Hellas Transalp Forum

Μούδιασμα στις παλάμες !!!

ΜΙΧΑΗΛ · 20994

Offline ΜΙΧΑΗΛ

• TRANSALP...ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 08:36:02 πμ
Καλώς σας βρίσκω όλους.
Να ρωτήσω και εγώ όσους ξέρουν για xl 600v 1992 .
Είμαι νέος κάτοχος, προ εικοσαήμερου πήγα την καλή μου μετά την αγορά της σε τέσσερις μηχανικούς για προληπτικούς έλεγχους πριν φύγω για διακοπές του Αυγούστου.
Κάναμε τα κλασικά, λαδάκια, φίλτρα, γρασαρίσματα, μπούζι, βαλβίδες, την οδήγησαν όλοι και μου είπαν καλή είναι πάρτη και φύγε ταξίδι.
Στο φεύγα από Γλυφάδα για Λαύριο χρειάστηκε πολλές φορές να ξεμουδιάσω τα χέρια μου τρίβοντας τα γιατί είχαν μυρμηγκιάσει από ίσως υψηλής συχνότητας κραδασμούς στο τιμόνι και ιδιαίτερα η δεξιά παλάμη. Αυτό συνεχίζεται και σε διαδρομές που κάνω και εδώ στο νησί που βρίσκομαι.
Αυτό είναι φυσιολογικό φαινόμενο στο μοντέλο αυτό και εάν όχι έχει ξανά τύχει σε κάποιον άλλο και από τι ήταν ?
Σε κάποιο ποστ εδώ μέσα στο φόρουμ είχα διαβάσει παρόμοιο περιστατικό αλλά εκεί ήταν αντιληπτοί κραδασμοί μηχανής από ασυγχρόνιστα καρμπυρατέρ, εδώ είναι μετα από έλεγχο και δεν είναι κάτι το άμεσα αντιληπτό διότι και οι τεχνικοί που έκαναν την δόκιμη δεν έκατσαν 45 λεπτά οδήγησης στο τιμόνι και τους δικαιολογώ.
Εδώ ίσως δοθεί απάντηση στο πρόβλημα εμπειρικά από άλλους χρήστες οδηγούς αυτής της μηχανής και εδώ μέσα το φόρουμ είναι και το πιο κατάλληλο πιστεύω.
« Last Edit: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 08:38:42 πμ by ΜΙΧΑΗΛ »

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 08:44:43 πμ
Μπορεί να θέλουν ακτινολόγηση οι ζάντες (κυρίως η μπροστά)

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 14:11:31 μμ
Μην δίνεις σημασία της Ηλικίας είναι  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Να πάμε και στο σοβαρό τώρα

Αυτό να υποθέσω ότι σου το κάνει σε όσες στροφές κι αν έχει ο κινητήρας, ή σε πολύ ψηλές στροφες του κινητήρα ??
αν είναι σε νορμάλ οδήγηση είναι καθαρά ακτινολόγησης και ζυγοστάθμησης, αν είναι σε πολύ ψηλές στροφές μήπως πρέπει να δεις την σχέση των γραναζιών σου

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 15:42:36 μμ
αν είναι σε πολύ ψηλές στροφές μήπως πρέπει να δεις την σχέση των γραναζιών σου

συγνωμη αλλα τι σχεση εχει το γραναζωμα με το μουδιασμα των χεριων?

περα απο αυτο,περιμενω και εγω καποιες εμπειρικες απαντησεις καθως συμβαινει και σε μενα το ιδιο πραγμα αλλα οχι παντα.
επισης να πω οτι οταν ανοιγω για λιγο την μηχανη και φτανω στα 160,το τιμονι τρανταζεται ολοκληρο πανω κατω.αυτο συμβαινει και μεχρι τα 170 καθως μεχρι εκει το πηγα.δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια καθως οι ταχυτητες που κινουμαι ειναι πολυ μακρυα απο αυτα τα νουμερα.
να υποθεσω ζυγοσταθμιση? και θα σταματησει να μουδιαζει και το χερι?

