Hellas Transalp Forum

Triumph Tiger 955i

Venumis (Mike) · 32220

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #25 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 07:14:46 πμ
Σε αυτό θέλω περισσότερη ανάλυση, δεν το κατάλαβα.

εννοώ όλη η κουβέντα περι ζαντών σε ενα νημα για το tiger...

αλλά ο mod... θα μπει σε εφεδρεία μου φαίνεται.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 09:48:44 πμ
Εντάξει δεν είναι off-topic το περί ζαντών διότι η μοτοσυκλέτα έβγαινε με δυο διαφορετικούς τύπους και προσπαθούμε να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή βάση της χρήσης..

Προσωπικά μου αρέσει να μπορώ να μπαίνω και άφοβα αλλά και με την σωστή μηχανή σε off-road γι αυτο την σκέφτομαι με ακτίνες.. Επίσης μου αρέσει και αισθητικά πιο πολύ η ακτίνα αλλά αυτο είναι περι ορέξεως !

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 09:50:46 πμ
Ευτύυυυυυχηηηηηηηη για πες μας και για την κατανάλωση..

Λάδια & ξύδια κάθε πότε ?

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 16:07:53 μμ
Εντάξει δεν είναι off-topic το περί ζαντών διότι η μοτοσυκλέτα έβγαινε με δυο διαφορετικούς τύπους και προσπαθούμε να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή βάση της χρήσης..

Προσωπικά μου αρέσει να μπορώ να μπαίνω και άφοβα αλλά και με την σωστή μηχανή σε off-road γι αυτο την σκέφτομαι με ακτίνες.. Επίσης μου αρέσει και αισθητικά πιο πολύ η ακτίνα αλλά αυτο είναι περι ορέξεως !
Ενδεικτικα:
Aν προκειτε να διανυεις 50-100χλμ χωματοδρομου αυθημερον και σε σβελτους ρυθμους τουλαχιστον μια φορα τον μηνα προτιμησε με ακτινες Οι αλλες δεν θα αντεξουν καποια στιγμη τα κοπανηματα!
Aν προκειτε να πηγαινεις ΜΟΝΟ σε πατημενους χωματοδρομους πχ μια φορα τον χρονο περνεις ασυζητητι με χυτες ζαντες! Αλλα τοτε φροντιζεις να μην κατεβαζεις παρα πολυ την πιεση στο χωμα! (ετσι Λευτερη?  ;))

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #29 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 17:18:23 μμ
Ενδεικτικα:
Aν προκειτε να διανυεις 50-100χλμ χωματοδρομου αυθημερον και σε σβελτους ρυθμους τουλαχιστον μια φορα τον μηνα προτιμησε με ακτινες Οι αλλες δεν θα αντεξουν καποια στιγμη τα κοπανηματα!
Aν προκειτε να πηγαινεις ΜΟΝΟ σε πατημενους χωματοδρομους πχ μια φορα τον χρονο περνεις ασυζητητι με χυτες ζαντες! Αλλα τοτε φροντιζεις να μην κατεβαζεις παρα πολυ την πιεση στο χωμα! (ετσι Λευτερη?  ;))

Η ζημιά του Λευτέρη θα μπορούσε να γίνει και σε ακτινωτή ζάντα. Απλά δε θα έχανε αέρα. Θα μπορούσε βέβαια να έχει κόψει τη σαμπρέλα
και να έχεις άλλα... (άντε βγάλε 110 λάστιχο...).
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και τότε που έπαθε τη ζημιά, δεν αφορούσε οδήγηση υπο νορμαλ συνθήκες. Σε πολλά κομμάτια πηγαίναμε κυνηγητό με πολλά... και ο Λευτεράκης καθώς ενθουσιώδης όπως ήταν, δε κοιτούσε να αποφύγει τα κοτρώνια, αλλά πως θα χάψει τα περισσότερα μυγάκια το χαμόγελο του.
Γενικά η μεγάλη μηχανή (ακόμα και η μικρή όμως) θέλει σεβασμό όσο και να φαίνεται οτι τη σκίζεις.
Στο υπογράφω όμως οτι με εκδρομική χρήση χαλαρής οδήγησης, ακόμα και 500χλμ το μήνα να κάνεις σε χώμα, με σωστές πιέσεις και μελέτη των κακοτοπιών δε παθαίνει τίποτα.

