Hellas Transalp Forum

Από που θα πάρω παροχή ρεύματος? (προσαρμογή αντάπτορα)

επισκέπτης · 36183

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #25 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 11:13:52 πμ
  Όχι ρε παιδιά, μην τρελλαθούμε, 25 €  επειδή την πουλάει η χόντα! Εγώ είχα πάρει μια από ναυτιλιακά είδη, πλαστική, πλήρως αδιάβροχη, 3,40€ !

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

rastabill

• Guest
Reply #26 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 11:19:59 πμ
Βρήκα τελικά σε κατάστημα που πουλάει αξεσουάρ σκαφών,παροχή ρεύματος με ασφαλειοθήκη στην τιμή 6,5 euro.Σε ανάλογο κατάστημα για moto ζητούσαν πάνω από 30 euro.Οταν κάνω την τοποθέτηση θα κατεβάσω foto.
Πριν καμιά βδομάδα τον έβαλα αλλά δεν τον έχω συνδέσει ακόμα,όμως έχω περάσει το καλώδιο κάτι είναι και αυτό.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #27 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 11:34:21 πμ
Πριν καμιά βδομάδα τον έβαλα αλλά δεν τον έχω συνδέσει ακόμα,όμως έχω περάσει το καλώδιο κάτι είναι και αυτό.

Από ότι θυμάμαι έχεις ένα βαρελάκι (με κάτι καλό μέσα) κρυμμένο κάπου.

Σου τοποθετώ την πρίζα και βάζεις τα παρελκόμενα   ;D ;D ;D

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 11:48:35 πμ
Υπάρχει και άλλο ένα "θέμα" για 12 V πρίζα που το έχει ξεκινήσει ο Mr. Γιάννης Been  :goofy:.
Μπορείτε να το βάλετε σε ένα;

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #29 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 12:35:14 μμ
Πιστευω πάντως πως ένα ρελέ θα ήταν καλό να μπεί ωστε να μην έχει μόνιμα ρευμα η πρίζα, αλλά μόνο με το διακόπτη ανοικτό.

όσο για το 650 το πρόβλημα είναι οτι αν βάλουμε την παροχή εκεί που την έβαλε ο Pagalos σε περίπτωση που το καπάκι μείνει ανοικτό η αν έχουμε συνδέσει κάποιο φορτιστή και πέσουν νερά θα έχουμε πρόβλημα.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 12:46:28 μμ
Θεόφραστε τα προιγούμενα μοντέλα 400-600 είχαν καλύτερη θέση για την τοποθέτιση της μπρίζας.

Η φωτό έιναι από την μικρούλα μου.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #31 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 12:56:42 μμ
Ακριβώς, η θέση εκεί είναι ιδανική διότι και να είναι ανοιχτή η πρίζα δεν θα κάνει τσαφ....

Παρεπιπτόντως το περίεργο αυτό κουμπάκι και λεντάκι τι κάνει?

Offline giorgosxl650v

• Οδηγάρα
  • Παρε μανέτα μαζί σου Γιωργάκι.
Reply #32 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 13:09:18 μμ
Είναι εκτοξευτής σέλας.  :moped:

Γιώργος Κεκές

flwrina

• Guest
Reply #33 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 14:46:07 μμ
εγω την εβαλα ακριβως οπως και ο παγκαλος. ρευμα με αφαλειοθηκη απο μπαταρια κατευθειαν πηρα. τωρα για τον φοβο του...αλουμινοχαρτου κλπ το καλωδιο που περνα κατω απο την σελα και παει κατω απο το τεποζιτο θα το κοψω και θα βαλω φισσες ωστε να το ενωνω οταν μου ειναι απαραιτητο. ελπιζω να μην εχω αλλα προβληματα.. ??? ???   αν και στην πολη μας δεν εχουμε προβληματα στο να πειραζουν μηχανες. πιο πολυ για τα ταξιδια αυτο θα το κανω..

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #34 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 14:46:47 μμ
Είναι εκτοξευτής σέλας.  :moped:

χχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχ

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #35 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 16:04:03 μμ
πειρα από carefoure, αυτά τα λεντάκια, που δεινουν χρώμα μπλε στο ταμπλό, δεξια και αριστερά στο κασετόφωνο, με την προυπόθεση να τα τοποθετήσω κάτω από τον Πήγασο για να έχω φωτισμό (ψιλομ@κ%$) και δεν δούλευαν. θα τα δοκιμάσω και στο αυτόκίνητο και θα επανέλθω...

