Hellas Transalp Forum

Περιεργη καταναλωση-επιδοσεις TA 650

george2411 · 37908

john lk

• Guest
Reply #25 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 23:38:48 μμ
Συνφωνουμε κατα 99% Γιωργο!!! (το 1% ειναι ακαδημαικο)

Κρινοντας το χρωμα των μπουζι (ασπρο) η αληθεια ειναι οτι δεν ξερουμε με 100% ακριβεια που οφειλεται το φτωχο μειγμα (σε ποιο η ποια ζιγκλερ), ομως "πειραζοντας" το ζιγκλερ του ρελαντι (μια και αυτο ειναι το μονο που επιδεχεται ρυθμιση) παρατηρουμε οτι εμπλουτιζουμε η φτωχαινουμε το μειγμα μας αναλογα. Βεβαια το ζιγκλερ αυτο εχει ουσιαστικη επιδραση εως τις 2500 σαλ το πολυ, απο εκει και πανω επιδρουν πολυ περισσοτερο τα αλλα ζιγκλερ (το κυριο και το υψηλων στροφων).

Γνωριζουμε οτι ενα φτωχο μειγμα δημιουργει σαφως μεγαλυτερες θερμοκρασιες καυσαεριων με ακραιο αποτελεσμα σε παρατεταμενη χρηση πχ σε εθνικη, να κινδυνευουν τα εμβολα να λιωσουν η να τρυπησουν (αν εχει αρχισει αυτη η ζημια θα δεις στα μπουζι κολλημενα ψηγματα αλουμινιου). Οπως και να εχει το θεμα, ειναι επιθυμητο να αποφευγουμε πασει θυσια τα φτωχα μειγματα σε τετιου ειδους μοτερ οπου δεν εχουμε το πλεονεκτημα του ψεκασμου (που διαβαζει τα καυσαερια και ρυθμιζει αυτοματα το μειγμα), και ουτε τις εξελιγμενες αναφλεξεις με σενσορες που διαβαζουν τα "πειρακια" και οτι αλλο χρειαζεται για να ρυθμιζουν αυτοματα την προπορεια.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #26 on: Σάββατο 17 Φεβρουάριος 2018, 23:47:37 μμ
Συνφωνουμε κατα 99% Γιωργο!!! (το 1% ειναι ακαδημαικο)

Κρινοντας το χρωμα των μπουζι (ασπρο) η αληθεια ειναι οτι δεν ξερουμε με 100% ακριβεια που οφειλεται το φτωχο μειγμα (σε ποιο η ποια ζιγκλερ), ομως "πειραζοντας" το ζιγκλερ του ρελαντι (μια και αυτο ειναι το μονο που επιδεχεται ρυθμιση) παρατηρουμε οτι εμπλουτιζουμε η φτωχαινουμε το μειγμα μας αναλογα. Βεβαια το ζιγκλερ αυτο εχει ουσιαστικη επιδραση εως τις 2500 σαλ το πολυ, απο εκει και πανω επιδρουν πολυ περισσοτερο τα αλλα ζιγκλερ (το κυριο και το υψηλων στροφων).

Γνωριζουμε οτι ενα φτωχο μειγμα δημιουργει σαφως μεγαλυτερες θερμοκρασιες καυσαεριων με ακραιο αποτελεσμα σε παρατεταμενη χρηση πχ σε εθνικη, να κινδυνευουν τα εμβολα να λιωσουν η να τρυπησουν (αν εχει αρχισει αυτη η ζημια θα δεις στα μπουζι κολλημενα ψηγματα αλουμινιου). Οπως και να εχει το θεμα, ειναι επιθυμητο να αποφευγουμε πασει θυσια τα φτωχα μειγματα σε τετιου ειδους μοτερ οπου δεν εχουμε το πλεονεκτημα του ψεκασμου (που διαβαζει τα καυσαερια και ρυθμιζει αυτοματα το μειγμα), και ουτε τις εξελιγμενες αναφλεξεις με σενσορες που διαβαζουν τα "πειρακια" και οτι αλλο χρειαζεται για να ρυθμιζουν αυτοματα την προπορεια.
Σαφως. Αν ηταν injection τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Το "καλο" με τα καρμπ ειναι οτι μπορεις να επεμβεις ευκολα, ενω στον ψεκασμο ξεκινας απο ενα απλο προγραμμα και καταληγεις σε αλλαγη μπεκ.
Οπως και να χει ειναι σαφως ανωτερο.
Παραθετω ενα λινκ το θεωρω ενδιαφερον....

http://www.4secondsflat.com/Spark_plug_reading.html

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #27 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2018, 05:40:15 πμ
Και η ταλαιπωρία μέχρι να βρω τον ένοχο συνεχίζεται...
 έβαλα και τις 2 pilot στις 2.5 στροφές. Ο μπροστά δεξιός στην αρχή έγινε καφέ (για μπουζι μιλάμε πάντα) και μετά από 10 χιλιόμετρα μαυρισε.  ο πίσω αριστερός μαύρος. Μετά από ρυθμίσεις κατέληξα 2 στροφές για τον μπροστά δεξιό ο οποίος έχει θέμα και την τάση να είναι πλούσιος και στις 2 1/4 για τον πίσω αριστερά. Το αποτέλεσμα το βάζω στις φώτο. Ο πίσω αριστερά δείχνει σωστός (με εξαίρεση την καθαρή πορσελανη και το μαύρο δαχτυλίδι) αλλά πάλι ο μπροστά δεξιός μαυρισε. Το περίεργο είναι το ανομοιομορφο μαύρισμα στην πορσελανη του. Έχω αρχίζει να πιστεύω ότι έχω θέμα είτε με αρυθμιστες βαλβίδες η έχω θέμα με το τσοκ.  δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ....

https://imgur.com/a/YK0Uh

john lk

• Guest
Reply #28 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2018, 06:30:25 πμ
Οντως θαυμαζω την επιμονη σου Γιωργο, καλα κανεις!!!