Εμφανισιακά μου αρέσει και εμένα η ακτίνα. Αλλά ...
Θέμα σαμπρέλας,
θέμα σπασμένων ακτίνων
Θέμα μπίχλας που δε φεύγει ποτέ
Θέμα σκουριάς (περνάει νερό και ψηριάζει με τον καιρό)
Θέμα ακτινολογήσεων

όλα αυτά δεν είναι και λίγα για κάτι που ...ίσως να μη το χρειάζεσαι.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #30 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 17:48:14 μμ
Η ζημιά του Λευτέρη θα μπορούσε να γίνει και σε ακτινωτή ζάντα. Απλά δε θα έχανε αέρα. Θα μπορούσε βέβαια να έχει κόψει τη σαμπρέλα
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και τότε που έπαθε τη ζημιά, δεν αφορούσε οδήγηση υπο νορμαλ συνθήκες. Σε πολλά κομμάτια πηγαίναμε κυνηγητό με πολλά... και ο Λευτεράκης καθώς ενθουσιώδης όπως ήταν, δε κοιτούσε να αποφύγει τα κοτρώνια, αλλά πως θα χάψει τα περισσότερα μυγάκια το χαμόγελο του.
Γενικά η μεγάλη μηχανή (ακόμα και η μικρή όμως) θέλει σεβασμό όσο και να φαίνεται οτι τη σκίζεις.
Στο υπογράφω όμως οτι με εκδρομική χρήση χαλαρής οδήγησης, ακόμα και 500χλμ το μήνα να κάνεις σε χώμα, με σωστές πιέσεις και μελέτη των κακοτοπιών δε παθαίνει τίποτα.

Θέμα σαμπρέλας,
θέμα σπασμένων ακτίνων
Θέμα ακτινολογήσεων

Τα παραπάνω είναι πολύ σωστά και δεν θέλω ούτε να τις βλέπω….

Αλλά έχετε πολύ λάθος εντύπωση ορισμένοι σε ότι αφορά την αντοχή σε σχέση ακτίνες με χυτές.
Η ακτινωτές δεν είναι ούτε καλύτερες ούτε δυνατότερες, ζημιές παθαίνουν και αυτές.
Απλά ένας παράγοντας που δεν είπε κανείς από τους ιδικούς είναι και ο παρακάτω…

Η ακτινωτές έχουν μια καλύτερη ελαστικότητα από το στεφάνι προς το κέντρο της ζάντας όταν έρχεται σε επαφή με εγκάρσια εμπόδια και δεν μιλάμε για μια απλή πέτρα η ένα νεροφάγωμα, για αυτό έχουν και κάτι δέκατα τζόγο από κατασκευής αυτές οι ζάντες.
Και αυτό έχει και σαν σκοπό και την λιγότερη καταπόνηση του πλαισίου και της υπόλοιπης μηχανής….σε extreme καταστάσεις!
Τα όρια στις χυτές πολύ δύσκολα θα τα μηδενίσουν αρκετοί από εδώ μέσα με την χρήση που κάνουν, τα βαραντέρο ίσος έχουν ένα θέμα λόγο βάρους και αυτό σε ακραίες καταστάσεις, αν ήταν έτσι του χατζ θα ήταν κουτάλι τώρα…
Απλά από ότι έχω καταλάβει σε ορισμένους αρέσουν γιατί τις θεωρούν ποιο μάχιμες εμφανισιακά…..φάτε μάτια ψάρια δηλαδή….

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #31 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:05:47 μμ
Η ζημιά του Λευτέρη θα μπορούσε να γίνει και σε ακτινωτή ζάντα. Απλά δε θα έχανε αέρα.

