Hellas Transalp Forum

δεν παιρνει μπροστα και μολις περασουν καποιες ωρες παιρνει !!

rockerman · 85823

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Παιδιά γεια σας. Μόλις επέστρεψα από διακοπές με ένα φρέσκο ¨κόλπο" για το γνωστό πρόβλημα του: "δεν παίρνει μπροστά". Το βρήκα τυχαία και μου δούλεψε ως τώρα τις τελευταίες τρεις φορές που μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Ολά τα άλλα τεχνάσματα που αναφέρονται στο forum δεν μου δουλέψαν για πολύ. Αν δεν πάρει με την πρώτη τότε : με το κλειδί στη θέση on βαζω το kill shitch στη θέση off. Πατάω λίγω μιζά, η μίζα γυρνάει (και φυσικά δεν παίρνει) μετά  βάζω το kill στο on πάτάω μίζα και παίρνει αμέσως. Δοκιμάστε όσοι έχετε παρόμοιο πρόβλημα να δούμε αν δουλέυει και σε σας.

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
με το κλειδί στη θέση on βαζω το kill shitch στη θέση off. Πατάω λίγω μιζά, η μίζα γυρνάει (και φυσικά δεν παίρνει)
Οταν το kill switch ειναι στην θεση off δεν γυριζει η μιζα καθολου. Εσυ πως το εκανες αυτο;

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
γυρναει η μιζα γιωργο,απλα δεν παιρνει μπρος.

τουλαχιστον στο δικο μου που ειναι 2001.

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Με νεκρά και το κλειδί στο on όταν το kil switch είναι off η μίζα γυρνάει απλά δεν παίρνει μπροστά. Να ρωτήσω και κάτι. Το λαμπάκι του HISS όταν σβήνει η μηχανή και βγάλεις το κλειδί αναβοσβήνει; Στη δική μου μηχανή (ΤΑ700) δεν αναβοσβήνει όμως εχθές πάρκαρε δίπλα μου μία ίδια και παρατήρησα πως το HISS αναβόσβηνε.   

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
γυρναει η μιζα γιωργο,απλα δεν παιρνει μπρος.

τουλαχιστον στο δικο μου που ειναι 2001.

To δοκιμασες;; γιατι και εμενα το ιδιο ειναι και δεν το κανει.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Με νεκρά και το κλειδί στο on όταν το kil switch είναι off η μίζα γυρνάει απλά δεν παίρνει μπροστά. Να ρωτήσω και κάτι. Το λαμπάκι του HISS όταν σβήνει η μηχανή και βγάλεις το κλειδί αναβοσβήνει; Στη δική μου μηχανή (ΤΑ700) δεν αναβοσβήνει όμως εχθές πάρκαρε δίπλα μου μία ίδια και παρατήρησα πως το HISS αναβόσβηνε.   

Εξαρτάται πως το έχεις ρυθμίσει (το αναφέρει στο manual)

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Τι εννοείς πως το έχω ρυθμίσει; Είναι κάτι που μπορώ να το κάνω εγώ ή θέλει υπολογιστή;

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Τι εννοείς πως το έχω ρυθμίσει; Είναι κάτι που μπορώ να το κάνω εγώ ή θέλει υπολογιστή;
οχι δεν θέλει υπολογιστή την διαδικασία την γράφει το manual είναι πολύ απλή το έχω κάνει αλλά δεν τη θυμάμαι τώρα να στην πω εάν δεν τη βρεις να το διαβάσω να στην πω 

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Οk! Θα το ψάξω στο service manual.

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Οk! Θα το ψάξω στο service manual.

Στο μικρό βιβλιαράκι του χρήστη σελίδα 63

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Ok. Θα το ψάξω μόλις βρω λίγο  χρόνο. Ευχαριστώ.

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Το ίδιο πρόβλημα κι εγώ λοιπόν μετά από 4 χρόνια κατοχής και 32000χλμ. Κάθε πρωί παίρνει με τη μία (άλλαξα και μπαταρία μέσα στο καλοκαίρι) αλλά μόλις κάνω μια μικρή απόσταση και δοκιμάσω ξανά μετά από 5-10λεπτη στάση, γυρίζει η μίζα αλλά ο κινητήρας δεν.. Κλείνω κεντρικό διακόπτη (κλειδί) και περιμένω 5 δευτερόλεπτα, δοκιμάζω ξανά και παίρνει με τη μία, με το που αγγίζω το κουμπί! Μετά από όσα διάβασα λέω να κοιτάξω τα μπουκαλώδια για αρχή, φαίνεται η μάρκα απλά κοιτώντας πάνω στο καλώδιο; Επίσης η αλλαγή τους είναι εύκολη η θέλει λύσιμο η μισή μοτο; Πριν ένα μήνα την έβγαλα από σέρβις..