Λοιπον...η 1η και 2η φωτο δειχνουν ελαφρως πλουσιο μειγμα, υποθετω ειναι και οι δυο απο τον εμπρος κυλινδρο. Η ανομοιομορφια στην πορσελανη μην σε απασχολει ιδιαιτερα, και τα δικα μου μπουζι το παρουσιαζουν (ανεξαρτητως κυλινδρου).
Δεν με απασχολει το μαυρισμα στο δαχτυλιδι (σε ολες τις φωτο) και αυτο ειναι φυσιολογικο για συνθηκες πολης.
Αυτο που δεν μου αρεσει και με παραξενευει ειναι το μαυρισμα στην εξωτερικη ακιδα, κατι μου λεει (χωρις να ειμαι σιγουρος ομως) οτι δεν ειναι καρβουνιλα (αιθαλη) απο πλουσιο μειγμα αλλα κατι σαν να καιει λαδι, ισως σε μικρη ποσοτητα μην ευκολα ανιχνευσιμη. Πες μου τι υφη εχει η μαυριλα στην εξωτερικη ακιδα??, ειναι τελειως ξερω σαν κολλημενη πουδρα, η λιπαρη ??

Η 3η και 4η φωτο (πισω κυλινδρου??) ειναι καλες, η πορσελανη δεν ειναι τοσο ασπρη οσο σε αλλες σου φωτο και η εξωτερικη ακιδα εχει πολυ καλο χρωμα. Νομιζω οτι στον κυλινδρο αυτο εισαι μια χαρα.

Να σημειωσω δυο πραγματα.

Πρωτον δεν ξερω αν εχεις βγαλει τις φωτο με φλας η οχι. Το φλας βγαζει τα χρωματα πιο ψυχρα, πιο ασπρα δηλαδη. Χωρις φλας τα χρωματα βγαινουν πιο γλυκα, πιο ζεστα. Νομιζω οτι εχεις χρησιμοποιησει φλας γιατι ειναι ψυχρα τα χρωματα που βλεπω. Εχει διαφορα στον χρωματισμο τοσο της πορσελανης και των ακιδων πως δηλαδη φαινονται στις φωτο συγκρινομενα με την πραγματικοτητα.

Το δευτερο ειναι οτι αν ο εμπρος κυλινδρος οντως εχει πιο πλουσιο μειγμα απο τον πισω στις ιδιες θεσεις ρυθμισης και δεν καιει λαδι, τοτε πρεπει να ψαχτεις περαιτερω, δηλαδη βγαλσιμο και καλος ελεγχος και καθαρισμος των καρμπς (πιθανη αιτια), ρυθμιση βαλβιδων (αν και δεν πιστευω οτι ειναι απο εκει η διαφορα στο μειγμα), ελεγχος και ρυθμιση υψους φλοτερ (πιθανη αιτια), ζυγοσταθμιση καρμπς, ελεγχος των λαστιχενιων λαιμων και δεν ξερω τι αλλο.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #29 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2018, 20:44:44 μμ
Να σαι καλα φιλε μου, εγω σε ευχαριστω πολυ που ασχολεισαι με το προβλημα μου, το εκτιμω πολυ.
Θα προσπαθησω να σου απαντησω σε ενα ενα σε οσα αναφερεις:

1 και 2η φωτο οντως ειναι ο μπροστα πλουσιος κυλινδρος, ο αλλος ειναι ο Οκ ο πισω.

Αυτο με την πορσελανη το ανεφερα γιατι με παραξενεψε αλλα αν εισαι και εσυ ετσι τοτε οκ, δεν χρειαζεται να ανυσηχω.
(βεβαια ο τυπος στο λινκ παραπανω που εβαλα, εχει αλλη αποψη, ριξτου μια ματια οποτε θες αν και υπεραναλυει το μπουζι.)

Αυτο που ηθελες να τσεκαρω,(ακιδα) οχι δεν ειναι λιπαρο δεν ειναι λαδι, ειναι ματ χρωμα και ειναι σαν καρβουνιλα ξερο. Το εχω τσεκαρει και μετα απο οδηγηση και την επομενη μερα, αν και δεν παιζει ρολο γιατι το λαδι δεν στεγνωνει οποτε θα φαινοταν.

Οι φωτο ειναι χωρις φλας, γιατι με φλας εκτος απο οτι χανει την μπαλα στα χρωματα, υπερεκθετει και δεν καταλαβαινεις τιποτα. Οποτε ολες μα ολες οι φωτο ειναι χωρις φλας.
Σαφως και υπαρχει μια αποκλιση απο την πραγματικοτητα αλλα ειναι μικρη.

ΕΠειδη το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει λεω να ξεκινησω απο το απλο κομματι (καταργηση των τσοκ) να δω μηπως εχω θεμα ακομα εκει (κατι μου λεει οτι οι ντιζες ειναι περασμενες λαθος εξαρχης...) , και μετα αναγκαστικα θα προχωρησω σε ολα τα υπολοιπα που αναφερεις. Αν δεν σου κανει κοπο περιεγραψε μου την λειτουργια του δικου σου τσοκ (του λεβιε εννοω). Τον τραβας κατω και κανει 2 κλικ? Επανερχεται αμεσως στο πρωτο κλικ η στην αρχικη του θεση η μενει κατω?
« Last Edit: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2018, 20:47:39 μμ by george2411 »

john lk

• Guest
Reply #30 on: Τρίτη 20 Φεβρουάριος 2018, 22:02:26 μμ
Στο τσοκ τραβω (γυριζω για την ακριβεια) το λεβιεδακι και κανει 2 κλικ, τραβωντας τα κυλινδρακια λιγο στο πρωτο κλικ και περισσοτερο στο δευτερο κλικ. Το λεβιεδακι δεν εχει αυτοματη επαναφορα οταν το αφησεις, πρεπει να το γυρισεις με το δακτυλο πισω.