Φιλαράκο η στραβή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή...... μην ακούω χαζές δικαιολογίες.....

Διαφορετικά και η ΚΤΜ θα είχε μόνιμα τρίμπρατσες...  :headache:

Στην τελευταία χωμάτινη βόλτα μαζί μας ήταν ένα ΚΤΜ καλή ώρα.....

Έτυχε να στραβώσει η ζάντα του απ την έξω μεριά και δεν πηγαίναμε μαλλιοκούβαρα όπως θες να εντυπωσιάζεις .....

Αν ΔΕΝ είχε σαμπρέλα ή αν ΔΕΝ ήταν με ακτίνες οποιαδήποτε άλλη ζάντα θα μας είχε αφήσει στο βουνό...   

Στο βουνό ΔΕΝ ξέρεις ποτέ τι θα συναντήσεις στο επόμενο μέτρο.....

Όλα τα υπόλοιπα περί βρομιάς και μπίχλας, υγρασίας και και και τα ακούω βερεσέ...

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #32 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:24:09 μμ
Φιλαράκο η στραβή μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή...... μην ακούω χαζές δικαιολογίες.....

Έτυχε να στραβώσει η ζάντα του απ την έξω μεριά και δεν πηγαίναμε μαλλιοκούβαρα όπως θες να εντυπωσιάζεις .....

Αν ΔΕΝ είχε σαμπρέλα ή αν ΔΕΝ ήταν με ακτίνες οποιαδήποτε άλλη ζάντα θα μας είχε αφήσει στο βουνό...   

Όλα τα υπόλοιπα περί βρομιάς και μπίχλας, υγρασίας και και και τα ακούω βερεσέ...

ε τώρα τι να σου πω ?
Έχω και ένα ΚΤΜ 250 που έχει φάει πολύ κατσάβραχο. Οι πιέσεις εκεί είναι Max 15 PSI και όπως με ξέρετε καλά...τις κοιτάω μια φορά το χρόνο,, συνήθως με το χέρι και αυτό. Ένα χτύπημα δεν έχουν ! Γιατί ? γιατί απλά το μυαλό μου δεν είναι κουκουρούκου αλλά φροντίζει να μη χαλάσει ούτε τη δική μου βόλτα ούτε των άλλων με τέτοια απρόοπτα. Δε λεω οτι δε θα συμβούν ! αλλά αν ήμουν της αντίθετης κατηγορίας θα είχε συμβεί πολλές φορές.

Ούτε λέω οτι οι ακτινωτές δεν είναι πιο κατάλληλες για χώμα. Σαφώς και είναι. Αλλά αυτό αφορά λιγότερο απο 1% αυτών που κυκλοφορούν.

Ναι έτυχε... χτύπησε πάνω ένα κουνούπι που είχε φάει ατσάλι  και στράβωσε !
Οκ και στράβωσε η ζάντα. Τι έγινε μετά ? αν είχε τσιμπήσει τη σαμπρέλα είχε μαζί του να την αλλάξει ? ήξερε να την αλλάξει ? και φυσικά τι ζημιά κάνεις στη ζάντα με τους λεβιέδες στο βουνό ? (ειδικά άσχετος?)
Σχετικά είναι όλα, μην είμαστε δογματικοί.

όσο για το
ισχύει για παντού. (Μη θες να εντυπωσιάζεις...  ;D )  Γιαυτό έχεις τα φρένα το τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο.
Το πιθανότερο είναι να συναντήσεις κανα σκίουρο, αλλά λάδια και πετρέλαια δε θα συναντήσεις.

