Kάτι ακόμα , υπάρχει ένας τρόπος να μετρήσεις την στάθμη καυσίμου στα λεκανάκια δίχως να βγάλεις κάρμπς, είναι ένας τρόπος που κάνω στο παπί .
Βάζοντας ενα σωλήνα πλαστικό εύκαμπτο κ διάφανο στην βίδα του drain στα λεκανάκια αφού την ξεβιδώσεις κ την αφαιρέσεις τον στρέφεις πρός τα πάνω και βάζεις εμπρός τον κινητήρα να γεμίσουν τα λεκανάκια πάλι με καύσιμο αφου με την διαδικασία αυτή θα αδειάσουν , κ μετράς την στάθμη.

Στην ΤΑ δεν ξερω πόσο πρέπει να είναι , αλλά στο Haynes γράφει για μέτρηση ύψους 7 mm με τα καρμπς εκτός φυσικά:

Αλλιώς όταν τα βγάλεις ρυθμίζεις την στάθμη με αυτό τον τρόπο της Honda που ποτέ μου δεν κατάλαβα αλλά δεν είχα κ τον κατάλληλο χάρακα δλδ:

Αν τελικά αποφασίσεις να τα βγάλεις να ξέρεις οτι ενα σπρέυ καθαρισμού σκέτο δεν κάνει 100% δουλειά , θέλει αέρα με πίεση για να καθαρίσεις όλες τις διόδους.
Το μόνο ανταλλακτικό που θα χρειαστείς είναι η φλάτζες απο τα λεκανάκια :

που αφού τις αφαιρέσεις :

καθαρίζεις πολύ καλά την πατούρα τους :

και τις αντικαθιστάς με οριγκ νούμερο 76Χ2

Θα χρειαστείς και κάτι για να καθαρίσεις τις τρύπες απο τις φλογέρες χωρίς να τις πληγώσεις , πουλάνε σετάκια η μπορείς να παρεις μεσοδόντια βουρτσάκια απο τα φαρμακεία

:

Τωρα , εγώ καθάρισα τα καρμπς μου σε μάστορη το 2009 , οταν την αγόρασα, τα καθάρισα 1η φορά το 2013 το Μάη, κ το μόνο που βρήκα σαν βρωμιά ήταν αυτό:

που το συγκρατούσε το φιλτράκι της βαλβίδας των φλοτερ (το κιτρινο πλαστικό στην παρακάτω φωτό):

Προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει σκουπίδι μέσα στα κάρμπς απο το εσωτερικό φίλτρο του τεπόζιτου,

κ απο το φιλτράκι αυτό της βαλβίδας, δλδ σκουπίδι ικανό να βουλώσει μια δίοδο καυσίμου η αέρα με τη μία κ να σου δημιουργήσει πρόβλημα στο ξαφνικά.
Απλά η κοκκινίλα απο τις πεντακάθαρες τζίνες επικάθονται στο εσωτερικό κ γίνονται μια πούδρα που σιγά σιγά μικραίνει τις διατομές.
Θυμάμαι οταν καθάρισα το 2013 τα κάρμπς , πήγα ενα ταξίδι 1200χλμ κ στην επιστροφή τα ξανακαθάρισα κ είχαν ήδη πιάσει κοκκινίλα εσωτερικά, κυρίως τα λεκανάκια.
Αυτή η πούδρα δεν βγαίνει με αέρα η καθαριστικά , θέλει καθάρισμα σε λεκάνη υπερήχων όπως καθαρίζονται τα μπέκ στα ψεκαστά.
Ο καθαρισμός δλδ που κάνουμε εμείς είναι περισσότερο ένα λύσιμο/επιθεώρηση/ρύθμιοη παρά ουσιαστικός καθαρισμός.