Αν το τιμονι σου δεν εχει αποστατες για να ανεβει πιο ψηλα, δεν πιστευω οτι ειναι θεμα διαδρομης της ντιζας, καλου κακου ομως τσεκαρισε την ντιζα μην μαγκωνει καπου η μην τραβιεται καπου κυριως οταν ειναι στριμενο τελειως το τιμονι. Μπορει εκει που διακλαδιζει η ντιζα στα δυο σκελη της να εχει ξεκουμπωσει και να μενει το ενα σκελος τραβηγμενο και να σου μαυριζει τον εμπρος κυλινδρο (σαν να εχεις τραβηξει τσοκ μονο στον κυλινδρο αυτο). Η μπορει να ειναι το σκελος του εμπρος κακοπερασμενο και να παραμενει τραβηγμενο εστω και λιγο. Γενικα ψαξτο στην ντιζα το θεμα πριν πας αλλου, μια και ειναι το πιο απλο σημειο να αρχισεις.
Αν εχεις αποστατες στο τιμονι τοτε η διαδρομη θελει προσοχη γιατι δεν εχει και πολλα περιθωρια μηκους η ντιζα.

Το οτι ο εμπρος ειναι καρβουνιασμενος ειναι απο μια μερια καλο γιατι αν ηταν λαδι θα εμπαινες σε μεγαλυτερα εξοδα επισκευης.
Μπορει οπως ειπα να καρβουνιαζει για διαφορους λογους, απο εδω και περα ομως θελει ανοιγμα και ψαξιμο.
Οι φωτο νομιζα οτι ειναι με φλας γιατι τα χρωματα μου φαινονται καπως ψυχρα, μηπως ειχε πολυ δυνατο φωτισμο (πχ μπαρες φθοριου)?? Αν οι φωτο ειναι με το φως της ημερας και μονο προσπαθησε να δωσεις λιγο ακομα πιο πλουσιο μειγμα στον πισω κυλινδρο, νομιζω οτι το χρειαζεται (να γινει η πορσελανη περιπου σαν την εξωτερικη του ακιδα). Αν δεν ειναι με το φως της ημερας και ειχες δυνατο φωτισμο πχ φθοριου, να μην κανεις τιποτα στην ρυθμιση.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #31 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018, 03:05:02 πμ
Στο τσοκ τραβω (γυριζω για την ακριβεια) το λεβιεδακι και κανει 2 κλικ, τραβωντας τα κυλινδρακια λιγο στο πρωτο κλικ και περισσοτερο στο δευτερο κλικ. Το λεβιεδακι δεν εχει αυτοματη επαναφορα οταν το αφησεις, πρεπει να το γυρισεις με το δακτυλο πισω.

Αν το τιμονι σου δεν εχει αποστατες για να ανεβει πιο ψηλα, δεν πιστευω οτι ειναι θεμα διαδρομης της ντιζας, καλου κακου ομως τσεκαρισε την ντιζα μην μαγκωνει καπου η μην τραβιεται καπου κυριως οταν ειναι στριμενο τελειως το τιμονι. Μπορει εκει που διακλαδιζει η ντιζα στα δυο σκελη της να εχει ξεκουμπωσει και να μενει το ενα σκελος τραβηγμενο και να σου μαυριζει τον εμπρος κυλινδρο (σαν να εχεις τραβηξει τσοκ μονο στον κυλινδρο αυτο). Η μπορει να ειναι το σκελος του εμπρος κακοπερασμενο και να παραμενει τραβηγμενο εστω και λιγο. Γενικα ψαξτο στην ντιζα το θεμα πριν πας αλλου, μια και ειναι το πιο απλο σημειο να αρχισεις.
Αν εχεις αποστατες στο τιμονι τοτε η διαδρομη θελει προσοχη γιατι δεν εχει και πολλα περιθωρια μηκους η ντιζα.

Το οτι ο εμπρος ειναι καρβουνιασμενος ειναι απο μια μερια καλο γιατι αν ηταν λαδι θα εμπαινες σε μεγαλυτερα εξοδα επισκευης.
Μπορει οπως ειπα να καρβουνιαζει για διαφορους λογους, απο εδω και περα ομως θελει ανοιγμα και ψαξιμο.
Οι φωτο νομιζα οτι ειναι με φλας γιατι τα χρωματα μου φαινονται καπως ψυχρα, μηπως ειχε πολυ δυνατο φωτισμο (πχ μπαρες φθοριου)?? Αν οι φωτο ειναι με το φως της ημερας και μονο προσπαθησε να δωσεις λιγο ακομα πιο πλουσιο μειγμα στον πισω κυλινδρο, νομιζω οτι το χρειαζεται (να γινει η πορσελανη περιπου σαν την εξωτερικη του ακιδα). Αν δεν ειναι με το φως της ημερας και ειχες δυνατο φωτισμο πχ φθοριου, να μην κανεις τιποτα στην ρυθμιση.

Όσο αφορά τα τσοκ καμία σχέση. Εμένα τραβάς κάτω κάνει ένα κλικ τραβάς πιο κάτω κάνει το 2ο και επανέρχεται στο 1ο μόνο του.
Οπότε κάτι παιζει σιγουρα...αποστατες δεν έχω στο στριψιμο δεν άλλαζε κάτι. Για να είμαι σίγουρος σήμερα τα ξηλωσαγιατα τσοκ για δοκιμή. Άφησα τα κυλινδρακι με το ελατήριο και από πάνω βιδωσα τις πλαστικές βίδες αφού σιγουρευτηκα ότι το κυλινδρακι πάει μέχρι μέσα.  Δεν είδα καμία διαφορά στην λειτουργία του μοτέρ.

