ταιριάζει.

Έχω το XL700VA και συνολικά 4500χλμ, το πρώτο service έγινε στα 1080χλμ που πιστεύω ότι αλλάχτηκαν και τα πρώτα λάδια.
Σήμερα έκανα έναν πρώτο έλεγχο στην στάθμη του λαδιού και έκπληκτος διαπίστωσα ότι στον δείκτη δεν φαινόταν καθόλου λάδι (κάτω από το MINIMUM).
Σημπλήρωσα ένα ολόκληρο λίτρο 10-40 για να έρθει ο δείκτης στο σημείο που να δείχνει λίγο πιό κάτω από το MAX. Το μοτέρ ήταν ζεστό και το δείκτη για τον έλεγχο τον βίδωνα καλά.

Είναι λογική αυτή η απώλεια λαδιού; Προβληματίζομαι γιατί η μηχανή είναι καινούρια. Παίζει ρόλο που ο έλεγχος της στάθμης του λαδιού έγινε στηρίζοντας την μηχανή στο πλαϊνό stand, μιας και δεν έχω κεντρικό;

Τα φώτα σας παρακαλώ...