Εκτός και αν εννοείς... οτι δένεις τη σαμπρέλα σε στυλ Ραμπο και δε μασάς τίποτα μετά  :2hysterical:

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:31:54 μμ
Με το Tiger τι θα γίνει θα το πάρει το παιδί….η θα πάρει ζάντες με ακτίνες και κουραφέξαλα?  :lol: :spamsign:

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:35:35 μμ
Με το Tiger τι θα γίνει θα το πάρει το παιδί….η θα πάρει ζάντες με ακτίνες και κουραφέξαλα?  :lol: :spamsign:

Μπα... μάλλον ο Λευτέρης θα βάλει ακτίνες στο Varadero.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:35:56 μμ
ε τώρα τι να σου πω ?
Έχω και ένα ΚΤΜ 250 που έχει φάει πολύ κατσάβραχο. Οι πιέσεις εκεί είναι Max 15 PSI και όπως με ξέρετε καλά...τις κοιτάω μια φορά το χρόνο,, συνήθως με το χέρι και αυτό. Ένα χτύπημα δεν έχουν ! Γιατί ?
Γιατί είσαι κότα.

αν είχε τσιμπήσει τη σαμπρέλα είχε μαζί του να την αλλάξει ? ήξερε να την αλλάξει ? και φυσικά τι ζημιά κάνεις στη ζάντα με τους λεβιέδες στο βουνό ? (ειδικά άσχετος?)

Αν μιλάμε για το δικό μου ΚΤΜ (δε θυμάμαι, χτύπησα ζάντα  ???) γιατί ήτο και ο κος Παυλούκος στη εκδρομή, ναι έχω σαμπρέλα, ναι την αλλάζω και όχι οι λεβιέδες μου είναι ατραυματικοί (μιλάμε για μπροστινή ζάντα ε;)  ;D

ΥΓ: Γιατί επιτρέπεις στον αμύητο νέωπα να σου ομιλεί έτσι; Ντγοπή...

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:50:38 μμ

πω πω γλωσσα!!!   :2hysterical: :2hysterical:  :P

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #37 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 18:52:49 μμ
Μπα... μάλλον ο Λευτέρης θα βάλει ακτίνες στο Varadero.

Να σου πω.......

Το έχω ψάξει αρκετά, αλλά πάνε ακριβά ρε γαμώτο.......

Στο εκτός θέμα μας: Γιατί ρε Κώστα πέφτεις θύμα του ΚΤΜ 250 με ένα 955 ή ένα Varadero;

Τα ίδια κιλά είναι;
Ίδια συμπεριφορά έχουν στο χώμα;
Ποιο θα τραυματίσει τις ζάντες του πρώτα;

Αυτό που ζυγίζει 100 κιλά ή αυτό που ζυγίζει 300 κιλά αν βρεθούν στις ίδιες συνθήκες πίεσης και διαδρομής;

Στο άλλο θέμα μας.....

Προτιμώ το 955i με ακτίνες φίλε...

Για όλους τους παραπάνω λόγους....

Άλλωστε και οι ζάντες αλουμινίου που φοράει μαμά το τιγράκι, λες και φοράει ακτίνες είναι....

Αλλά είπαμε περί ορέξεως .......  

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #38 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 19:15:15 μμ
Στο εκτός θέμα μας: Γιατί ρε Κώστα πέφτεις θύμα του ΚΤΜ 250 με ένα 955 ή ένα Varadero;

Τα ίδια κιλά είναι;
Ίδια συμπεριφορά έχουν στο χώμα;
Ποιο θα τραυματίσει τις ζάντες του πρώτα;

Αυτό που ζυγίζει 100 κιλά ή αυτό που ζυγίζει 300 κιλά αν βρεθούν στις ίδιες συνθήκες πίεσης και διαδρομής;

Φυσικά με τη αναφορά στο μικρό, δε κάνω σύγκριση, αλλά προβάλω έναν τρόπο οδήγησης που προστατεύει τη μοτοσικλέτα.
Δηλαδή είναι κάτι που δεν εφαρμόζω μόνο στο Vara αλλά και στο μικρό KTM.

Πάντως όταν το ΚΤΜ των 105 κιλών πέσει στο κοτρώνι με 80km/h θα έχει περισσότερο βάρος απο το
Vara των 240 κιλών  που θα πέσει με 20km/h . Και η ζάντα του KTM ζυγίζει 1000γρ ενω του Vara 5000γρ

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #39 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 19:21:47 μμ
Βρε Pro......