Κι άλλη μια βοήθεια βρε παιδιά μιας και μετακόμισα μόλις στην Αθήνα και δεν ξέρω γρι από εδώ, υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει έναν αντιπρόσωπο που με σιγουριά να είναι ενημερωμένος για την τεχνική οδηγία περί καλωδίων να μου τον προτείνει μπας γλυτώσω τα κερατιάτικα; Θα του ήμουν υπόχρεος ακόμα κι αν χρειαστεί να τα πληρώσω στο τέλος. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Edit: ευτυχώς μιλάτε για μπουζοπιπες μόνο (οπότε γλιτώνουμε τα πολλά βάλε βγάλε), κοίταξα τις δικές μου λοιπόν και είναι VFL και μένει να βρω το κιτ της NGK για να τις αλλάξω μόνος.  Το θέμα μου τώρα είναι το που θα το βρω μιας και τα πρώτα τηλέφωνα μίλησαν για αντικατασταση κωδικού με νέο που οδηγεί σε κωδικό με το τεμάχιο (μια μια η κάθε πιπα δηλαδή) σε τιμή εξωπραγματικη.. κανείς καμιά ιδέα;
« Last Edit: Τρίτη 01 Οκτώβριος 2013, 23:19:19 μμ by makis206 »

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Edit: ευτυχώς μιλάτε για μπουζοπιπες μόνο (οπότε γλιτώνουμε τα πολλά βάλε βγάλε), κοίταξα τις δικές μου λοιπόν και είναι VFL και μένει να βρω το κιτ της NGK για να τις αλλάξω μόνος.  Το θέμα μου τώρα είναι το που θα το βρω μιας και τα πρώτα τηλέφωνα μίλησαν για αντικατασταση κωδικού με νέο που οδηγεί σε κωδικό με το τεμάχιο (μια μια η κάθε πιπα δηλαδή) σε τιμή εξωπραγματικη.. κανείς καμιά ιδέα;
Edit 2: Βρήκα το κιτ στου Πίσσαρη στα 27 ευρώ (από καθαρή τύχη, το τελευταίο ήταν!), το άλλαξα, όλα κομπλέ! Μένει να δούμε αν όντως ήταν από εκεί το πρόβλημα.. :)

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Αν σου λυθεί το θέμα με τις μπουζόπιπες πες μας.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Το θέμα με τις μπουζόπιπες το είχα και εγώ. Έπαιρνε πάντα μπροστά, αλλά δεν είχα απόδοση ούτε χαμηλά, ούτε ψιλά. Μόνο στις μεσαίες δούλευε ψιλο-εντάξει. Μέχρι που τις άλλαξα και όλα ΟΚ.

Το κακό στο όλο θέμα είναι ότι βγήκε Τεχνική Οδηγία και όχι ΑΝΑΚΛΗΣΗ όπως και θα έπρεπε. Αν είχε βγει ανάκληση, όλοι οι επίσημοι εξουσιοδοτημένοι θα το γνώριζαν με το που θα συνδέονταν στο δίκτυο του Σαρακάκη με τους κωδικούς τους. Στην τεχνική οδηγία όμως, δεν συμβαίνει αυτό και θα πρέπει ο μάστορας να το ψάξει. Γι' αυτό και τα συνεργεία δεν είναι ενημερωμένα... Το αντιμετώπισα και εγώ, αλλά και 2 κολλητοί με 700άρι...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Αν σου λυθεί το θέμα με τις μπουζόπιπες πες μας.

