Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με τα φλας.

Chtech · 113004

Offline gigiki

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #75 on: Τρίτη 07 Ιούλιος 2009, 22:01:12 μμ
To μπουκάλι δεν ήταν άσπρο αλλά κάτι σε μαύρο και γκρί. Αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν διάφορα. Πάντως αν είναι για τα άλατα μάλλον θα κάνει δουλειά.

Offline Αλέξης Πάτρα

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #76 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 19:04:00 μμ
Παιδιά καλησπέρα. Παρακολουθώ πολύ καιρό τους διαλόγους σας, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου μόλις τώρα κατάφερα να κάνω εγγραφή.Διαβάζοντας για το πρόβλημα με την καθυστέρηση απόκρισης του φλας,σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια ,μια που αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (Τρανσαλπ 650 2001).
Στα πέντε χρόνια ακριβώς τα φλας άναβαν μετά από αρκετά δευτερόλεπτα ή καθόλου.Το πρόβλημα βρίσκεται στο κάτω μισό τμήμα του διακόπτη. Όπως είδα λύνοντάς τον,οι επαφές των φλας είχαν τόσο πολύ τριφτεί και λιώσει απ'τη χρήση, που πλέον το κύκλωμα δεν έκλεινε και το φλας δεν άναβε.Στο κρύο και λόγω συστολής τα πράγματα ήταν χειρότερα.Λύσεις :1) Καινούριος διακόπτης (όταν ο τοπικός αντιπρόσωπος μου είπε την τιμή-142 ε-έφυγα γελώντας). 2)Μεταχ/νος διακόπτης (δύο που αγόρασα από Αθήνα είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα). 3)Ηλεκτρολόγος με χρόνο και μεράκι για δουλειά. Επειδή απογοητεύτηκα κι απ' τις τρεις λύσεις ,ασχολήθηκα μόνος μου: Με το κολλητήρι γέμισα τις επαφές ,τις έτριψα ελαφρά με λίμα για ναρθουν στο ίδιο επίπεδο και ξανάκλεισα το διακόπτη.Από τότε όλα ΟΚ. Είναι λεπτοδουλειά και μου πήρε ώρες για να γίνει σωστά. Γι' αυτό μ'έδιωχναν και οι ηλεκτρολόγοι. Το κάτω τμήμα του διακόπτη όμως πρέπει να λυθεί όλο. Προσοχή γιατί έχει πολλά μικρά εξαρτήματα κι αν δεν μπουν σωστά δε θα κλείνει. Επίσης μην ασχοληθείτε με τη φλασιέρα. Αν την ώρα που πατάτε το κουμπί για το φλας σκύψετε πάνω απ'το καντράν στο δείκτη βενζίνης, θα την ακούσετε να λειτουργεί κάνοντας γρήγορο τατ-τακ. Σχεδόν ποτέ δε φταίει για το πρόβλημα η φλασιέρα. Το σπρέι επαφών μπορεί να βοηθήσει λίγο, όταν το πρόβλημα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Με τη χρήση όμως θα επιδεινωθεί.Κάθε Τranasalp γνωστού εδώ στην Πάτρα από 2005 και πριν εκεί πονάει. Ελπίζω να βοήθησα. Ευχαριστώ.  :) :)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #77 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 22:19:14 μμ
Το παρόν νήμα δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση 2 νημάτων με το ίδιο θέμα περί "φλας".
« Last Edit: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 22:20:57 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #78 on: Δευτέρα 10 Μάιος 2010, 02:34:51 πμ
μια μέρα εκεί που όλα πήγαιναν καλά βγάζω φλας δεξιά και στρίβω δεξιά και όλα οκ
μετά βγάζω αριστερά και στρίβω αριστερά και όλα οκ
μετά επαναφέρω τα φλας και τι βλέπω?
 το αριστερό φλας μόνιμος ανοιχτό (χωρίς καν να αναβοσβήνει) κάνω το φλας δεξιά και έτσι είχα το αριστερό μονίμως ανοιχτό και το δεξιό να αναβοσβήνει αφού έπαιξα δυο τρεις φορές έκλεισα την μηχανή και την ξανάνοιξα (το λέω για να μην μου πει κανείς κομπιουτεράς να του κάνω επανεκκίνηση) κατέληξα να δουλεύει σωστά το δεξιό και απλώς όταν βγάζω αριστερό φλας αυτό να ανάβει μονίμως αντί να αναβοσβήνει συνεπώς άρχιζα να σκέφτομαι διάφορα και το μυαλό μου πάει στο ρελέ των φλας το το άνοιξα και βρήκα ένα τακτοποιημένο κύκλωμα (RLC) από το οποίο νομίζω ότι πρόβλημα έχει ο πυκνωτής (αν και εξωτερικά είναι μια χαρά) και τον έβγαλα για κακή μου τύχη όμως έχει μόνο τα εξής χαρακτηριστικά " Marcon 5840 1JB" και την πολικότητα
ούτε τάση ούτε χωρητικότητα
και καλά τάση άντε  κανένα 12αρι και παραπάνω δεν νομίζω να πειράξει χωρητικότητα όμως.......

