Hellas Transalp Forum

Διακοπτης on - off στο ABS των μοτοσυκλετων!!

sid 2011 · 34207

McGyver

• Guest
Reply #75 on: Τρίτη 01 Νοέμβριος 2011, 15:12:01 μμ
To μεταφέρω από το xrv.org.uk με κάθε επιφύλαξη και μόνο για χάρη της κουβέντας (ούτε συμφωνώ, ούτε θα το έκανα).

http://www.xrv.org.uk/forums/transalp/78197-ta-700-abs-can-made-switchable-ive-done.html

Αυτό που γράφουν εν ολίγοις είναι πως μπορείς να απενεργοποιήσεις το ABS βάζοντας ένα διακόπτη είτε στην ασφάλειά του είτε στο καλώδιο ενός από τους αισθητήρες.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #76 on: Τετάρτη 02 Νοέμβριος 2011, 21:33:04 μμ
Αυτή ήταν και η "μη φυσιολογική" χρήση που έγραφα παραπάνω. Σίγουρα δεν οδηγώ έτσι κάθε μέρα για να θέλω το ABS εκτός λειτουργίας. Προτιμώ να έχω τα καλύτερα φρένα που μπορώ να πάρω με το ABS-CBS ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ας μην κάνω άλματα σε χορτάρι!!!

Στην υπόλοιπη χωμάτινη διαδρομή ήταν πιο "ευαίσθητο" και δούλευε πιο εύκολα με πίεση 22-23 στο μπροστινό Anakee2. Μπορεί να ήταν λάθος η πίεση για το συγκεκριμένο λάστιχο αφού έγινε κατ' εκτίμηση.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!

και να υπολογίσεις οτι είχες ασφάλτινα ελαστικά σε συνθήκες εντελώς άσχετες για τον σκοπό που προτείνονται.

Δυο συστάσεις : 1ον, κλειστό το κράνος πάντα. 2ον όρθια στάση στη μηχανή. Έτσι όπως κάθεσε κοιτάς το μηχανάκι αντί να κοιτάς 10μ μπροστά σου.

3ον... το 700 έχει φοβερά φρένα.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #77 on: Πέμπτη 03 Νοέμβριος 2011, 01:47:56 πμ
και να υπολογίσεις οτι είχες ασφάλτινα ελαστικά σε συνθήκες εντελώς άσχετες για τον σκοπό που προτείνονται.

Δυο συστάσεις : 1ον, κλειστό το κράνος πάντα. 2ον όρθια στάση στη μηχανή. Έτσι όπως κάθεσε κοιτάς το μηχανάκι αντί να κοιτάς 10μ μπροστά σου.

Γεια σου ρε Δάσκαλε.... :eusa_clap:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #78 on: Πέμπτη 03 Νοέμβριος 2011, 06:50:45 πμ

Συμφωνώ ότι τα λάστιχά μου δεν είναι για τέτοια χρήση. Δεν τα πήγαν και άσχημα όμως. Τουλάχιστον, περίμενα (όπως και η παρέα) να έχω δυσκολίες στα πραγματικά trial enduro σημεία που περάσαμε...

Για τις συστάσεις...
1ον, το πάθημα μάθημα!!! Και να σκεφτείς ότι αποφεύγω να το έχω ανοιχτό κατά την οδήγηση!!!
2ον, οι φωτογραφίες είναι από τις πρώτες προσπάθειες. Μετά την έμαθα την όρθια θέση και όταν βρήκα ακριβώς που πρέπει να είναι το βάρος μου σε σχέση με το ζύγισμα της μοτό ...απογειώθηκα!!!
3ον, όντως έχει φοβερά φρένα και αυτός ήταν και ο λόγος αγοράς της συγκεκριμένης μηχανής! Οι συνθήκες εδάφους-ελαστικών-ταχύτητας-απόστασης για ακινητοποίηση ήταν κάπως. Το παράκανα με την ταχύτητα, η μηχανή σηκώθηκε αρκετά από το έδαφος μειώνοντας το χώρο που είχα μετά την ...προσγείωση, κάτω είχε χόρτα και εγώ ...ασφάλτινα! Δε λέω τίποτα κακό για τα φρένα της. Το μόνο που λέω είναι ότι ΜΟΝΟ σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να μπλοκάρω τον πίσω τροχό για να την γυρίσω... Έτσι όμως δεν νομίζω να την ξαναοδηγήσω...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live