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #36 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 16:41:21 μμ
εγω την εβαλα ακριβως οπως και ο παγκαλος. ρευμα με αφαλειοθηκη απο μπαταρια κατευθειαν πηρα. τωρα για τον φοβο του...αλουμινοχαρτου κλπ το καλωδιο που περνα κατω απο την σελα και παει κατω απο το τεποζιτο θα το κοψω και θα βαλω φισσες ωστε να το ενωνω οταν μου ειναι απαραιτητο. ελπιζω να μην εχω αλλα προβληματα.. ??? ???   αν και στην πολη μας δεν εχουμε προβληματα στο να πειραζουν μηχανες. πιο πολυ για τα ταξιδια αυτο θα το κανω..

Δεν χρειάζεται να το κόψεις μπορείς να βγάζεις την ασφάλεια η να βάλεις διακόπτη

flwrina

• Guest
Reply #37 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 16:58:45 μμ
Δεν χρειάζεται να το κόψεις μπορείς να βγάζεις την ασφάλεια η να βάλεις διακόπτη
διακοπτη που? απλο διακοπτακι η κατι πιο πολυπλοκο?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #38 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 17:49:06 μμ
πειρα από carefoure, αυτά τα λεντάκια, που δεινουν χρώμα μπλε στο ταμπλό, δεξια και αριστερά στο κασετόφωνο, με την προυπόθεση να τα τοποθετήσω κάτω από τον Πήγασο για να έχω φωτισμό (ψιλομ@κ%$) και δεν δούλευαν. θα τα δοκιμάσω και στο αυτόκίνητο και θα επανέλθω...

Δηλαδή σαν να λέμε "ψιλοκάγκουρας"!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #39 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 17:50:29 μμ

Αφού υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με το αλουμινόχαρτο Λευτέρη!

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 20:09:06 μμ
Δηλαδή σαν να λέμε "ψιλοκάγκουρας"!

Στο περίπου,... απλά, σκέφτικα, από το να βάλω με 200 € μπλέ φως κάτω από την μηχανή, δεν δοκιμάζω τα κλασικά φωτάκια από carefoure, με 7 €, θα τα δέσω με tire up, και θα πάρω ρεύμα από τον αναπτήρα.....
Μόνο που ενώ στο αυτοκίνητο δουλεύουν (τέλειο το φως....) στην μηχανή γιοκ!!!! θα το ξαναδω αύριο το πρωί, και θα ξαναποστάρω.....

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Παρασκευή 14 Δεκέμβριος 2007, 23:10:22 μμ
Ακριβώς, η θέση εκεί είναι ιδανική διότι και να είναι ανοιχτή η πρίζα δεν θα κάνει τσαφ....

Παρεπιπτόντως το περίεργο αυτό κουμπάκι και λεντάκι τι κάνει?

I'm back.

Λοιπόν Θεόφραστε το λεντάκι είναι για να μου δείχνει ότι η μπρίζα είναι ΟΝ (ενδιάμεσα έχω βάλει έναν κρυφό διακόπτη on - off ).

Το "περίεργο κουμπάκι" είναι αδιάβροχη αυτόματη ασφάλεια.
   Δηλαδή δεν καίγεται, αλλά απλώς "πέφτει" όπως δηλαδή και οι αυτόματες ασφάλειες στα περισσότερα σπίτια. Την έβαλα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αυτάαααααα.
« Last Edit: Δευτέρα 09 Ιούνιος 2008, 14:48:56 μμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #42 on: Δευτέρα 17 Δεκέμβριος 2007, 11:23:01 πμ
I'm back.

Λοιπόν Θεόφραστε το λεντάκι είναι για να μου δείχνει ότι η μπρίζα είναι ΟΝ (ενδιάμεσα έχω βάλει έναν κρυφό διακόπτη on - off ).

Το "περίεργο κουμπάκι" είναι αδιάβροχη αυτόματη ασφάλεια.
   Δηλαδή δεν κεγετε, αλλά απλώς "πέφτει" όπως δηλαδή και οι αυτόματες ασφάλειες στα περισσότερα σπίτια. Την έβαλα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αυτάαααααα.

Φοβερό! με εντυπωσίασες... και από που το πήρες?
φαντάζομαι από κατάστημα ηλεκτρονικών λειτουργεί και σαν διακόπτης?

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Δευτέρα 24 Δεκέμβριος 2007, 23:22:40 μμ
Θεόφραστε τα προιγούμενα μοντέλα 400-600 είχαν καλύτερη θέση για την τοποθέτιση της μπρίζας.

