Hellas Transalp Forum

Κραδασμοι στις χαμηλες στροφες.

nikolas fmx · 25880

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
on: Τρίτη 05 Ιούλιος 2011, 08:03:04 πμ
Εχω παρατηρησει εδω και αρκετο καιρο οτι, η μηχανη μεχρι να ανεβασει στροφες  και να φτασει στις 3.000 - 3.500  εχει φοβερους κραδασμους.
Και μιλαμε ΟΛΗ η μηχανη εχει κραδασμους, οχι μονο το τιμονι.
Το προβλημα το αντιληφθηκα οταν εβαλα πιο ψηλη ζελατινα και μεχρι να ανεβουν οι στροφες τρεμόπαιζε δυνατα.
Ειναι φυσιολογικο γιατρε ?

Πείτε "ΟΧΙ" στα ναρκωτικά.
Δεν φτάνουν για όλους !

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τρίτη 05 Ιούλιος 2011, 17:07:14 μμ
Μάλλον απίθανο να έχει κραδασμούς από τη ζελατίνα. Ανεβάζει στροφές κανονικά ή δουλεύει ο ένας κύλινδρος μόνο;

Συγχρονισμό καρμπιρατέρ έχεις κάνει, μπουζί έχεις ελέγξει;

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #2 on: Τρίτη 05 Ιούλιος 2011, 17:30:27 μμ
βγάλε τη ζελατίνα και ξαναδες.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 05 Ιούλιος 2011, 20:51:02 μμ
νοθευμένη βενζίνη;

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #4 on: Τρίτη 05 Ιούλιος 2011, 21:07:55 μμ
Δεν νομίζω να παίζει κανα ρόλο η ψιλή ζελατίνα!!! απλά σου δείχνει τους κραδασμούς (που είχες και προν) ποιο έντονα!!
Κύτα συγχρονισμό καρμπυρατέρ.
Σου το κάνει ακόμα και όταν είναι ζεστό;;; γιατι και το δικό μου έχει κανα δυό λεπτα μεχρι να πιάσει θερμοκρασία

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #5 on: Τρίτη 05 Ιούλιος 2011, 23:43:45 μμ
Κραδασμούς η σκορτσαρίσματα που συνήθως κάνουν και την αλυσίδα να χτυπάει στην γλύστρα?
Η δική μου οταν ''ζορίζεται'' πχ ανηφορίτσα, δικάβαλος, τετάρτη στο κιβώτιο και ανοιγμα στο γκάζι απο τις 2500στρ/λ [οχι απότομο απλά απαίτηση επιτάχυνσης] μεχρι λίγο πριν τις 4000 στρ/λ περίπου ακούγεται ο χαρακτηριστικός ηχος του ''V'' και τρέμει ολόκληρη [οχι όμως και τόσο δυνατά που να σε τρομάζει, αλλά σου δίνει την εντύπωση οτι το προκαλεί ο κινητήρας] , δεν μπορώ να δώ ουτε απο τους καθρέπτες.  :2hysterical:  Καρμπς εχω ανοίξει, καθαρίσει, συγχρονίσει πρόσφατα. Αρα η θα της περάσει η θα συνηθίσω εγώ να κατεβάζω μια σχέση στο κιβώτιο.  :2hysterical: λεφτά άλλα δεν δίνω!!!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 06 Ιούλιος 2011, 16:29:31 μμ
Αρα η θα της περάσει η θα συνηθίσω εγώ να κατεβάζω μια σχέση στο κιβώτιο.  :2hysterical: λεφτά άλλα δεν δίνω!!!

Αν δεν κάνεις το δεύτερο, δε θα της περάσει ποτέ :goofy: :goofy:

Παύλος Καρούμπης

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #7 on: Τετάρτη 06 Ιούλιος 2011, 16:38:27 μμ
Καρμπς εχω ανοίξει, καθαρίσει, συγχρονίσει πρόσφατα. Αρα η θα της περάσει η θα συνηθίσω εγώ να κατεβάζω μια σχέση στο κιβώτιο. 