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #4 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 15:54:38 μμ
.....
Το ειχα παθει και εγω στην πρωτη βολτα που ειχα κανει και ηταν μονο 100χλμ.
Χωρις να αλλαξω κατι στην πορεια εξαφανιστηκε το φαινομενο αυτο. Προφανως συνηθισα. Και εχω κανει πολλα περισοτερα σε μια μερα χωρις ενοχληση.
Μηπως παιζει κατι τετοιο και ειναι ο φυσιολογικος κραδασμος που απλα δεν εχεις συνηθισει ακομα;

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Babstaz

• Ε όχι και
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 16:31:15 μμ
Το ειχα παθει και εγω στην πρωτη βολτα που ειχα κανει και ηταν μονο 100χλμ.
Χωρις να αλλαξω κατι στην πορεια εξαφανιστηκε το φαινομενο αυτο. Προφανως συνηθισα. Και εχω κανει πολλα περισοτερα σε μια μερα χωρις ενοχληση.
Μηπως παιζει κατι τετοιο και ειναι ο φυσιολογικος κραδασμος που απλα δεν εχεις συνηθισει ακομα;

Το αυτό φίλε μου.

Ειναι καθαρά θέμα συνήθειας. Μπορεί να σφίγγεις και λίγο παραπάνω το γκριπ χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Δοκίμασε να κρατάς λίγο πιο χαλαρά το τιμόνι και θα εξαφανιστεί πιστεύω.

επισης να πω οτι οταν ανοιγω για λιγο την μηχανη και φτανω στα 160,το τιμονι τρανταζεται ολοκληρο πανω κατω.αυτο συμβαινει και μεχρι τα 170 καθως μεχρι εκει το πηγα.δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια καθως οι ταχυτητες που κινουμαι ειναι πολυ μακρυα απο αυτα τα νουμερα.
να υποθεσω ζυγοσταθμιση? και θα σταματησει να μουδιαζει και το χερι?

Φίλε μου κι εμένα από τα 150 και μετά (μέχρι τα 200  :2hysterical:) μου παρουσιαζει κάποιες ταλαντώσεις το τιμόνι αλλά όχι κάτι το δραματικό.
Αυτό το "το τιμονι τρανταζεται ολοκληρο πανω κατω." μου ακούγεται σαν πιό έντονο. Μήπως να τσέκαρες ακτίνες ή και καλάμια;

Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα.....                                                                                          "Επί αμφιβολίας, άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μην δώσει λύση, αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία"

Offline gkourmoul1

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 17:58:06 μμ
Και στις 2 μοτοσυκλέτες που έχω στην κατοχή μου, αλλά και σε παλαιότερο σκούτερ που είχα, μετά από μισή ώρα οδήγησης περίπου μουδιάζει το δεξί μου χέρι και συγκεκριμένα τα τελευταία 2 δάκτυλα.  Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τους κραδασμούς αλλά με το συνεχές σφύξιμο του χεριού στο γκριπ του γκαζιού.  Το παθαίνουν και αρκετοί απ'ότι ακούω.  Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα για τίποτα.  Όταν μουδιάζει χαλάρωνε το χέρι σου για λίγα δευτερόλεπτα κάθε λίγα λεπτά.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 18:02:12 μμ
Αν αφήσεις τα χέρια από το τίμόνι, κάνει ταλαντώσεις? Στα πόσα χλμ? Συνήθως παρουσιάζεται στα 40-50χλμ. Εχεις βαλίτσα πίσω?

Αφαίρεσέ την και δοκίμασε πάλι. Αν οι ταλαντώσεις συνεχίζονται, ίσως χρειάζεσαι ζυγοστάθμιση ή/και ακτινολόγηση.

Αν παρ'όλα αυτά το "παίξιμο" επιμένει, μπορεί να οφείλεται ακόμα και σε στραβό ελαστικό! Μου έχει τύχει...