Κι ομως παιδια ενω ειχα καποιες μικροεπιφυλαξεις τελικα το προβλημα εξαφανιστηκε παντελως! Μεχρι στιγμης τουλαχιστον ολα δουλευουν ρολοι και καθε φορα που παταω τη μιζα παιρνει μπροστα χωρις σκεψη, κοιτα να δεις πως σε κανει να τρελαινεσαι καμια φορα το ρημαδι.. 8)

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Θέλουν αλλαγή οι μπουζόπιπες μόνο ή και τα μπουζόκαλώδια μαζί; Υπάρχει κανένας κωδικός για να τα ψάξω και εγώ από internet;

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #92 on: Πέμπτη 14 Νοέμβριος 2013, 17:35:42 μμ
Θέλουν αλλαγή οι μπουζόπιπες μόνο ή και τα μπουζόκαλώδια μαζί; Υπάρχει κανένας κωδικός για να τα ψάξω και εγώ από internet;
Μόνο οι πίπες αρκούν, βιδώνεις πάνω στο καλώδιο και είσαι κομπλέ. Για κωδικό από Δευτέρα που θα είμαι Αθήνα (να βρω το σακουλάκι), αν δεν με έχει προλάβει άλλος - που το εύχομαι εννοείται..;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
... Για κωδικό από Δευτέρα που θα είμαι Αθήνα (να βρω το σακουλάκι), .....

Δεν ξέρω αν βοηθάει ο κωδικός απο τα Honda XL700VA9 Parts Catalogue Final  η αν έχει αλλάξει

Η μπουζόπιπα είναι το Νο4  , 30700MEW921

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Δεν ξέρω αν βοηθάει ο κωδικός απο τα Honda XL700VA9 Parts Catalogue Final  η αν έχει αλλάξει

Η μπουζόπιπα είναι το Νο4  , 30700MEW921

Δυστυχώς όχι, ο κωδικός απευθύνεται σε μια μόνο μπουζόπιπα (ένα τεμάχιο δηλαδή) της οποίας το κόστος κυμαίνεται στα 50 ευρώ περίπου ανά τεμάχιο. Εγώ αναφέρομαι στο κιτ (2 πίπες σε ένα σακουλάκι δηλαδή) το οποίο φαντάζομαι ότι έδωσε η Honda μόνο για να καλύψει τις ανάγκες της για την συγκεκριμένη τεχνική οδηγία (που δυστυχώς δεν φαίνεται σε κάποιον κατάλογο) και που είχε σαν κόστος τα 27.5 περίπου ευρώ! Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το βρει κανείς αυτό σε κάποιο μαγαζί σήμερα, προφανώς αφού η πέρασε καιρός από τότε που δόθηκε η οδηγία αντικατάστασης των πιπων στα πρώτα Transalp 700 μάλλον θέλει αρκετό ψάξιμο κι επίσης εγώ στάθηκα ιδιαίτερα τυχερός που βρήκα το τελευταίο κιτ στον Πίσσαρη.. άλλο τα 100 ευρώ κι άλλο τα 27 βέβαια, ειδικά επειδή μιλάμε για 2 μπουζοπιπες στην Ελλάδα της κρίσης.

Λογικά Κυριακή πρωί θα σας βάλω τον κωδικό παιδιά, ρίξτε μια ματιά και πιο πίσω στο νήμα πάντως και ανοίξτε και τα λινκς που αναφέρουν φίλοι στα διάφορα ποστς, αν θυμάμαι καλά κι εγώ μέσα από αυτό το νήμα βρήκα τον κωδικό του κιτ. Για όσους δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να φτάσω Αθήνα και να βρω το σακουλάκι στην αποθήκη δηλαδή.:P

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Offline makis206

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Transalp 700
Reply #95 on: Τετάρτη 20 Νοέμβριος 2013, 04:29:49 πμ
Συγχωρέστε με για την καθυστέρηση αλλά μεσολάβησε κάτι, ο κωδικός λοιπόν του κιτ με τις δύο μπουζοπιπες είναι 06307-MEH-305. Εύχομαι να το βρείτε πανευκολα όσοι χρειαστεί να το ψαξετε στο εμπόριο..:)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Offline polbosn

• νέος οδηγός
  • **
Ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω.

Offline melven7

• νέος οδηγός
  • **
  • Transalp & Fishing
Να σας πω κι εγώ την ιστοριούλα μου καθώς από ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος ΤΡΕΛΟΣ του χωριού...

XLV650 του 2000 πρώτο χέρι.
Τον τελευταίο 1 μήνα παρατηρούσα ότι άρχισε να μην σβήνει το λαμπάκι του HISS με συνέπεια να μην ξεκινάει οπότε σκέφτηκα ότι φταίει το HISS και λέω άντε πάλι να δω πως θα βγάλω 3 κλειδί (ήδη εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιούσα χωρίς πρόβλημα το δεύτερο) - Έχω παραγγείλει ένα από ebay και περιμένω να έρθει.