Νικόλα, αν και είσαι ο βασιλάς της σχολαστικότητας και της αεροπορικής συντήρησης, σου διαφεύγει ίσως, ότι αυτοί οι κραδασμοί δεν κάνουν καλό στην υγεία του στροφάλου. Λάβε υπόψη σου ότι χαμηλές στροφές κινητήρα συνεπάγονται και χαμηλές στροφές της αντλίας λαδιού .............

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #8 on: Τετάρτη 06 Ιούλιος 2011, 22:26:47 μμ
Η αιτια των κραδασμων σιγουρα δεν ειναι η ζελατινα, απλως τωρα με την πιο ψηλη τους καταλαβαινω περισσοτερο.
Ειδικα μολις κουμπωσω την 1η στις 1200 στροφες και μεχρι να περασει το στροφομετρο τις 3000-3500, η μηχανη τρεμει σε σημαντικο βαθμο. Δεν ξερω αν αυτο ειναι το συνηθισμενο τρεμουλο των V κινητηρων, αλλα οπως εγραψε και καποιος φιλος, σε αυτο το φασμα στροφων δεν μπορεις να δεις ουτε απο τον καθρεφτη.
Εχω κανει προσφατα συγχρονισμο καρμπυρατερ και εχω βαλει καινουρια αλυσιδογραναζα, αρα η αλυσιδα αποκλειεται να βαραει.
Μπορει να παιζει κατι απο τη μερια σασμαν-εσωτερικων γραναζιων ?

Δεν φτάνουν για όλους !

Offline plimiras

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Τετάρτη 06 Ιούλιος 2011, 23:31:04 μμ
Νικολα ησουν μπροστα στον συνχρονισμο καρμπ? γιατι το πιο πιθανο ειναι να στην κανει απο εκει.Πριν ρεγουλαρο βαλβιδες ειχα κραδασμους οι οποιοι μειωθηκαν αισθητα μετα απο συχρονισμο καρμπ εξαφανιστικαν απλα .

Κώστας        (plimiras)            Σαμποτέρ

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #10 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 00:34:59 πμ
Μέχρι τις 3000σαλ στα καρμπ δουλεύουν οι ρυθμίσεις των Pilots. Μήπως δεν είναι το ίδιο ρυθμισμένες και στα δυο.
Ο συγχρονισμός θα πρέπει να γίνει μετά τη ρύθμιση των pilot στη default ρύθμιση (3 στροφές).

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #11 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 08:45:03 πμ
Δε νομιζω να υπαρχει προβλημα συγχρονισμου καρμπυρατερ, γιατι θα το καταλαβαινα και στο ρελαντι.
Η μηχανη δεν κανει σκασιματα, ουτε αρρυθμιες. Απλως μολις κουμπωσω την ταχυτητα και μεχρι να ανεβασει στροφες κουδουνιζει ολοκληρη.
Οι κραδασμοι γινονται αισθητοι παντου, απο τα γκριπς μεχρι τα μαρσπιε ! Μαλιστα στα ποδια τους καταλαβαινω εντονοτερους.
Θα κοιταξω και τις βαλβιδες στο φιναλε, ελπιζω να μην ειναι θεμα στροφαλου-γραναζιων γιατι την κατσαμε.....

Δεν φτάνουν για όλους !

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 09:27:21 πμ
λέω γω τώρα μήπως πατινάρει ο δίσκος

κανονικά θα πρεπε να συμπεριφέρεται πιο καλά στις λίγες στροφές παρά στις υψηλές αν πατινάριζε αλλά μήπως χάνει τόσες που στις 3000 είναι σαν να πηγαίνεις με 1000-1500?

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 09:57:57 πμ
Φίλε όταν ανεβάσεις στροφές με νεκρά. Στο κάνει?

Επίσης. Από τα γραφόμενα σου, καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα έντονοι οι κραδασμοί.
Πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να τους καταλάβαινες και πριν βάλεις την ζελατίνα.

