Hellas Transalp Forum

Eπικίνδυνα συνεργεία Μοτό

Stoneman · 56020

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #50 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 05:56:58 πμ
φιλε hypersonic ειλικρινα δεν θα  ξαναπηγαινα εκει την μηχανη μου, σκεψου τι αλλη μ@%#κια μπορει να σου κανει ο τυπος. Μπραβο που του ειδες έγκαιρα παντως γιατι ως 3-4 χλμ μπορεις να κανεις (αναλογα και με τις στροφες που εχεις) και μετα πας για ρεκτιφιες/αλλαγη κυλινδρου.
Αλλαξε συνεργειο οπωσδηποτε (γνωμη μου...)

Offline Antonis S

• Απλός οδηγός
Reply #51 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 06:06:16 πμ
Τί είπες ρε φίλε, χαρά στο κουράγιο σου, νομίζω πως δε θα γλύτωνα το εγκεφαλικό και αυτός το γαλλικό στο κεφάλι αν μου έκανε καμιά τέτοια ταρζανιά. Αυτός τα λάδια τα ξέχασε, εσυ όμως να τον πληρώσεις όχι. Μόνο οι σωστοί θα επιβιώσουν και αυτή θα είναι η ανταμοιβή του, γιατί μη μου πείς οτι θα ξαναπάς εκεί. >:(

Άστους να λένε, αρκεί να πούν το όνομα σου σωστά.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #52 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 06:39:09 πμ
Οταν βάζω αυτό το σφραγγιδάκι και βεβαιώνω ότι μπορεί για να αποπλεύσει ένα πλοίο με π.χ  50 άτομα πλήρωμα και 2000 επιβάτες, λόγω θέσης και ως πρόεδρος του ΤΚΕΠ (τοπικό κλιμάκιο επιθεωρησης πλοίων) , ποιός θα μου πει ότι δεν μπορώ να βεβαιώσω μια σωστή αλλαγή λαδιών σε ένα μηχανάκι ;;;;

Όσα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του, καλό είναι.
Παρακολουθείς τι έχει, ξέρεις τι έχει γίνει και σίγουρα μετριάζεις το κόστος κατά πολύ!

Σίγουρα όμως η εγγύηση δεν ισχύει και αυτό φαντάζομαι το ξέρεις.

Σημερα πηγα το δικο μου για αλλαγη λαδιων των 6000.

Περασε και ο Μεμος για παρεα.

Αφου τελειωσε το σερβις, ετοιμαζομαι, βαζω μπροστα και ξεκιναω, κατεβαινω πεζοδρομιο και στριβω στο δρομο, κανω αλλα 10 μετρα και σταματαω, και σβηνω μηχανη.

Γιατι?
Δεν ειχε σβησει το λαμπακι του λαδιου.

Quiz....

Για ποιο λογο δεν ειχε σβησει?

Στο θέμα της συζήτησης, έχω να πω ότι όλοι κάνουμε λάθη. Άλλα είναι πολύ σοβαρά άλλα λιγότερο. Σίγουρα η εμπιστοσύνη κλονίζετε και πιθανώς δεν θα ξαναπάς εκεί, μιας και θα έχεις στο μυαλό σου συνέχεια αυτό.
Όμως, αυτός είναι και ένας λόγος που ο μηχανικός όταν δουλεύει, δεν πρέπει να έχει κόσμο πάνω από το κεφάλι του, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα. Να έχει καθαρό μυαλό, χρόνο και χόρο για να κάνει τη δουλειά του σωστά. Θεωρώ ότι μόνο ένας ηλίθιος θα έκανε με δόλο κάτι τέτοιο, μιας και μετά από 5 χλμ θα είχε κολλήσει. Άρα σαν μόνο ελαφρυντικό, θα του δικαιολογούσα ότι δεν το έκανε επίτηδες!
« Last Edit: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 06:47:00 πμ by pissaman »

