Αυτός ο πάπος δεν θα ησυχάσει όσο είναι στα χέρια μου ....
Tο λοιπόν ...
Μετά απο ένα ξεσαβούριασμα στην υπόγα, βρήκα την παλιά μου ζελατίνα .
Την είχα κρατήσει μήπως κάποιος ηθελε το πάνω κομμάτι της για φρύδι/επέκταση της δικιάς του
Κάποια στιγμή λέω δεν δοκιμάζω πώς θα ηταν επάνω στον πάπο? Κακό πράγμα η περιέργεια ...
Σε βάζει σε μπελάδες μερικές φορές.

Μ' άρεσε, έκατσε καλά, και ετσι μπου μπήκαν ιδέες ...

Αρχισα να ψάχνω στο νετ και έπεσα πάνω σε αυτό :
http://blogs.yahoo.co.jp/icarus777z/58126873.htmlκαλή κατασκευή αλλά εγώ δεν ηθελα κανονική ζελατίνα, στο 1.87 που είμαι αν βάλω τόσο ψηλή ζελατίνα να με καλύπτει τότε στον κόντρα ανεμο ο πάπος θα πηγαίνει με την όπισθεν.
Αρα ηθελα κατι μικρό ωστε να μην κόψει και ... χιλιόμετρα το τέρας
Δλδ αυτό ...

... που βρήκα στο eBay δεν ηταν με τπτ το ζητούμενο, ούτε και αυτό

αν και ηταν το μοναδικό της προκοπής.
Επειτα το ζητούμενο ηταν το ... μηδενικό κόστος.
Προσπάθησα να κάνω μια ψαχτική για βάσεις , αλλά δεν βρήκα τπτ ,δεν ηθελα κάτι ογκώδες γενικής χρήσης με ενα σωρό βίδες ωστε να ερθει στα μέτρα του πάπου.
Και όχι κάτι που δεν θα μπορούσα να αφαιρέσω γρήγορα δίχως να κάνω τρύπες η μετατροπές.
Ετσι πήρα την απόφαση να προχωρήσω στην ΙΔΙΟκατασκευή.
Αρχικά να φτιάξω την ζελατίνα στα μέτρα του πάπου και μετά να βρώ τρόπο να την στηρίξω.
Την κατέβασα ξανα στην υπόγα , στον πάγκο ...

... εκοψα τα πατρόν ,ωστε να βρώ την συμμετρία της, και το που θα την κόψω, γιατί αν κοβόταν στραβά δεν θα είχα δεύτερη ευκαιρία ...

και ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, η μάλλον πριονόλαμα

αρχισε το κόψιμο ...

Τρίφτηκε με το τρυπάνι για να ερθει στα σωστά του το κομμάτι που αφαιρέθηκε για το φανάρι ...

Και εδώ στην τελική μορφή της ...

Τώρα έπρεπε να βρώ το που θα στερεωθεί, στους καθρέπτες όπως του Ιάπωνα παραπάνω η στις βίδες των φλάς (Β) η στην βίδα του τιμονιού (Α)

Η βίδα του καθρέπτη απορρίφθηκε αφού οι αλουμινιένιοι διακόπτες δεν είναι για πολλά, το ίδιο και αυτή των φλάς που θα επρεπε να κόψω ενα κομμάτι απο το πλαστικό πίσω μέρος τους.
Η μόνη λύση ηταν η βίδα που στερεώνει το επάνω μεταλικό τμήμα του τιμονιού με το πλαστικό κάτω μέρος του.
Μπήκαν στο παιχνίδι οτι μεταλικά εξαρτήματα είχα, γωνιές, στηρίγματα, και δοκιμάστηκαν.
Το μόνο που ταίριαξε , η που θα ταίριαζε μετα απο επεξεργασία ηταν δύο βάσεις υδρορόης μεταλικές απο λαμάκι 30*2mm.
Αρχικά ανοίχτηκε στα 8mm η τρύπα που θα επιανε στην βίδα του τιμονιού

Και μετα στένεψαν κατά 1εκ ωστε να χωράνε ανετα ανάμεσα φλάς και φανάρι