Οι φώτο είναι με το φως της μέρας. Στον πισω κυλινδρο έδωσα ήδη 1/4 γιατί σήμερα που έβγαλα το μπουζι ήταν η μισή ακιδα γκρι ανοιχτό. Οπότε είχες δίκιο σε αυτό. Πλέον οι ρυθμίσεις είναι 2 Στροφές για τον πλούσιο και 2.5 για τον φτωχό. Τα μπουζι τα καθάρισα και τα 2 και βλέπουμε.  Αν δεν είναι και το τσοκ μπλεξαμε... Θέλει ψάξιμο.  Αυτό που παρατηρώ σε γενικές γραμμές είναι ότι όταν το πατάω σε ευθείες και ψιλοτελικες τότε παρατηρώ έντονο μαύρισμα πάρα στην χαλαρή κίνηση στην πόλη.....
Σε ευχαριστώ και πάλι για το.ενδιαφερον σου

john lk

• Guest
Reply #32 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018, 05:59:26 πμ
Κατι περιεργο με το τσοκ.... οι 600 και οι 650 εχουν τα ιδια λεβεδακια/μηχανισμο του τσοκ στο τιμονι. Η αντισταση του λεβιεδακιου εξαρταται απο το ποσο εχεις σφιξει την βιδα του, οποτε εγω το εχω μαλλον σφιχτο (ετσι με βολευει) ενω το δικο σου ειναι χαλαρο. Δεν επιδρα ομως αυτο στην λειτουργια του.
Δεν ειναι ομως αυτο που με παραξενευει. Το περιεργο ειναι οτι εσυ μιλας για κινηση του λεβιεδακιου πανω / κατω, ενω εγω για κινηση εμπρος / πισω. Καταλαβαινω σωστα??
Βαλε μια φωτο του λεβιεδακιου του τσοκ αν ειναι ευκολο, ωστε να καταλαβω πως ειναι (δεν πιστευω να εχει γινει καμμια μαιμουδιστικη επεμβαση...).

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #33 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018, 18:30:10 μμ
Oχι Γιαννη το ιδιο πραγμα λεμε. Απλα περιγραφω διαφορετικα την κινηση..  :goofy:
Χτες ξεμονταρισα τα τσοκ δυστυχως τα ιδια πραγματα αντιμετωπιζω.
Σημερα για δοκιμη εβαλα και τις 2 βιδες στις 3 1/16 και μολις ζεσταθηκε η μηχανη γινοταν ο χαμος. Κακο ρελαντι, πολλες φορες καταλαβαινα οτι ο ενας κυλινδρος εκανε misfire, μυριζε καυσαεριο πολυ, και φυσικα μπουκωματα κτλ. :eusa_naughty:
 Εξω τα μπουζι και η μαυριλα στο μεγαλειο της.

Οποτε συνοψιζοντας:
Πισω κυλινδρος λογικα καθεται σωστα στις 2.5 στροφες
Μπροστα κυλινδρος λογικα στις 2 στροφες (αντε ενα 1/18 μεσα οχι παραπανω).
Ουτε παραπανω ουτε παρακατω δεν δεχεται ρυθμιση.
Ομως δεν ειναι σωστες αρα ψαχνομαι περεταιρω...
Εδω θελω την γνωμη σας στους πιθανους υποπτους.
1) βαλβιδες?  2)pair system (κολλημενο λογω ακινησιας αν και χλωμο)   3) λαστιχενιοι λαιμοι εισαγωγης (καποιος ξεραμενος να παιρνει αερα?)  4)φουσκες καρμπ? (καμια τρυπουλα?)   5) βρωμικα καρμπ? (αν και συνηθως αν ειναι βουλωμενα το καταλαβαινεις και στις επιδοσεις αλλα και στο οτι θα δουλευε πολυ φτωχο..πραγμα το οποιο δεν συμβαινει)

Αυτο που δεν εχω κανει ακομα ειναι να βγω μια εθνικη να κανω χιλιομετρα να δω τι θα δειξει. Μεχρι στιγμης βασιζομαι σε πολη και συγγρου.

υ.γ. (ασχετο) Σε μια κατηφοριτσα της εθνικης ημουν μονος και ηθελα να δω τι κανει σε τελικες. Ενω ανεβασε πολυ καλα μεχρι τα 170, εμεινε εκει. Δεν ανεβαζε με τιποτα παραπανω λες και ειχε καποιο φρενο. Λογικη τελικη η μπα?

john lk

• Guest
Reply #34 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018, 19:22:44 μμ
Γιωργο συμφωνω με αυτα που γραφεις, παμε ενα ενα

1.  Βαλβιδες δεν πιστευω οτι ειναι ο ενοχος, θα πρεπει να ειναι πολυ εκτος (οπου θα ειχες και αλλα συμπτωματα) για να κανει τετοιες διαφορες στο χρωμα των μπουζι.

2.  Pair system δεν εχω αποψη (η 600 δεν εχει).

3.  Λαστιχενιου λαιμοι ειναι πιθανο αιτιο, αν καποιος τραβα αερα θα εχεις φτωχοτερο μειγμα σε αυτο τον κυλινδρο.

4.  Φουσκες καρμπς πιθανο αιτιο, το ιδιο ισχυει και για τις μεμβρανες των air cut off valves.

5.  Βρωμικα καρμπς πιθανο αιτιο (μπορει να σου δουλευει ειτε πιο φτωχο ειτε πιο πλουσιο μειγμα αναλογα με το τι εχει λερωθει/βουλωσει), οπως και η κατασταση των pilot screws (ιδιως αν εχουν ανοιχθει και εχει χαθει το Ο ρινγκ, η αν εχουν πατηθει με δυναμη στο τερμα μεσα και εχει χαλασει η βελονα).

Τα 170 χλμ/ωρα (κοντερισια) ειναι μια χαρα τελικη για την 650, μην περιμενεις κατι πολλα παραπανω, σε τι στροφες τα επιασες??