Αφού σου έγραψα....

Why you change the trunk of my topic with the

Πάντως όταν το ΚΤΜ των 105 κιλών πέσει στο κοτρώνι με 80km/h θα έχει περισσότερο βάρος απο το
Vara των 240 κιλών  που θα πέσει με 20km/h . Και η ζάντα του KTM ζυγίζει 1000γρ ενω του Vara 5000γρ

? ? ? ?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #40 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 19:45:12 μμ
Βρε Pro......

Αφού σου έγραψα....

Why you change the trunk of my topic with the

? ? ? ?

εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να βρεθεί το Vara σε αυτό του ΚΤΜ ... να ελαφρύνει τόσο δε γίνεται. Αρα αυτοακυρώνει την πρόταση σου.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 20:13:47 μμ
Ειδικά για τον φίλο μου τον Λευτέρη γίνετε η αποκάλυψη σήμερα!
Αυτό που θα άρμοζε φιλαράκο μου 100% για την πάρτη σου!  ;) :-*

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 20:14:04 μμ
Όταν μιλάμε για TL λάστιχο και καλύτερη ασφάλεια εννοούμε για άσφαλτο, όταν παίρνουμε τα βουνά ανεξάρτητα αν έχουμε ζάντα αλουμινίου ή με ακτίνες το καλύτερο είναι να υπάρχει σαμπρέλα στο λάστιχο,και σίγουρα χαμηλότερη πίεση για να αποφύγουμε τα κοψίματα του εξωτερικου ελαστικού

Άσχετο και αυτό με το θέμα αλλά αφού μας πήρε το ποτάμι . . .

Νομίζω οτι κοψίματα, κλαταρίσματα και κοπανήματα στο χώμα είναι πιθανότερα με χαμηλότερη πίεση στα ελαστικά.

Απλά έχεις καλύτερη πρόσφηση, άνεση και συμπεριφορά - διαλέγεις και παίρνεις.

Εγώ οδηγώ πάντα με τις στάνταρ πιέσεις στο χώμα (εκτός τις δύο φορές που είχα βάλει χωματινα λάστιχα στο Transalp και είχα λίγο λιγότερη πίεση) και μόνο μία φορά είχα κλατάρισμα σε χώμα, από πρόκα ! ! ! που βρέθηκε στο πουθενα κάπου κοντά στην Γραμμένη οξυά ΣΤΟ 2ο Φωτογραφικό Ράλι.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #43 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 20:21:17 μμ
εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να βρεθεί το Vara σε αυτό του ΚΤΜ ... να ελαφρύνει τόσο δε γίνεται. Αρα αυτοακυρώνει την πρόταση σου.

Αφού μιλάμε υποθετικά δεν υπάρχει φόβος ακύρωσης πόσο μάλλον αυτοακύρωσης κανενός θέματος....

Εμπάσι περιπτώσει, το concept είναι ο φίλος μας να προτιμήσει μια μηχανή που να του αρμόζει και να του ταιριάζει στις δικές του ανάγκες....

Και φίλε μου είτε με ζάντες, είτε με ακτίνες το tiger δόξα τον Θεό, μπορεί να παίξει μπάλα σε όλα τα Teren που του επιτρέπουν οι αναλογίες του, όπως το έχει αποδείξει περίτρανα ο Ευτύχης....

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #44 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 20:23:38 μμ
Ειδικά για τον φίλο μου τον Λευτέρη γίνετε η αποκάλυψη σήμερα!
Αυτό που θα άρμοζε φιλαράκο μου 100% για την πάρτη σου!  ;) :-*

Κουκλί.......  ;D ;D ;D

Μπράβο ρε Γιάννη δεν το στέλνεις στην ΗONDA μπας και σκεφτούν να βγάλουν κανένα σοβαρό 800άρι;