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #53 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 06:57:30 πμ
Σίγουρα δεν θα έγινε επίτηδες σε μια τόσο καινούργια μηχανή. Να ήταν κανένα χρέπι που θα ήθελαν να του τα πάρουν για ρεκτιφιέ θα μου πέρναγε από το μυαλό ο δόλος. Και σε μένα έχει τύχει να κάνω σέρβις στο αυτοκίνητο και καθαρισμό μπεκ και να ξεχάσουν να σφίξουν την "μπεκέρα". Ωστόσο είχα αλλάξει κινητό και δεν το είχε το συνεργείο και όλη μέρα ήμουν στο δρόμο και δεν με έβρισκε ούτε στο σπίτι. Μέχρι τις 19.30-20.00 που με βρήκε μέσω γνωστών είχε καταπιεί τα πόδια του μην έχει πάρει καμιά φωτιά το αυτοκίνητο...

Ήμουν τυχερός που είχε σφίξει έστω και λίγο τα παξιμάδια με το χέρι και δεν ήταν τελείως στον αέρα... Φυσικά όταν το πήγα που με περίμενε, μετά τα σταυροκοπήματα άρχισε τις συγνώμες. Μου είπε ότι όταν την έβαζε επάνω τον φώναξαν σε άλλο αυτοκίνητο για βοήθεια και μετά το ξέχασε...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #54 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 07:00:42 πμ
Αν γινόταν επίτηδες, θα του έβαζε 1 - 1,5 λίτρο! Να κολλήσει αργότερα. Όχι 10 λεπτά μετά την αλλαγή! ;)

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #55 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 17:01:51 μμ
Στο θέμα της συζήτησης, έχω να πω ότι όλοι κάνουμε λάθη. Άλλα είναι πολύ σοβαρά άλλα λιγότερο. Σίγουρα η εμπιστοσύνη κλονίζετε και πιθανώς δεν θα ξαναπάς εκεί, μιας και θα έχεις στο μυαλό σου συνέχεια αυτό.
Άρα σαν μόνο ελαφρυντικό, θα του δικαιολογούσα ότι δεν το έκανε επίτηδες!

Ωραία. Θα συμφωνήσω μέχρι ένα σημείο, στο ότι δηλαδή όλοι κάνουμε το λάθος κάποια στιγμή, αν και σε μερικούς τομείς τα λάθη είναι απλώς έξω από κάθε συζήτηση. Το κακό δεν είναι να κάνεις το λάθος, το κακό είναι να μην το διορθώνεις. Και στην ελληνική μας πραγματικότητα μάλλον δεν περιμένω και πολλά!

Ρωτώ, λοιπόν, ευθέως το εξής θέμα που προκύπτει. Σίγουρα δεν το 'κανε επίτηδες. Πες όμως ότι κολλούσε το μηχανάκι. Τι θα γινόταν? Θα αποζημίωνε ο μάστορης? Θα του έπαιρνε καινούριο? Περιμένω απάντηση.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #56 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 17:15:43 μμ
  Ωραία. Θα συμφωνήσω μέχρι ένα σημείο, στο ότι δηλαδή όλοι κάνουμε το λάθος κάποια στιγμή, αν και σε μερικούς τομείς τα λάθη είναι απλώς έξω από κάθε συζήτηση. Το κακό δεν είναι να κάνεις το λάθος, το κακό είναι να μην το διορθώνεις. Και στην ελληνική μας πραγματικότητα μάλλον δεν περιμένω και πολλά!

Ρωτώ, λοιπόν, ευθέως το εξής θέμα που προκύπτει. Σίγουρα δεν το 'κανε επίτηδες. Πες όμως ότι κολλούσε το μηχανάκι. Τι θα γινόταν? Θα αποζημίωνε ο μάστορης? Θα του έπαιρνε καινούριο? Περιμένω απάντηση.
Αυτό δεν ξέρω να στο πω, τι θα έκανε ο κάθε ένας!

costas

• Guest
Reply #57 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 18:39:30 μμ
Όσα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του, καλό είναι.
Παρακολουθείς τι έχει, ξέρεις τι έχει γίνει και σίγουρα μετριάζεις το κόστος κατά πολύ!

Σίγουρα όμως η εγγύηση δεν ισχύει και αυτό φαντάζομαι το ξέρεις.

Σίγουρα δεν ισχύει η εγγύηση αλλά.... και πότε ισχύει η εγγύηση!!!!!
Η εγγύηση βασικά είναι για πρόβλημα που έχει από το εργοστάσιο και αυτό  γρήγορα θα φανεί!!!!
Το θέμα είναι στα ...λεγόμενα σέρβις να αλλάζονται τα φίλτρα, τα μπουζί τα λάδια !!!
Πάντως για το θέμα της εγγύησης έβαλα το αμάξι μου κάτω από ένα δέντρο , εκεί που χρόνια έβαζα το προηγούμενο αμάξι μου και ράγιζε σε 2 σημεία το λούστρο του χρώματος , το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση γιατί προήλθε μάλλον από κοτσιλιά που ήταν πολύ όξινη. Τους είπα ότι και να ήταν πρέπει να καλυφθει διότι δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ευαίσθητο το χρώμα σε οποιοδήποτε είδος κοτσιλιάς !!!! Δεν το δέχτηκαν !!!! Αυτό είναι τελικά έχω εγγύηση ή οχι;;;;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #58 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 18:49:07 μμ
Αν δεν κανω λαθος στο βιβλιο των σερβις γραφει σε ποιες περιπτωσεις ισχυει η εγγυηση ...

tranten

• Guest
Reply #59 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 18:57:04 μμ
Αν δεν κανω λαθος στο βιβλιο των σερβις γραφει σε ποιες περιπτωσεις ισχυει η εγγυηση ...

ναι το γραφει κ οι προυποθεσεις για να ισχυει ειναι τοσες που τελικα δεν ισχυουν ποτε οποτε παυει να ισχυει κ η οποια εγγυηση.κλασικη περιπτωση ''ψιλων γραμματων''

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #60 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 19:00:31 μμ
Σίγουρα δεν ισχύει η εγγύηση αλλά.... και πότε ισχύει η εγγύηση!!!!!
Η εγγύηση βασικά είναι για πρόβλημα που έχει από το εργοστάσιο και αυτό  γρήγορα θα φανεί!!!!
Το θέμα είναι στα ...λεγόμενα σέρβις να αλλάζονται τα φίλτρα, τα μπουζί τα λάδια !!!
Πάντως για το θέμα της εγγύησης έβαλα το αμάξι μου κάτω από ένα δέντρο , εκεί που χρόνια έβαζα το προηγούμενο αμάξι μου και ράγιζε σε 2 σημεία το λούστρο του χρώματος , το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση γιατί προήλθε μάλλον από κοτσιλιά που ήταν πολύ όξινη. Τους είπα ότι και να ήταν πρέπει να καλυφθει διότι δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ευαίσθητο το χρώμα σε οποιοδήποτε είδος κοτσιλιάς !!!! Δεν το δέχτηκαν !!!! Αυτό είναι τελικά έχω εγγύηση ή οχι;;;;
Κοίτα, δεν έχεις άδικο σε αυτό.
Στο θέμα των εγγυήσεων όμως η honda είναι πολύ σωστή. Τουλάχιστον στους πελάτες που είναι συνεπείς στα service τους.

costas

• Guest
Reply #61 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 19:06:10 μμ
Κοίτα, δεν έχεις άδικο σε αυτό.
Στο θέμα των εγγυήσεων όμως η honda είναι πολύ σωστή. Τουλάχιστον στους πελάτες που είναι συνεπείς στα service τους.

ΟΚ έχεις δίκιο!!! να τώρα διάβαζα σε διπλανό φόρουμ ένα πιάτζιο που δεν το καλύπτει η εγγυηση διότι του είπανε ότι φταίει η νοθευμένη βενζίνη που έβαλε!!!!! Είναι να μη σου τύχει!!!!!
Αν σου τύχει θέλει να κάνεις έγγραφα καλογραμμένα προς κάθε υπεύθυνο με κοινοποιηση αρμόδιες Υπηρεσίες μπας και ψαρώσουνε και σε φτιάξουν !!!!
Εγώ πάντως σε μερικές περιπτώσεις (για διάφορα θέματα) έχω δικαιωθεί με τα καλογραμμένα εγγραφάκια μου αρμοδίως!!!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #62 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 19:23:16 μμ
Συνέπειες... αυτό δεν έχουμε. Εφαρμογή των νόμων και προστασία του πολίτη καταναλωτή.
Δεκτό οτι ξέχασε... δεν δέχομαι όμως οτι δε θα έχει συνέπειες. Αυτές ας τις αποφασίσει ο παθόν.
Κανείς δε μπορεί να μου εγγυηθεί οτι ο κύλινδρος δεν έπαθε μόνιμη ζημιά.

Για τα τακάκια παραπάνω... τι να λέμε.

tranten

• Guest
Reply #63 on: Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011, 19:57:38 μμ
Συνέπειες... αυτό δεν έχουμε. Εφαρμογή των νόμων και προστασία του πολίτη καταναλωτή.
Δεκτό οτι ξέχασε... δεν δέχομαι όμως οτι δε θα έχει συνέπειες. Αυτές ας τις αποφασίσει ο παθόν.
Κανείς δε μπορεί να μου εγγυηθεί οτι ο κύλινδρος δεν έπαθε μόνιμη ζημιά.

Για τα τακάκια παραπάνω... τι να λέμε.

ετσι ειναι!
''υπευθηνοτητα σημαινει δεχομαι τις συνεπειες των πραξεων μου''

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #64 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 17:00:25 μμ
Eιναι κατάντια η εγγύηση να εχει ''προσωπικές'' απόψεις, και να ρυθμίζεται στα γουστα του καθενός. Και μια και μιλάμε για εγγύηση εγω αγορασα τον κουβά με ενα χρόνο εγγύηση στα μηχανικά τμήματα. Σους 9 μήνες αρχισε ενα παίξιμο στο ρελαντι, και μετά απο επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο αρχισαν τα ''μαγικά'' φταιει ο αισθητήρας που βρώμισε , λίγο σπρευ και θα δούμε, το Examiner λέει οτι φταιει η καλωδίωση της πεταλούδας του γκαζιου σπρευ και εκει... να μην τα πολυλέω τρεις μήνες με είχανε κάνει πατίνι!!! Τελικά τη βλάβη την βρήκαν μετα το 12μηνο  και την πλήρωσα 600ευρά! Τους κερατάδες! Οταν μάλιστα τους είπα οτι η βλάβη δεν είχε κλείσει αλλά ηταν στο ψάξιμο το αρνήθηκαν λέγοντας οτι μετά απο κάθε επισκεψη έπρεπε να πηγαινω μέσα σε 3 μέρες το πολύ και να αναφέρω οτι η βλάβη συνεχιζόταν αλλιώς θεωρούσαν οτι κάθε επίσκεψη αφορούσε νέα βλάβη. Και μετά μιλάμε για εγγύηση? Είναι λογική να μιλάμε για εγγύηση και να αναφερόμαστε με την φράση : Είναι ανάλογα που θα πέσεις? Είναι συνεργεία αυτά που πας το αυτοκίνητό σου γιατί μπλόκαρε το ABS και κοκκάλωσε, και σου αλλάζουν τακάκια? Είναι δυνατόν? Τακάκια με 2500χλμ? σχεδόν απάτητα? Απλά σου λέει ηρθες και θα σε αφήσω να φύγεις πληρώνοντας ενα καλωδιάκι 9 ευρώ???, σκάσε τώρα την 180 αρα και είσαι οκ!!!! Ατιμωρησία αυτο συμβαίνει και εχουνε πάρει αέρα.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 17:11:27 μμ
  Ρε δεν υπάρχει εγγύηση ρε! Μην τρώτε παραμύθια. Εντώ είναι Ελλάντα, ακόμα δεν το έχετε συνηθίσει? Τι λειτουργεί για να λειτουργεί και το σύστημα των εγγυήσεων? Το θέμα είναι να έχεις έναν μηχανικό που εμπιστεύεσαι παρακαλώντας ταυτόχρονα να μην χρειαστεί να πέσεις στα γρανάζια της εγγύησης. Άμα φτάσεις να χρειάζεσαι την εγγύηση, τρέχα γύρευε! Για εδώ μιλάω πάντα. Αλλού (στους πολιτισμένους) ισχύουν άλλα πράματα.
« Last Edit: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 18:44:19 μμ by M. I. Pagalos »