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #35 on: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018, 20:39:14 μμ
Γιωργο συμφωνω με αυτα που γραφεις, παμε ενα ενα

1.  Βαλβιδες δεν πιστευω οτι ειναι ο ενοχος, θα πρεπει να ειναι πολυ εκτος (οπου θα ειχες και αλλα συμπτωματα) για να κανει τετοιες διαφορες στο χρωμα των μπουζι.
2.  Pair system δεν εχω αποψη (η 600 δεν εχει).
3.  Λαστιχενιου λαιμοι ειναι πιθανο αιτιο, αν καποιος τραβα αερα θα εχεις φτωχοτερο μειγμα σε αυτο τον κυλινδρο.
4.  Φουσκες καρμπς πιθανο αιτιο, το ιδιο ισχυει και για τις μεμβρανες των air cut off valves.
5.  Βρωμικα καρμπς πιθανο αιτιο (μπορει να σου δουλευει ειτε πιο φτωχο ειτε πιο πλουσιο μειγμα αναλογα με το τι εχει λερωθει/βουλωσει), οπως και η κατασταση των pilot screws (ιδιως αν εχουν ανοιχθει και εχει χαθει το Ο ρινγκ, η αν εχουν πατηθει με δυναμη στο τερμα μεσα και εχει χαλασει η βελονα).

Τα 170 χλμ/ωρα (κοντερισια) ειναι μια χαρα τελικη για την 650, μην περιμενεις κατι πολλα παραπανω, σε τι στροφες τα επιασες??

Φιλε Γιαννη σου απαντω στο καθενα

1. Μακαρι, γιατι ειναι κατι που δεν μπορω να το κανω μονος μου δεν το ρισκαρω. Γενικα διαβαζω εδω οτι οι βαλδιβες σπανια χρειαζονται ρυθμιση. Οταν λες θα ειχα αλλα συμπτωματα τι εννοεις?
2. εχεις δικιο τωρα ειδα οτι εχεις 600  :goofy:  (respect japan το 600)
3. αν καποιος τραβαει αερα οπως λες ναι θα ειναι φτωχος. Το θεμα ειναι οτι ειμαι κατω απο τις 3 στροφες και παλι ειμαι πλουσιος...οποτε ισως δεν ειναι απο εκει.Οπως καποιος εδω μεσα που ειχα διαβασει που επαιζε με 5 στροφες εξω για να ειναι οκ....
4. φουσκες καρμπς ναι παιζει...αν εχει καμια τρυπουλα η ρωγμη και παιρνει αερα?
5. Βρωμικα καρμπς ναι ειναι πολυ πιθανο....Οσο για τα pilot θα τις βγαλω και τις 2 να τις ελεγξω και να τις συγκρινω....Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι στην μια οταν βιδωνω-ξεβιδωνω καταλαβαινω το ελατηριο ενω στην αλλη οχι.

Τα 170 χλμ δεν ξερω αν ειναι καλα, δεν ειναι και για τελικες το μηχανακι απλα ηθελα να δω τι παιζει...(δεν εχω τσεκαρει γραναζωμα αλλα πρεπει να ειναι το στοκ. - εδω καποιος ελεγε οτι επιασε 180 στον Σειριο και ηθελα να τον ρωτησω αν τα επιασε αμεσως).
Οι στροφες ηταν κοντα στις 7200+. (επεφτε ξυλο με τον αερα που να δω καλα)  :2hysterical: :goofy:
Πριν επισκεφτω συνεργειο και οσο μπορω, τσεκαρω αυτα που μπορω...

Βασικη μου ερωτηση...υπαρχει πιθανοτητα το μοτερ να παθει κατι η να φθειρεται περισσοτερο οσο δουλευει ετσι? εκτος απο το καπνισμα...

edit:  ελυσα και τις 2 pilot screw. Η μια εχει ελατηριο και ροδελα (ταλαιπωρημενη ομως αρκετα) αλλα δεν υπαρχει oring. Η αλλη επειδη ειναι απο τη μερια του πλαστικου δεν μπορεσα να δω μεσα ειχε μεινει το ελατηριο. Αλλα βγαζοντας την εξω μου φανηκε οτι σε σχεση με την αλλη ηταν πιο "πατημενη" η μυτη της.  Προφανως απο καποιο καλο πατημα του προηγουμενου ιδιοκτητη....Αν ειναι ετσι δικαιολογει το γεγονος της διαφορας μισης στροφης μεταξυ τους....Οποτε παμε για 26,00€ αλλαγη και των 2 βιδων....

« Last Edit: Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018, 23:48:40 μμ by george2411 »

john lk

• Guest
Reply #36 on: Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018, 01:27:17 πμ
Γιωργο σημειωσε (οι απαντησεις μου με ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να ξεχωριζουν)

1. Μακαρι, γιατι ειναι κατι που δεν μπορω να το κανω μονος μου δεν το ρισκαρω. Γενικα διαβαζω εδω οτι οι βαλδιβες σπανια χρειαζονται ρυθμιση. Οταν λες θα ειχα αλλα συμπτωματα τι εννοεις?
ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ, ΚΑΚΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ

2. εχεις δικιο τωρα ειδα οτι εχεις 600    (respect japan το 600)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΄98 ΙΤΑΛΙΚΟ

3. αν καποιος τραβαει αερα οπως λες ναι θα ειναι φτωχος. Το θεμα ειναι οτι ειμαι κατω απο τις 3 στροφες και παλι ειμαι πλουσιος...οποτε ισως δεν ειναι απο εκει.Οπως καποιος εδω μεσα που ειχα διαβασει που επαιζε με 5 στροφες εξω για να ειναι οκ....
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΣΤΡΟΦΕΣ ΕΞΩ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4 1/2 ΕΞΩ. ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΣΩ ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΣΟΥ.