Τι λάστιχα φοράς και σε ποιά κατάσταση είναι οι αναρτήσεις της μηχανής? Ολα παίζουν τον ρόλο τους  ;)

Offline gkourmoul1

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 18:23:57 μμ
Αν αφήσεις τα χέρια από το τίμόνι, κάνει ταλαντώσεις? Στα πόσα χλμ? Συνήθως παρουσιάζεται στα 40-50χλμ. Εχεις βαλίτσα πίσω?

Αφαίρεσέ την και δοκίμασε πάλι. Αν οι ταλαντώσεις συνεχίζονται, ίσως χρειάζεσαι ζυγοστάθμιση ή/και ακτινολόγηση.

Αν παρ'όλα αυτά το "παίξιμο" επιμένει, μπορεί να οφείλεται ακόμα και σε στραβό ελαστικό! Μου έχει τύχει...

Τι λάστιχα φοράς και σε ποιά κατάσταση είναι οι αναρτήσεις της μηχανής? Ολα παίζουν τον ρόλο τους  ;)

Πολύ σωστά αυτά που λες για τις ταλαντώσεις, τα είπες όλα σε τρεις γραμμές, αλλά ο φίλος έχει θέμα με το μούδιασμα του δεξί χεριού...

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 18:32:00 μμ
Για το μούδιασμα που λες ΜΙΧΑΗΛ (γιατί το τρέμουλο που γράφουν μερικοί παραπάνο είναι διαφορετικό πράγμα) η γνώμη μου είναι οτι οφείλεται σε υψηλόσυχνους κραδασμούς από το μοτέρ.

Αυτού του είδους οι κραδασμοί υπάρχουν σε όλα τα μοτερ και ανάλογα την διάταξή τους, τους ρυθμούς περιστροφής  και τις πρόνοιες που έχει λάβει ο κατασκευαστής (αντικραδασμικά συστήματα, ελαστικές βάσης στήριξης στον σκελετό, αντίβαρα) γίνονται πολύ, λίγο ή σχεδόν καθόλου αντιληπτοί από τον οδηγό.

Οπότε αν κάποιος άλλος με άλλη μηχανή π.χ. ένα τετρακύλινδρο σου πει ότι και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα ή δεν το έχει δεν παίζει και τόση σημασία.

Η V - διάταξη του μοτέρ της Transalp και οι σχετικά χαμηλοί ρυθμοί περιστροφής γενικά δεν δημιουργούν τέτοιους κραδασμούς που να γίνονται ενοχλητικοί στον αναβάτη.

Η απόσταση που λες οτι σου δημιουργείται το μούδιασμα είναι υπερβολικά μικρή, άρα θέλει λίγο ψάξιμο.

Οποσδήποτε κακορυθμισμένα καρμπυρατερ μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιο φαινόμενο - ειδικά ο συγχρονισμός τους πρέπεινα ελεγχθεί.

Καλού κακού έλεγξε και τα αντίβαρα στο τιμόνι σου. Στο Transalp δεν ειναι βιδωμένα εξωτερικά στις άκρες του τιμονιού, αλλά στο εσωτερικό του και οι άκρες τους θα φανούν αν βγουν τα γκριπ και κοιτάξεις από την άκρη του τιμονιού μέσα στον σωλήνα.

Προφανώς όπως έγραψαν και παραπάνω το πρόβλημά σου εντοπίζεται στο δεξί χέρι επειδή εκεί είναι η γκαζιέρα και είναι μόνιμα το χέρι επάνω στο τιμόνι (το αριστερό το ξεκουράζεις που και που).
Φρόντησε λοιπόν η λειτουργικότητα γκαζιέρας και ντιζών να είναι άριστη.

Αν το γκάζι δεν λειτουργεί άριστα, αναγκάζεσαι να βάζεις παραπάνω δύναμη και να σφίγγεις το γκρίπ.
Και αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία μουδιάσματος.
« Last Edit: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 19:32:05 μμ by jon t »

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 18:39:21 μμ
Πολύ σωστά αυτά που λες για τις ταλαντώσεις, τα είπες όλα σε τρεις γραμμές, αλλά ο φίλος έχει θέμα με το μούδιασμα του δεξί χεριού...

