Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βάλατε σε αρκετούς προβληματισμούς σχετικά με αυτό το μούδιασμα στις παλάμες των χεριών και όχι σε ολόκληρα τα χέρια η΄ στο υπόλοιπο σώμα όπως τόνισα.
Ναι το τρέμουλο και σταδιακό έντονο παίξιμο του τιμονιού αφήνοντας τα χέρια από π.χ. τα 50 με φθίνουσα στα 30 χιλμ. και πιο κάτω, το έχω και εγώ στην μηχανή μου όπως πολλοί άλλοι και κατάλαβα τους λόγους που έχουν γραφτεί κατά κόρον μέσα στο φόρουμ, ( μπαγαζιέρα κ.λ.π. ) αλλά δεν έκατσα να το μετριάσω με τις λύσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από απαντήσεις ιδιοκτητών.
Αυτό που έθεσα σαν ερώτημα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό, είναι ύψήσυχνο και δεν καταλαβαίνεις από πού έρχεται, δεν είναι καθόλου εμφανές
( από ζάντα ακτίνες η’ ελαστικά? κυλίνδρους συγχρονισμό καρμπιρατέρ? απειρία στην χρήση και σφίξιμο του γκριπ? ), θα τα δω όλα αυτά μόλις γυρίσω Αθήνα.
Δεν ξέρω από πού θα πρωταρχίσω και δεν έχω βρεί εδώ που βρίσκομαι και κάποιον άλλο με αντίστοιχη μηχανή να ρωτήσω και συγκριτικά να αφουγκραστώ ήχους κινητήρα και γενικά της μηχανής.
Πάντως από ένα σκούτερ Κίνας 125 κκ που έχω και στο τέρμα γκάζι 85 χιλ τρέμοντας ολόκληρο και κάνοντας την ίδια διαδρομή συχνά, δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα !
Πείρα για την λειτουργία τέτοιας μηχανής δεν έχω, καθότι είναι η πρώτη μεγάλου κυβισμού που πιάνω, αλλά μου βγαίνει να είναι από συχνότητες του κινητήρα και τείνω στην άποψη του φίλου jon t.
Πάντως εάν οφείλεται στον κινητήρα από αρρύθμιστα καρμπιρατέρ μάλλον πρέπει να βρω άλλον μάστορα διότι εννοείτε ότι έπρεπε να δουλεύουν σωστά μετά από γενικό σέρβις που τα περιελάμβανε.
Περίμενα κάτι σε πιο γλυκιά λειτουργία τουλάχιστον ακουστικά, ασχέτως της έντονης ιπποδύναμης που όντως ομολογώ ότι έχει.
Με 4η’ ακόμα και με 5η’ ταχύτητα σε ευθεία η’ και ανηφόρα μετά τις 3500 στροφές με κολάει πίσω όταν ανοίγω το γκάζι, χωρίς να κομπιάζει έως και τις 7200 που το έχω πάει, διότι από εκεί και μετά ο σταδιακός αυξανόμενος ήχος που βγάζει ( και όχι από την εξάτμιση, αλλά από το μοτέρ ), με τρομάζει μην σπάσει ο κινητήρας, ( ίσως είναι φυσιολογικός θόρυβος και εγώ το φοβάμαι αδικαιολογήτως ).
Πάντως στα 850 χιλιόμετρα που έχω κάνει από την ημέρα που την αγόρασα και έκανα σέρβις, λάδι δεν έκαψε ούτε δέκατο του χιλιοστού και το παρακολουθώ κάθε τέταρτη μέρα !!!
Τι γρανάζια έχει δεν ξέρω, στην Αθήνα θα ανοίξω πλαστικό καπάκι να δω αλλά συμπεραίνω 15 μπροστά, από αυτά που έμαθα από εσάς διαβάζοντας το φόρουμ, διότι 5η’ 6000 τροφές = <130 χιλ περίπου.
Ίσως να αξιωθώ να έρθω και μια βόλτα κάποια τρίτη βράδυ στο Transalp club να δω και μια δεύτερη μηχανή από κοντά, η’ να βρω κάποιον με ενοικιάσεις μηχανών και έχοντας κάποιο αντίστοιχο μοντέλο να το νοικιάσω για ένα τεστ ντράιβ.
Σας ευχαριστώ όλους και παρακολουθώ καθημερινά το φόρουμ από εδώ στην Κύθνο που βρίσκομαι διακοπές και τα λέμε από κοντά σύντομα στην Αθήνα.