4. φουσκες καρμπς ναι παιζει...αν εχει καμια τρυπουλα η ρωγμη και παιρνει αερα?
ΔΕΝ ΤΡΑΒΑ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΥΠΙΑ ΦΟΥΣΚΑ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΛΑΙΝΤ ΚΑΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ (ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΥΠΟΠΙΕΣΗΣ)

5. Βρωμικα καρμπς ναι ειναι πολυ πιθανο....Οσο για τα pilot θα τις βγαλω και τις 2 να τις ελεγξω και να τις συγκρινω....Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι στην μια οταν βιδωνω-ξεβιδωνω καταλαβαινω το ελατηριο ενω στην αλλη οχι.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ (ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ)

Τα 170 χλμ δεν ξερω αν ειναι καλα, δεν ειναι και για τελικες το μηχανακι απλα ηθελα να δω τι παιζει...(δεν εχω τσεκαρει γραναζωμα αλλα πρεπει να ειναι το στοκ. - εδω καποιος ελεγε οτι επιασε 180 στον Σειριο και ηθελα να τον ρωτησω αν τα επιασε αμεσως).
ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ 170. ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΑ ΡΟΛΟ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑ HAYNES MANUAL ΕΙΝΑΙ 177 ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ, ΧΑΜΗΛΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΑ, ΚΛΠ ΚΛΠ

Οι στροφες ηταν κοντα στις 7200+. (επεφτε ξυλο με τον αερα που να δω καλα)

Πριν επισκεφτω συνεργειο και οσο μπορω, τσεκαρω αυτα που μπορω...
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!!!

Βασικη μου ερωτηση...υπαρχει πιθανοτητα το μοτερ να παθει κατι η να φθειρεται περισσοτερο οσο δουλευει ετσι? εκτος απο το καπνισμα...
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΙΓΜΑ (ΑΠΛΩΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΖΕΙ), ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

edit:  ελυσα και τις 2 pilot screw. Η μια εχει ελατηριο και ροδελα (ταλαιπωρημενη ομως αρκετα) αλλα δεν υπαρχει oring. Η αλλη επειδη ειναι απο τη μερια του πλαστικου δεν μπορεσα να δω μεσα ειχε μεινει το ελατηριο. Αλλα βγαζοντας την εξω μου φανηκε οτι σε σχεση με την αλλη ηταν πιο "πατημενη" η μυτη της.  Προφανως απο καποιο καλο πατημα του προηγουμενου ιδιοκτητη....Αν ειναι ετσι δικαιολογει το γεγονος της διαφορας μισης στροφης μεταξυ τους....Οποτε παμε για 26,00€ αλλαγη και των 2 βιδων....
ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΥΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΗΜΕΝΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΑΛΕ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ PILOT SCREW ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ.
ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΤΟ Ο ΡΙΝΓΚ Η ΚΑΙ Η ΡΟΔΕΛΙΤΣΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΜΠΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΜΠΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ (ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΛΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ)

john lk

• Guest
Reply #37 on: Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018, 01:33:06 πμ
Και αν βγαλεις τα καρμπς, ειναι ευκολο να τσεκαρεις και να ρυθμισεις τις βαλβιδες.

john lk

• Guest
Reply #38 on: Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018, 21:30:55 μμ
Μια σκεψη....

Για να βεβαιωθεις αν η ανομοιομορφια προερχεται απο τις pilot θα μπορουσες να βγαλεις και τις δυο πιλοτ μαζι με τα ελατηριακια/ροδελιτσες/Ο ρινγκακια και να βαλεις την απο πισω κυλινδρο στον εμπρος και απο τον εμπρος στον πισω κυλινδρο.
Ρυθμιζεις τις pilot στις ιδιες στροφες εξω, πχ 2 εξω, καθαριζεις τα δυο μπουζια και κανεις διαδρομες, αν τα φαινομενα αντιστραφουν και γινει ο πισω κυλινδρος πιο πλουσιος ενω ο εμπρος γινει πιο φτωχος, βρηκες τον ενοχο!!!
Αν δεν αλλαξει τιποτα, τοτε επαναφερεις τις pilot στους αρχικους κυλινδρους και ψαχνεις παραπερα.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #39 on: Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018, 21:47:12 μμ
Μια σκεψη....

Για να βεβαιωθεις αν η ανομοιομορφια προερχεται απο τις pilot θα μπορουσες να βγαλεις και τις δυο πιλοτ μαζι με τα ελατηριακια/ροδελιτσες/Ο ρινγκακια και να βαλεις την απο πισω κυλινδρο στον εμπρος και απο τον εμπρος στον πισω κυλινδρο.
Ρυθμιζεις τις pilot στις ιδιες στροφες εξω, πχ 2 εξω, καθαριζεις τα δυο μπουζια και κανεις διαδρομες, αν τα φαινομενα αντιστραφουν και γινει ο πισω κυλινδρος πιο πλουσιος ενω ο εμπρος γινει πιο φτωχος, βρηκες τον ενοχο!!!
Αν δεν αλλαξει τιποτα, τοτε επαναφερεις τις pilot στους αρχικους κυλινδρους και ψαχνεις παραπερα.
To ειχα σκεφτει και αυτο αλλα θα πρεπει να ξεκολλησω τα oring Που εντελλει εχουν μεινει μεσα...
Στην πρωτη ευκαιρια θα το κανω.  (υποψιν σαν ανταλλακτικο ειναι σε ελλειψη δεν υπαρχει πουθενα μονο με παραγγελια)

Σε ευχαριστω και παλι για την βοηθεια!!!  :eusa_clap:

john lk

• Guest
Reply #40 on: Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2018, 21:58:00 μμ
Αν καποιο Ο ρινγκ δεν βγαινει, βαλε την βελονα με το ελατηριο και την ροδελιτσα μονο εκει που δεν βγαινει το Ο ρινγκ, δεν νομιζω οτι κανει καμμια διαφορα να ανακατευθουν τα Ο ρινγκ, αρκει καθε pilot να εχει ελατηριο/ροδελλα/Ο ρινγκ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #41 on: Παρασκευή 23 Φεβρουάριος 2018, 02:34:01 πμ
Για να έχει κολήσει το οριγκ δεν σημαίνει οτι κάτι συμβαίνει?

Δλδ οτι το έχουν παρασφίξει, η έχει μάκα εκεί μέσα , ασε που δεν ξερεις αν υπάρχει το ροδελάκι, στα δικά μου καρμπς πχ είχαν βάλει το ροδελακι πρώτα μέσα .

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #42 on: Παρασκευή 23 Φεβρουάριος 2018, 02:52:07 πμ
Για να έχει κολήσει το οριγκ δεν σημαίνει οτι κάτι συμβαίνει?