είπα να αρχίσω με τον πυκνωτή γιατί νομίζω αυτό φταίει και επειδή είναι και το πιο φτηνω

πληροφοριακά το ρελέ γράφει τα εξής:
FZ249SD
12.8v 85 c/m
23w x 2 + 3.4 (4)w
21w x 2 + 3.4 (4)w

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #79 on: Δευτέρα 10 Μάιος 2010, 18:04:40 μμ
Οι πρωτες δυο κινησεις ειναι σωστες.... :2hysterical:
        Λοιπον το ρελε των φλας ειναι κοινο και για τα δυο φλας [αριστερο και δεξι] δεν ειναι δυνατον το ενα να αναβει και το αλλο να φλασαρει, τουλαχιστον οχι ταυτοχρονα, αν το αριστερο παραμενει διαρκως ανοιχτο και το δεξι λειτουργει κανονικα κατι συμβαινει με το κυκλωμα του αριστερου φλας.
          Οπως βλεπεις στο σχημα 2 το ρελε δινει με το Gr [πρασινο] καλωδιο στην επαφη W του διακοπτη ο οποιος λειτουργει ως ενας απλος μεταγωγος και δινει ποτε στην θεση  (R) στο Lb [light Blue] , η στην θεση (L) στο O [Orange].Αρα οτι βλαβη παρουσιασει το ρελε θα την εχουν και τα δυο φλας!! Οποτε βαλε τον πυκνωτη πισω στην θεση του και ελεγξε τον διακοπτη σου και το κυκλωμα - καλωδιωση του αριστερου φλας.

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #80 on: Δευτέρα 10 Μάιος 2010, 18:34:48 μμ
κάπου μέσα στο φόρουμ είχε αναφερθεί ότι στο transalp το εσωτερικό του αριστερού διακόπτη (φώτα φλάς) είναι ίδιο με το εσωτερικό απο κάποιο παπί της honda. Έψαξα άλλα δεν βρήκα την δημοσίευση....πάντως είχε να κάνει και με το κατά πολύ χαμηλότερο κόστος του διακόπτη για την περίπτωση αντικατάστασης.
Με ενδιαφέρει πολύ μιάς και πλέον έχω καταλάβει ότι μάλλον έχουν αλλοιωθεί οι επαφές (αν κουνήσω τον διακόπτη των φλάς πάνω κάτω στην αριστερή ή δεξιά θέση, μόνο τότε ανάβουν!

στο ebay έχει ένα για innova που μοιάζει ίδιος με του transalp

http://cgi.ebay.com/Function-Switch-Left-Side-110cc-125cc-150cc-ATV_W0QQitemZ150426173211QQcmdZViewItemQQptZAU_Motorcycle_Parts_Accessories?hash=item2306193f1b
« Last Edit: Δευτέρα 10 Μάιος 2010, 18:59:15 μμ by samniotis »

Transalp XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #81 on: Τετάρτη 12 Μάιος 2010, 20:05:30 μμ
1. Βρηκα το διακοπτη εδω: http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M=Honda&T=XL650V&Y=2002&L=HO-XL650V2&O=SWITCH/CABLE&F=HO-XL650V6-RL&L2=HO-XL650V6-RL
Αλλα οι τιμες ειναι τσιμπημενες και τα Ρ/Ν δεν ειναι αυτα της Honda.
2. Εχεις ψαξει κατι σε μεταχειρισμενο?

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #82 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:31:24 μμ
και τα μτχ το ίδιο πρόβλημα έχουν, φαγωμένες επαφές!
στην χειρότερη αν δεν βρεθεί κάποια λύση σε φυσιολογική τιμή, θα πέσει εγχείρηση με καλάι για γέμισμα των επαφών.