Αν και δεν κατάλαβα τον λόγο της παρέμβασης σου, η πιό πιθανή απάντηση γιά το δεξί χέρι είναι αυτή...

Προφανώς όπως έγραψαν και παραπάνω το πρόβλημά σου εντοπίζεται στο δεξί χέρι επειδή εκεί είναι η γκαζιέρα και είναι μόνιμα το χέρι επάνω στο τιμόνι (το αριστερό το ξεκουράζεις που και που).

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #11 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 18:39:57 μμ
Νομίζω ότι το μούδιασμα προέρχεται συνήθως απο κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό συμβάινει γιατί το δεξί χέρι είναι μόνιμα σφιγμένο πάνω στο γρίπ. Αν υπήρχε πρόβλημα με κραδασμούς και ταλαντώσεις θα είχες πρόβλημα και στα δυο χέρια. Το ίδια πρόβλημα έχω κι εγώ (και πιστεύω αρκετοι άλλοι) όταν οδηγώ για πολύ ώρα σε στροφιλίκι (ανάβαση /κατάβαση) και ιδιάιτερα όταν είμαι δικάβαλος όπου με επιβαρύνει ο συναναβάτης κατα ατο φρενάρισμα.

Offline gkourmoul1

• νέος οδηγός
  • **
Reply #12 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 18:48:51 μμ
Αν και δεν κατάλαβα τον λόγο της παρέμβασης σου, η πιό πιθανή απάντηση γιά το δεξί χέρι είναι αυτή...

Μην το παίρνεις προσωπικά, απλά το παλικάρι έχει πρόβλημα με το χέρι του, και οι πιο πολλές απαντήσεις (όπως και η δική σου) αφορούσαν τους κραδασμούς της μοτοσυκλέτας...

Φιλικά, Γιώργος

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 20:53:00 μμ
Στο φεύγα από Γλυφάδα για Λαύριο χρειάστηκε πολλές φορές να ξεμουδιάσω τα χέρια μου τρίβοντας τα γιατί είχαν μυρμηγκιάσει από ίσως υψηλής συχνότητας κραδασμούς στο τιμόνι και ιδιαίτερα η δεξιά παλάμη.

Μπορεί να καταλαβαίνω λάθος αλλά γιά μένα ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα.... Αναφέρεται και στα δύο χέρια και μιλάει γιά μυρμήγκιασμα! Αν θέλετε τους κραδασμούς να τους χρεώσετε στο δεξί του χέρι, τι να πω.... :goofy:

Ισως το μυρμήγκιασμα που νιώθω εγώ μερικές φορές ανάμεσα στα πόδια  :goofy: να μην οφείλεται σε κραδασμούς της μηχανής, αλλά σε πρόβλημα δικό μου....   ;D ;D ;D

Πέρα από την πλάκα όμως  ;) μία διευκρίνηση του Μιχάλη θα μας βοηθήσει όλους...

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #14 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 21:07:37 μμ
Το δεξί χέρι θέλει προπόνηση ...........

.(Παλιά Κινεζική παροιμία)

Κατα τ άλλα από κραδασμούς δε τρέμει μόνο το τιμόνι ,τρέμει όλο άρα και τα ..... ;)

Ακτινολόγηση , ζυγοστάθμιση γι αρχή.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline xamogelo

• Rossi και πάνω !
  • να ταξιδεύετε πάντα........
Reply #15 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 21:11:54 μμ
αλλά δεν το περίμενα, πολύ βαριά βρέ παιδιά , θα το συνηθίσω !!!

Αυτό που έχεις, ήδη, γράψει είναι η απάντηση στην απορία σου...

Ρώτα κι εμένα! Πόσες φορές έχω σταματήσει γιατί από το μούδιασμα χάνω πια την αίσθηση του κρατήματος...Κράτα το τιμόνι όσο πιο χαλαρά μπορείς και ξε-φοβήσου...

Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.... ;)

...με τη μηχανή σας και τα μάτια της ψυχής σας!!!