Δλδ οτι το έχουν παρασφίξει, η έχει μάκα εκεί μέσα , ασε που δεν ξερεις αν υπάρχει το ροδελάκι, στα δικά μου καρμπς πχ είχαν βάλει το ροδελακι πρώτα μέσα .
Καλά σίγουρα...αλλά και από θερμοκρασίες ακινησία χρόνια κτλ παίζει. Σίγουρα έχει φάει πάτημα ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να τις βγάλω και τις 2 να τις δω με ησυχία...συν ότι η ροδελα έχει τα μαύρα της τα χάλια. Το καλύτερο όλων είναι να βγουν τα καρμπυρατερ και να πέσει σέρβις όπως είπε και ο Γιάννης.  Αλλά φοβάμαι τι θα αντικρυσω

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #43 on: Σάββατο 24 Φεβρουάριος 2018, 04:40:21 πμ
Παραθέτω τις βελόνες δίπλα δίπλα. Δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι κακό...
https://imgur.com/a/Jk2ay

john lk

• Guest
Reply #44 on: Σάββατο 24 Φεβρουάριος 2018, 07:37:33 πμ
Δεν φαινεται να εχουν καμμια σημαντικη διαφορα (τουλαχιστον οπτικα), δοκιμασε να τις αντιστρεψεις στους κυλινδρους οπως ανεφερα παραπανω και βλεπουμε τα αποτελεσματα.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #45 on: Σάββατο 24 Φεβρουάριος 2018, 15:03:54 μμ
Δεν φαινεται να εχουν καμμια σημαντικη διαφορα (τουλαχιστον οπτικα), δοκιμασε να τις αντιστρεψεις στους κυλινδρους οπως ανεφερα παραπανω και βλεπουμε τα αποτελεσματα.
Το έκανα Γιάννη αλλά δεν είδα κάτι. Άρα δεν είναι δυστυχώς ούτε από τις pilot. Οπότε πρέπει να βγουν έξω τα καρμπυρατερ για καθάρισμα. Κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορώ να κάνω αλλά ο φόβος μου είναι μην χρειαστεί κάτι σε αναλώσιμα (καμία φλατζα κτλ) και δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι κυριακάτικα (δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων μόνο μερικές Κυριακές μπορώ να ασχοληθώ) γιατί Δευτέρα δεν θα έχω μεταφορικό για τη δουλειά. Οπότε ψάχνω οτιδήποτε άλλο εκτός από καρμπυρατερ αλλά δύσκολο. Εκτός αν είναι οι βαλβίδες.
Πάντως με όσους έχω μιλήσει από συνεργεία έχουν κολλήσει στο δαχτυλίδι του μπουζι που μαυριζει πολύ γρήγορα και στις 2 περιπτώσεις. Δείχνει πολύ πλούσιο ρελαντί.  Επίσης το μπουζι (του πλουσιου μετά από 20 χλμ πόλη και Συγγρού (100-120χλμ) γέμισε όλο αχνη μαύρη πούδρα. Μένει η δοκιμή με καθαρά μπουζι σε ευθεία χωρίς κίνηση σε.πολη να δούμε τι κάνει σε αυτή την περίπτωση.
Πάντως όσο πιο πολύ ζεσταίνεται το μοτέρ τόσο περισσότερο αρχίζει τα ψιλομπουκωματακια και τις ψιλοασταθειες στο ρελαντί. (πλούσιο). Αν κόψω.εκεινη την στιγμή 1/4 τις pilot στρώνει αλλά δεν είναι λύση.

Ελπίζω να μην έχω κουράσει με τα σεντόνια που γράφω και όταν επιτέλους βρεθεί λύση να βοηθήσει κάποιον μελλοντικά που τυχόν να αντιμετωπίζει παρόμοιο προβλημα.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #46 on: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 00:57:03 πμ
Έπρεπε να τσεκάρω και τα main jet οπότε όπως ήμουν συγγρου την κατέβηκα την μισή με σχεδόν τελική. Έπειτα σταμάτησα δεξιά και.εβγαλα τα μπουζι.  Οι εικόνες ειναι οι παρακάτω.

https://imgur.com/a/Bkq7G

john lk

• Guest
Reply #47 on: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 03:04:23 πμ
Γιωργο μην κανεις αλλες δοκιμες, πρεπει να βγουν τα καρμπυρατερ!!!
Τα μπουζι ειναι αρκετα καλα για υψηλες στροφες του μοτερ και επισης παρατηρω οτι η διαφορα πλουσιου/φτωχου κυλινδρου ειναι τωρα μικροτερη απο οταν τα εβλεπες δουλεμενα σε χαμηλοτερες στροφες (ισως αναμενομενο αν η διαφορα τελικως προερχεται απο τα εξαρτηματα των καρμπς που τροφοδοτουν τις χαμηλες στροφες)
Για το δαχτυλιδι δεν με απασχολει και πολυ, δειχνει κινηση στην πολη (μην ξεχνας καρμπυρατερατο μοτερ ειναι, αν και τα ψεκαστα - αυτοκινητα τουλαχιστον - παλι εχουν μαυρο δαχτυλιδι στην πολη), επισης ξαναλεω οτι δεν πιστευω οτι ειναι απο τις βαλβιδες.
Εν πασει περιπτωσει, οταν βγαλεις τα καρμπς, θα γινει και ρυθμιση βαλβιδων και συγχρονισμος και μπορεις να παρεις συμπιεσεις κυλινδρων, οποτε ελπιζω να εξαληφθει η ανομοιομορφια, αλλα καταλαβαινεις οτι αν δεν βρεθει κατι εμφανες, θα ειναι δυσκολο να προσδιορισεις απο που προερχεται.
Μια τετοια δουλεια χρειαζεται σχεδον μια μερα (εγω τουλαχιστον τοσο χρειαζομαι για την 600 που τις ξερω στο λυσε δεσε των πλαστικων κλπ. Στο σεμιναριο που καναμε στον ΣΥΜΟΦΕ πριν 1 μηνα περιπου αυτα καναμε και μας πηρε γεματες 8 ωρες ασταματητα.
Απο ανταλλακτικα δεν θα χρειαστεις κατι το ιδιαιτερο, εκτος αν βρεθουν σχισμενες μεμβρανες που πολυ προσωρινα μπορουν να κολληθουν με κολλα στιγμης η φλατζοκολα, μεχρι να αγορασεις καινουργιες (δεν θα ελεγα να αγορασεις καλου/κακου γιατι δεν ειναι και τσαμπα!!)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 18:20:53 μμ
Έπρεπε να τσεκάρω και τα main jet οπότε όπως ήμουν συγγρου την κατέβηκα την μισή με σχεδόν τελική. Έπειτα σταμάτησα δεξιά και.εβγαλα τα μπουζι.  Οι εικόνες ειναι οι παρακάτω.