Transalp XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #83 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:42:13 μμ
To καλάϊ είναι πολύ μαλακό υλικό και φθείρεται πάρα πολύ γρήγορα. Δεν είναι το πλέον κατάλληλο για επαφές διακόπτη.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:43:32 μμ
κάπου μέσα στο φόρουμ είχε αναφερθεί ότι στο transalp το εσωτερικό του αριστερού διακόπτη (φώτα φλάς) είναι ίδιο με το εσωτερικό απο κάποιο παπί της honda. Έψαξα άλλα δεν βρήκα την δημοσίευση....πάντως είχε να κάνει και με το κατά πολύ χαμηλότερο κόστος του διακόπτη για την περίπτωση αντικατάστασης.
Με ενδιαφέρει πολύ μιάς και πλέον έχω καταλάβει ότι μάλλον έχουν αλλοιωθεί οι επαφές (αν κουνήσω τον διακόπτη των φλάς πάνω κάτω στην αριστερή ή δεξιά θέση, μόνο τότε ανάβουν!

στο ebay έχει ένα για innova που μοιάζει ίδιος με του transalp

http://cgi.ebay.com/Function-Switch-Left-Side-110cc-125cc-150cc-ATV_W0QQitemZ150426173211QQcmdZViewItemQQptZAU_Motorcycle_Parts_Accessories?hash=item2306193f1b

Δεν νομίζω να ταιριάζει του innova.Μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις επέμβαση για να αλλάξεις τις επαφές
1. Βρηκα το διακοπτη εδω: http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M=Honda&T=XL650V&Y=2002&L=HO-XL650V2&O=SWITCH/CABLE&F=HO-XL650V6-RL&L2=HO-XL650V6-RL
Αλλα οι τιμες ειναι τσιμπημενες και τα Ρ/Ν δεν ειναι αυτα της Honda.
2. Εχεις ψαξει κατι σε μεταχειρισμενο?

Πριν από 1 χρόνο περίπου είχα πρόβλημα με τα φλας.Βρήκα σε μαγαζί στη Θηβών μεταχειρισμένο διακόπτη σε πολύ καλή κατάσταση στα 30 ευρώ.
Στον Σαρακάκη είχε ο καινούριος (αν θυμάμαι καλά) γύρω στα 80-90 ευρώ

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #85 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 21:58:14 μμ
Εγώ είπα να του κάνω ένα μπάνιο σήμερα μιας και ήταν μες τη μπίχλα το μηχανάκι...αυτό ήταν !! Το Ιταλιάνικό τρανσαλπ μου είπε να μιμηθεί τα ξαδέρφια από την Μπολώνια  :2hysterical: και πλέον τα δυό δεξιά φλάς δεν δουλεύουν καθόλου  :P ...Ο διακόπτης δεν είναι (σχολαστικά καθαρισμένος), ασφάλεια δεν είναι, υποπτεύομαι τις επαφές μήπως πήγε νερό εκεί ή το ρημαδιασμένο το ρελέ τα έφτυσε ξαφνικά...Θα το κοιτάξω αύριο και οψόμεθα  :2hysterical:

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #86 on: Τετάρτη 16 Ιούνιος 2010, 20:55:23 μμ
Ωραια , εχουμε θεμα, να γινει γρηγορα αναλυση...

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #87 on: Τετάρτη 16 Ιούνιος 2010, 22:25:27 μμ
Ωραια , εχουμε θεμα, να γινει γρηγορα αναλυση...

Μπαααααααααα δεν κοιτάω τίποτα άμα δεν πέσει η ζέστη  :2hysterical: είπα να κάτσω σήμερα να το δώ και στο πεντάλεπτο έκανα μπάνιο στον ιδρώτα και το παράτησα...ας μην έχω και φλας λίγες μέρες, βγάζω και χέρι  ;)

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Πέμπτη 17 Ιούνιος 2010, 22:18:00 μμ
λοιπον ξεκιναω πρωτος:
Ρελε δεν ειναι γιατι ειναι κοινο, αφου λες οτι δεν δουλευουν τα δυο αριστερα..

Offline dionysis

• δεν ειμαι οδηγαρα λεμε!!!!
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Πέμπτη 17 Ιούνιος 2010, 22:42:49 μμ
Μπαααααααααα δεν κοιτάω τίποτα άμα δεν πέσει η ζέστη  :2hysterical: είπα να κάτσω σήμερα να το δώ και στο πεντάλεπτο έκανα μπάνιο στον ιδρώτα και το παράτησα...ας μην έχω και φλας λίγες μέρες, βγάζω και χέρι  ;)

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

βρε πετα το ρημαδι θα σου φαει τα σ'κωτια

παντα ορθιοι παντα ορθοι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #90 on: Πέμπτη 17 Ιούνιος 2010, 22:47:47 μμ
Να μας πει που ομως να παμε να το παρουμε? Παντως ρελε δεν ειναι μαλλον ο ''σχολαστικά καθαρισμένος'' διακοπτης τα επαιξε

