Hellas Transalp Forum

Τιμόνι 650 / 700

επισκέπτης · 13538

McGyver

• Guest
on: Πέμπτη 28 Ιούλιος 2011, 17:54:36 μμ
Ξέρει κανείς να μου πει αν το τιμόνι του 650 είναι ίδιο (σε διαστάσεις) με του 700;
Έχω βρει τις διαστάσεις του 650 αλλά όχι του 700.

Ψάχνομαι για αλλαγή τιμονιού όπως καταλάβατε ;D ...

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Παρασκευή 05 Αύγουστος 2011, 05:26:06 πμ
θα ηθελα κι εγω αν ξερει καποιος να μου υποδειξει ενα τιμονι after market στις διαστασεις του μαμα τιμονιου λογο του οτι το μαμα αρπαζει ευκολα οξυδωση!Φοραω καππα ζελατινα και με το μαμα τιμονι ισα που δεν βρισκουν τα χειριστηρια στη ζελατινα οποτε διαφορετικες διαστασεις ισωσ να ηταν προβλημα. :-[

McGyver

• Guest
Reply #2 on: Παρασκευή 05 Αύγουστος 2011, 06:26:03 πμ
Το 650 έχεις ή το 700;

Offline Nickoss

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Παρασκευή 05 Αύγουστος 2011, 07:30:39 πμ
το 650 εχω Θωμα, ευχαριστω
« Last Edit: Παρασκευή 05 Αύγουστος 2011, 07:33:41 πμ by Nickoss »

McGyver

• Guest
Reply #4 on: Παρασκευή 05 Αύγουστος 2011, 07:40:38 πμ
Renthal 677 Suzuki Quadracer

Σύμφωνα με αυτό το νήμα στο xrv.org.uk είναι σχεδόν το ίδιο με το "μαμά".

http://www.xrv.org.uk/forums/transalp/49326-renthal-handlebar-choices-650-transalp.html

Βιτσίλα

• Guest
Reply #5 on: Κυριακή 06 Μάιος 2012, 03:29:41 πμ
Renthal 677 Suzuki Quadracer

Σύμφωνα με αυτό το νήμα στο xrv.org.uk είναι σχεδόν το ίδιο με το "μαμά".

http://www.xrv.org.uk/forums/transalp/49326-renthal-handlebar-choices-650-transalp.html
Παλιό Θέμα αλλά τελικά τι πήρες McGayver;
Γιατί ψάχνω και εγώ τώρα να το αλλάξω και αναρωτιέμαι να αλλάξω ύψος ή πλάτος  :eusa_think:
Αυτές είναι οι διαστάσεις του μαμά τιμονιού σε TAV3;
A = 770mm - width
B = 130mm - height at end of bar
C = 115mm - rise
D = 170mm - clamp area width
E = 104mm - sweep
Έχει βάλει κάποιος άλλες διαστάσεις;
Εντυπώσεις;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... ;D
« Last Edit: Κυριακή 06 Μάιος 2012, 03:39:41 πμ by Βιτσίλα »

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2012, 17:44:53 μμ
Παλιό Θέμα αλλά τελικά τι πήρες McGayver;

Δεν άλλαξε τελικά το τιμόνι. Αλλαξε ... ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα  ;D.

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,18518.msg272288.html#msg272288

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Βιτσίλα

• Guest
Reply #7 on: Τρίτη 15 Μάιος 2012, 10:58:34 πμ
 ;) ;) ;) ;) ;)

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #8 on: Τετάρτη 17 Οκτώβριος 2012, 19:32:48 μμ
Ψάχνω και εγώ τώρα να το αλλάξω και αναρωτιέμαι να αλλάξω ύψος ή πλάτος  :eusa_think:
Αυτές είναι οι διαστάσεις του μαμά τιμονιού σε TAV3;
A = 770mm - width
B = 130mm - height at end of bar
C = 115mm - rise
D = 170mm - clamp area width
E = 104mm - sweep

Ανακινω επισης το θεμα καθως ειμαι κι'εγω για τιμονι στο "παλιο" ΤΑ650 του οποιου το τιμονι εχει καποιες σκουριες μετα απο 10.5 χρονια αλλα και επειδη θελω κατι λιγο περισοτερο εντουραδικο και ακαμπτο το οποιο ομως να διατηρει την ανεση του μαμισιου στις μεγαλες αποστασεις στην ασφαλτο.

