Ερώτηση 1η: Με παρατεντωμένη την αλυσίδα δλδ πόσα χλμ ''βγάζει'' ο άξονας?
Ερώτηση 2η: Σε ηδη φθαρμένους οβάλ κυλίνδρους είναι δυνατόν να ''πατήσουν'' καινούργια ελατήρια?
Ερώτηση 3η: Για να αλλάξεις άξονα στο κιβώτιο, πρέπει να βγάλεις μπιστόνια? Η επι τη ευκαιρία τα αλλάζουμε όλα?
Σοφή κουβέντα . _
1. Εξαρτάται . Μπορεί να μην έχεις πρόβλημα, μπορεί και να έχεις. Γενικά η παρα-τεντωμένη αλυσίδα μπορεί να προκαλέσει στράβωμα
του άξονα και διαρροή απο την τσιμούχα, αλλά και ένα χάλια καρέ, γίνεται ακόμα χειρότερο.
2.
Οι κύλινδροι έχουν πολυ μικρότερη φθορά σε σχέση με τα ελατήρια. Για αυτο και τα ελατήρια είναι σχεδιασμένα έτσι με "μαλακότερο" υλικό ωστε να τρώγονται αυτά και όχι οι κύλινδροι. Φυσικά και θα πατήσουν τα νέα ελατήρια , απλά η φθορά στους κυλίνδρους θα έρθει ένα κλίκ πιο σύντομα πλέον.
3. Ναι, σηκώνεις όλο το πάνω μέρος (καπάκια-κεφαλές-κυλίνδρους) παίρνεις το σώμα και το ανοίγεις στα δύο έχοντας βγάλει τα καπάκια (δεν θυμάμαι αν θέλει και τα δύο) .Όταν φτάσεις εκεί, αλλάζεις 'αναλόγως τα χιλιόμετρα και την μετρημένη φθορά τους, οτι θα χρειαστεί σύντομα αλλαγή. Πχ. καδένα αντλίας,καδένες εκκεντροφόρου, γλίστρες, τσιμουχάκια βαλβίδων, ελατήρια πιστονιώ, ξεραμένες φλάτζες καπακιών κεφαλών.
Στην παρούσα περίπτωση επειδή πληρώνεις μόνο το κόστος ανταλλακτικών... μπορείς να το αφήσεις ως έχει. Γιατί αν ζητούσε επιπλέον εργασίες, θα εξανεμίζονταν η "προσφορά" των εργατικών για την αλλαγή του άξονα.