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 22:10:42 μμ
Από την περιγραφή που κάνει ο Μιχαήλ, δεν αντιλαμβάνεται κανένα τρέμουλο.

Γράφει "....από ίσως υψηλής συχνότητας κραδασμούς ...".

Αυτού του έίδους οι κραδασμοί δεν γίνονται αντιληπτοί με το μάτι - τρέμουλο, αλλά από τα αποτελέσματα που επιφέρουν, δηλαδή μούδιασμα, "θόλωμα" καθρεπτών ή και φθορές σε πλαίσιο & βάσεις στήριξης μοτερ (όταν δεν έχουν ληφθεί οι κατάλληλες πρόνοιες από τον κατασκευστή ).

Επαναλαμβάνω οτι λογικά ένα Τransalp δεν θα έπρεπε να εμφανίζει τόσο έντονο το φαινόμενο αυτό σε τόσο μικρή διαδρομή (Γλυφάδα - Λαύριο)

Το Kavasaki eliminator της xamogelo είναι σαφώς από την κατασκευή του - δικύλινδρος σε σειρά - πιο "επιρεπές" σε τέτοιου είδους κραδασμούς.

Offline xamogelo

• Rossi και πάνω !
  • να ταξιδεύετε πάντα........
Reply #17 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 22:14:34 μμ
Το Kavasaki eliminator της xamogelo είναι σαφώς από την κατασκευή του - δικύλινδρος σε σειρά - πιο "επιρεπές" σε τέτοιου είδους κραδασμούς.

:director: Δεν έχω, πλέον, kawasaaaaaki!!!  :goofy: :goofy: :goofy:

Και το θέμα, φιλε jon t ΔΕΝ είναι η μηχανή...Είναι ο φόβος που δημιουργείται και προκαλεί το σφίξιμο των χεριών.... Ο ΜΙΧΑΗΛ θα καταλάβει, σίγουρα, τί εννοώ....

Εσύ μάλλον είσαι πιο έμπειρος και έχεις συνηθίσει, ήδη, το βάρος της μηχανής σου.... ;)

Α, και ρίχνε καμιά ματιά και στο νήμα των ευχών.... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

...με τη μηχανή σας και τα μάτια της ψυχής σας!!!

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 22:34:13 μμ
συγνωμη αλλα τι σχεση εχει το γραναζωμα με το μουδιασμα των χεριων?

Παναγιώτη αν πρόσεξες έκανα μια ερώτηση, το αν το μούδιασμα γίνεται μόνο σε υψηλες ταχήτητες, γράφηκαν και θα γραφούν πολλά ακόμα για το τι συναντάει ο καθε ένας (συμφωνα με την οδήγηση και την αντίληψη του) οταν οδηγάει.

Δεν το συνάντησες  ποτέ σου αυτό? να φτάνεις στο υψος των στροφών του κινητήρα σου στην τελευταία τχύτητα και να σου  ζητάει κι άλλη και αυτό να οφείλεται στο ότι ο κινητήρας έχει δύναμη και έλξη, και η αιτία να οφείλεται στο ότι έχεις βάλει μικρότερο γρανάζι μπροστά και μεγαλύτερο πισω??

Για σκέψου το λίγο, πόσο πολύ έχεις αλάξει την σχέση μετάδοσης κινήσεως

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 22:51:56 μμ
Για το μούδιασμα που λες ΜΙΧΑΗΛ (γιατί το τρέμουλο που γράφουν μερικοί παραπάνο είναι διαφορετικό πράγμα) η γνώμη μου είναι οτι οφείλεται σε υψηλόσυχνους κραδασμούς από το μοτέρ.

Αυτού του είδους οι κραδασμοί υπάρχουν σε όλα τα μοτερ και ανάλογα την διάταξή τους, τους ρυθμούς περιστροφής  και τις πρόνοιες που έχει λάβει ο κατασκευαστής (αντικραδασμικά συστήματα, ελαστικές βάσης στήριξης στον σκελετό, αντίβαρα) γίνονται πολύ, λίγο ή σχεδόν καθόλου αντιληπτοί από τον οδηγό.