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 23:19:16 μμ
Φυσικα και θα μπορουσε να γινει και σε ακτινωτη ζαντα αλλα οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες Και ναι φυσικα θα μπορουσε να κοψει σαμπρελα αν καποιος εχει σε μηχανη 250+(?) κιλων 15psi οπως ειχε τοτε ο Λευτερης Πραγμα που του επισημανα στο βενζιναδικο αν θυμαται
Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι προβλημα το 110 αφου αλλαζουμε σαμπρελα σε 120-130 πχ σε ΤΑ?
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και τότε που έπαθε τη ζημιά, δεν αφορούσε οδήγηση υπο νορμαλ συνθήκες. Σε πολλά κομμάτια πηγαίναμε κυνηγητό με πολλά...
Προσωπικη μου αποψη (αλλα και αλλων) ειναι οτι  βολτες σε τετοιους χωματοδρομους ειναι υπο νορμαλ συνθηκες
και ο Λευτεράκης καθώς ενθουσιώδης όπως ήταν, δε κοιτούσε να αποφύγει τα κοτρώνια, αλλά πως θα χάψει τα περισσότερα μυγάκια το χαμόγελο του.
Δεν νομιζω σε τετοιες βολτες να ειναι κακο να  θελει καποιος να χαψει  μερικα μυγακια στο χαμογελο του αρκει να οδηγει με το πανω κεφαλι ωστε να μην ξεπερασει τα ορια του!
Πραγματι ο Λευτερης σαν νεοπας και ταυτοχρονα ενθουσιωδης οδηγωντας το Βαρκαντερο -που μονο το κλουβι με το καναρινι δεν κουβαλαγε- ισως πραγματι δεν μπορουσε να διαβασει και να αποφυγει ολες τις "παγιδες" Αλλα ποσο ευκολο ειναι να τις αποφυγει καποιος οταν οδηγαει την φορτωμενη νταλικα της χοντα? Παντως οχι πιο ευκολα απο οταν καβαλαει ενα "πιστολακι" 250 κυβικων! Αλλα αν το θελεις ουτε αν καβαλαει την χοντρη που το παιζει μπαλαρινα 200+ κιλων (για το ΤΑ και οχι μονο ο λογος)

Υπαρχει βεβαια και η εκδρομικη χρηση μη χαλαρης οδηγησης! ;D

Θέμα σαμπρέλας,
Πραγματι τρυπαει η ατιμη!
θέμα σπασμένων ακτίνων
Δεν μου εχει τυχει ποτε Αλλα ποτε δεν ειναι αργα!
Τι ειναι τα καλη μπρος στον πονο?! 8)
Νομιζω οτι υπερβαλεις! Εγω τουλαχιστον στα εικοσιτοσα χρονια ποτε δεν εχω δει κατι τετοιο στις δικες μου μηχανες! Ουτε καν στους εργατες τα παπια που κατα καιρους ειχα!
Θέμα ακτινολογήσεων
Προτιμοτερο απο θεμα κοστους απο μια στραβη ή και σπασμενη χυτη ζαντα!

οποτε ορθως του εγραψα οτι εξαρταται απο το ποσο το που και το ποσο γρηγορα θελει/μπορει να παει στις χωματινες διαδρομες   

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 23:32:30 μμ
Μια απλή γνώμη :
Εμένα αυτό το μηχανάκι μ'αρέσει. Και μου αρέσει και η εταιρία.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 23:41:40 μμ
Παιδιά απο κατανάλωση ξέρουμε τίποτις ?

Είμαι στο τσακ να βάλω το στρώμα αγγελία !!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #48 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 00:03:10 πμ
Παιδιά απο κατανάλωση ξέρουμε τίποτις ?

Είμαι στο τσακ να βάλω το στρώμα αγγελία !!!

τι να καίει μωρέ... όσο τα 1000ρια. Δηλαδή 1Lt/100km με οδήγηση 120km/h παραπάνω απο το στρώμα.
Στην πόλη μπορεί και λιιιιγο περισσότερο, στο ταξίδι με 140+ μπορεί και λιιιιγο λιγότερο . Απο το στρώμα πάντα

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 00:26:35 πμ
Τα παραπάνω είναι πολύ σωστά και δεν θέλω ούτε να τις βλέπω….