Οι παραπανω διαστασεις εχουν μετρηθει απο τον AlanH στο xrv transalp φορουμ (http://www.xrv.org.uk/forums/transalp) στο οποιο υπαρχει φοβερη πληροφορια για Τρανσαλπ για οποιον ξερει καλα Αγγλικα. Αυτος εχει βαλει το Renthal 677 για Suzuki Quadracer το οποιο εχει παρομοιες διαστασεις:
A = 770mm - width
B = 120mm - height at end of bar
C = 115mm - rise
D = 180mm - clamp area width
E = 92mm - sweep

Σε σχεση με το μαμισιο, αυτο ειναι 1εκ. πιο χαμηλο και εχει 1.2εκ. λιγοτερο sweep (δηλ. ναρχεται προς τον αναβατη), το τελευταιο ειναι καλυτερο για εντουραδικη χρηση αλλα επειδη ειναι λιγο χαμηλοτερο ισως θελει εναν αποστατη 20χιλ./2εκ.

Αλλα ψαχνοντας, και με τη βοηθεια του manolo (thanks m8  ;) ;D), νομιζω οτι βρηκα κατι ακομη καλυτερο για τη χρηση που θελω εγω. Ειναι το Pro-Tech της WRP τα οποια φερνει ο Τζωρτζοπουλος στην Ελλαδα και το οποιο μπορει να δει κανεις εδω:
http://www.motonet.biz/eshop/?good_detail=21023

Οι διαστασεις του ειναι οι εξης:
A = 800mm - width
B = 132mm - height at end of bar
C = ?? - rise
D = 160mm - clamp area width
E = 63mm - sweep

Σε σχεση με το μαμισιο, αυτο ειναι 3 εκ. πιο φαρδυ, 1.2 εκ. πιο ψηλο και εχει 4.1 εκ. λιγοτερο sweep, φαινεται δηλαδη οτι πρεπει για εντουραδικη χρηση χωρις να το "παρακανει", οποτε και στα ταξιδια θα πρεπει να παραμενει ξεκουραστο. Μαλιστα σε συνδυασμο με τα χαμηλοτερα κατα 1.5 εκ. μαρσπιε της Motech θα ειναι σα ναχει σηκωθει το τιμονι κατα 2.7εκ συνολικα - οτι πρεπει για χωμα!

Θα το βαλω εν καιρω και θα ποσταρω εντυπωσεις   :)