Μπαταρία τζελ -ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ -αλλαγμένη πριν από 15 μήνες ! και  συχνά συνδεδεμένη στο φορτιστή του Lidl για συντήρηση.
Μετά από τριήμερο στο φορτιστή όλα δείχνουν καλώς και λέω πως κάτι άλλο πρέπει να φταίει.
Παράλληλα παρατηρώ ότι πλέον το λαμπάκι του HISS σβήνει με τη μία και η μηχανή παίρνει επίσης με τη μία οπότε σκέφτομαι ότι ήταν κάτι τυχαίο και την πήρα για ένα ταξιδάκι σε διπλανό νησί!!!!

Αφού έφτασα στο νησί και όλα καλά την επόμενη ημέρα πάω να την βάλω μπροστά και δεν παίρνει με τίποτα ενώ το λαμπάκι του HISS σβήνει κανονικά!
Αυτό δεν μου είχε ξανατύχει ΠΟΤΕ στα 14 χρόνια που έχω το μοτόρι.
Αφού ξελίγωσα τη μπαταρία συνδέω με μία αυτοκινήτου και ΤΣΑΚ! με τη μία παίρνει μπροστά... γκρρρρρ  >:(
Αφού δουλεύει 5 λεπτά και τη σβήνω και αποσυνδέω τους πόλους δοκιμάζω και την αναβοσβήνω χωρίς πρόβλημα 3 φορές. γκρρρρρ  >:( >:( - Παθαίνουν και ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ τα τρανσάλπια μας;;;  >:( >:( >:(

Την επόμενη μέρα - έπρεπε να μπω στο πλοίο να επιστρέψω - δοκιμάζω και όλα ΟΚ, με τη μία αλλά ξεκινάει ΑΛΛΑ ρε παιδιά έχει ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της και την άφησα να δουλεύει 50 λεπτά σε στάση  :o :o :o , μέχρι να δέσει το πλοίο, διότι φοβόμουν ότι εάν την έσβηνα μπορεί να έπρεπε να την σπρώχνω στον καταπέλτη του πλοίου!!!  :2hysterical:

Συμπερασματικά και από όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, κατά την ταπεινή μου γνώμη - υπάρχει σοβαρή αναξιοπιστία με τα ηλεκτρονικά της καλής μας (HISS να το πω, κάτι άλλα να πω ... δεν ξέρω - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ).

Δεν την ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ και αυτό μου έχει στοιχίσει  :'( :'( :'(

Τι πρέπει να κάνουμε για αυτό;
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάρτιος 2014, 16:50:25 μμ by melven7 »

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss

Κανε καποιες μετρησεις να δεις ο ανορθωτης αν δουλευει = φορτωνει την μπαταρια ....πιθανον να μην φορτωνει ωστε κατα την λειτουργια της να σου ξελιγωνει την μπαταρια .
Και επισης δες αν υπαρχει διαρροη ρευματος και σου αδειαζει η μπαταρια .

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Συμπερασματικά και από όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, κατά την ταπεινή μου γνώμη - υπάρχει σοβαρή αναξιοπιστία με τα ηλεκτρονικά της καλής μας (HISS να το πω, κάτι άλλα να πω ... δεν ξέρω - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ).

Δεν την ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ και αυτό μου έχει στοιχίσει  :'( :'( :'(

Καπου εχεις θεμα με καποια διαρροη ή ισως με τον ανορθωτη και δεν φορτιζει σωστα. Το HISS μπορει να κανει μερικες φορες τσαλιμακια αλλα δεν ειναι θεμα, το πολυ να χρειαστει κανεις το δευτερο κλειδι - με την ευκαιρια, το "απομαγνητισμενο" κλειδι ξαναπρογραματιζεται, δεν χρειαζεται αγορα καινουργιου. Γενικα παντως, το ΤΑ650 ΔΕΝ εχει ηλεκτρολογικα θεματα (ουτε μηχαναλογικα), ακομη και ο ανορθωτης που ητανε θεμα στα 600 αστοχει πολυ σπανια σε 650.

Ψαξτο με σοβαρο ηλεκτρολογο ή με καποιον που ξερει τα σχετικα.

" the PouroDuro spirit "