Σίγουρα κάτι (από τα τελευταία) δεν έχει γίνει σωστά.
Μέσα σε αυτα που σε ρώτησαν τα παιδιά πιο πάνω.
Προσθέτω δύο ακόμα.. Μήπως η αλυσίδα είναι πολύ τεντωμένη?
Ο συμπλέκτης είναι εντάξει? Η' μήπως πιάνει πολύ ψηλά?
« Last Edit: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 10:04:15 πμ by kostasj »

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 17:20:41 μμ
Φίλε όταν ανεβάσεις στροφές με νεκρά. Στο κάνει?

συμπληρωνοντας
οταν βαλεις ταχυτητα αλλα εχεις ακομα κρατημενο τον συμπλεκτη και ανεβασεις στροφες στο κανει?

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #15 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 17:56:07 μμ
1. Η αλυσιδα ειναι σε φυσιολογικα ορια και ο συμπλεκτης δουλευει κανονικα.
2. Στο ρελαντι οταν γκαζωνω δεν υπαρχουν κραδασμοι.
Δημιουργουνται ΜΟΝΟ οταν κουμπωσει ταχυτητα και μεχρι να ανεβει το στροφομετρο στις 3000(εντονοι κραδασμοι) - 3500(λιγοτεροι κραδασμοι). Εχω την εντυπωση οτι προερχονται χαμηλα απο το σασμαν και οχι ψηλα απο το μοτερ.....  ???

Δεν φτάνουν για όλους !

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 19:03:59 μμ
Εχω την εντυπωση οτι προερχονται χαμηλα απο το σασμαν και οχι ψηλα απο το μοτερ.....  ???

για αυτο ρωτησα,αν εχεις βαλει ταχυτητα χωρις να αφησεις συμπλεκτη κανει παλι κραδασμους?

και εγω πιστευω οτι ειναι απο σαζμαν το προβλημα.ισως καμια ξεβιδωμενη βιδα και κουνιεται κατι μεγαλο και κανει κραδασμους και οταν ανεβαινουν οι στροφες συντονιζει και μειωνεται το προβλημα.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #17 on: Πέμπτη 07 Ιούλιος 2011, 19:44:50 μμ
Ο μηχανικος τι σου εχει πει ; ............ας μην τα λυνουμε και ολα απο εδω  ;D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 08 Ιούλιος 2011, 05:27:04 πμ
Αν δεν κάνεις το δεύτερο, δε θα της περάσει ποτέ :goofy: :goofy:
Εχεις δίκιο .
....χαμηλές στροφές κινητήρα συνεπάγονται και χαμηλές στροφές της αντλίας λαδιού .............
Ούπς, δεν πήγε εκεί καθόλου ο νούς μου.
Νικολα ησουν μπροστα στον συνχρονισμο καρμπ?
Ναι αφού εγώ τον έκανα με την συσκευή που μου πρότεινες ....
Μέχρι τις 3000σαλ στα καρμπ δουλεύουν οι ρυθμίσεις των Pilots. Μήπως δεν είναι το ίδιο ρυθμισμένες και στα δυο.Ο συγχρονισμός θα πρέπει να γίνει μετά τη ρύθμιση των pilot στη default ρύθμιση (3 στροφές).
Σωστός και πάλι, κάτι μου λέει οτι εσύ Θανάση  κάτι ξέρεις απο καρμπς...
Δε νομιζω να υπαρχει προβλημα συγχρονισμου καρμπυρατερ, γιατι θα το καταλαβαινα και στο ρελαντι.
Η μηχανη δεν κανει σκασιματα, ουτε αρρυθμιες. Απλως μολις κουμπωσω την ταχυτητα και μεχρι να ανεβασει στροφες κουδουνιζει ολοκληρη.
Οι κραδασμοι γινονται αισθητοι παντου, απο τα γκριπς μεχρι τα μαρσπιε ! Μαλιστα στα ποδια τους καταλαβαινω εντονοτερους.
Θα κοιταξω και τις βαλβιδες στο φιναλε, ελπιζω να μην ειναι θεμα στροφαλου-γραναζιων γιατι την κατσαμε.....
Οχι σε καμμια περίπτωση η δική μου δεν τρέμει έτσι, τρέμουν οι καθρέπτες αλλα μόλις ανεβάσει 2700-3000 στροφές σταματάει, αν δε εχω μια σχέση κάτω δεν το κάνει. Εσένα το παρουσιάζει στο συγκεκριμένο φάσμα στροφών άσχετα με την σχέση που εχεις στο κιβώτιο?
Ελπίζω να είναι απλά θέμα ρύθμισης και να στρώσει, μέχρι τότε μην την παιδεύεις.