Αλλά έχετε πολύ λάθος εντύπωση ορισμένοι σε ότι αφορά την αντοχή σε σχέση ακτίνες με χυτές.
Η ακτινωτές δεν είναι ούτε καλύτερες ούτε δυνατότερες, ζημιές παθαίνουν και αυτές.
Απλά ένας παράγοντας που δεν είπε κανείς από τους ιδικούς είναι και ο παρακάτω…

Η ακτινωτές έχουν μια καλύτερη ελαστικότητα από το στεφάνι προς το κέντρο της ζάντας όταν έρχεται σε επαφή με εγκάρσια εμπόδια και δεν μιλάμε για μια απλή πέτρα η ένα νεροφάγωμα, για αυτό έχουν και κάτι δέκατα τζόγο από κατασκευής αυτές οι ζάντες.
Και αυτό έχει και σαν σκοπό και την λιγότερη καταπόνηση του πλαισίου και της υπόλοιπης μηχανής….σε extreme καταστάσεις!
Τα όρια στις χυτές πολύ δύσκολα θα τα μηδενίσουν αρκετοί από εδώ μέσα με την χρήση που κάνουν, τα βαραντέρο ίσος έχουν ένα θέμα λόγο βάρους και αυτό σε ακραίες καταστάσεις, αν ήταν έτσι του χατζ θα ήταν κουτάλι τώρα…
Απλά από ότι έχω καταλάβει σε ορισμένους αρέσουν γιατί τις θεωρούν ποιο μάχιμες εμφανισιακά…..φάτε μάτια ψάρια δηλαδή….

Ας βαλουμε μερικα πραγματα στην θεση τους
Πραγματι οι τροχοι με ακτινες προσφερουν το πλεονεκτημα στο χωμα της ελαστικοτητας Ελαστικοτητα που απλα οι χυτες ΔΕΝ εχουν Η ελαστικοτητα αυτη ειναι μικροτερη σε χτυπηματα καθετα ως προς τον αξονα του τροχου και σαφως μεγαλυτερη οταν δεχονται πλευρικες δυναμεις Γεγονος που βοηθα στην οδηγησιμοτητα της μοτοσυκλετας και στο να μενει πιο ξεκουραστος ο οδηγος! Το οτι καποιες ακτινες ή και ολες μπορει να εχουν τζογο δεν αποτελει την βελτιστη επιλογη του κατασκευαστη  Δες το σαν "κακη" ποιοτητα συναρμολογησης Οι ακτινες θεωρητικα τουλαχιστον πρεπει να ειναι ολες σφιγμενες και τοσο ωστε να εξισωνονται οι δυναμεις που ασκουνται απο αυτες και το στεφανι να ειναι ολοισιο Το οτι ταλαιπωρειται  λιγοτερο το πλαισιο με αυτες τις ζαντες ειναι υπερβολη κυριως αφου η οποια ταλαιπωρια του πλαισιου  συναρταται απο  πολλους  παραγοντες Και ισως ο κυριοτερος να ειναι  η επιλογη (πετυχημενη ή οχι) που εχει ηδη γινει απο τον κατασκευστη της μοτοσυκλετας
Και ναι οι ζαντες με ακτινες ακριβως λογω αυτης τους της ελαστικοτητας ειναι πιο ανθεκτικες απο τις χυτες! Και υποψιαζομαι πως ουτε εσυ αλλα ουτε ο Κωστας εχετε δει χυτη ζαντα να σπαει απο πετρα που συναντησε σε ευκολο δασικο δρομο! Ετυχε? Μπορει! Ειχε ταλαιπωρηθει ηδη και γι'αυτο εσπασε? Κι αυτο μπορει! Αλλα ακριβως αυτο το δευτερο γλυτωνουν οσοι επιλεγουν ζαντες με ακτινες!

Και ισως πραγματι σε καποιους να φαινονται απλως μαχιμες αλλα  δεν ειναι για ολους φατε ματια ψαρια! ;)