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #9 on: Πέμπτη 04 Απρίλιος 2013, 04:48:29 πμ
Το εβαλα αυτο το τιμονι χθες και ειναι λιγο πιο εντουραδικο δηλ. πιο ισιο, λιγο πιο φαρδυ (κατα 3 εκ.) και ελαχιστα πιο ψηλο απο τπ μαμισιο (το οποιο βεβαια εμενα μου αρεσε και γι'αυτο το κρατησα 10+ χρονια). Μετρησα το υψος της ακρης του τιμονιου απο το εδαφος με το μηχανακι στο κεντρικο σταντ και το καινουργιο τιμονι ειναι ακριβως 1.5 εκ. ψηλοτερο. Μαζι με τα 1.5 εκ. χαμηλοτερα μαρσπιε της Motech, η διαφορα υψους ειναι σα ναχω βαλει αποστατες 3 εκ. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αρκετα καλες, το acid test θα ειναι διημερη αντβεντσουραδα το επομενο σ/κ  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #10 on: Πέμπτη 04 Απρίλιος 2013, 06:35:26 πμ
Το εβαλα αυτο το τιμονι χθες και ειναι λιγο πιο εντουραδικο δηλ. πιο ισιο, λιγο πιο φαρδυ (κατα 3 εκ.) και ελαχιστα πιο ψηλο απο τπ μαμισιο (το οποιο βεβαια εμενα μου αρεσε και γι'αυτο το κρατησα 10+ χρονια). Μετρησα το υψος της ακρης του τιμονιου απο το εδαφος με το μηχανακι στο κεντρικο σταντ και το καινουργιο τιμονι ειναι ακριβως 1.5 εκ. ψηλοτερο. Μαζι με τα 1.5 εκ. χαμηλοτερα μαρσπιε της Motech, η διαφορα υψους ειναι σα ναχω βαλει αποστατες 3 εκ. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αρκετα καλες, το acid test θα ειναι διημερη αντβεντσουραδα το επομενο σ/κ  :)

το επόμενο;

;D

Καλοφόρετο φίλε.....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 04 Απρίλιος 2013, 16:14:32 μμ
το επόμενο;

;D

Καλοφόρετο φίλε.....

Συντονισου! Το ερχομενο εννοει

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #12 on: Πέμπτη 04 Απρίλιος 2013, 16:58:23 μμ
το επόμενο;

;D

Next week-end m8  ;D - επομενο "αγγλικα" = ερχομενο ελληνικα  ;)

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Τετάρτη 19 Ιούνιος 2013, 17:42:32 μμ

Εχοντας κανει πια δυο διημερες εντουραδες με το καινουργιο τιμονι, μπορω να πω οτι ειναι πραγματικα πολυ καλο, δινοντας σαφως καλυτερη λαβη στο χωμα. Και στην ασφαλτο δεν ειναι καθολου κουραστικο για την πλατη σε πολυωρη οδηγηση. Οπως εγραφα πιο πανω, ειναι 1.5εκ ψηλοτερο απο το μαμισιο αλλα οταν παει κανεις χωμα μπορει να το σηκωσει λιγο ακομα, "γυρνωντας το" προς τα μπροστα οποτε παιρνει ακομα 0.5-1εκ (κολπο που εμαθα απο τον manolo  ;)).  Να πω επισης οτι το εχω συνδυασει με κλειστες χουφτες της WRP που δειχνουν πολυ ωραιες, εχουν αρκετη προστασια απο τον αερα/κρυο και προστατευουν τις μανετες σε πιθανη πτωση. Συνολικα πολυ καλη αναβαθμιση  8)

" the PouroDuro spirit "

Offline eni

• νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Παρασκευή 21 Ιούνιος 2013, 05:01:05 πμ
Εχοντας κανει πια δυο διημερες εντουραδες με το καινουργιο τιμονι, μπορω να πω οτι ειναι πραγματικα πολυ καλο, δινοντας σαφως καλυτερη λαβη στο χωμα. Και στην ασφαλτο δεν ειναι καθολου κουραστικο για την πλατη σε πολυωρη οδηγηση. Οπως εγραφα πιο πανω, ειναι 1.5εκ ψηλοτερο απο το μαμισιο αλλα οταν παει κανεις χωμα μπορει να το σηκωσει λιγο ακομα, "γυρνωντας το" προς τα μπροστα οποτε παιρνει ακομα 0.5-1εκ (κολπο που εμαθα απο τον manolo  ;)).  Να πω επισης οτι το εχω συνδυασει με κλειστες χουφτες της WRP που δειχνουν πολυ ωραιες, εχουν αρκετη προστασια απο τον αερα/κρυο και προστατευουν τις μανετες σε πιθανη πτωση. Συνολικα πολυ καλη αναβαθμιση  8)
βάλε και καμια φωτό να δούμε να πάρουμε ιδέες