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #19 on: Παρασκευή 27 Οκτώβριος 2017, 20:02:56 μμ
Αν και αρκετά παλιό το θέμα το ξεθάβω γιατί αντιμετωπίζω σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με το 600άρι. Η διαφορά είναι ότι εμένα μου εμφανίζει αυτό το τρέμουλο απο τις 1500 στρ. έως τις 2500 περίπου σε συνδυασμό με θόρυβο κατά την απότομη επιτάχυνση κυρίως . Αν ανοίξεις προοδευτικά το γκάζι σχεδόν δεν το κάνει καθόλου. Σαν κάτι να είναι ξεχαρβαλωμένο απο την αριστερή πλευρά του κινητήρα. Δηλ. μαζί με τους χτύπους των κυλίνδρων ακούγεται και κάτι σαν μεταλλικός θόρυβος ας πούμε κράκ κράκ έως ότου χαθεί μαζί με τους κραδασμούς όταν ανέβουν οι στροφές. Να επισημάνω ότι το φαινόμενο είναι δραματικά πιο έντονο με δεύτερο άτομο. Τρέμει όλη η μηχανή, νομίζεις ότι κάτι θα σπάσει. Δεν είναι απο την αλυσίδα, έχει ικανοποιητικό τζόγο αλλά όταν μία φορά το οδηγούσε φίλος και εγώ οδηγούσα το δικό του δίπλα δίπλα για να βλέπω την αλυσίδα διαπίστωσα ότη την επίμαχη στιγμή αυτή ταλαντευόταν σαν παλαβή πάνω κάτω μέχρι που έστρωνε όταν ανέβαιναν οι στροφές. Ο άξονας απο το μπροστινό γρανάζι είναι σαν καινούργιος, μηδέν τζόγος, το έλενξα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Παρασκευή 27 Οκτώβριος 2017, 22:55:09 μμ
............Η διαφορά είναι ότι εμένα μου εμφανίζει αυτό το τρέμουλο απο τις 1500 στρ. έως τις 2500 περίπου σε συνδυασμό με θόρυβο κατά την απότομη επιτάχυνση κυρίως . Αν ανοίξεις προοδευτικά το γκάζι σχεδόν δεν το κάνει καθόλου. .

Και οταν λέμε ''απότομη επιτάχυνση'' με ποιά ταχύτητα στο κιβώτιο?
Δλδ στις 1500-2500στρ/λ λογικά θα έχεις 1η η 2α
Αν έχεις 3η κ μαλιστα όπως λές οτι στο δικάβαλο χειροτερεύει , μάλλον ο κινητήρας σκορτσάρει πράγμα φυσιολογικό για τον V κινητήρα.
Αυτό μου το έκανε κ εμένα .
Το σκορτσάρισμα είναι σαν ο κινητήρας να λειτουργεί διακοπτόμενα με αποτέλεσμα η μεταδωση / αλυσίδα να τραβανε ζόρια κ να κοπανάνε όλα.

Αν κ τα μηχανολογικά δεν είναι το φόρτε μου , εμένα η κατασταση αυτή (αν δεν είναι σκορταρισμα) που θυμίζει κατι σαν ο κινητηρας να μην λειτουργει σωστα , πχ απο ανάφλεξη η απο καύσιμο , κ ετσι προκαλεί αυτήν την ανώμαλη λειτουργία .