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #91 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 03:04:49 πμ
Να μας πει που ομως να παμε να το παρουμε? Παντως ρελε δεν ειναι μαλλον ο ''σχολαστικά καθαρισμένος'' διακοπτης τα επαιξε
Δεν σου λέω που θα το πετάξω  ;D ...το ρελέ είναι πάντως δοκίμασα άλλο και δούλευε... ;D τώρα μένει μόνο να το αγοράσω...μετά τις διακοπές  :2hysterical:

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #92 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 03:05:55 πμ
βρε πετα το ρημαδι θα σου φαει τα σ'κωτια

Ζηλεύεις επειδή δεν το πρόλαβες το κελεπούρι ε ;  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline dionysis

• δεν ειμαι οδηγαρα λεμε!!!!
  • Rossi και πάνω !
Reply #93 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 21:06:09 μμ
Ζηλεύεις επειδή δεν το πρόλαβες το κελεπούρι ε ;  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
με τσακωσες την κοκκινουλα μου την αρπαξες μεσα απο τα χερια .............

παντα ορθιοι παντα ορθοι

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #94 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 21:07:42 μμ
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 22:11:31 μμ
Αυτο πια.... ακου το ρελε , πως γινεται αυτο αφου ειναι κοινο αριστερα-δεξια, να πεσει φως στην υποθεση αμεσα!

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #96 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 22:22:49 μμ
Αυτο πια.... ακου το ρελε , πως γινεται αυτο αφου ειναι κοινο αριστερα-δεξια, να πεσει φως στην υποθεση αμεσα!

Ελα ντε !! Τι να σου πω ρε Νίκο, ηλεκτρονικός δεν είμαι οπότε...

Με το δικό του δεν δουλεύουν τα δεξιά φλάς, δοκίμασα από άλλο 600άρι και δουλεύουν, είπα να το παραγγείλω αλλά είδα ότι έχει 40 ευρΑ !!!!!!  :goofy: ...Επειδή είναι της ΜΙTSUBA ψάχνω μήπως ταιριάζει από κάποιο ιαπωνικό αυτοκίνητο που είναι πιο φθηνά (λόγω παραγωγής)  ;D και έχω βρεί ότι ταιριάζει από κάποια MAZDA και NISSAN  ;D ... απλά βαριέμαι τώρα να το φτιάξω (λύσε δέσε) έχει και ζέστη, ασχολούμαι και με το GN...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 22:26:47 μμ
Νικολα φερτο να το επισκευασουμε ... το εχω κανει και στο τουτου, προς θεου μην το πεταξεις και αλλο να παρεις φερτο να το κοιταξω να το εχεις εφεδρικο.

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #98 on: Παρασκευή 18 Ιούνιος 2010, 22:44:24 μμ
Νικολα φερτο να το επισκευασουμε ... το εχω κανει και στο τουτου, προς θεου μην το πεταξεις και αλλο να παρεις φερτο να το κοιταξω να το εχεις εφεδρικο.

Εννοείται  ;)

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #99 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 00:32:19 πμ
Λοιπόν επειδή με έτρωγε ο διάολος ασχολήθηκα σήμερα.Το φλασέρ στα 600άρια είναι το MITSUBA FR-3303, το οποίο φοριέται και σε άλλα Honda όπως και σε πολλά Yamaha και Suzuki μη με ρωτήσετε σε ποια  :2hysterical: έτσι μου είπαν.Πήγα με τον κωδικό του φλασέρ στην ΕυρωΙαπωνική στη Λιοσίων και πήρα ένα ίδιο κινέζικο (σχιστομάτηδες είναι και αυτοί  ;D ) με τις ίδιες τρείς φίσες για 15 ευρώ  :o

Το θέμα είναι ότι όταν πήγα να το βάλω είδα στο παλιό που έβγαλα ότι μάλλον από τους κραδασμούς είχε ένα ράγισμα το πλαστικό περίβλημα της φίσας του και είχε περάσει νερό μέσα με αποτέλεσμα να πιάσει σκουριά και να μην κάνουν καλή επαφή τα λαμάκια  :goofy: ...μόλις τα κούνησα λίγο τα δεξιά φλας δούλευαν κανονικά  :goofy: το καθάρισα όσο μπορούσα και το ξανατοποθέτησα με λίγη μονωτική ταινία γύρω από την φίσα και όλα δουλεύουν κανονικά  :goofy: ...

Officially το μηχανάκι μου μάλλον το μοντάρισε ο Bill Gates  :2hysterical: :2hysterical: Αντε να δω τί άλλο θα πάθει για να με έχει σε εγρήγορση  :2hysterical: