καπου στο 2001,βραδυ με το 1000αρι yaris της γυναικας μου(τοτε ηταν απλα κοπελα μου) βγαινω εθνικη με ενα φιλο που ειχε ενα φοκους 1400 με τα 75 μουλαρια.βγαινοντας εθνικη ανοιγουμε μετα απο πιεση δικη μου αφου πιστευα οτι χαλαρα τον ειχα.2α 6500 σαλ,3η 6500 σαλ και ωπ....γμτ... τι στο καλο....φτουυυυυυυυ αντι για 4η κουμπωσα 2α

μετα απο λιγο το αυτοκινητο απλα δεν τραβαγε και μετα απο κανα 5 λεπτο εσβησε και δεν επαιρνε μπρος.
την επομενη στο επισημο για διαγνωση.μετα απο καμια βδομαδα η διαγνωση ελεγε 1 στραβωμενη βαλβιδα εξαγωγης και το πιστονι με ελαφρες γραντζουνιες.
μαστορας - τι του εκανες ρε συ?
εγω - εχμ τιποτα μωρε να....και δεν κουμπωσε καλα...και δεν καταλαβα και τα διαφορα
ποσο θα παει η ζημια?
μαστορας - τι να σου πω δεν ξερω,να δουμε τι θα πουν απο τα κεντρικα.
μετα απο σχεδον ενα μηνα καθως δεν υπηρχαν ανταλλακτικα το παραλαβαμε και δεν πληρωσαμε απολυτως τιποτα
οι εργασιες που εγιναν
4 πιστονια
4 μπιελες
ελατηρια πιστονιων,μεταλα στροφαλου,γυαλισμα το καπακι,16 βαλβιδες,λαδια,φιλτρα ολα,βαλβολινες,μπουζι,παραφλου και δεν θυμαμαι τι αλλο.
και δεν πληρωσα μια! στην κουβεντα μου ειπε οτι ο εγκεφαλος ειχε καταγραψει περιπου 9000 σαλ απο την υπερστροφια.
αυτο ειναι το toyota after sales service!!!
φιλος με κορολλα 1400 που του τσιμπαγε λιγα λαδακια(με την χρηση που του εκανε ηταν απολυτως φυσιολογικο) και λιγο πριν την 6ετια και αφου ειχε εντοπιστει απο το επισημο οτι οντως τσιμπαει λαδι(1,5 λιτρο στα 7500 χλμ) τραβηξε με συριγγα λαδια παραπανω μετα απο σερβις και του εκαναν σχεδον τα ιδια με μενα.
το δικο μου οταν εγινε η ζημια ειχε 13500 χλμ. του φιλου ειχε κατι παραπανω απο 100000χλμ .
πελατης μου,με πηρε τηλ μετα απο 3 χρονια να μου παραπονεθει οτι τα 2 πανελ στις εισοδους εχουν κανει ρωγμες.
κλεισαμε ραντεβου στο σπιτι του,τα φωτογραφισα και εστειλα τις φωτο στην εταιρια για να δουν ποιο πανελ ειναι (ποιο σχεδιο) και εψαξαν και βρηκαν ποτε ειχε γινει η παραγγελια.
την ιδια μερα αργα το μεσσημερακι με πηραν τηλ οτι θα μου στειλουν 2 νεα πανελ για να τα αλλαξω και οτι σε αυτον θα εστελναν επιστολη ζητωντας συγνωμη για την ταλαιπωρια.
μεσα στον ωκεανο των αγοροπωλησιων αυτα τα 3 παραδειγματα ισως ειναι σταγονα,αλλα θελω να πω οτι δεν ειναι ολα μαυρα.
καλα οσο για το yaris το τι εχω αλλαξει στην εγγυηση δεν λεγεται.ουτε που θυμαμαι.φυσικα ημουν τυπικος στα σερβις ασχετα αν τις περισσοτερες φορες πηγαινα τα δικα μου λαδια.
α!θυμηθηκα τωρα οτι και στο μαζντα 6 που εχω ,ειχα αλλαξει δυο φορες μπροστινα φαναρια γιατι υπο συνθηκες εβαζαν υγρασια απο μεσα.στο συνεργειο μου ειπαν οτι οσες φορες και να ερθεις θα σου τα αλλαξουμε αλλα να ξερεις οτι υπο συνθηκες παντα θα βαζουν υγρασια γιατι πλεον τα φαναρια δεν ειναι αεροστεγως κλεισμενα για να αεριζονται.μια μερα λοιπον απο περιεργεια δημιουργησα τις συνθηκες αυτες και οντως και τα καινουρια θολωσαν απο μεσα,αλλα μετα απο 10 λεπτα καθαριζαν.το θεμα δημιουργουταν οταν εβρεχε και ειχα τα φωτα ανοιχτα απο την διαφορα θερμοκρασιας και υγρασιας ισως.απο τοτε δεν ασχολειθηκα παλι.
επισης ειχα αλλαξει και τον δερματινο λεβιε ταχυτητων που απο την χρηση ειχε το δερμα θαμπωσει αρκετα.σαν να ειχε ξεβαψει ενα πραγμα.τον αλλαξα μονο και μονο επειδη μπορουσα,τωρα που ειμαι εκτος εγγυησης δεν τον αλλαξα παλι μιας και το θεωρω φυσιολογικη φθορα και αφου κοστιζει δεν τον αλλαζω.δεν ειναι δα και καποιο σοβαρο θεμα.