Οπότε αν κάποιος άλλος με άλλη μηχανή π.χ. ένα τετρακύλινδρο σου πει ότι και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα ή δεν το έχει δεν παίζει και τόση σημασία.

Η V - διάταξη του μοτέρ της Transalp και οι σχετικά χαμηλοί ρυθμοί περιστροφής γενικά δεν δημιουργούν τέτοιους κραδασμούς που να γίνονται ενοχλητικοί στον αναβάτη.

Η απόσταση που λες οτι σου δημιουργείται το μούδιασμα είναι υπερβολικά μικρή, άρα θέλει λίγο ψάξιμο.

Οποσδήποτε κακορυθμισμένα καρμπυρατερ μπορεί να δημιουργήσουν τέτοιο φαινόμενο - ειδικά ο συγχρονισμός τους πρέπεινα ελεγχθεί.

Καλού κακού έλεγξε και τα αντίβαρα στο τιμόνι σου. Στο Transalp δεν ειναι βιδωμένα εξωτερικά στις άκρες του τιμονιού, αλλά στο εσωτερικό του και οι άκρες τους θα φανούν αν βγουν τα γκριπ και κοιτάξεις από την άκρη του τιμονιού μέσα στον σωλήνα.

Φρόντησε λοιπόν η λειτουργικότητα γκαζιέρας και ντιζών να είναι άριστη.

Αν το γκάζι δεν λειτουργεί άριστα, αναγκάζεσαι να βάζεις παραπάνω δύναμη και να σφίγγεις το γκρίπ.
Και αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία μουδιάσματος.

Από την περιγραφή που κάνει ο Μιχαήλ, δεν αντιλαμβάνεται κανένα τρέμουλο.

Γράφει "....από ίσως υψηλής συχνότητας κραδασμούς ...".

Αυτού του έίδους οι κραδασμοί δεν γίνονται αντιληπτοί με το μάτι - τρέμουλο, αλλά από τα αποτελέσματα που επιφέρουν, δηλαδή μούδιασμα, "θόλωμα" καθρεπτών ή και φθορές σε πλαίσιο & βάσεις στήριξης μοτερ (όταν δεν έχουν ληφθεί οι κατάλληλες πρόνοιες από τον κατασκευστή ).

Επαναλαμβάνω οτι λογικά ένα Τransalp δεν θα έπρεπε να εμφανίζει τόσο έντονο το φαινόμενο αυτό σε τόσο μικρή διαδρομή (Γλυφάδα - Λαύριο)

Θα συμφωνησω σε ολα και στα δυο ποστ του  jon t και θα πω και γω με την σειρα τα εξης:
To συγκεκριμενο μουδιασμα μυρμηγκιασμα ή οπως αλλιως οφειλεται καθαρα σε υψησυχνους κραδασμους Στο ΤΑ αν ειναι τοσο ενοχλητικοι και σε τοσο συντομη διαδρομη  η αιτια τους πρεπει να αναζητηθει Και κατα την γνωμη μου μαλλον θα οφειλεται ειτε στις ελαστικες βασεις -με κυριο υποπτο αυτες που παρεμβαλονται μεταξυ καβαλετων και τιμονοπλακας- ειτε σε κακο συγχρονισμο των καρπυρατερ Υποπτο επισης μπορει να ειναι και καποιο μπουζι αν εχει να αλλαχτει απο... ποτε!!
Ακτινολογηση, λαστιχα, κακη λειτουργια αναρτησεων κλπ δεν μπορουν να προκαλεσουν μουδιασμα στα χερια (ή οπου  αλλου :goofy:) λογω της χαμηλης συχνοτητας των κραδασμων που προκαλουν
Το σφιγιμο των χεριων και ειδικα του δεξιου λογω του γκαζιου επιδεινωνει το φαινομενο αλλα ΔΕΝ το προκαλει!!