Τις εποχές που είχα ΤΑ, τα GPS δεν ήταν στα φόρτε τους. Έιχα βάλει πρίζα για φόρτιση κινητού και χρήση τρόμπας αέρα - για στρώμα και λάστιχο. Έτσι στο 600 την είχα βάλει μέσα στην μικη εργαλειοθήκη - πίσω, αριστερα και κάτω - ενώ στο 650 κάτω από το αριστερό χρωματιστό καπάκι στο πλάι της μηχανής, ανοίγοντας τρύπα στο μαύρο πλαστικό - από κάτω. Επίσης είχα ανοίξει μια μικρή τρύπα δίπλα στον μεντεσε του top case και πολλές φορές άφηνα το κινητό μέσα σε αυτή για να φορτίζει, χωρίς να μπορεί κάποιος να το πειράξει!

Είχα μπαταρία από σκάφος - αδιάβροχη, με τάπα - και την είχα συνδέσει απευθείας στην μπαταρία με ενδιάμεση ασφαλειοθήκη - 10Α. Ακόμα και με την τρόμπα αέρα δε μου παρουσίασε ποτέ καποιο πρόβλημα

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2007, 00:44:08 πμ
λοιπόν, τελικά έφταιγε ο αντάπτορας. Κράτησα το εξωτερικό κάλυμα με την θήκη, και τοποθέτησα ένα αυθεντικό αυτοκινήτοθ (4 € από practiker) και όλα εντάξη. και το μπλε φως.... απίθανο (όσοι το είδαν στο μπαρ στο γαλάτσι, ξέρουν...) τώρα σκέφτομαι, αυτά τα μπλε φώτα, πως θα τα τοποθετήσω και μέσα στο ταμπλό....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #45 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2007, 01:30:34 πμ
Για να τα βάζει παντού ο στρατηγός αυτά τα μπλε φώτα, μάλλον πρέπει να λειτουργούν σαν ... μαγνητο-γυναικο-παγίδες! (...για να μαθαίνουν και όσοι δεν ξέρουν)

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2007, 12:34:01 μμ
Για να τα βάζει παντού ο στρατηγός αυτά τα μπλε φώτα, μάλλον πρέπει να λειτουργούν σαν ... μαγνητο-γυναικο-παγίδες! (...για να μαθαίνουν και όσοι δεν ξέρουν)

:eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance: :lol: :lol: :goodpost: :lol: :lol: :haha2: :haha2:

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #47 on: Τρίτη 25 Δεκέμβριος 2007, 18:03:24 μμ

Σκοτωνουν και τα μυγακια

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #48 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2008, 11:14:51 πμ
Τις εποχές που είχα ΤΑ, τα GPS δεν ήταν στα φόρτε τους. Έιχα βάλει πρίζα για φόρτιση κινητού και χρήση τρόμπας αέρα - για στρώμα και λάστιχο. Έτσι στο 600 την είχα βάλει μέσα στην μικη εργαλειοθήκη - πίσω, αριστερα και κάτω - ενώ στο 650 κάτω από το αριστερό χρωματιστό καπάκι στο πλάι της μηχανής, ανοίγοντας τρύπα στο μαύρο πλαστικό - από κάτω. Επίσης είχα ανοίξει μια μικρή τρύπα δίπλα στον μεντεσε του top case και πολλές φορές άφηνα το κινητό μέσα σε αυτή για να φορτίζει, χωρίς να μπορεί κάποιος να το πειράξει!

Είχα μπαταρία από σκάφος - αδιάβροχη, με τάπα - και την είχα συνδέσει απευθείας στην μπαταρία με ενδιάμεση ασφαλειοθήκη - 10Α. Ακόμα και με την τρόμπα αέρα δε μου παρουσίασε ποτέ καποιο πρόβλημα
το ιδιο με σενα Θαναση εχω κανει και εγω,ολα μια χαρα και απροβληματιστα

Diamonds are forever

Offline karharias

• Οδηγάρα
Reply #49 on: Παρασκευή 13 Ιούνιος 2008, 14:43:26 μμ
είναι εύκολο.. κάποιος να δείξει περισσότερες φώτο σχετικά με την δουλειά που έκανε? Δλδ όχι το τελικό αποτέλεσμα του στυλ το τοποθέτησα όλα οκ και είναι.. εδώ! Αλλα κάτι σαν tutorial γιατί το βλέπω ότι ο καθένας το έχει κάνει με τον δικό του τρόπο.

Το έχει κάνει κανείς σε XL700V? Μπας κ δώσει καμιά βοήθεια, όταν θα το κάνω εγώ θα επανέλθω με σχετικές φώτο.

Αυτό με το μπλε λαμπάκι που έκανε ο φίλος ακούγεται.. ενδιαφέρον  ;D ;D ;D ::) ::) ::) :bang: :blob1: μπορείς να ανεβάσεις καμιά φώτο να το δούμε?

Hey Bobby Marley, sing something good to me
this world go crazy, it's an emergency

www.syfamos.com