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Antonis S

• Απλός οδηγός
Reply #66 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 17:57:07 μμ
Εγγύηση και εξυπηρετηση πελατών είναι αστείες έννοιες στη  Ελλάδα. Το θέμα είναι να σου τα πάρουν, όλα τα άλλα δε τους νοιάζουν. Το 2000 στην Αμερική μου χάλασε το laptop που το είχα ένα μήνα και μου το  ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ χωρίς να ανοίξουν καν το κουτί να δουν αν το έχω μέσα, και την ίδια περίοδο για να μου αλλάξουν το ακουστικό στο κινητό στην Ελλάδα κάνανε έξι μήνες. Τι να λέμε τώρα. Καλά κάναμε και ανακαλύψαμε το πολιτισμό αλλά κάπου στη πορεία το χάσαμε λίγο.

Άστους να λένε, αρκεί να πούν το όνομα σου σωστά.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #67 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 18:10:54 μμ
Στο θεμα εγγυησης εχω προς το παρον αλλη αποψη ..με το σκουτερ που εχω οπου παρουσιασε προβλημα στο φυγοκεντρικο αλλαξε ολο το συστημα χωρις να πληρωσω λογο εγγυησης αλλα ομως εκανα παντα το σερβις σε εξουσιοδοτημενο ..πιστευω εκει ειναι το μυστικο δλδ ..
αν εισαι στην εγγυηση και  πας σε εξουσιοδοτημενο οπου εκει το συστημα λειτουργη ,κανω τα σερβις και πληρωνουμε για να βγαλουν και αυτοι τα οποια εξοδα τους πιστευω δεν θα υπαρχη προβλημα ...αν ομως πας στον μηχανικο σου οπου δεν εχει εξουσιοδοτηση αλλα και μονο επειδη ειναι φιλος -εμπιστευεσε τοτε για ποια εγγυηση να μιλησης .

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 19:15:37 μμ
Εγγύηση και εξυπηρετηση πελατών είναι αστείες έννοιες στη  Ελλάδα. Το θέμα είναι να σου τα πάρουν, όλα τα άλλα δε τους νοιάζουν. Το 2000 στην Αμερική μου χάλασε το laptop που το είχα ένα μήνα και μου το  ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ χωρίς να ανοίξουν καν το κουτί να δουν αν το έχω μέσα, και την ίδια περίοδο για να μου αλλάξουν το ακουστικό στο κινητό στην Ελλάδα κάνανε έξι μήνες. Τι να λέμε τώρα. Καλά κάναμε και ανακαλύψαμε τον πολιτισμό αλλά κάπου στη πορεία το χάσαμε λίγο.

Ααααα! Καλά! Τι πληγές ξύνεις τώρα! Ειδικά στην Αμερική οι άνθρωποι είναι δεκαετίες μπροστά, για να μην πω αιώνες, στο τρίπτυχο εξυπηρέτηση πελάτη/σεβασμός/επαγγελματισμός. Εκεί σου αλλάζουν το προϊόν, όχι γιατί χάλασε αλλά γιατί "άλλαξα γνώμη", "το πήγα σπίτι και δεν άρεσε στην γυναίκα μου", "δεν ταιριάζει το χρώμα με τις κουρτίνες στο σαλόνι", "μόλις το είδε ο σκύλος μου άρχισε να γαυγίζει". Άσε τώρα μην συγκρίνεις άλλους πλανήτες!!!
 Εδώ περιμένω έναν υδραυλικό εδώ και ενάμιση μήνα. Θα έρθω, θα έρθω, έχει περάσει ενάμισης μήνας Τώρα άμα έρθει θα πάρει τα @@ μου!!  >:( Εκεί σε 45 λεπτά αφού τηλεφώνησα για την κεντρική θέρμανση ήταν εκεί ένα βαν πλήρως εξοπλισμένο βάζοντας τα στοιχεία μου στο GPS. Δεν είχε ρέστα από κατοστάρικο και μου λέει "εντάξει περάστε από τα γραφεία μας όποτε μπορείτε να πληρώσετε".
  Στην Φινλανδία πήγα με ενοχές, έτσι με έμαθαν τον κακομοίρη στην χώρα μου, να γυρίσω ένα φωτιστικό γραφείου και αντιθέτως μου επέστρεψαν και μετρητά γιατί το άλλο ήταν πιο φτηνό! Εδώ μου έστειλαν πλαϊνές βαλίτσες με λάθος φορέα τρεις μέρες πριν φύγω για Λιθουανία. Το κατάλαβα όταν πλέον είχα βάλει τον φορέα. Τους τις στέλνω πίσω, μου στέλνουν τις σωστές με την μία σπασμένη. Ζήτησαν να τους στείλω φωτογραφία της σπασμένης βαλίτσας.  "Ρε παιδιά αμάν, μεθαύριο φεύγω".....Δεύτερη αποστολή βαλιτσών, άλλη καθυστέρηση εδώ. Είδα κι έπαθα να ξεμπλέξω. Ανέβαλα και το ταξίδι μια-δυο μέρες.
  Τα ζεις αυτά αλλού ζωντανά και τρελλαίνεσαι! Λες, άει ρε με τους κάφρους που έχουμε μπλέξει. Δεν θα πάει ποτέ μπροστά αυτή η χώρα.

Στο θεμα εγγυησης εχω προς το παρον αλλη αποψη ..με το σκουτερ που εχω οπου παρουσιασε προβλημα στο φυγοκεντρικο αλλαξε ολο το συστημα χωρις να πληρωσω λογο εγγυησης αλλα ομως εκανα παντα το σερβις σε εξουσιοδοτημενο ..πιστευω εκει ειναι το μυστικο δλδ ..
αν εισαι στην εγγυηση και  πας σε εξουσιοδοτημενο οπου εκει το συστημα λειτουργη ,κανω τα σερβις και πληρωνουμε για να βγαλουν και αυτοι τα οποια εξοδα τους πιστευω δεν θα υπαρχη προβλημα ...αν ομως πας στον μηχανικο σου οπου δεν εχει εξουσιοδοτηση αλλα και μονο επειδη ειναι φιλος -εμπιστευεσε τοτε για ποια εγγυηση να μιλησης .

Όσο για την περίπτωσή σου Παναγιώτη, απλώς ήσουνα τυχερός. Σου 'τυχε καλός. Δεν είναι όλοι έτσι, δυστυχώς. Η εγγύηση ισχύει όπου κι αν πας και όχι μόνο στα "εξουσιοδοτημένα", μην τα ξαναλέμε, είναι κουραστικό. Ξέρεις όμως τι ισχύει στην πράξη? Εγώ ο ίδιος άκουσα με τα αυτιά μου έμπορο να λέει "σιγά μην το πάρει ο άλλος από αλλού και έρθει εδώ να ζητήσει εγγύηση". Άντε τώρα, άμα σου κάτσει η στραβή, να βγάλεις άκρη με τέτοια νοοτροπία. Κωλλυσιεργούν επίτηδες για να σου σπάσουν τα @@ και να βαρεθείς.

McGyver

• Guest
Reply #69 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 19:27:51 μμ
Ώρες ώρες λέω να πάρω ένα Ντεσμοσέντιτσι (πώς διάολο το λένε αυτόν το ματρακά με τη χαλασμένη καμπάνα) για το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να πας Ιταλία (στα κεντρικά) για service...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011, 22:30:23 μμ
Ώρες ώρες λέω να πάρω ένα Ντεσμοσέντιτσι (πώς διάολο το λένε αυτόν το ματρακά με τη χαλασμένη καμπάνα) για το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να πας Ιταλία (στα κεντρικά) για service...
Δικαιολογια ψαχνεις για ταξιδι ; ;D ;D

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Παρασκευή 08 Απρίλιος 2011, 02:31:04 πμ
καπου στο 2001,βραδυ με το 1000αρι yaris της γυναικας μου(τοτε ηταν απλα κοπελα μου) βγαινω εθνικη με ενα φιλο που ειχε ενα φοκους 1400 με τα 75 μουλαρια.βγαινοντας εθνικη ανοιγουμε μετα απο πιεση δικη μου αφου πιστευα οτι χαλαρα τον ειχα.2α 6500 σαλ,3η 6500 σαλ και ωπ....γμτ... τι στο καλο....φτουυυυυυυυ   αντι για 4η κουμπωσα 2α :-X
μετα απο λιγο το αυτοκινητο απλα δεν τραβαγε και μετα απο κανα 5 λεπτο εσβησε και δεν επαιρνε μπρος.
την επομενη στο επισημο για διαγνωση.μετα απο καμια βδομαδα η διαγνωση ελεγε 1 στραβωμενη βαλβιδα εξαγωγης και το πιστονι με ελαφρες γραντζουνιες.
μαστορας - τι του εκανες ρε συ?
εγω - εχμ τιποτα μωρε να....και δεν κουμπωσε καλα...και δεν καταλαβα και τα διαφορα
ποσο θα παει η ζημια?
μαστορας - τι να σου πω δεν ξερω,να δουμε τι θα πουν απο τα κεντρικα.
μετα απο σχεδον ενα μηνα καθως δεν υπηρχαν ανταλλακτικα το παραλαβαμε και δεν πληρωσαμε απολυτως τιποτα
οι εργασιες που εγιναν
4 πιστονια
4 μπιελες
ελατηρια πιστονιων,μεταλα στροφαλου,γυαλισμα το καπακι,16 βαλβιδες,λαδια,φιλτρα ολα,βαλβολινες,μπουζι,παραφλου και δεν θυμαμαι τι αλλο.

και δεν πληρωσα μια! στην κουβεντα μου ειπε οτι ο εγκεφαλος ειχε καταγραψει περιπου 9000 σαλ απο την υπερστροφια.
αυτο ειναι το toyota after sales service!!!

φιλος με κορολλα 1400 που του τσιμπαγε λιγα λαδακια(με την χρηση που του εκανε ηταν απολυτως φυσιολογικο) και λιγο πριν την 6ετια και αφου ειχε εντοπιστει απο το επισημο οτι οντως τσιμπαει λαδι(1,5 λιτρο στα 7500 χλμ) τραβηξε με συριγγα λαδια παραπανω μετα απο σερβις και του εκαναν σχεδον τα ιδια με μενα.
το δικο μου οταν εγινε η ζημια ειχε 13500 χλμ. του φιλου ειχε κατι παραπανω απο 100000χλμ .

πελατης μου,με πηρε τηλ μετα απο 3 χρονια να μου παραπονεθει οτι τα 2 πανελ στις εισοδους εχουν κανει ρωγμες.
κλεισαμε ραντεβου στο σπιτι του,τα φωτογραφισα και εστειλα τις φωτο στην εταιρια για να δουν ποιο πανελ ειναι (ποιο σχεδιο) και εψαξαν και βρηκαν ποτε ειχε γινει η παραγγελια.
την ιδια μερα αργα το μεσσημερακι με πηραν τηλ οτι θα μου στειλουν 2 νεα πανελ για να τα αλλαξω και οτι σε αυτον θα εστελναν επιστολη ζητωντας συγνωμη για την ταλαιπωρια.

μεσα στον ωκεανο των αγοροπωλησιων αυτα τα 3 παραδειγματα ισως ειναι σταγονα,αλλα θελω να πω οτι δεν ειναι ολα μαυρα.
καλα οσο για το yaris το τι εχω αλλαξει στην εγγυηση δεν λεγεται.ουτε που θυμαμαι.φυσικα ημουν τυπικος στα σερβις ασχετα αν τις περισσοτερες φορες πηγαινα τα δικα μου λαδια.

α!θυμηθηκα τωρα οτι και στο μαζντα 6 που εχω ,ειχα αλλαξει δυο φορες μπροστινα φαναρια γιατι υπο συνθηκες εβαζαν υγρασια απο μεσα.στο συνεργειο μου ειπαν οτι οσες φορες και να ερθεις θα σου τα αλλαξουμε αλλα να ξερεις οτι υπο συνθηκες παντα θα βαζουν υγρασια γιατι πλεον τα φαναρια δεν ειναι αεροστεγως κλεισμενα για να αεριζονται.μια μερα λοιπον απο περιεργεια δημιουργησα τις συνθηκες αυτες και οντως και τα καινουρια θολωσαν απο μεσα,αλλα μετα απο 10 λεπτα καθαριζαν.το θεμα δημιουργουταν οταν εβρεχε και ειχα τα φωτα ανοιχτα απο την διαφορα θερμοκρασιας και υγρασιας ισως.απο τοτε δεν ασχολειθηκα παλι.
επισης ειχα αλλαξει και τον δερματινο λεβιε ταχυτητων που απο την χρηση ειχε το δερμα θαμπωσει αρκετα.σαν να ειχε ξεβαψει ενα πραγμα.τον αλλαξα μονο και μονο επειδη μπορουσα,τωρα που ειμαι εκτος εγγυησης δεν τον αλλαξα παλι μιας και το θεωρω φυσιολογικη φθορα και αφου κοστιζει δεν τον αλλαζω.δεν ειναι δα και καποιο σοβαρο θεμα.

Offline dionysis

• δεν ειμαι οδηγαρα λεμε!!!!
  • Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Κυριακή 10 Απρίλιος 2011, 05:23:09 πμ
οπως και με τον στοουνμαν αλλος ενας που θα σπασουμε στο ξυλο...

παντα ορθιοι παντα ορθοι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #73 on: Κυριακή 29 Οκτώβριος 2017, 03:22:56 πμ
Για να μαθαίνουν οι νεότεροι κ
να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Τελικά περασαν 10 χρόνια , δεν έκανα τπτ κ λυπάμαι για αυτό επειδη ετσι όλοι αυτοί την γλυτώνουν κ επειδή την γλυτώνουν γίνονται όλο κ περισσότερο θρασείς .

Κα τωρα που πούλησα το μηχανάκι κ ανακάτεψα την υπόγα βρηκα πεταμένη μια σακκούλα με την δισκόπλακα κ τα τακάκια  ...

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
Reply #74 on: Πέμπτη 02 Νοέμβριος 2017, 16:14:17 μμ
Εγώ προτείνω αυτές τις περιπτώσεις να τισ δημοσοποιούμε εδώ στο fοrum ονομαστικά για να μην την πατήσει κανένας σύντροχος