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Πέμπτη 25 Αύγουστος 2011, 23:29:39 μμ
:director: Δεν έχω, πλέον, kawasaaaaaki!!!  :goofy: :goofy: :goofy:

Και το θέμα, φιλε jon t ΔΕΝ είναι η μηχανή...Είναι ο φόβος που δημιουργείται και προκαλεί το σφίξιμο των χεριών.... Ο ΜΙΧΑΗΛ θα καταλάβει, σίγουρα, τί εννοώ....

Εσύ μάλλον είσαι πιο έμπειρος και έχεις συνηθίσει, ήδη, το βάρος της μηχανής σου.... ;)

Α, και ρίχνε καμιά ματιά και στο νήμα των ευχών.... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16618.new.html#new

Να κλειδωθεί το παραπάνω ποστ . . . ?

Προφανώς έχεις ΚΑΙ kawasaaaaaki !   ;)

Θεώρησα οτι έγραφες τις εμπειρίες σου σχετικά με το μούδιασμα από το Eliminator το οποίο είχε και γνωστός μου και ήξερα οτι έχει ένα θεματάκι με το μούδιασμα των χεριών.

Και με το καινούργιο σου εργαλείο βέβαια (καλορίζικο, καλοτάξιδο κλπ, κλπ   :goofy:) από θέμα διάταξης κινητήρα στα ίδια είσαι + περισσότερα κυβικά  - χωρίς να ξέρω περισσότερα σχετικά με το τί έχει κάνει η Honda στο θέμα των κραδασμών στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

Ασφαλώς και το υπερβολικό σφιξιμο των χεριών στα γκριπ κάνει το πρόβλημα εντονότερο.

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2011, 02:02:55 πμ
Βάλε ένα καλό σιλικονούχο ζευγάρι καινούργια γκριπ να ησυχάσεις.

Offline ΜΙΧΑΗΛ

• TRANSALP...ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
  • οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2011, 04:34:13 πμ
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βάλατε σε αρκετούς προβληματισμούς σχετικά με αυτό το μούδιασμα στις παλάμες των χεριών και όχι σε ολόκληρα τα χέρια η΄ στο υπόλοιπο σώμα όπως τόνισα.
Ναι το τρέμουλο και σταδιακό έντονο παίξιμο του τιμονιού αφήνοντας τα χέρια από π.χ. τα 50 με φθίνουσα στα 30 χιλμ. και πιο κάτω, το έχω και εγώ στην μηχανή μου όπως πολλοί άλλοι και κατάλαβα τους λόγους που έχουν γραφτεί κατά κόρον μέσα στο φόρουμ, ( μπαγαζιέρα κ.λ.π. ) αλλά δεν έκατσα να το μετριάσω με τις λύσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από απαντήσεις ιδιοκτητών.
Αυτό που έθεσα σαν ερώτημα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό, είναι ύψήσυχνο και δεν καταλαβαίνεις από πού έρχεται, δεν είναι καθόλου εμφανές
( από ζάντα ακτίνες η’ ελαστικά? κυλίνδρους συγχρονισμό καρμπιρατέρ? απειρία στην χρήση και σφίξιμο του γκριπ? ), θα τα δω όλα αυτά μόλις γυρίσω Αθήνα.
Δεν ξέρω από πού θα πρωταρχίσω και δεν έχω βρεί εδώ που βρίσκομαι και κάποιον άλλο με αντίστοιχη μηχανή να ρωτήσω και συγκριτικά να αφουγκραστώ ήχους κινητήρα και γενικά της μηχανής.
Πάντως από ένα σκούτερ Κίνας 125 κκ που έχω και στο τέρμα γκάζι 85 χιλ τρέμοντας ολόκληρο και κάνοντας την ίδια διαδρομή συχνά, δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα !
Πείρα για την λειτουργία τέτοιας μηχανής δεν έχω, καθότι είναι η πρώτη μεγάλου κυβισμού που πιάνω, αλλά μου βγαίνει να είναι από συχνότητες του κινητήρα και τείνω στην άποψη του φίλου jon t.
Πάντως εάν οφείλεται στον κινητήρα από αρρύθμιστα καρμπιρατέρ μάλλον πρέπει να βρω άλλον μάστορα διότι εννοείτε ότι έπρεπε να δουλεύουν σωστά μετά από γενικό σέρβις που τα περιελάμβανε.
Περίμενα κάτι σε πιο γλυκιά λειτουργία τουλάχιστον ακουστικά, ασχέτως της έντονης ιπποδύναμης που όντως ομολογώ ότι έχει.
Με 4η’ ακόμα και με 5η’ ταχύτητα σε ευθεία η’ και ανηφόρα μετά τις 3500 στροφές με κολάει πίσω όταν ανοίγω το γκάζι, χωρίς να κομπιάζει έως και τις 7200 που το έχω πάει, διότι από εκεί και μετά ο σταδιακός αυξανόμενος ήχος που βγάζει ( και όχι από την εξάτμιση, αλλά από το μοτέρ ), με τρομάζει μην σπάσει ο κινητήρας, ( ίσως είναι φυσιολογικός θόρυβος και εγώ το φοβάμαι αδικαιολογήτως ).
Πάντως στα 850 χιλιόμετρα που έχω κάνει από την ημέρα που την αγόρασα και έκανα σέρβις, λάδι δεν έκαψε ούτε δέκατο του χιλιοστού και το παρακολουθώ κάθε τέταρτη μέρα !!!
Τι γρανάζια έχει δεν ξέρω, στην Αθήνα θα ανοίξω πλαστικό καπάκι να δω αλλά συμπεραίνω 15 μπροστά, από αυτά που έμαθα από εσάς διαβάζοντας το φόρουμ, διότι 5η’ 6000 τροφές = <130 χιλ περίπου.
Ίσως να αξιωθώ να έρθω και μια βόλτα κάποια τρίτη βράδυ στο Transalp club να δω και μια δεύτερη μηχανή από κοντά, η’ να βρω κάποιον με ενοικιάσεις μηχανών και έχοντας κάποιο αντίστοιχο μοντέλο να το νοικιάσω για ένα τεστ ντράιβ.

Σας ευχαριστώ όλους και παρακολουθώ καθημερινά το φόρουμ από εδώ στην Κύθνο που βρίσκομαι διακοπές και τα λέμε από κοντά σύντομα στην Αθήνα.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #23 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2011, 05:06:18 πμ
Σαν από τους μεγαλύτερους στην ηλικία, αλλά με μόλις 1250χλμ με την ΤΑ μου, ενα εχω να πώ από προσωπική εμπειρία, αυτοί οι κραδασμοί υψηλής συχνότητας που αναφέρθηκαν είναι απλά το μούδιασμα που σε κάνει να το νομίζεις οτι υπάρχουν. Το παθαίνω και εγώ ολο και λιγότερο καθώς γράφω χιλιόμετρα και συμβαίνει στο δεξί και κυρίως στα ακριανά δάχτυλα γιατί παραμένουν ακίνητα κρατώντας το γκάζι σταθερό.. Οταν οδηγώ χαλαρά και οχι σφιγμένος δεν το παθαίνω. Μερικές φορές σταματάω γιατί φοβάμαι οτι σε κάτι εκτακτο δεν θα λειτουργήσει το χέρι μου και δεν θα πατήσω φρένο! Μου έλεγαν οτι η ΤΑ είναι ενα μεγάλο παπί, αμ δέ! οδηγούσα παπί για χρόνια, είναι πολύ μεγάλο και φαγανό παπί για εναν άπειρο αναβάτη. Η λύση είναι μια ... ασε το γκριπ να αναπνεύσει  :2hysterical:
« Last Edit: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2011, 05:10:21 πμ by Stoneman »

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2011, 07:11:54 πμ
Και εμένα σε εθνική > 200 χλμ. συνεχούς αρχίζει και μουδιάζει και αρχίζω τα ακροδάκτυλα κλπ κόλπα.
Δεν το πάθαινα πριν 4 χρόνια που ήμουν στα 85-87 κιλά. Τώρα που 100ρισα+ όμως το παθαίνω. Τι να κάνουμε .Αυτά έχει η ζωή ... :)