https://imgur.com/a/Bkq7G

Πολύ καλά είναι κατ΄εμέ.
Ασε το μίγμα εκεί που το έχεις.

Μια κίνηση ακόμα με την 1η ευκαιρία να δείς τα οριγκ των πάιλοτ.

Και αφου πλέον τόχεις στο λύσε δέσε βγάλε το τεπόζιτο κ ξεβίδωσε τα καπάκια των κάρμπς εκεί που βρίσκονται οι μεμβράνες .
Αυτά δλδ :

Πρόσεχε το ελατήριο :

και βγάλε τις μεμβρανες :

Προσοχή μην σου πέσει καμμιά βίδα κ ψάχνεις ώρες  ;D  , και ΜΗΝ μπερδέψεις τις μεμβράνες των κάρμπς.

Ελεγξέ τες για τυχόν τρύπες κ θα δείς και τις βελόνες σε τι κατάσταση βρίσκονται, και τις φλογέρες που μπαίνουν οι βελόνες κ καταλήγουν μέσω των ζιγκλέρ στα λεκανάκια .

Η δουλειά είναι ίσως η μοναδική που μπορείς να κάνεις με τα καρμπς επάνω.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 18:21:42 μμ
Kάτι ακόμα , υπάρχει ένας τρόπος να μετρήσεις την στάθμη καυσίμου στα λεκανάκια δίχως να βγάλεις κάρμπς, είναι ένας τρόπος που κάνω στο παπί .
Βάζοντας ενα σωλήνα πλαστικό εύκαμπτο κ διάφανο στην βίδα του drain στα λεκανάκια αφού την ξεβιδώσεις κ την αφαιρέσεις τον στρέφεις πρός τα πάνω και βάζεις εμπρός τον κινητήρα να γεμίσουν τα λεκανάκια πάλι με καύσιμο αφου με την διαδικασία αυτή θα αδειάσουν , κ μετράς την στάθμη.

Στην ΤΑ δεν ξερω πόσο πρέπει να είναι , αλλά στο Haynes γράφει για μέτρηση ύψους 7 mm με τα καρμπς εκτός φυσικά:

Αλλιώς όταν τα βγάλεις ρυθμίζεις την στάθμη με αυτό τον τρόπο της Honda που ποτέ μου δεν κατάλαβα αλλά δεν είχα κ τον κατάλληλο χάρακα δλδ:

Αν τελικά αποφασίσεις να τα βγάλεις να ξέρεις οτι ενα σπρέυ καθαρισμού σκέτο δεν κάνει 100% δουλειά , θέλει αέρα με πίεση για να καθαρίσεις όλες τις διόδους.   

Το μόνο ανταλλακτικό που θα χρειαστείς είναι η φλάτζες απο τα λεκανάκια :

που αφού τις αφαιρέσεις :

καθαρίζεις πολύ καλά την πατούρα τους :

και τις αντικαθιστάς με οριγκ  νούμερο 76Χ2

Θα χρειαστείς και κάτι για να καθαρίσεις τις τρύπες απο τις φλογέρες χωρίς να τις πληγώσεις , πουλάνε σετάκια η μπορείς να παρεις μεσοδόντια βουρτσάκια απο τα φαρμακεία  :goofy: :goofy::

Τωρα , εγώ καθάρισα τα καρμπς μου σε μάστορη το 2009 , οταν την αγόρασα, τα καθάρισα 1η φορά το 2013 το Μάη, κ το μόνο που βρήκα σαν βρωμιά ήταν αυτό:

που το συγκρατούσε το φιλτράκι της βαλβίδας των φλοτερ (το κιτρινο πλαστικό στην παρακάτω φωτό):

Προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει σκουπίδι μέσα στα κάρμπς απο το εσωτερικό φίλτρο του τεπόζιτου,

κ απο το φιλτράκι αυτό της βαλβίδας, δλδ σκουπίδι ικανό να βουλώσει μια δίοδο καυσίμου η αέρα με τη μία κ να σου δημιουργήσει πρόβλημα στο ξαφνικά.
Απλά η κοκκινίλα απο τις πεντακάθαρες τζίνες επικάθονται στο εσωτερικό κ γίνονται μια πούδρα που σιγά σιγά μικραίνει τις διατομές.

Θυμάμαι οταν καθάρισα το 2013 τα κάρμπς , πήγα ενα ταξίδι 1200χλμ κ στην επιστροφή τα ξανακαθάρισα κ είχαν ήδη πιάσει κοκκινίλα εσωτερικά, κυρίως τα λεκανάκια.

Αυτή η πούδρα δεν βγαίνει με αέρα η καθαριστικά , θέλει καθάρισμα σε λεκάνη υπερήχων όπως καθαρίζονται τα μπέκ στα ψεκαστά.

Ο καθαρισμός δλδ που κάνουμε εμείς είναι περισσότερο ένα λύσιμο/επιθεώρηση/ρύθμιοη  παρά ουσιαστικός καθαρισμός.

« Last Edit: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 18:23:54 μμ by Stoneman »