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Παρασκευή 27 Οκτώβριος 2017, 23:12:21 μμ
ή συγχρονισμό καρμπ που χειροτερευει το σκορτσάρισμα...
παντως αυτο που λεει ο Νικος ειναι σωστό... τι ταχύτητα εχεις μεσα δηλαδη οταν ανοιγεις το γκαζι απο τις 1500 στροφες...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline gkesi

• νέος οδηγός
  • **
Reply #22 on: Σάββατο 28 Οκτώβριος 2017, 05:09:42 πμ
Μιλάμε για 1η - 2α και δεν είναι μόνο το σκορτσάρισμα που μέχρι ένα σημείο κρίνετε φυσιολογικό, αλλά ακούγεται και μεταλλικός θόρυβος απο την αριστερή πλευρά,διακοπτόμενος μαζί με τις εκρήξεις του κινητήρα. Συγχρονισμό των καρμπυλατέρ έκανα πολύ πρόσφατα και καθαρισμό και όλα. Οδήγησα άλλο ίδιο μηχανάκι και είχε πολύ πιο στρωτή λειτουργία σε αυτές τις στροφές και στις ίδιες συνθήκες.

john lk

• Guest
Reply #23 on: Σάββατο 28 Οκτώβριος 2017, 13:00:06 μμ
Κατι που μου ερχεται στο μυαλο (και το ειχα παθει) ηταν οτι σε καποτε ειχε λασκαρει η (μια εκ των δυο) Μ6 βιδα της ασφαλειας του εμπρος γραναζιου και σε χαμηλες στροφες (με η χωρις ταχυτητα στο κιβωτιο) ακουγα ενα ξυσιμο κατω αριστερα στο μοτερ καθως αυτη ακουμπουσε κατα την περιστροφη της στο καπακι στου γραναζιου. Εβγαλα και τις δυο βιδες και εβαλα λιγο μακρυτερες με κολλα σπειτωματος και ολα ΟΚ.
Εσυ μεν ακους μεταλικο θορυβο και οχι ξυσιμο και επισης εχεις δει οτι δεν εχεις τζογο στο εμπρος γραναζι με το καρε, ομως το σημειο αυτο παιρνει ισως την μεγαλυτερη καταπονηση κατα την επιταχυνση. Θα ελεγα να ξανατσεκαρεις τοσο την εφαρμογη του γραναζιου στον αξονα, οσο και εαν οι βιδες της ασφαλειας του ειναι σφιγμενες. Καλου κακου τσεκαρισε αν ειναι σφιγμενο και το πισω γραναζι.
Λογικα και απο την στιγμη που (αν καταλαβαινω σωστα) ολα αρχισαν μετα απο την αλλαγη γραναζιων & αλυσιδας, καπου εκει ειναι η αιτια.
Αν δεν ειναι απο τα γραναζια/αλυσιδα το τρεμουλο που εχεις, ισως να πρεπει να δεις τα πηνια και ο΄τι περιεχει το αριστερο καπακι του μοτερ. Δεν νομιζω οτι προερχεται απο τα καρμπς / ηλεκτρικο συστημα, η γενικα απο τον τομεα καυσης.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #24 on: Σάββατο 28 Οκτώβριος 2017, 20:53:32 μμ
Φιλε μου εγω στη θεση σου δεν θα το αφηνα.
Μπορει να ειναι λογω κακου συγχρονισμου των carbs,μπορει απο αλυσιδα οπως αναφερθηκε πιο πανω, η μπορει απλα να εχεις καποιο θεμα στη βαση του μοτερ η καποια λυμενη βιδα.
Καλο ειναι να το κοιταξεις παντως γιατι μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στην πορεια. Δεν θεωρω οτι ενας μηχανικος θα αργησει να το βρει (αρκει να ειναι της προκοπης).
Η ψηλη ζελατινα ουδεμια σχεση εχει απλα συντονιζεται και σου δειχνει περισσοτερο τους κραδασμους γιατι εχει περισσοτερη ταλαντωση λογω του μεγαλυτερου μηκους της.